Şimdi Ara

Asus'dan mobil oyuncular için iki yeni çözüm; G70S ROG ve XG Station

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapılan bazı araştırmalara göre günümüz dizüstü bilgisayarları masaüstü bilgisayarların, Asus'un Eee PC modeli gibi ultra kompakt sistemlerin ise mevcut dizüstü bilgisayarların yerini alacağı belirtiliyor. Her ne kadar bahsi geçen bu durum uzun vadeli bir öngörü olarak ortaya konuluyor olsa bile satış hızı açısından masaüstü bilgisayarları geride bırakmayı başaran dolayısıyla satış rakamları da sürekli artan dizüstü bilgisayarların kullanım oranı giderek artarken sektördeki ve pazardaki pozisyonları da her geçen gün biraz daha güç kazanıyor. Büyüyen pazar ve kullanıcılar arasında artan eğilim üreticilerin de iştahını kabartmıyor değil. Daha çok kullanıcıya ulaşmak ve daha yüksek pazar payı elde etmek isteyen üreticiler detayları ile farklılaşan mobil çözümler hazırlayarak hedeflerine ulaşma konusunda iddialı olmaya çalışıyorlar. Donanım dünyasının Tayvan merkezli lider oyuncularından biri olan Asus da oyunculara yönelik olarak hazırladığı ve ilk etapta anakartlarını dahil ettiği R.O.G (Republic of Gamers) serisine dizüstü bilgisayar ilave etmekten de geri kalmadı. Firmanın G70S ROG adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarını dilerseniz hep birlikte yakından tanıyalım.

    Asus'un Republic Of Gamers serisi dahilinde hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarı tahmin edebileceğiniz üzere oyuncuları ve performans düşkünlerini hedef alıyor ve güçlü bir konfigürasyon ile donatılıyor. Desktop Replacement segmentinde yer alan ve güçlü özelliklerine ek olarak iri yapısıyla da dikkat çeken G70S ROG için açıkçası "dizüstü bilgisayarımı alır herhangi bir kafede kahvemi içerken elektronik postalarıma bir göz atarım " diye düşünen kullanıcılar için pek uygun olmadığını söyleyebilmek mümkün. Bu durumun nedenini merak eden kullanıcılar için bazı rakamları paylaşmakta yarar var. 17" büyük bir ekran ile donatılan sistem 425 x 320 x 60mm boyutlarında ve 4.7kg ağırlığında. Dizüstü bilgisayarın yapıca büyük olmasından tahmin edebileceğiniz üzere gelişmiş konfigürasyonun da oldukça büyük bir etkisi var. Alüminyum kaplamalı Asus G70S ROG için firmanın çalışmaları devam ediyor. Henüz mühendislik örneği hazır olan ürün Intel'in Centrino -Santa Rosa Refresh- platformunu esas almak ile birlikte kullanıma sunulacak resmi versiyonu Intel'in henüz resmi olarak duyurmadığı Centrino 2 platformunu kullanabilir ama bu durum henüz netleşmiş değil.

    Asus G70S ROG'un detayları beliren örneği üzerinde Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile hazırladığı Core 2 Duo T8300 işlemcisi yer alıyor ki bu işlemci 2.4GHz'de görev yapıyor ve 3MB seviye 2 bellek ile geliyor. Öte yandan piyasaya sürülecek versiyon üzerinde Core 2 Duo T9500 işlemcisini kullanabilir. 2GB DDR2-667MHz sistem belleğine sahip olan ürün üzerinde 300GB'lık sabit disk almasının yanı sıra 2. bir disk slotu üzerinden ekstra bir HDD ile RAID 0,1 kurulumlarını gerçekleştirebilmek te mümkün. Oyunculara yönelik olarak hazırlandığını belirttiğimiz sistem üzerinde Nvidia'nın mobil çözümler için hazırladığı en güçlü grafik çözümlerinden biri olan GeForce 8700M GT, SLI konfigürasyonunda çalışmakta. Mobil platformda kullanıcılara ciddi ıyun deneyimi yaşatmak isteyen G70S ROG dahilinde belirttiğimiz üzere 17" boyutunda ekran yer alıyor ve 1440x900 çözünürlüğü destekleniyor. Öte yandan ürün üzerinde yer alan HDMI arabirimi sayesinde destek veren daha büyük bir ekrana görüntüyü aktarabilmek te mümkün. Dizüstü bilgisayar performans ve 3D başarımının yanı sıra çoklu ortam özellikleri açısından da iddialı olmayı hedefliyor.

