Şimdi Ara

HAMi MANDIRALI - Fileleri delen, kaleciyi bayiltan EFSANE futbolcumuz!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
21.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ........................
    .............................
    ...................................
    Kaleyi görse de görmese de sahanin neresinde olursa olsun, sut cekebilen tek futbolcu. Rakip kalecilerin kabusu. Gercekten bir efsanedir kendisi, nasil olduysa birden aklima geldi Google´da arastirinca da asagidakileri buldum. Mutlaka okuyun, böyle futbolcu bir daha gelir mi bilinmez...

     HAMi MANDIRALI - Fileleri delen, kaleciyi bayiltan EFSANE futbolcumuz!!!


    -------------------

    HAMi MANDIRALI

    Hayatından Bazı İlginç Kesitler

    Trabzonspor’lu bir efsane, Hami Mandıralı. Alakasız yerlerden çektiği şutlarla tanınır. Doğduktan sonra ilk sözü "Kaleyi gördün mü şut çekicen abi" olmuştur.

    1968 doğumlu, bugüne kadar 452 1. lig maçında 219 gol atma basarîsi göstermiş, uzaktan attığı sert şutları ve serbest vuruşları ile tanınan Trabzonsporlu futbolcu.

    17 yaşındayken Trabzonspor'la çıktığı ilk maçta Beşiktaş’a 3 gol atmış, oynadığı futbolla Rıza ve Kadir'in çimleri yolmasına sebep olmuş, Samsundaki Türkiye kupası maçında yine Beşiktaş’a attığı inanılmaz frikik golü ile takımını finale taşımış, saçının modeli ve kafa toplarına çıkmaması yüzünden Trabzonspor seyircisinin gıcığını kapmış bir futbolcu Hami Mandıralı.

    Sınır tanımadan şut çekebilme yetisine sahip bir yiğittir, bir merttir. Ayrıca konuşurken "a" harfini çok uzatır ,"raaaaakip" der "haaaakem" derdi.

    Frikiklerdeki başarısının gölgelediği önemli bir özelliği de, iki ayağını çekinmeksizin kullanması olan eski futbolcu. "canım, o da iş mi? iki ayağını da kullanan nice futbolcu var" diyenler olabilir; lakin esas önemli olan, duran toplara da iki ayağıyla vurmasıdır. Hareket halindeki topa pozisyon icabı denk düşen ayakla vurmak tamam da, duran topa istediği ayakla vuran kaç tane futbolcu vardır? Üstelik kırk yılda bir değil; sık sık ve gayet sert şekilde. Dikkatimden kaçanları bilemem; ama ben bu özelliği bir tek Hami'de gördüm. "solak futbolcu" veya sağ ayak* futbolcu" demek zordur. "merkez sol ayaklı futbolcu" veya "merkez sağ ayaklı futbolcu" gibi siyasi bir metaforla yapılacak nüktedan bir tanımlama uygun gözükmektedir.

    Bu Hami Mandıralı uzaktan sert şutla gol atma yeteneği olduğuna kendisini öyle bir inandırmıştı ki (bu yetenek hiç yoktu denemez tabii ama kendisinin zannettiği kadar değildi) bir maçta santra yapılır yapılmaz -yani maç başlar başlamaz- tam orta sahadan kaleye vurdu. Görülecek manzaraydı. Aklı sıra hinlik yaptı. Ama top büyük farkla auta gitti. Diyeceğim, pek kurnazdır bu Hami, bunu bilin.

    Küçükken mahalle arası muhabbetlerinde Hami'nin ayağındaki sinirleri aldırdığını söylerdi ağabeylerimiz. Biz de inanırdık tabi, yoksa başka türlü o topa nasıl ayağı acımadan vurabilirdi?

    Trabzonspor’dan temizlenmesi için büyük bir uğraş verilmiş futbolcu. Ünal Karaman ve Hami abilerimiz. Trabzonspor’da oynarken transfer paralarını nakit bir şekilde hemen çantalarla alırlardı sonrada kamuoyuna boş mukaveleye imza attım ayağı yaparlardı işte bugün Trabzonspor bu yerlerdeyse Haminin olmamasının payı bunda büyüktür.

    Attığı 219 golle Türkiye liginde en çok gol atan 3. oyuncudur ama hiç gol kralı olamamıştır, şampiyonluk görememiştir.

    Trabzonspor ile Dundee United arasında yapılan UEFA kupası maçında Ümit Aktan'ın
    her zaman "dan" diye vuran Hami
    bu sefer Dundee'ye vurdu
    beyitini Türkçemize kazandırmasına sebebiyet vermiştir.

    Hami frikik çekmeden önce genellikle kendi takımının kalecisiyle konuşacak kadar gerilen, gerilere ilerleyen bir insandı. Victor'dan uzak kalamadığı için mi böyle yapardı;, çok hızlı topa vurması için gerekli olduğu için mi bilemem. Eğer çok hızlı vurmak için yapıyor idiyse, (insanin son sürate kısa zamanda ulaşabildiğini belirtmek isterim) Eğer oyuncuları oyundan düşürmek için yapıyor idiyse, bir faydasını gördüğüne inanıyorum.

    Şut attıktan sonra da savurduğu bacağına ait dizi yerine geri takması gerekirdi. O nedenledir ki kendi attığı gollerin sevinçlerine sonradan katılabiliyordu Hami.

    Bu adam çevresindeki teller sağlam olmayan hali sahalarda top oynamazmış. "- topu atan alır..." kuralından nefret edermiş derler.

    Vakti zamanında bu adamın her maçından sonra futbol programlarında topun kaç km hızla gittiğini göstermek modaydı. Bu adamı ben hep Ronald Koeman'a benzetirdim.

    San Marino'ya attığı golde top 260 km. hızına ulaşmıştır. Futbol tarihinin en hızlı şutudur.

    Galatasaray’a karşı kullandığı bir penaltıda yine topa manyak abanmış, kaleci Taffarel topu kurtarmış ya da toptan kaçayım derken top karnına çarpmış, akabinde top seke seke kaleye girmiştir. Taffarel garibanı dakikalarca yerde cansız yatmıştır.

    Bir Fenerbahçe maçı zamanında kaçırdığı penaltı için "abi hep abanıyorum; bu sefer de plase vurayım dedim, Rüştü çıkardı topu" diye yorum yapmıştır maratonda. Ancak daha sonradan görüntüleri izleyince gördük.;, Hami topa öyle bir abanmıştır ki, Rüştü topun çarptığı bileklerini pozisyondan dakikalar sonra bile hala ovuşturmaktadır..

    Hayatında plase vuruşlara yer olmayan futbolcu.. Evvel zaman içindeki bir maçta arkadaşının al da at dercesine verdiği pas ile altıpasın içinde buluşmuş, ancak topu yavaşça karşısındaki bomboş kaleye göndermek yerine gerilip abanmayı tercih etmiştir. Gerilme ile kaybettiği sürede önüne geçen ve topun önüne atlayan tahminimce Vansporlu futbolcu golü önlemiştir önlemesine ama o günün yaralarını bugün hala taşımaktadır.

    Yine bir maçta çektiği hızlı şutlardan birinin İtalya liginin oyuncularından biri olan Chamot'un karnına gelmesinden sonra Chamot resmen bayılmıştır.

    Herkesin Ünal'ın İngiltere maçında direkten dönen şutu ile karıştırdığı bir maç da asıl bu füzenin sahibi * Hami Mandıralı dır.. Ünal da kendi çapında kahreder bir şut atmıştır ama bu ceza sahası yayı üzerinden gitmiştir. Haminin frikiği ise şöyledir: maçta 1–0 yenik olan millilerimiz ilk defa bir elin parmaklarından az gol yedikleri için cesaretlenmiş ve saçma sapan etkisiz ataklar yapmaktadır. o sırada orta sahanın yaklaşık 10 metre ilersinde bir faul yapılmıştır. Kendini frikiğe kanal ize etmiş olan Hami herkesin bakışları arasında almış topu, yere dikmiş, yaklaşık bi 15 metre gerilemiş ve topa bütün gücüyle vurmuştur.* bir mermi edasıyla giden top 90 a takılmak üzereyken hain kaleci Seaman'ın parmaklarının ucuna çarparak doksan direğinde patlamış ve kornere gitmiştir.. Herkes paralize olmuş gibi ekrana bakarken korneri kullanıp topu kaybederiz, oyun normal sürecine girer..

