bir süredir notebook faresi bakıyorum. Kablolu Logitech V100 kullanıyorum. Biraz rahatsız geliyor artık bana. Ayrıca kablosuz olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Logitech'in VX Nano'su ve V470'inden birini almayı düşünüyorum. VX Nano elime çok rahat gelmedi. V470'i deneyemedim. Baktığım yerlerde hep paketliydiler. Seçim yaparken kullandığım kriterlerden biri rahatlığı yani.
Diğer yandan biri bluetooth diğeri 2.4 GHz kablosuz. Bu açıdan hangisini önerirsiniz? VX Nano'nun alıcısı yok sayacağım kadar küçük. Ayrıca USB portlarından birini işgal etmesinin benim için sakıncası yok. Daha çok kullanılmadığında uyumaları konusunu merak ediyorum. Sorun oluşturuyor mu, iki tip de uyuyor mu, uyuma süresini uzatmanın yolu var mı gibi konuları merak ediyorum. Kablosuz ADSL sinyalleri ile ilgili sorunlar yaratıyorlar mı?
VX Nano'da iki ayrı modda çalışan bir tekerlek var. Tekerleğinde hızlı mod olmayan farelerde orta tuşa basınca uzun sayfalarda bir yuvarlak içinde iki yönlü bir ok işareti çıkıyordu. Biz bu oku yuvarlaktan ne kadar aşağı çekerdek o orandaki bir hızla sayfada aşağı yönde veya tersini yaparsak yukarı yönde ilerlemeye başlıyorduk. Logitech'in orta tuşuna eklediği yeni özellik acaba önceki sayfa kaydırma özelliğini kullanılmaz hale getiriyor mu ? Getirmiyorsa bunu nasıl sağlamışlar, az basınca ok çıkyor, tam basınca tekerleğin hızı mı değişiyor? Yoksa hem hız değişiyor hem de ok mu çıkıyor (bunu beklemiyorum çünkü kullanımda problemler yaratır, ok çıkmayan sayfalarda hız değiştirmek zorunda kalırız)
Ayrıca forumda bahsedilen Razer marka fareleri nerelerden bulabilirim? Bu marka şimdiye kadar bir mağazada gözüme çarpmadı.
Logitech V270 im 1,5 senenin sonunda arızalandıgı icin bana para iadesi yaptılar. Bende uzerine biraz ekleyip VX Nano aldım. İlk basta alısmakta biraz gucluk cektim V270 e gore biraz kucuk dedidiginiz gibi ama gecenin sonunda gayet rahat kullanıyordum mouse u. okudugum yorumlarda buyuk ellerde sıkıntı yaratabiliyormus kucuk olması, orası sizin tercihiniz olucak.
scroll konusunda dediginiz gibi iki modda calısıyor. birincisi alıstıgımız mod digeri ise scroll tamamen serbest kalıyor ve sayfaları akıtabiliyorsunuz, durdugunuzda anında duruyor. basta garip geldi bana ama inanın eski yontemden cok cok daha kullanıslı.
mouse ta sevdigim ozellik ise scroll un altındaki arama tusu, sectiginiz bir yazıyı o tusa bastıgınızda secili arama motorunda ayrı bir sekme acarak aramasını yapıyor. bana baya kullanıslı geldi tekrar google acıp kelimeyi yapıstırmaktan.
diger bir konuda BT lu V270 de cok sık pil degistiriyordum ancak bunda o tip bir problemle karsılasacagımı dusunmuyorum. genel olarak 1 gunluk kullanımdan sonra gayet memnunum
Özellikle pil konusunu vurgulamanız faydalı oldu benim için. Daha önce kablosuz fare kullanmadığım için bu konuya gerekli dikkati göstermemişim.
Logitech'in V450 Nano'sunu da beğendim. Ne kadar süre sonra geleceğini keşke bilebilseydim. Bekleyip beklememe konusunda karar vermemde yardımcı olurdu. Zira, şu sıra karşılaştırdığım iki modelin benim için önemli olan özelliklerinin çoğunu üzerinde birleştiriyor.
Arkadaslar logitech v470 veya microsoft mouse 5000 kullanan arkadaslar varsa pil ömrü hakkında bilgi verebilirlermi acaba.benım için pil ömrü ve menzil cok önemli o yuzden soruyorum...
ben 6 aydır vx nano kullanıyorum yanında gelen duracell piller 4 ay dayandı. ama mouse u sürekli kullandım hem evdeki masaüstü bilgisayarımda hem okulda laptopumda hem de tasarım kursundaki bilgisayarda bu mouse u kullandım
normal kullanan birisi için 6 ay rahat gider bence
Ocaktan beridir VX nano kullanıyorum ilk başta alışmakta zorluk çektim ama alışınca çok güzel bir mouse şu anda rahat rahat kullanıyorum hiçbir problemim yok. Tavsiyede ederim. Sürekli PC kullanan biri olmama rağmen pili hala bitmedi.
arkadaşlar ben notebookta mx 518 kullanıyorum. artık kablo zor olmaya başladı. ve vx nano almayı düşünüyorum fakat resimde işaretlediğim parça ne işe yarıyor biri açıklayabilirmi.?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi street_cops -- 10 Haziran 2008; 4:20:08 >
Piller 160 kullanım saati boyunca dayanıyor. Tabi bu sadece veri alışverişi olduğu zaman yani siz mouseu sallamadığınız zaman boşta dururken kendini durduruyor buda pil ömrünü uzatıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garen -- 12 Haziran 2008; 12:32:57 >
nano gerçekten çok iyi.alıcısı olarak zaten söze gerek yok...ama tek kusuru var, üzerindeki yumuşak plastik tuşalr zamanla soyuluyor ve çirkin gözüküyor..gerçi o tuşlar o kadar küçük ki zaten fazla farkedilmiyor.