    Asus G70S ROG üzerinde kısa yol amaçlı kullanılabilecek 5 fonksiyon tuşu, 4 yollu kontrolcü ve özel bir touchpad yer alıyor. Tabi bu işletim sistemi olarak Windows Vista yerine Media Centre kullanabilmek te mümkün. Centrino platformunu baz almasına paralel olarak Wireless-N teknolojisini üzerinde barındıran sistem, ayrıca entegre tv alıcısına ve 2MP çözünürlüğündeki dahili internet kamerasına da sahip. 4'lü kart okuyucusu ve Express kart slotu da sistem diğer detayları arasında yer alıyor. 8 hücreli batarya ile desteklenen Asus G70S ROG'un pil ömrü ise malesef çok yüksek değil fakat dizüstü bilgisayarın mobilite veya uzun pil ömrünün göz alınarak hazırlanmadığının, öncelilikli amacın masaüstü bilgisayarların sağladığı performansı mobil bir platform üzerinde kullanıcılara sunma hedefi olduğunu biliyoruz. Desktop Replacement serisi dahilinde yer alan sistemin pil ömrü ise belirtilen rakamlara göre 1.2 saat civarında. Tam boyutlu klavyeye sahip olan öte yandan tasarımı ile de dikkat çeken Asus'un oyunculara yönelik olarak hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarı G70S ROG'un fiyatı hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.

    Asus ile ilgili vereceğimiz bir diğer önemli mobil haber ise XG Station adı verilen harici grafik çözümünde artık sona geliniyor olması. Bilindiği üzere Asus ilk defa geçtiğimiz sene Las Vegas'da yapılan Tüketici Elektroniği Fuarında XG Station adı ile dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak geliştirdiği harici grafik çözümünü tanıtmıştı. Firmanın yeni donanımı ile amacı aslında oldukça netti. Entegre grafik işlemcisine sahip dizüstü bilgisayarlarda da oyun oynama keyfi yaşatabilmek tabi pil ömrünü de daha uzun tutabilmek için harici bir grafik çözümü olarak hazırlamıştı XG Station. Yani dizüstü bilgisayarınız ile dışarıda işinizi ve çalışmalarınızı yürütürken eve geldiğinizde ise XG Station'ı bağlayarak oyun ve çoklu ortam keyfi yaşamnız hedefleniyordu. Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmaların ardından Asus XG Station için artık geri sayım başladı. Tabi yapılan ilk duyurunun üzerinden donanım dünyası için uzun sayılabilecek bir sürenin geçmesine paralel olarak XG Station'da da bazı değişiklikler oldu. Özellikle kullanılan grafik çözümünün değiştiği XG Station ekstra özellikleriyle Asus'un OC Gear serisi ekran kartlarını da hatırlatmıyor değil.

    Asus XG Station geçtiğimiz sene ilk kez tanıtıldığında üzerinde grafik işlemcisi olarak Nvidia'nın GeForce 7900GS çözümü yer alıyordu. Kullanıma hazır versiyonda ise Asus yine Nvidia tabanlı grafik çözümü kullanmayı tercih ederken harici kart dahilinde DirectX 10 destekli GeForce 8600GT'nin yer aldığını görüyoruz. Esxpress Card slotu üzerinden dizüstü bilgisayarlara bağlanan XG Station üzerinde çift PCIe x1 slotu yer alıyor yani SLI desteği de mümkün olmakla birlikte elde edilecek bant genişliğinin SLI kurulumuyla hedeflenen yüksek performans için yeterli olup olmayacağı ise önemli bir soru işareti. Bu arada kullanılan grafik kartının 700MHz gpu ve 1400MHz bellek saat hızlarıyla geldiğini öte yandan 256MB kapasiteli dahili bellek kapasitesine sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca 128-bit bellek veri yolunu destekleyen grafik çözümü ile Asus XG Station'ın Intel'in entegre grafik işlemcili 965GM çipsetine göre 6.7 kata kadar daha yüksek performans sunduğu da iddia ediliyor. Belirttiğimiz üzere ekstra özellikleri açısından Asus'un daha önce kullanıma sunduğu 8600GT ve 3850 OC Gear modellerine benzeyen XG Station üzerinden fan, gpu - bellek hızı ve ses seviyesini takip edebilmek te mükün.

    Reddot tasarım ödülüne de sahip olan Asus XG Station üzerinde bazı giriş çıkış birimleri de yer almıyor değil. HDTV destekli tv çıkışına ek olarak çift DVI konnektörü ve 2x usb 2.0 portuna sahip olan ürün Dolby Headphone, Dolby Virtual speaker, Dolby Digital Live ve Dolby Pro LogicIIx teknolojileriyle de uyumlu olarak çalışabiliyor. Gelen bilgilere göre XG Station firmanın W5F, W6F, U5F, U1E, F3SA, F3SV, U6S, R1E, U3F ve Lamborghini olmak üzere pek çok modeliyle uyumlu olarak çalışabilmekte. Ayrıca AMD-ATi ve Nvidia'nın hybrid yani melez grafik çözümleri üzerinde çalışmaları ayrıca AMD ve Intel'in entegre grafik işlemcili mobil işlemciler için hazırlıklarını sürdürmeleri Asus XG Station'ın elini zayıflatan ögeler olarak görülse bile AMD-ATi'nin henüz resmi olarak anons etmediği yeni dizüstü bilgisayar platformu Puma'da kullanılmak üzere XGP (External Graphics Platform) adını verdiği genel özellikleri itibariyle XG Station'dan biraz daha gelişmiş harici bir grafik çözümü üzerinde çalıştığı da biliniyor. XG Station için henüz fiyat bilgisinin ve lansman tarihinin açıklanmadığını da belirtmekte yarar var.


    Sayfanın Linki : http://www.hkepc.com/?id=1121&fs=c3ph




  • güzel bir şey ama asus oyuncularıda bu sektörde kapmaya calışacak ama fiyat önemli
  • degisik bir urun yawww
  • Ne kadar olsa masaüstü gibi performans olayı hemen he denilince olmıyacak...ve bu arada taşınabilir bilgisayar bu gidişle,taşınması güç hale gelicek,yani ekstralar olunca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 23 Mayıs 2008; 9:04:52 >
  • ROG? (Republic of GAMERS) ? 8700GT?
    No comment.
  • geforce 8600 lu grafik cozumunu kim ne yapsin. yetersiz bant genisliginden dolayi zaten olu dogmus bir proje.
  • XG Station'ı pci express slotu olan her cihazda kullanabilecek miyiz yani?
    asus biraz fazla süslemiş zaten "extreme" çözüm kategorisinde olduğundan fiyatı yüksek olacak gibi biraz maliyet düşürme yoluna gitseler projenin geleceği açısından iyi olmaz mıyıdı? çok pahalı olursa sınırlı sayıda insana ulaşacak ilerleyen zamanlarda "bi asus XG Station projesi vardı tutmadı hacı" diye bahsedilecek.
    bant genişliği şimdilik sorun gibi görünsede sırf bu harici vga fikri için yeni bilgisayarlarda x16 destekli slot standart olabilir.yukarıdaki yazıya sadece göz attım o yüzden sorular soruyorum galiba ati-amd nin bu yönde çalışması varmış.
  • keşke ekrankartı 3870 yada x2 olsaymış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 23 Mayıs 2008; 19:55:35 >
  • Bant genişliği müsaade etmiyor her tür karta...
  • hala "gamer" fasa-fiso'su ile adam kandiriyorlar, 8800GTS'den asagisi ekran karti kurtarmaz bu aleti.
    1.5 yildan daha uzun suredir XG Station'u duyuyoruz, hala duzgun ekran kartiyla sunamadilar piyasaya.
  • Dizüstünün ağırlığına dikkat ettiniz mi bilmiyorum Bu cihazı (G70S Rog'u) diz üstüne koymaya kalkarsak, dizlermizin halini düşünemiyorum 5 kg cihaza dizüstü mü denir
  • masa üstü gibi ağırlığı var maaşallah
  • Bir buçuk sene önce xg station ne zaman çıkıcak diye merak ederken artık hiç de merak etmiyorum.Bir buçuk sene adamlar 2007 nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak demişlerdi.Artık çıksa da pek bir şey ifade etmez.
    Ama geliştirip daha iyi kartlara da olanak sağlarsa o zman masaüstü diye bir şey kalmaz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buraoca2

    Dizüstünün ağırlığına dikkat ettiniz mi bilmiyorum Bu cihazı (G70S Rog'u) diz üstüne koymaya kalkarsak, dizlermizin halini düşünemiyorum 5 kg cihaza dizüstü mü denir

    Harbiden ha asus ilk çıkardığı dizüstü kaslarını kullanıyor galiba ne bu ya görende canavar zanneder donanim da pek para etmez(oyun için) ekran çözünürlüğüde 1440x900
  • monster pc de masa üstünü aratmıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet328

    monster pc de masa üstünü aratmıyor

    canavar derken monster leri kastetmemiştim zaten onlarda bu konuda para etmez bence
  • reddor diye bir şey yok
    doğrusu reddot olacaktı
  • Ya arkadaşlar bunu nereden alabiliriz
  • ASUS G70S-7T015J

    Core 2 Duo T9500 2x 2.60GHz • 4096MB (2x 2048MB) • 640GB (2x 320GB) • Blu-ray und DVD+/-RW DL • 2x NVidia GeForce 8700M GT SLI 512MB • 4x USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth/eSATA • HDMI • ExpressCard Slot • 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) • Webcam (1.3 Megapixel) • Hybrid TV-Tuner (analog/DVB-T) • 17" WUXGA glare TFT (1920x1200) • Windows Vista Ultimate • Li-Ionen-Akku • 5.00kg

    fiati geizhals'da 2050euro dan basliyor.

    T9500 2.6ghz 6mb cache 45nm islemcisi goz dolduruyor bide az daha iyi ekran karti olsa masaustu standartlarinda bile super oyun sistemi olcak .

    ama laptopda zor tabi dar alana cep sobasi 8800 ekran karti sokmak.

    laptop icin crysis'i 1280de yuksek kalite oyniyabilmesi basli basina basari.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet328

    monster pc de masa üstünü aratmıyor

    monster da marka mı yaw gerci cok ta kotu degil ama cok tercih edilmiyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.