Hocam mavi ekran genellikle ram Mhz sorunudur ama. F/P oranı iyi olan bir soğutucu yerine alabileceğiniz en iyi soğutucuyu alın derim ben. Sonuçta sizin için normalden düşük olan her derece fan devrini kısıp size sesi azaltarak dönücek. Buda gayet iyi birşey sizin için
Alableceğiniz soğutucular olarak da CoolerMaster Hyper212 olabilir ThermalTake BigTyphoon VX olabilir Sytche Ninja olabilir Sytche Mugen olabilir ThermalRight Ultra 120 Extreme olabilir (para batıyorsa tabi, Hyper212 le aynı değerleri alıyor hemen hemen netteki testlerde) OCZ nin 92mm lik fanı olan modeli olabilir (bütçeniz yüksek değilse oyle)
Bu soğutucuları netten inceleyebilirsiniz Ama size tavsiyem kendim kullanmakta olduğum Hyper212dir
Hocam istanbuldaysan TGAR da vardi. Ben ordan almıştım. DOlar ında düşük olduğu zamana gelmişti 80YTL ye yakın bir fiyata almıtştım. AMa sen alıcaksan yine ben gider bakarım varsa haber veririm boşuna yol gitmemiş olursun..
Onun dışında vatan da vardı diye biliyorum. Bak ona göre sen
Selam tekrar AMFİBİ abiyle konuşurken Sytche Ninja sını sattığını gördüm İstersen konuş onunla bi. Fiyatı da uygundu. Biraz daha verip güzel bir soğutucuya sahip olabilirsin. Hemde çok düşük ses seviyesi ile
ZEROtherm NV120 Nirvana önerebilirim. Bir kaç deneme yanılmadan sonra en iyi değerleri onda yakaldım ben. Önemli olan tam yükte belli bir düzeyde tutabilmesi. Q6600 a %34 oc yaptım ve tam yükte en fazla 56 derece gördüm; ki bu cpu çekirdek ısıları ortalama değeri.
Üstad halen almadı isen, Tam bir fiyat performans ürünü olan AKASA-965 i öneririm...
Daha önce 3.2 overclocklu E2180 işlemcim stok fanla 54 derecede açılıyordu, şimdi şu sıcak havalara rağmen 33- 34 derecede sistem açıyor... Akşam işlemciyi 3.75 ghz e kadar çıkardım işlemci beklemede 45 orthosla tam yükte 75 i geçmedi...
Ben hepsiburadan 42 liraya aldım.. Daha ucuza bulursan ordan al..