Skyvisionla 2 çanak kullananlar (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları

mavizaman -> Skyvisionla 2 çanak kullananlar (22 Mayıs 2008; 3:40:05)

skyvision ile 2(türksat hotbird) çanak kullananlar buraya kullandıkları ekipmanları yazabilir mi?
hangi lnb
ne tip kablo
hangi switch

bende 2sini birden almıyor.
bakalım hangi parçadan onun için soruyorum.

spyae -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (22 Mayıs 2008; 10:36:11)

diseqc ayarlarını doğru yaptınız mı?

http://www.bilgiportal.com/v1/idx/94/1330/Uydu/makale/Tm-uydu-programlarnn-diseqc-ayarlama-resimli.html

lokosit -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (22 Mayıs 2008; 13:02:55)

quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

skyvision ile 2(türksat hotbird) çanak kullananlar buraya kullandıkları ekipmanları yazabilir mi?
hangi lnb
ne tip kablo
hangi switch

bende 2sini birden almıyor.
bakalım hangi parçadan onun için soruyorum.

diseqc arızalı arkadaşım bulabilirsen winquest yada baff diseqc kullanmanı öneririm.

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (22 Mayıs 2008; 20:55:32)

oynamadığım ayar kalamdı.
swith le ilgili goldmaster aldım 10ytlye turksatı alıyor hotbirdde sinyal%4lerde kalite falan yetmiyotr galiba receiverla deneyince sorun yok ama pcde alamıyorum. kartı göndermiştim testte sorunsuz çalışıyor dediler.
skyvisiona danıştığımda saydıklarımın kaliteli olması gerekir yoksa verim alamazsınız dediler
onun için soruyorum.
ordan skywox önerdiler switch için ben bulamadım birde yazdıklarını deneyeyim

lokosit -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (22 Mayıs 2008; 21:14:34)

quote:

oynamadığım ayar kalamdı.
swith le ilgili goldmaster aldım 10ytlye turksatı alıyor hotbirdde sinyal%4lerde kalite falan yetmiyotr galiba receiverla deneyince sorun yok ama pcde alamıyorum. kartı göndermiştim testte sorunsuz çalışıyor dediler.
skyvisiona danıştığımda saydıklarımın kaliteli olması gerekir yoksa verim alamazsınız dediler
onun için soruyorum.
ordan skywox önerdiler switch için ben bulamadım birde yazdıklarını deneyeyim

winquest i bulabilirsen 5 ytl civarı
senin sorunun %100 diseqc ile ilgili

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (23 Mayıs 2008; 3:23:11)

internet üzerinden satışı denk gelmedi sen nereden temin ettin?

lokosit -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (23 Mayıs 2008; 9:01:07)

quote:

internet üzerinden satışı denk gelmedi sen nereden temin ettin?

http://www.sigmaelectronic.net/tr/FEEDBACK.HTM
burası skysta3 ün resmi sitesi
telefon edersen onlar sana gönderirler 5 ytl idi zam gelmediyse.
güvenilir bir yerdir.
istanbulda isen adresleri de var gidip alabilirsin

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (23 Mayıs 2008; 12:21:50)

aqua böyle demiş bende hiponun digital aralığına baktım 950-2200mhz bende starsat var switch alman malı 900-2400mhz aralığında ama çalışmıyor. hipon önerdiğin winquest den daha kkaliteliymiş ama aralığı daha geniş başka cihaz bende çalışmıyor winquest çalışır mı?
quote:

Dünyanın en kaliteli DiSEqC switchi olarak kabul edilen ürün Spaun'dur piyasada var mı bilemiyorum, bu üründen sonra iki sene önce kardeş firmamız tarafından ithal edilen Hipon DiSEqC swichlerde çok kaliteliydi ancak onlar da kısa sürede tükendi. Bu noktadan sonra piyasadaki hemen hemen bütün DiSEqC swichleri denedik bazısı uydu geçişlerinde problem yaratırken bazısı kör topal çalışıyor bazısı ise iyi çalışmasına raümen sinyal seviyesini inanılmaz derecede düşürüyordu. Spaun, Hipon, Elcon gibi dünya kalitesindeki swichlerin ardından en iyi sonucu aldığımız ürün yine kardeş firmamızın ithal ettiği WinQuest marka swichlerdir. Bu 4'lü switchin fiyatı da 5 YTL civarındadır.[/quote]

