Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ISLEMCI+ANAKART+RAM

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ISLEMCI+ANAKART+RAM Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bellerephone

22 Mayıs 2008; 13:23:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

MSI - P35 PLATINUM

ISLEMCI : e8400

Ram : GEIL - 2x2 GB DUAL DDR2 800
ULTRA SERİSİ 2*2 GB DUAL 800 DDR2 CAS 4-4-4-12

beyler islemci anakart ve ram upgradei yapmayi dusunuyorum

islemci de kesin karar kildim, belki q6600 de olabilir, ancak bu makine oyun icin kullanilacak genel olarak

anakart ve ram tavsiyesi verirseniz sevinirim.

power supplyim 600 watt fsp epsilon
ekran karti palit sonic 8800 gt

FeCkhO

22 Mayıs 2008; 14:03:55 

anakart kalabilir..cpu olarak dediğin gibi Q6600 olabilir..ramleri OCZ 800 mhz platinium soğutmalı al.2 gb yeterlidir..

bellerephone

22 Mayıs 2008; 15:49:51 

quote:

Orjinalden alıntı: FeCkhO

anakart kalabilir..cpu olarak dediğin gibi Q6600 olabilir..ramleri OCZ 800 mhz platinium soğutmalı al.2 gb yeterlidir..

hocam sistemin uzerine vista kurulacak
o yuzden 2 gb in yeterli olacagini dusunmuyorum, o yuzden 4 gb dusundum
OCZ daha performansliysa geil e gore onu da dusunebilirim tesekkurler bilgi icin

anakart olarak ise sli veya crossfire sistem ne bugun ne de yarin kurmayi dusunmuyorum
overclock icin elverisli bir anakart olsun kafi benim icin

tazmannia

22 Mayıs 2008; 18:17:35 

Overclock için Stok Fan Dısında Bir Fan Dusunuyorsanız Anakartın Ustundekı Sogucu Yuzunden Sorun Cıkabılıyor Haberınız Olsun

e2160@3.0ghz Gigabyte p35DS3L Kingston 2x1Ghz 800Mhz 5-5-5-18 MSI 8600GT 580/1508/1600@690/1793/1700 (gpu-shader-memory) Samsung 320Gb 16mb Cash Hdd
Amd 4000+@2.8 1.300v , Asus M2A-VM Kingston 2x1Ghz 800Mhz Ram MSI 8600GT Samsung 80 Gb Hdd
minimalist

22 Mayıs 2008; 19:03:11 

Anakartı çoğunun kullandığı sorun yaşamadığı b imodel al ...örnek yeni revizyonu çıkmış ankartlara yönel 50 ytl ucuz diye eski revizyonu alma....aynı model fakat diğer firma daha ucuz satıyodur ucuzu alırsın eski revizyondur

Hayatımın en büyük yanlışı dürüst olmam!! ne kaybettiysem dürüstlüğümden kaybettim!!! Siz siz olun, insanları tanımadan değer vermeyin!!!
bellerephone

23 Mayıs 2008; 11:14:17 

quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

Anakartı çoğunun kullandığı sorun yaşamadığı b imodel al ...örnek yeni revizyonu çıkmış ankartlara yönel 50 ytl ucuz diye eski revizyonu alma....aynı model fakat diğer firma daha ucuz satıyodur ucuzu alırsın eski revizyondur

tesekkur ederim hocam, bir iki ornek verebilirmisin?

bir de sogutucu olarak zalman 7900led olan versiyonunu dusunuyorum, bu model biraz buyukce bir model buyuk bir ihtimalle yukarda arkadasda belirtmis zaten msi p35 e takamiycam

FeCkhO

23 Mayıs 2008; 11:21:26 

quote:

Orjinalden alıntı: bellerephone

quote:

OCZ daha performansliysa geil e gore onu da dusunebilirim tesekkurler bilgi icin

anakart olarak ise sli veya crossfire sistem ne bugun ne de yarin kurmayi dusunmuyorum

64 bitlik programlar mı kullanıyorsun ? neden 4gb koyma gereği duydun..? önce onu öğreniyim sonra tavsiyemi yapıcağım..

zargana_11

Sisteme Gözat

23 Mayıs 2008; 11:25:16 

Vista için 2gb yeterli ama 4gb'nin performansa katkısı baya olumlu yönde oluyor. Anakartının yeni bios güncellemelerine bak derim değiştirmeden önce eğer tercih ettiğin işlemcileri destekliyorsa değiştirmene gerek yok. Sadece işlemci ve ram'e yatırım yaparsın. Daha ilerideki bir tarihte ise sistem yenilemesine gidersin. Benim tavsiyem bu yönde. Tabi karar senin.

