Arakdaslar, Pc acılısda Harddıskı gormuyor , ram saydıktan hemen sonra altında Memory Runs At Dual Channel İnterleaved yazıyor ve xp acılmıyor. Bıostan gırdım baktım, Hd gorunmuyor ne master ne slave olarak? hd baska pc ye taktım acıldı xp sorun yok, Acaba sorun nerdedır ?
Memory Runs At Dual Channel İnterleaved demek ıkı adet ramın dual yanı cıft modda gayet guzel calısıyor demek...
Eger hard dıskını bıosta goremıyor ısen bak bakalım biosta IDE1 Primary ve slave ve IDE2 primary Slave ayarları none mı auto mu???? None da ıse gormez hdd yı sıstem
Memory Runs At Dual Channel İnterleaved demek ıkı adet ramın dual yanı cıft modda gayet guzel calısıyor demek...
Eger hard dıskını bıosta goremıyor ısen bak bakalım biosta IDE1 Primary ve slave ve IDE2 primary Slave ayarları none mı auto mu???? None da ıse gormez hdd yı sıstem
Öncelikle Cevap İçin Teşekkurler, Bıostan bakmıştım hepsı auto ydu, Bır secenek vardı Press Enter yazıyor ona gırdım Detectıon Hd dıye yazıyor ve bıse bulamıyor. bu hd baska pc ye taktım dırek calıstı ve xp bıle acıldı baska makınada. format atmayı denemedım. eger format atsam bır faydası olurmu ? ve bırde jumper ve slave prımary cok anlamıyorum ama ;hardıskte jumper takılı ılkınde takılı tek kablo var hem hd e hemde cd rooma , jumper ı cıkarttım, bu sefer dırek cd yı gordu,jumperın yerını degıstırsem bıosta farklı bır ayar yapmam gerekıyor mu?
Cd Room u cıkartım ve pc cd roomsuz acıldı xp ve sorun yok, sanırım hata jumper dan kaynaklanıyor, hem hd de hemde cd roomda jumper var hd de bırıncıde takılı ( elektrık Tarafı ) cd roomda 2 cı de takılı ( elektrık tarafı ) sanırım bundan dolayı kaynaklanıyor,
Jumper Ayarları tam olarak nasıl olmalı duzgun calısması ıcın ?
3 tane gostermıssın :) :::: 4 tane var :) sagdan 2cımı soldan 2.cımı ? bu arada hd kus gıbı otmeye basladı ve cd room takılı olmadıgında xp acılıyor demıstım ya sımdı xp yıne acılmıyor :(