lokosit -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (23 Mayıs 2008; 22:06:11)

quote:

aqua böyle demiş bende hiponun digital aralığına baktım 950-2200mhz bende starsat var switch alman malı 900-2400mhz aralığında ama çalışmıyor. hipon önerdiğin winquest den daha kkaliteliymiş ama aralığı daha geniş başka cihaz bende çalışmıyor winquest çalışır mı?
quote:

Dünyanın en kaliteli DiSEqC switchi olarak kabul edilen ürün Spaun'dur piyasada var mı bilemiyorum, bu üründen sonra iki sene önce kardeş firmamız tarafından ithal edilen Hipon DiSEqC swichlerde çok kaliteliydi ancak onlar da kısa sürede tükendi. Bu noktadan sonra piyasadaki hemen hemen bütün DiSEqC swichleri denedik bazısı uydu geçişlerinde problem yaratırken bazısı kör topal çalışıyor bazısı ise iyi çalışmasına raümen sinyal seviyesini inanılmaz derecede düşürüyordu. Spaun, Hipon, Elcon gibi dünya kalitesindeki swichlerin ardından en iyi sonucu aldığımız ürün yine kardeş firmamızın ithal ettiği WinQuest marka swichlerdir. Bu 4'lü switchin fiyatı da 5 YTL civarındadır.[/quote]

ben inca dvb-s kullanıyorum skyvision ile bire bir aynı karttır. ve çok memnun olduğum bir kart.
diseqc ise winquest aquanın tavsiyesiyle aldım.hem ss3 ile hemde inca ile mükemmel sonuç verdi.
kullandığım için tavsiye ettim. fazla düşünme arkadaşım winquest işini fazlasıyla görür[:'(]

aristokrat06 -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (24 Mayıs 2008; 11:39:47)

Kardeş sanırım aynı kaderi paylaşıyoruz....

switch --goldmaster yada starbox birde skywox var onu denemedim üşendim [8D]

elenbi -- çift çıkışlı bilinen bir marka olmayan bir şey...next cihazda sorun yapmıyor...skystar2 de de yapmamıstı şu an hatırlayamadım markasını [sm=s15.gif]

çanakların markası önemli degil sanırım...akşam onuda yazarım

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (24 Mayıs 2008; 13:13:09)

ben birde lokositin önerisini dikkate alacağım istanbula gidince winquesti alacağım benden önce alırsan yaz buraya.
denediklerim:starsat sr-x41,orsat gs-4120s(2006da tvkartını alınca çalışıyordu sonra tvkart bozulunca oda çalışmamya başladı),technosat,goldmaster rm-8
[simage]http://img244.imageshack.us/img244/786/dsc00372yl5.jpg[/simage]

aristokrat06 -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (25 Mayıs 2008; 15:20:24)

Kardeş ben sorunu çözdüm ama şu an da codec sorunum var sanırım...

kullandıgım marka starsat sorun yok trt1 kalite 93 ve bende goldmaster rm6 da var...ondada aynı haberin olsun

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (25 Mayıs 2008; 15:29:17)

turksatıda hotbirdüde sorunsuz alıyor musun? bende sadece birine gücü yetiyor sviçlerin. sorunum o.
skywoxu skyvision forum yetkilisi önermişti.nasıl sonuç aldın?

aristokrat06 -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (25 Mayıs 2008; 23:07:18)

kardeş skywoxu da denedim sonuç aynı sinyal 99 kalite 93

ve sorunsuz alıyorum iki uyduyuda

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (26 Mayıs 2008; 21:38:03)

ben bugün baff marka aldım 15ytlye gene sonuç aynı kazık girdi bi tarafımıza 25 ytl verdim her taraf sviç. sonuç yok..[sm=icon_smile_angry.gif]
lokosit tavsiye listenden baffı çıkarabilirsin.
[image]http://www.baff.com.tr/components/com_virtuemart/shop_image/product/afd434d35df86aa2e8f0ad6579aac133.jpg[/image]