Case NZXT Lexa Blackline, MB:ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP CPU: AMD PHENOM 9600 @ (240 FSB)x11,5, 1,35V RAM KINGSTON KHX8500D2K2/2G HYPERX 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL DDR2 PC8500 1066MHZ Zalman 9700 Cooler, Zalman 600W PSU, GPU: Sapphire ATI 3870 512 Gddr4, Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
Benim Oc denemelerim testler http://forum.donanimhaber.com/m_23290579/tm.htm
bellerephone

23 Mayıs 2008; 13:20:21 

quote:

quote:

quote:

64 bitlik programlar mı kullanıyorsun ? neden 4gb koyma gereği duydun..? önce onu öğreniyim sonra tavsiyemi yapıcağım..

hocam vistanin zaten 64bit olan versiyonunu kuracam, o yuzde 4 gb ram dusunuyorum
bunun haricinde 64 bitlik program kullanmiyorum, ilerde zamanla zaten 64 bitlik programlar oyunlar yayginlasacaktir
bugun bile oyunlar icin recommended systemler 2 gb dan basliyor, 4 gb i o yuzden dusunuyorum

bellerephone

23 Mayıs 2008; 13:22:28 

quote:

Orjinalden alıntı: zargana_11

Vista için 2gb yeterli ama 4gb'nin performansa katkısı baya olumlu yönde oluyor. Anakartının yeni bios güncellemelerine bak derim değiştirmeden önce eğer tercih ettiğin işlemcileri destekliyorsa değiştirmene gerek yok. Sadece işlemci ve ram'e yatırım yaparsın. Daha ilerideki bir tarihte ise sistem yenilemesine gidersin. Benim tavsiyem bu yönde. Tabi karar senin.

anakartim eski hocam zaten, ustunde amd venice 3000+ , yuzde 50 overclocklu calisiyor zaten, zaten islemci upgrade etsem bile benim overclock ettigim degerde bir islemci alabilirim
o yuzden ana bilesenleri komple degistirip, performansli bir makine almak istiyorum

FeCkhO

23 Mayıs 2008; 14:55:22 

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam vistanin zaten 64bit olan versiyonunu kuracam, o yuzde 4 gb ram dusunuyorum
bunun haricinde 64 bitlik program kullanmiyorum, ilerde zamanla zaten 64 bitlik programlar oyunlar yayginlasacaktir
bugun bile oyunlar icin recommended systemler 2 gb dan basliyor, 4 gb i o yuzden dusunuyorum

hmm anladım..o zaman 4 gb ddr3 ocz ramlerden koyabilirsin.. ama şunuda unutmamak gerekiyor..bazı 2 gb ramler bazı 4 gb ramlere nazaran daha performanslı

zargana_11

Sisteme Gözat

23 Mayıs 2008; 17:26:10 

Ram konusunda sana şu tavsiyede bulunayım o zaman 2 adet 2gb alacağına 4 adet 1gb ram al slotlar tamamı dolu olduğunda daha iyi performans alırsın.

Şimdiden hayırlı olsun.

Case NZXT Lexa Blackline, MB:ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP CPU: AMD PHENOM 9600 @ (240 FSB)x11,5, 1,35V RAM KINGSTON KHX8500D2K2/2G HYPERX 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL DDR2 PC8500 1066MHZ Zalman 9700 Cooler, Zalman 600W PSU, GPU: Sapphire ATI 3870 512 Gddr4, Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
Benim Oc denemelerim testler http://forum.donanimhaber.com/m_23290579/tm.htm
bellerephone

23 Mayıs 2008; 18:25:56 

quote:

Orjinalden alıntı: zargana_11

Ram konusunda sana şu tavsiyede bulunayım o zaman 2 adet 2gb alacağına 4 adet 1gb ram al slotlar tamamı dolu olduğunda daha iyi performans alırsın.

Şimdiden hayırlı olsun.

sagolasin hocam, slotlarin tamami dolu oldugunda daha fazla performans alindigini bilmiyordum
bu konuyu inceleyebilecegim bir link tavsiyeniz var mi acaba?

bellerephone

23 Mayıs 2008; 20:47:11 

eh babalar yok mu yaw, islemci anakart ram tavsiyesi yapacak olan ? en iyi performans icin

sonucta bunlar bilgisayarin en temel uc parcasi ?

bellerephone

24 Mayıs 2008; 8:46:09 

up

cemulas

24 Mayıs 2008; 10:35:33 

bence biraz daha bekle sistemin fena değil.

C2D E 8200 3.2(Akasa Ak-965),GA P35C-DS3R,Palit 512 8800 Gt,Samsung 500 Gb 16 Mb Sata 2,A-Data 2*1 Gb Ddr2 800 Vitesta Ex.Ed.Samsung 203B Dvd-Wr,Aopen H600 B27,Fsp Epsilon 600W,Creative Gigaworks G500 5+1,Creative Xfi Extreme Music 7+1,HP w2207h 22 Lcd,A4 Tech X750F Laser
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ISLEMCI+ANAKART+RAM Sayfa: [1]
Buraya git: