bugün q9450 aldım(daha elime geçmedi yarın geçicek) fakat az önce bi haber gördüm.bana balon haber gibi geldi ama sizin de görüşlerinizi almak istedim... Intel İşlemci Alacaklar, Fiyat İndirimi Kapıda 17:20 | 21-05-2008 teknomag.com - Intel masaüstü işlemci fiyatlarında önümüzdeki aylarda indirime gidecek. Dört ve iki çekirdekli yeni işlemcilerin de bu sırada çıkartılacağı anakart üreticilerindeki kaynaklardan alınan bilgiler arasında. www.teknomag.com 3GHz hızındaki performans sınıfından Core 2 Quad Q9650 binli alımlarda 530$ olacak (şu tarih itibariyle fiyatı 1000$ civarında). Bunun yanında Core 2 Quad Q9550 yüzde 40 fiyat indirimine maruz kalarak 316$'a kadar inecek (şu tarih itibariyle fiyatı 550$ civarında). www.teknomag.com Core 2 Quad Q9450 (şu anki fiyatıyla 360$) piyasadan çekilmeye başlanarak yerini 266$ fiyatıyla (2.66GHz) Core 2 Quad 9400 işlemcisine bırakacak. Aynı zamanda Core 2 Quad Q9300 ve Q6700'ün de piyasadan çekileceği söyleniyor. Intel'in 65nm dört çekirdekli işlemcilerinden Q6600'ün ise satışı devam edecekken fiyatı 200$'a inecek. www.teknomag.com Çift çekirdekli işlemcilerden 3.33GHz hızındaki Core 2 Duo E8600, 266$ fiyatıyla beklenenlerden. Bu işlemcinin çıkışı Core 2 Duo E8300'ün sonunu getirecek. Core 2 Duo E8500 ve E8400 için de fiyat kırpılması kapıda. E8500 için yeni fiyat 266$'dan 183$ olacakken E8400 için 193$'dan 163$ olacak. www.teknomag.com Çift çekirdek ailesine gelecek bir Intel işlemcisi de 2.66GHz hızında çalışan Core 2 Duo E7300 olacak. Giriş seviyesindeki Core 2 Duo E7200'ün fiyatı bu işlemcinin çıkışıyla 133$'dan 113$'a gerileyecek. www.teknomag.com 2008'in üçüncü çeyreğinde yapılacak bu fiyat indirimlerinden anakart üreticileri karlı çıkmayı düşünüyor. Anakart üreticileri artan talep ve düşen fiyatlarla gelirlerini yüzde 15 arttırma gayretinde olacaklar.
bu fiyat indirimi fx57 vermişti ama kaldırılacaklar yoktu makalede galiba.
off! bende e8400ü çakarım sisteme
Sevgili Kaaann CPU'un hayırlı olsun. Q9450 nereden aldın ben de almak istiyorum bir türlü bulamıyorum.
Çeksinler varsınlar ne olcak ki? Mart ayında adobe premiere ve after effectsde kasım kasım kasılan,su koyveren emektar p4 ümü emekliye ayırıp Q9300 lü yeni bir sistem toplamıştım.Kullanıp gidiyorum.performansı yetiyor bana.Yeni alacaklar için de q9450 iyi bir seçim bence.Varsınlar bu işlemcileri piyasadan çeksinler.Ne gam!Zaten ne kadar sürüyor ki ömürleri.Adamlar ha bire yenisini pompalamaya çalışıyorlar.Haklılar para kazancaklar tabii.Almışım Q9300ümü 3 yldan önce de başka işlemci görmez artık benim gözüm.Ha! Ne zamanki kullandığım yazılımlar,oyunlar vs. tıkanmaya başlar o zaman gelir gündeme yenisi...Almışım ben zaten olan olmuş.İsterlerse damping yapsınlar 10 dolara satsınlar.Üzülmenin faydası yok artık.Aslında teknoloji en çabuk ucuzlayan şey.
Haa ben şundan korkarım! Piyasaya bir ürünü pompalayıp sonra da yok efendim şurasında şu hata var bug var.Bu seriyi iptal ediyoruz.Sorun yaşıyoruz derlerse işte o zaman kan beynime sıçrıyor.Teknoloji denen şeyden nefret etmeye başlıyorum.Bilhassa tüketici elektroniği teknolojisi denen olayın aslında çağımızın en büyük para tuzağı olduğu kanaatleri canlanmaya başlıyor zihnimde.
Yoksa her seferinde karınca adımıyla yeni bir şeyler çıkarmalarını çok fazla yadırgamıyorum artık.Benim için esas sorun piyasaya nelerin çıktığı değil benim neye ihtiyaç duyduğumdur.Velhasılı kelam!!
Çeksinler varsınlar ne olcak ki? Mart ayında adobe premiere ve after effectsde kasım kasım kasılan,su koyveren emektar p4 ümü emekliye ayırıp Q9300 lü yeni bir sistem toplamıştım.Kullanıp gidiyorum.performansı yetiyor bana.Yeni alacaklar için de q9450 iyi bir seçim bence.Varsınlar bu işlemcileri piyasadan çeksinler.Ne gam!Zaten ne kadar sürüyor ki ömürleri.Adamlar ha bire yenisini pompalamaya çalışıyorlar.Haklılar para kazancaklar tabii.Almışım Q9300ümü 3 yldan önce de başka işlemci görmez artık benim gözüm.Ha! Ne zamanki kullandığım yazılımlar,oyunlar vs. tıkanmaya başlar o zaman gelir gündeme yenisi...Almışım ben zaten olan olmuş.İsterlerse damping yapsınlar 10 dolara satsınlar.Üzülmenin faydası yok artık.Aslında teknoloji en çabuk ucuzlayan şey.
Haa ben şundan korkarım! Piyasaya bir ürünü pompalayıp sonra da yok efendim şurasında şu hata var bug var.Bu seriyi iptal ediyoruz.Sorun yaşıyoruz derlerse işte o zaman kan beynime sıçrıyor.Teknoloji denen şeyden nefret etmeye başlıyorum.Bilhassa tüketici elektroniği teknolojisi denen olayın aslında çağımızın en büyük para tuzağı olduğu kanaatleri canlanmaya başlıyor zihnimde.
Yoksa her seferinde karınca adımıyla yeni bir şeyler çıkarmalarını çok fazla yadırgamıyorum artık.Benim için esas sorun piyasaya nelerin çıktığı değil benim neye ihtiyaç duyduğumdur.Velhasılı kelam!!
sana katılıyorum dostum artık millet herşeye sazan gibi atlamamalı bence aaaa şu çıkmış aaaa şunun performansı %0,0001 fazlaymış hemen değiştiriyim tarzı davranışlar akıl karı işler değil bana göre ayrıca bug gibi aptalca şeylerde olabiliyo sanki onun testini yapmamışlar gibi kakalamaya çalışıyolar bide işte bunlara aldanmamak lazım isteseler bal gibide bugları fixleyip yazılımla herşey halledilebilir ama adamlar sofware satmak yerine hardware satmayı yeğliyorlar bizim millette afedersin bende dahil sazanlama atlıyoruz.yok arkadaş bundan sonra çok acil birşey olmadığı müddetce bu pc ile 5-6 yıl gidecem
İntel indirim var diyorsa vardır.Biraz geç olur o ayrı tabi...
Asus Maximus Formula # İntel Q6600 # OCZ 2*1 1066 MHZ Reaper # HIS HD3870 ATI Radeon IceQ3 Turbo 512 MB GDDR4 # 250 GB Seagate Sata II # Asus DVD-RW Sata # High Power 560 W PSU # Feel Hurr. MIO733 FL550 ATX Kasa Siyah # Creative 4+1 # A4 Tech X7 Laser Mouse