Bugün pc nin işlemci Fan ını söktüm ve temizledim çok ses yaptığı için,gerci hala sesinden kurtulamadım çok vızıltı çıkarıyor, neyse asıl soruna geleyim, fanı tekrar taktıktan ve kasa içindeki tozları temizledikten sonra ekran kartımın performansı düştü. Online Call of Duty 2 oynarken directx 9 da 30-40 arası FPS alıyorım ama dün akşam 90-100 arası idi yani fps düştü sizce sorun neyden kaynaklanıyor ve yeni bir fan almayı düşünüyorum fiyatı uygun,sessiz ve iyi sogutan bir fan tavsiye edermisiniz?
işlemci p4.3 ghz anakart asus p5 lga 775. ekran kartı ise ati radeon x1650 pro. 512 mb 16x pci express avivo. Bu arada işlemci Fanının altındaki silikon bozulmuş ve şuan işlemci sıcaklığı 83 C kapatmak zorundayım pc yi.
İşlemci altındaki silikonu yeniledim ve taktım. Şuan Asus Pc Probe 2 programıyla kontrol ediyorum ve değerler şöyle; CPU Sıcaklığı: 46 C CPU Fan Hızı : 3443 rpm MB : 46 C
Bu değerler normalmi? birde bu MB sıcaklığı ne anlama geliyor? yani ordaki MB hangi parçayı temsil edior.
Teşekkür ederim. Peki kaç derece sıcaklık tehlikelidir, cpu ve anakart için? birde sanırım yeni fan almam gerekecek, ucuz,sessiz birde iyi soğutan bir fan tavsiye edebilirmisin?
arkadaşlar yanlış yere yazıyorsam özür dilerim call of duty 4 ü yükledim ama oyunu çalıştırdığımda "error during initialization, video card or driver doesnt support UBYTE4N vertex data" diye bir uyarı alıyorum ve haliyle oyun açılmıyor.
ekran kartım Intel (R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller acaba driver uptade ya da benzeri bir yöntemle sorunu halletmem mümkün olur mu?
P4 sıradan intel stok fanla kullanılabilecek bir işlemci değil arkadaşlar.. Bir vendetta, bir nirvana, bir cnps9700led... Bunlar lazım size.. Termal macunun P4 işlemcide 55 (45-90C) derece farkettirdiğini gözlerimle gördüm. Yani termal macunun doğru sürülmesi çok önemli. Şu an 256MB Palit 8600GT Sonic+ ile Flight Simulator X'de gelişmiş ayarlarda görüntü bozulma sorunları yaşıyorum. Bu pekala driver ile ilgili olabileceği gibi ekran kartının ısınmasından da oluyor olabilir. Dolayısıyla eli mahkum fanı gardiyan ona da bir fan alıcaz. Yine Zerotherm'leri inceliyorum. GV serisi güzel göründü fiyatları uygunsa düşünücem.