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (26 Mayıs 2008; 21:41:54)

sorunu nasıl çözdün starsat aynı mı?
hotbirdde 1000 kanlı sorunsuz alabiliyor musun?
quote:

Orjinalden alıntı: aristokrat06

lokosit -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (27 Mayıs 2008; 10:14:10)

quote:

ben bugün baff marka aldım 15ytlye gene sonuç aynı kazık girdi bi tarafımıza 25 ytl verdim her taraf sviç. sonuç yok..[sm=icon_smile_angry.gif]
lokosit tavsiye listenden baffı çıkarabilirsin.
[image]http://www.baff.com.tr/components/com_virtuemart/shop_image/product/afd434d35df86aa2e8f0ad6579aac133.jpg[/image]

baff ile sonuç almalıydın en kalitelilerinden birisi
acaba hotbird in bağlı olduuı lnb yada kabloları bir kontrol edebilirmisin

aristokrat06 -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (27 Mayıs 2008; 10:27:46)

quote:

sorunu nasıl çözdün starsat aynı mı?
hotbirdde 1000 kanlı sorunsuz alabiliyor musun?
quote:

Orjinalden alıntı: aristokrat06

evet abi bende ki bütün markaları denedim STARSAT SKYWOX ve GOLDMASTER RM6 sen hangi TWİNHAN driver'ini kullanıyorsun ve hangi CODEC

Not: Arkadaslar SKYVISION topici acalım ve surekli guncel tutalım birbirimize yardımcı olalim diger arkadaslarda aramasın ne dersiniz

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (27 Mayıs 2008; 10:50:24)

lokosit
şöyle ki direk bağlayınca hotbirdde 100ü geçkin kanal buluyor ama sviçte hotbird 0.

aristokrat
bütün sviçler çalıştı mı?
nasıl yaptım yazılımmı güncelledin?
ben vistadayım wdm driverları kullanıyorum bda kilitliyor sistemi ama xpdeykende bulmuyordu. o.s.la alakalı değil yani.
codecten yapacağını sanmam sonuçta sinyal gelmiyor kalite0 güç 40
forum var zaten www.skyvision.com forum bölümü oradan sonuç alamadım ben

lokosit -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (27 Mayıs 2008; 16:50:49)

quote:

lokosit
şöyle ki direk bağlayınca hotbirdde 100ü geçkin kanal buluyor ama sviçte hotbird 0.

aristokrat
ben vistadayım wdm driverları kullanıyorum bda kilitliyor sistemi ama xpdeykende bulmuyordu. o.s.la alakalı değil yani.

100ü geçkin kanal demişsin ama 1000 i geçkin kanal bulması lazım, ayarsızlık falan olmasın

aristokrat06 -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (27 Mayıs 2008; 19:34:17)

quote:

lokosit

aristokrat

Evet kardeş butun swiçler calisti bu demek oluyor ki senin çanak oynamız ki milim bile oynasa farkeder bence bi baktır cunku arkadasın dedigi gibi 1000 i aşkın kanal bulması lazım sen cihaza taktıgın kabloyu baska makinede denedin mi

mavizaman -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (27 Mayıs 2008; 22:52:53)

evet receiverda sorun yok. tüm sviçler goldmaster marka receiverda sorunusuz çalışıyor hem türksat hem hotbird 1000 kanalı geçiyor.
ama kartta hotbirdden verim alamıyorum. direk bağlantıda da hiç bulamasaydı derdim ki çanak kaymış ama buluyor 100de olsa.
anlayaamdım.[sm=icon_smile_angry.gif]

aristokrat06 -> Cevap: Skyvisionla 2 çanak kullananlar (28 Mayıs 2008; 19:46:55)

Kardel olayı çözmüş bulunuyorum su an TECHSTAR diye bir marka switch de üç uydu izliyorum.sorunGOLDMASTER switchden kaynaklanıyor. bizzat denedim dun gece bende diyorum neden hotbird yok meger bundan dolayi imiş

dipnot: bu arada bende STARBOX diye bir marka yokmuş TECHSTAR imiş

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.53125