|
melih -> fanları söksem, fansız soğutma mı koysam yoksa ... (22 Mayıs 2008; 21:50:34)
|
Merhaba arkadaşlar Kasada 2 adet fan var ayrıca güç kaynağının kendisinin fanı var bunlara ilave olarak işlemcinin ve ekran kartınında fanları var. çok ses çıkıyor ve havalar ısındığı için bu ses daha da arttı, bu fanları yada en azından kasa ve işlemci fanlarını söküp yerine fansız (pasif) soğutma yapmayı düşünüyorum, su soğutma yapmayı düşünmüyorum çünkü ileride bilgisayarı yeniliyeceğim o zaman zaten su soğutmalı sistem falan alırım, şimdilik çok para harcamadan sessizleştirmek istiyorum bilgisayarı, asıl sorum şu mesela örnek olarak (şimdi aklıma marka/model gelmedide) Zerotherm BTF95 alsam ve kasa fanlarını falan söksem soğutma başarılı olur mu ? yoksa illaki fan şart mı ? http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/18/zerotherm-btf95-fansiz-sogutma/ sistemim P4 2.0ghz, 512rdram, 128 ti4600 gf4 vga, 80gb seagate, 250gb seagate hdd NOT: fan devrini falan düşürmekte işimi görmüyor yani ses azalıyor ama genede ses oluyor amacım fanlardan kurtulmak
|
|
|
|