Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
RTL8168/8111 ethernet kartı sorunu?(Bir cevap yazmak bu kadar mı zor?)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> RTL8168/8111 ethernet kartı sorunu?(Bir cevap yazmak bu kadar mı zor?) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
|ExCaLiBuR|

22 Mayıs 2008; 1:26:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar gigabyte p35c-ds3r anakartım var.Anakartımın cdisinin içindeki tüm driverlari yüklememe rağmen aygıt yöneticisnde gözükmedi.Bende donanım ekle dedim ve ağ bağdaştırıcısını seçip devam dedim sonra ethernet kartımı sectim ve oradan cd nin içinden winxp klasorunde bir dosya vardı onu gösterdim,sonra bu windowsun altına bi kac dosya attı fakat ona rağmen ethernet kartım calısmıyor ve dogal olarak interente giremiyorum.Bu sorunu yasıyan internette cok kisi var lütfen kullanan arkadaşlar yardım edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |ExCaLiBuR| -- 22 Mayıs 2008; 14:50:11 >

Evren

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 1:29:02 

Bios ayarlarına gır orada ıntegrated peripherals ksımından bak bakalım ethernet kartı acık mı ? yanı enable konumunda mı ?

DH Ready
|ExCaLiBuR|

22 Mayıs 2008; 1:32:44 

quote:

Orjinalden alıntı: Evren

Bios ayarlarına gır orada ıntegrated peripherals ksımından bak bakalım ethernet kartı acık mı ? yanı enable konumunda mı ?

evet evren "LAN" yazanların hepsi enabled durumda,disabled olanlarda usb ler zaten:/

|ExCaLiBuR|

22 Mayıs 2008; 1:45:41 

Neden kimse yardım etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |ExCaLiBuR| -- 22 Mayıs 2008; 1:44:30 >

ßy Spécops.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 2:50:32 

Aygıt yöneticisinde Ethernet kartınız soru işareti olarak görünüyorsa anakartın cd'sini takıp
ardından soru işaretinin olduğu yere sağ tıklayıp güncelle diyin.Bir ihtimal sadece.

|ExCaLiBuR|

22 Mayıs 2008; 2:57:42 

quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Aygıt yöneticisinde Ethernet kartınız soru işareti olarak görünüyorsa anakartın cd'sini takıp
ardından soru işaretinin olduğu yere sağ tıklayıp güncelle diyin.Bir ihtimal sadece.

Arıyor fakat bulamıyor Daha önce denemiştim

ßy Spécops.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 2:58:31 

Anakart cd'sinde ethernet driveri mevcut mu ? Mevcut değilse driveri bulman gerekecek.
Anakart modelini göre ethernet kartı driverını bul,indir ve yükle.Sorunun çözülecektir.

ßy Spécops.

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 3:07:11 

Bulamassan;driverlar entegre edilmiş katılımsız bir xp cd'si ile format atmayı dene.

mesuthaksoy

22 Mayıs 2008; 12:49:27 

http://asia.giga-byte.com/****/Driver/motherboard_driver_lan_realtek_8111.exe
bunu dene
yıldız yıldız olarak görünen kısım file list yazacaksın.ama aradaki boşluğu da kaldır.donanımhaber başka bir site ile karıştırdığı için engelliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 22 Mayıs 2008; 12:49:01 >

Know Me,No Pain.No Me,Know Pain
|ExCaLiBuR|

22 Mayıs 2008; 14:31:08 

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

http://asia.giga-byte.com/****/Driver/motherboard_driver_lan_realtek_8111.exe
bunu dene
yıldız yıldız olarak görünen kısım file list yazacaksın.ama aradaki boşluğu da kaldır.donanımhaber başka bir site ile karıştırdığı için engelliyor :)

en az 10 kişi bu driveri gösterdi.Bende dediginiz gibi yaptım fakat buda olmuyor:/

|ExCaLiBuR|

22 Mayıs 2008; 14:46:58 

Arkadaşlar verdiğiniz driverlar doğru fakat yanlış olan birşey var.Bilgisayar ilk başta etherneti görmedi bende donanım ekle dedim ağ bağdaştırıcılarından kendi ethernetimi sectim sizi verdiğiniz bu dosyanın icindeki driveri gözat dedim ve gösterdim.Sonra ayriyetten klasör icindeki exe yide kurdum fakat olmuyor.Aygıt yöneticisinde cıkıyor ama üzerinde bir ünlem isareti var yani yanlıs olan birşey var sanırım.

Hata koduda şu kod10 bu aygıt çalıştırılamıyor diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |ExCaLiBuR| -- 22 Mayıs 2008; 14:47:02 >

34_gurcangurel

22 Mayıs 2008; 15:00:02 

Konu başlığına bakınca yazmadan duramadım. O kadar kişi normal doğru olan yöntemleri söylemiş işte.

Olmuyarsa;

1- 5 YTL'ye PCI ethernet kartı al.
2- Anakartın ethernet kontrolcüsü arızalıdır. Garantiye gönder.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> RTL8168/8111 ethernet kartı sorunu?(Bir cevap yazmak bu kadar mı zor?) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme