Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Analog numaralar

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turk Telekom >> Analog numaralar Sayfa: [1]
Mesaj Fotoğraf Galerisi

Ekleyen : fluenta

Ekleyen : fluenta
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fluenta

23 Mayıs 2008; 2:07:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, ben İzmir'de oturuyorum. Bu senenin başlarında (cep telefonlarında gizli numara aramanın engellenmesi olayından sonraki bir tarihti), birgün ev telefonum çaldı (Ev telefonum, arayan numarayı gösteren bir telefon olup, karşı taraf özel (gizli) no'dan ararsa ekranda "PRIVATE" yazıyor, analog numaradan ararsa da "TOLL" yazıyor ve her iki durumda da numara çıkmıyor.). Ekranda TOLL yazıyordu, yani analog numara... Ben de, "Belki Artvin/Arhavi'deki teyzem falan arıyordur, onların santral analog..." diye düşünüp açtım telefonu. Bir bayan çıktı, bana evde görüşebileceği bir bayan olup/olmadığını sordu. Bizimkisi öğrenci evi tabi, 4 erkek kalıyoruz, haliyle yok falan dedim neyse, kadın İstanbul'dan aradığını ve
bayanları ilgilendiren bir anket yaptığını söyledi bana, ben de birşey demedimiyigünler falan diyip kapattım neyse. Şimdi sormak istediğim şeyler şunlar:

1. Eğer o kişi gerçekten İstanbul'dan arıyorsa, analog numarayı nasıl elde etmiş olabilir? Benim bildiğim İstanbul'un en ücra köşesinde bile dijital santraller kullanılıyor.

2. Kişi ya da şirketler Türk Telekom'a müracaat edip, "Ben dijital hattımı analoga çevirtmek istiyorum" (Millet artık cep hattını gelen gizli aramalara kappattırdığı için ve şirketler de görünmeyen numaradan aramayı tercih ettikleri için ve de gizli aramalara kapalı hatlar, analog numaralardan gayet kolay aranabildiği için...)
diyince böyle bir istek kabul edilebiliyor mu? ***Zira şöyle birşey de var, bir santralin analog ya da dijital olması, ona bağlı olan tüm telefonların analog / dijital hizmet alması anlamına gelmiyormuş, her bir abonenin bir kartı (çipli devre gibi birşey olsa gerek) varmış ve analog / dijital özelliği ona göre değişiyormuş,
bunu bana dijital numaralar yeni yeni çıktığında Telekom'da teknisyenlik yapmış olan kuzenim anlatmıştı.)***

3. İnternet telefonu, VOIP Stunt gibi programlarla da bilgisayardan ev ve cep telefonlarını aramak mümkün ve böyle şeyler kullanarak arama yapınca da, karşı tarafın ekranında analog numara (TOLL) ya da değişik harfler gözükebiliyor. Telefonla anket yapan firmalar böyle bir yöntem kullanıyor olabilirler mi?

Bunlar epey bir süredir aklıma takıldı çünkü bu konular ilgimi çeken konular olmuştur hep... Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turk Telekom >> Analog numaralar Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Compex 2007 : Smart (GP2X)
Compex 2007 : Smart (GP2X) Standı Röportajı
WEB Dersleri Blog lara giriş 1
Blog nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kurulur? Tüm cevaplar bu seride!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar