Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
adsl ile kablo net arasında kaldım?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> adsl ile kablo net arasında kaldım? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gsbestof
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

21 Mayıs 2008; 22:35:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar 4 g limitli adsl kullanıyorum fakat kablo net hakkında pek çok övgü var fark nedir tam olarak gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum
krm-iks

22 Mayıs 2008; 0:38:33 

Öncelikle yapacağın işler

1. Bulunduğun yerde kablo internet varmı (http://online.turksat.com.tr/sebeke.php veya 444 0 126 )
2. Forum içinde veya etafında kullanıcı varmı memnunmu

Kablo internetin üstünlükleri şöyle. Adsl e göre teknolojisi daha gelişmiş olduğu için performas kaybı veya mesafe sorunu yani santrale yakınlık gibi bir problem olmaz. 512/128 kablo internet sınırsız abonesi r@pid den 60K ile DL yapabilir. P2p paylaşım programlarında 55 K ile DL yaparken 10-11 arasında UL yapabilir. Aynı performans 1024/250 için degeçerli 120-130 arasında DL yaparken aynı anda 24K ile UL yapabilir.

Adsl deki gibi Ip değişimi yapabilirsin hemde modeme reset atman veya fişini çekmeden

Bilindiği gibi Ip daha düşüktür online oyun için bir avantaj.

Not: 512/128 Kablo internet aboneliğimi, 1024 adsl ile değişmem üstüne para verselerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm-iks -- 22 Mayıs 2008; 0:38:39 >

Man44

22 Mayıs 2008; 0:48:32 

Üstteki arkadaşın yazdığı gibi 512/128 lik kabloyu 1024 adsl ile değişmezler kablolular.

Yanisi kalite var süreklilik var.

Türk Devrim'inin yaptığı işlerin toplamına Kemalizm denir. Kemal Atatürk
karakizil

22 Mayıs 2008; 0:49:45 

kablo netin kablosuz modem masrafı olmasa bir dakika durmam kablo net bağlattırırdım

İnsan doğaya ne kadar yabancılaşırsa o kadar toplumsallaşır, ne kadar toplumsallaşırsa da o kadar kendine yabancılaşır
ocularis

22 Mayıs 2008; 1:54:25 

Bazı arkadaşlara kablo internet ile ilgili düşüncelerine maalesef hem katılmıyorum.
Uzun bir süreden beri hızlı internet adı altında ki adsl ve kablo internet erişimlerini kullandım ve kullanıyorum.
Kablo internet eskisi gibi olsaydı evet gerçekten bana göre Tr şartlarında adsl'e göre daha avantajlıydı.
Ama şuan ki verilen hizmeti download dışında maalesef beğenmiyorum.
Hatta bir itirafta da bulunmak isterim;
Kablo internette ki indirimle beraber bende 2 mbps adsl hattımı kapattırıp kablo internete geçtim.
Ben interneti download ve ağırlıklı olarak online oyun için kullanmaktayım.
Bulunduğum bölgede ki (Kozyatağı) sorunlar sebebiyle evet download hızım 4 mbps erişimde 475 kb/s şeklindeydi ama hattımda varolan paket kayıpları adeta kabuslarım olmaya başlamıştı.
Ki bu sırf bende de geçerli değildi.
Benim gibi fps oynayıpta Avr. Yakasında olan veya Moda'da oturan arkadaşlarımda aynı sorunlardan şikayetçiydi.
Çok şey denedim,çok uzun süreler çağrı merkezinden yardım almaya çalıştım,çok kez'de ekipleri çağırıp müdahale edilmesini istedim.
Ama ne yaparsam yapayım hiç bir işe yaramadı ve işten bana kalan o ufacık zaman dilimini neden problemlerle geçirseydim ki?
İki aylık işkenceden sonra belki 10 lira daha fazla vereceğimi ve daha düşük hızla download yapacağımı bile bile adsl'e geri döndüm.
Ve iyikide dönmüşüm diyiyorum.
Şuan çok şükür çok uzak bir noktada otursamda çok stabil ve iyi bir erişime sahibim.
Belki dl hızım artık 430 kb/s ötesine geçemiyor ama ben bu stabilite ve online oyunlarda yaşadığım rahatlıkla buna göz yumuyorum.
Şu saatten sonra kolay kolayda kablo internete geçmeyi düşünmüyorum.
Kullanıpta memnun kalan arkadaşlar ellerini vicdanlarına koyup konuşsunlar;Dürüstçe.
Fps oynayıpta kablo internetten gerçekten kablo internetten memun kalan kaç kişi vardır?
İyi ki adsl'e geçtim diyiyorum.
Teşekkürler.

L.J
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 2 günü kaldı.

22 Mayıs 2008; 7:02:59 

Adana/Seyhan'da oturuyorum. Yukarıdaki arkadaş yazmış fikirlerini ancak, bende online oyunları çok oynarım ve bu oyunlardaki en önemli internet değeri ping/latency dir. Veriyi ne kadar geç alırsanız o kadar sıkıntı yaşarsınız. Ben Smile ADSL 4GB limitli 1024 adsl kullanırken CS 1.6 da ortalama 40-50ms pingle oynuyordum. Kablonete geçtim bu 20ms e indi ve şu an 256 kablonet kullanıyorum. DL hızım çeyreğine inmiş gibi görünsede, kota yok, ping yok, kopma yok. Ben Cs dışında WoW ve Knight Online da oynuyorum ve KO'da disconnect adsl varken çok sık olurdu, lagdan geçilmezdi, artık rahatım çok lag yok(hiç yok diyemem) ama dc hiç yok. Bence çevrende kullanan kişiler varsa araştırda geç.
NitemX

22 Mayıs 2008; 12:32:13 

Arkadaşlar,ben de ADSL aboneliğimi iptal ettirip KABLOnet e geçmeyi düşünüyordum.Kablo internet bölümünde yapılan yorumlara bakılırsa ''Limitlilere az,limitsizlere çok görünüyor muş kota miktarı''
Öyle çok dl yapan biri değilim.1024 kotalıya geçecektim.0-1 GB arası 16ytl ondan sonrası GB başına 3ytl. bu durumda 19-22 ytl arası öderim diye düşünüyordum.Fakat aklım karıştı.KABLOnet de ADSL deki gibi ''Ayrıntılı Döküman'' da gelmiyor muş.Hangi saatte girdin,onlarda gözükmüyor muş.Bu durumda kazık yerim di,ye düşünüyorum.ADSL e devam.Geçip de pişman olmak var.Ayrıca modem de alınacak.75-80ytl de ona vereceğiz.. Selamlar..

Bilgiyi uygularsanız,büyürsünüz.Paylaşırsanız,efsane olursunuz!..
_SiN_

22 Mayıs 2008; 12:41:26 

quote:

Orjinalden alıntı: karakizil

kablo netin kablosuz modem masrafı olmasa bir dakika durmam kablo net bağlattırırdım

ne gıbı bı masrafı var ki anlamadım .. bendede kablonet var .. daha dogrusu o bi sirketti artık turksatkablo oldu .. wireless router aldıgın zaman baska bı masrafı yok oda 40 lira falan sanırım ..

quote:

Orjinalden alıntı: gsbestof

Evet arkadaşlar 4 g limitli adsl kullanıyorum fakat kablo net hakkında pek çok övgü var fark nedir tam olarak gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum

onun dısında bantgenisligi daha fazla oldugu icin adslden kat kat daha iyi kanımca.. hat yogunlugu gibi bisiden etkilenmek yok .. internetin kopması gıbı bısı yok ..aynı anda hem download yapıp hemde hızın hic dusmeden nette dolasabılırsın.. ve online oyunlarda adsle gore daha dusuk ping alırsın..

1.1.3 icin tek bir source'da gerekli bi cok program (Kendi Hazırladıgım bir Derleme)
source: http://iappcat.com/r/23497
_SiN_

22 Mayıs 2008; 12:50:37 

quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

Bazı arkadaşlara kablo internet ile ilgili düşüncelerine maalesef hem katılmıyorum.
Uzun bir süreden beri hızlı internet adı altında ki adsl ve kablo internet erişimlerini kullandım ve kullanıyorum.
Kablo internet eskisi gibi olsaydı evet gerçekten bana göre Tr şartlarında adsl'e göre daha avantajlıydı.
Kablo internette ki indirimle beraber bende 2 mbps adsl hattımı kapattırıp kablo internete geçtim.
Bulunduğum bölgede ki (Kozyatağı) sorunlar sebebiyle evet download hızım 4 mbps erişimde 475 kb/s şeklindeydi ama hattımda varolan paket kayıpları adeta kabuslarım olmaya başlamıştı.
Benim gibi fps oynayıpta Avr. Yakasında olan veya Moda'da oturan arkadaşlarımda aynı sorunlardan şikayetçiydi.
Çok şey denedim,çok uzun süreler çağrı merkezinden yardım almaya çalıştım,çok kez'de ekipleri çağırıp müdahale edilmesini istedim.
Ama ne yaparsam yapayım hiç bir işe yaramadı ve işten bana kalan o ufacık zaman dilimini neden problemlerle geçirseydim ki?
İki aylık işkenceden sonra belki 10 lira daha fazla vereceğimi ve daha düşük hızla download yapacağımı bile bile adsl'e geri döndüm.
Şuan çok şükür çok uzak bir noktada otursamda çok stabil ve iyi bir erişime sahibim.
Belki dl hızım artık 430 kb/s ötesine geçemiyor ama ben bu stabilite ve online oyunlarda yaşadığım rahatlıkla buna göz yumuyorum.
Kullanıpta memnun kalan arkadaşlar ellerini vicdanlarına koyup konuşsunlar;Dürüstçe.
Fps oynayıpta kablo internetten gerçekten kablo internetten memun kalan kaç kişi vardır?
Teşekkürler.

senin aldıgın hızmette ne gıbı bı problem vardı bılmıyorum ama .. ben yaklasık 7-8 senedir kablolu internet kullanıyorum ve ilk kullanmaya basladıgım gunden beri yasadıgım sorun sayısı 4-5 i gecmez .. bunlardada teknik destegi aramısımdır ve ellerınden gelenı yapmıslardır ve sorunum cozulmustur..

banada en son sorun olarak senın dedıgın gıbı bı problem oldu ve aradıgımda paket kayıpları oldugunu sınyallerde problem olaabılıcegını soledıler eve gorevlı geldı apartman gırısındekı baglantıda dahıl olmak uzere hepsıne baktı ve yenıledı en ufak problem kalmadı .. bole bı sorunda yukseltıcı takmak en kusursuz cozum..

netticede kesınlıkle adsl'e gecmem .. hatta uzun zaman adslden daha pahalıya kullandım kabloneti ve sonuna kadar memnunum kesınlıkle deydi pahalı kullanmama ..su anda 2mbit lik baglantım var ve 220kbps ile download ederken nette hıc hız kaybım olmadan dolasabılıyorum ornegın bı vıdeo actıgımda hıc yuklemesını beklemeden sankı onceden yyukluymus gıbı ızleyebılıyorum hemde arkada 200 kb la download yaparken .. bunlara sebep bandwith genisliginin adslden cok daha fazla olmasıdır...

1.1.3 icin tek bir source'da gerekli bi cok program (Kendi Hazırladıgım bir Derleme)
source: http://iappcat.com/r/23497
karakizil

22 Mayıs 2008; 15:48:32 

quote:

Orjinalden alıntı: _SiN_

quote:

Orjinalden alıntı: karakizil

ne gıbı bı masrafı var ki anlamadım .. bendede kablonet var .. daha dogrusu o bi sirketti artık turksatkablo oldu .. wireless router aldıgın zaman baska bı masrafı yok oda 40 lira falan sanırım ..

nasıl yani wireless router modem değilmi sonuçta,ayrıca kablo net için olanını almak zorunda değilmisin birde bu 40 liraya nerede var kablosuz modem bir link versen

İnsan doğaya ne kadar yabancılaşırsa o kadar toplumsallaşır, ne kadar toplumsallaşırsa da o kadar kendine yabancılaşır
McCarty

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Mayıs 2008; 16:07:48 

ama nette ne yapacaksin o da önemli sırf sörf icin takilcaksan adsl bence suanda iyi. zaten bundan iyisi olmaz ışık hızında acilmaz sayfalar cunku sunucu'ya bagli bi durum.
nette online oyun oynaycaksan ve dl yapacaksan kablo al derim ben sana.

fakat zaten 1024 adsl'de bu işlemleride yaparsin. sorun yoktur yanı fiyat olarak arastirmasini yap.

GIGABYTE GA EP35-DS3R Rev.2.1 Bearlake INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz SPARKLE Calibre P888+ 8800GT 512MB
CORSAIR 2X1GB KIT DDR2-1066MHZ DOMINATOR SEAGATE 500GB THERMALTAKE VI1000BWS M9 MID TOWER
FSP BlueStromII 500W Logitech X-530 70W 5+1 Microsoft Notebook Optical mause 3000
Nec 3510a Dvd-Rw Creative 7.1 Audigy Card SkyStar 2.6D
GoldMasTer Diseq Motor By 35 Satellites İn 3500 Canals
C@r@nthir

22 Mayıs 2008; 20:16:50 

quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

Teşekkürler.

bn de fps (cod 4) oynuyorum bağlantım 512/128 pinglerim 4mbit adsl olan arkımdan daha iyi. ama bölgeyle alakalı bişey. kozyatağı çok sornlu bi bölge. bakırköyde olanlar düşünmeden alabilirlr.

Gigabyte 955X Pro \\ Pentium 4 630@3.6 Ghz (Stok fan) \\ 2 X 512 MB Kingston HyperX DDRII 533 Mhz @ 800 Mhz \\ Sapphire ATI Radeon X800 GT \\ LG H55N DVD-Writer \\ Samsung SATA2 250 GB Harddisk \\ PC-ETV TV kartı
12 YTL'ye 1 aylık Rapidshare.com Premium Hesabı almak için PM'den ulaşın!
aLTuu

22 Mayıs 2008; 20:26:21 

Kablonet

ocularis

22 Mayıs 2008; 23:38:54 

Bakın sevgili arkadaşlar benim ne demek istediğim doğru anlaşılmadı sanırım?
Ben ping değerlerimden söz etmedim.
Ben rahat oynadıktan sonra 100 ms değerine bile razıyım.
Ama paket kayıpları söz konusuyken 5 ms değer alsanız ne farkeder?
Yani şöyle bir örneklendirme yaparsam sanırım anlaşılacak.
2002 yılından beri online RTCW ve 2004'den beride RTCW E.T. oynamaktayım.
Cs gibi fps'ler haz vermesede onda da deneme fırsatım oldu.
Serverdasınızı ve oynuyorsunuz.
Karşı taraftan birisiyle yüzyüze geliyorsunuz ve karşınızdakini vuramıyorsunuz.
Siz ateş etsenizde paket kayıpları sebebiyle mermilerinizin 3/1 kısmı anca karşı tarafa ulaşıyor.
Css'e örnek vermemi isterseniz onuda şöyle açıklayayım o zaman; 10 choke ve 15 loss.
Sanırım ne demek istediğimi anlamış olmalısınız.
Evet kozyatağı problemli bir semt ama benimle aynı dertlerden şikatçi olupta farklı bölgelerde oturan arkadaşlarımda vardı.
Kimse kusura bakmasın ama bir yandan dl açıkken,bir yanda web'de gezinmek değil benim için internet.
Ufacık keyif yapacağım zaman içinde kalkıp beni sinirlendiren birşeye para vermek kadar mantıksızca birşey görünmüyor bana.
Başka arkadaşlar aksini söylesede ben kendi adıma ADSL'den memnunum ve iyikide geri döndüm diyiyorum.
Ve yineliyorum;Belki 4 mbps hızın 256 kbps civarı daha yavaş kullansamda ben internetimle huzurluyum.

Bence konuyu açan arkadaş başta ihtiyaçlarını düşünsün ve bölgesinde ki kablo internet'i araştırdıktan sonra geçecekse kablo'ya geçsin.
Çünkü bölge bölge gerçekten kablo internet farkediyor ve bu sefer açtığınız konu başlığı her kafadan bir başka ses çıkmasına sebep oluyor.
Misal burada kablo internetinden memnun olan arkadaşlar olsada "Kablo İnternet" konu başlığına bakarsanız özellikle son zamanlarda problem yaşayan insanlarıda görürsünüz.
Dedimya önce oturduğunuz bölgeyi araştırın sonra geçecekseniz geçin.

DHArcadia

23 Mayıs 2008; 0:23:56 

2002'den beri kablo internet kullaniyorum. 2007'den itibaren ADSL de kullandim. Zaman zaman sorun olmadi degil kablo internette ama oyunlardaki dusuk pingi ve kapasitenin tamamini cift yonlu olarak kullanabilmeyi (P2P'de) kesinlikle degismem. Hatta bant genisliginin yarisini Emule'a ayirip oyun oynuyorum etkilemiyor (tabii router'in 'gaming mode' - QoS desteklemesi onemli burda). 2002'den beri online oyun oynadim CS, Warcraft3, CoD4.. ocularis'in sikayetini cok iyi anliyorum loss sorunu online oyunu mahveder ama ben yasamadim. yasadigim zamanlarda da gecici olarak oldu. Olay yine senin bolgendeki hizmet kalitesine geliyor yani..

niko_jr

23 Mayıs 2008; 2:24:00 

turksat devlet kurumu. Türk telekom özel şirket gibi görünse de devlet kurumundan farkı yok şu an, henüz değişemedi.

Bu açıdan her ikisi de müşteriye hayal kırıklığı yaşatmaya müsait. Boşuna tartışıyoruz. Bölgeden bölgeye farkediyor. Şansa kalmış.
DHArcadia

<