sana şunu söliim 1 hafta önce samsung 750 gb hdd yi aldım pc me taktım ve kesinlikle acayip sessiz onu baştan söliyim. hani sesini istesende duyamıyosn gibi bişey. hız olarakta ss koyamam ama hd tach ta test yaptm. 77 mb ortalama okuma hızı çıktı. ortalama erişim süresi 13.2 çıktı burst speed te 246 çıktı. seagate nasıldır bilmiyorum tabi ama bi karşılaştırıp bakarsın ama ben bundan çok memnun kaldım.
belmondoneo arkadaşım hiç önemli deil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..... bende böyle bi konu açmıştm ama bana pek yardım eden olmamıştı bi hevesle aldım bu diski ve çok memnun kaldım....hade kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emkor -- 23 Mayıs 2008; 21:29:59 >
Çok genel olucak ama ben harddisk harddisktir diyenlerdenim. hatta cachesi azmış çokmuş oda performansa yeteri kadar etki etmiyor. Bence sessiz PC severseniz samsung yoksa seagate alın.
Çok genel olucak ama ben harddisk harddisktir diyenlerdenim. hatta cachesi azmış çokmuş oda performansa yeteri kadar etki etmiyor. Bence sessiz PC severseniz samsung yoksa seagate alın.
Aslında tam aksine bir pc nin en önemli parçasıdır HDD. Çünkü donanım parçaları içinde en zayıf halkadır. Hızları yılla riçinde çok az artmıştır dolayısıyla en ufak fark bile performans açısından önemlidir bence.
750gb seagate performans olarak çok fark atar samsung a, 91 mb falan görüyorum ben 500gb ile. 750gb olanlarda biraz daha performanslı diye biliyorum. ses konusunda ise yeni 7200,11 serisi gerçekten çok sessiz eskilerine göre, sürekli düşüyor ses oranı, ama samsung daha sessiz bunu rahat söyleyebilirim. 7200,11 de ses duymak için kulağı kasaya sokmalısınız :D
sessiz olacağı için Samsungu öneririm . seagate ile arasında çokta performans farkı olmaz. neden WD düşünmüyorsunuz?
yukarıda verilen değerlere bakarak performans farkını görebilirsiniz. asıl ses olarak çok fark yok.
şuana kadar hiç 750gb hdd kullanmadım ama, bütün hdd ler arasında en seslisi seagate idi deneyimlerime göre. 750GB lerde seagate eskilerine göre daha sessiz olabilir bilmiyorum