    Sadece kaleyi gördüğünde değil kaleyi görmediğinde de yoklardı. Mesela İstanbul'da kaybettiğimiz bir Finlandiya maçında orta sahadan arkası kaleye donuk bir bicimde tam 3 tane sut atmıştır.

    Almanya'ya transfer olduğu ilk dönemlerde Haminin şöhretinden* bihaber olan rakip takım oyuncuları kaleyi cepheden gören bir frikik pozisyonunda baraj kurmak gibi bir gaflette bulunmuştur. Hami arkadaşımız tahmin edildiği üzere topa öyle bir abanmıştır ki barajı kuran* fedailerden* en ızbandut* olanını bayıltmıştır.

    Schalke 04 deki kariyerini tamamlayıp Trabzon a döndüğünde havaalanında gazetecilere 7 ay Almanya da yaşadım, tek kelime almanca öğrenmeden döndüm cümlesini nedeni anlaşılamayan mağrur bir ifadeyle söyleyen frikik ustası.

    Yeteneklerine yazık olmuş bir futbolcudur. Sadece frikikleri üzerinde durulsa da, iki ayağını kullanabilmesi, tekniği, asist özelliği ile geriye çekilen forvet tipine iyi bir örnektir.

    Radyo spikerlerinin mesafe ne olursa olsun o topun basına geçeceği zaman hep 40 mt deyip abartarak bizi zamanında radyo basında çıldırtan delirten efsane futbolcu.. Sert sutlarıyla rakip defansın üreme sistemini hep kontrol altında tutmasına neden olmuştur
    Şimdi ne zaman Trabzonsporcumuz frikik kullansa adını andığımız süper frikikçi. Herhalde Türk futbol tarihinde kimsenin frikikleri onunkiler kadar gole yakın olmamıştır.

    Kıymeti bilinmemiş değerlerden biri. Trabzonspor’un ve Türk futbolunun bir dönemine damgasını vurmuş oyunculardan biridir. Her ne kadar sert, hatta hayvanlar gibi abandığı şutları yüzünden takoz olarak nitelendirilse de tekniği çok yüksek olmamasına rağmen Türkiye ligindeki birçok oyuncudan kat be kat üstün olan bir oyuncuydu. Hiç unutmam televole'nin televole olduğu zamanlar bir bölümde antrenman sonrası muhabire şov yapma amaçlı hareketlere girişmişti Hami. İlk önce plastik maketlerden baraj kurmuş ve daha ilk şutunda maketi paramparça etmişti. Daha sonrada kornerden gol atma olayını bir adım ileri götürmüş ve topu biraz daha içeri çekerek aut çizgisinin arkasından gol atmış ve gözümde iyice büyümüştü. velhasıl diyeceğim o ki, Hami Mandıralı attığı gollerle, deliler gibi çılgınlar gibi abandığı şutlarıyla, burun vurmasına rağmen süper falso alan frikikleriyle izlemesi çok keyifli bir oyuncuydu. Keşke oynasaydı hala, orta sahada serbest olarak. kaleyi gördüğü yerden dan dun geçirseydi, yüreğimizi ağzımıza getirseydi.


    Hami Mandırali Doğumu 20.07.1967 Trabzonspor tarihinin en başarılı ve istikrarlı futbolcularından.
    10 yaşında Trabzonspor'a katıldı ve kariyerinin nerdeyse tamamını (bir sezon hariç) bu takımda geçirdi. İlk profesyonel maçını 17 yaşındayken oynadı. Bitirici vuruşları ve mesafe tanımaksızın çektiği sert şutları ile tanındı ve döneminin en iyi forvetlerinden biri olarak milli takımın önemli oyuncularından biri oldu. Milli takımla oynadığı 40 maçta 8 gol attı. Avrupa Kupalarında ise 23 gol attı. Çok uzaklardan attığı birçok frikik golü unutulmazlar arasına girdi. Ancak her zaman ligin en önemli oyunculardan biri olan Hami başarılı kariyerine Türkiye Ligi Şampiyonluğu ekleyemedi.



    Kariyerine ait bazı önemli rakamlar şu şekildedir:

    * Türkiye Liglerinde en çok atan 3. futbolcu (219 gol)
    * Avrupa Kupalarında atılan en çok gol (23 gol)
    * Türk Milli takımı ile 40 maçta 8 gol
    * Trabzonspor'da en fazla forma giyen oyuncu (558 maç)

    Kariyeri

    * 1987-88 Trabzonspor 37 17
    * 1988-89 Trabzonspor 33 22
    * 1989-90 Trabzonspor 33 6
    * 1990-91 Trabzonspor 30 13
    * 1991-92 Trabzonspor 28 18
    * 1992-93 Trabzonspor 26 14
    * 1993-94 Trabzonspor 27 15
    * 1994-95 Trabzonspor 33 14
    * 1995-96 Trabzonspor 30 13
    * 1996-97 Trabzonspor 31 21
    * 1997-98 Trabzonspor 26 40
    * 1998-99 Schalke 04 22 3
    * 1999-00 Trabzonspor 30 16
    * 2000-01 Trabzonspor - 13
    * 2001-02 Trabzonspor - 18
    * 2002-03 Ankaragücü 8 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 23 Mayıs 2008; 16:56:23 >



  • Hepsini okudum. Bayaa tebessüm ettim. komik yerler var.

  • Adamın hayatı komedi
    quote:

    Schalke 04 deki kariyerini tamamlayıp Trabzon a döndüğünde havaalanında gazetecilere 7 ay Almanya da yaşadım, tek kelime almanca öğrenmeden döndüm cümlesini nedeni anlaşılamayan mağrur bir ifadeyle söyleyen frikik ustası.

    quote:



    Almanya'ya transfer olduğu ilk dönemlerde Haminin şöhretinden* bihaber olan rakip takım oyuncuları kaleyi cepheden gören bir frikik pozisyonunda baraj kurmak gibi bir gaflette bulunmuştur. Hami arkadaşımız tahmin edildiği üzere topa öyle bir abanmıştır ki barajı kuran* fedailerden* en ızbandut* olanını bayıltmıştır
  • Futbolla alakam yoktur da hoşuma gitti..Gerçek mi bunlar ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: qraff

    Futbolla alakam yoktur da hoşuma gitti..Gerçek mi bunlar ?

    evet

    Haminin Kaleci bayılttığı ve ağları deldiği herkes tarafından bilinmektedir
    Gavura atar gibi atıyomuş adam eski maçları izliyorum bazen
  • Babam derdi penaltı kullanacaksan hami gibi kullancaksın.
  • bir galatasaraylı olarak hagi kadar sevdiğim bir oyuncu olduğunu söylemeliyim
  • Hami'yi beğenirdim ama bu yönünü de bilmiyordum
  • Hami Abimiz Topa Bir Vurdumu İşte Sonuç:

     HAMi MANDIRALI - Fileleri delen, kaleciyi bayiltan EFSANE futbolcumuz!!!


    Hami Mandıralı
  • Ben küçükken çok ünlüydü süper adamdı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bucakli

    Hami'yi beğenirdim ama bu yönünü de bilmiyordum


    Baska hangi yönü var ki?
  • PEk anlamam futboldan ama güzel bir yazıydı. Teşekkürler

    Videoda yazıyı tamamlasın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemoon -- 22 Mayıs 2008; 19:00:07 >
  • Haminin fileleri deldiği bir GOL! :) Maşallah be ya :)

  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThuÑÐê®WoLƒ

    Hami Abimiz Topa Bir Vurdumu İşte Sonuç:

     HAMi MANDIRALI - Fileleri delen, kaleciyi bayiltan EFSANE futbolcumuz!!!


    Hami Mandıralı

  • başlık sakat hocam kaleciyi bayıltıyo falan ne ayak
  • Yaf linkler o kadar uzun ki alıntı bile yapamıyorum :)
    Bu youtube hala açılmıyor mu ya bende niye açık :)
  • hatta bi röportajında dinledim arkadaşı olan rakip futbolcular hamiye rica ediyomuş biraz yavaş şut çek diye
  • yukari..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.