Arkadaşlar ADSL bağlantısı kurmada bazen saatlerce sıkıntı çekiyorum. bazen de hiç sorunsuz bağlanabiliyorum. bağlanma sırasında telefon ahizesinden eski Dial Up bağlantısında olduğu gibi o karışık ses duyuluyor. Splitter da arıza vardır diye splitter değiştirdim ancak yine aynı durum oldu. Modemim Airties RT205, hat prizden çıkıp splitter a giriyor oradan da telefon ve modem olarak ikiye ayrılıyor. telefon kısmında da bir sabit bir de telsiz telefon var. Sizce sorun neden kaynaklanıyordur. Bu gibi bir durumla karşılaşıp bir çözüm bulan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
sabit telefondan o ses duyulurken, sabit telefonu sökünce telsiz telefondan o ses duyulmuyor. yani bütün sorun sabit telefondan mı kaynaklanıyor? iki telefonu da birlikte kullanmanın bir yolu yokmu?
Ben de 2 sabit bir telsiz telefon bağlı.Eskiden bilgisayarımı açtığımda modemimin(Pikatel combo plus) link ışığı 10-15 defa yanıp söner ve sabitlenirdi.Ayın 16 sından beri net e bağlanmak için 3 ile 5 dk. arası beklemem gerekiyor.Dsl link ışığı 3-5 dk. sonra sabitleniyor.Arıza kaydı verdim,bir şey yok dediler.Ne oldu da böyle oldu,anlamadım gitti?..
Ben de 2 sabit bir telsiz telefon bağlı.Eskiden bilgisayarımı açtığımda modemimin(Pikatel combo plus) link ışığı 10-15 defa yanıp söner ve sabitlenirdi.Ayın 16 sından beri net e bağlanmak için 3 ile 5 dk. arası beklemem gerekiyor.Dsl link ışığı 3-5 dk. sonra sabitleniyor.Arıza kaydı verdim,bir şey yok dediler.Ne oldu da böyle oldu,anlamadım gitti?..
sizin 3-5 dk ise iyiymiş. benim 3 saat sürdüğü zamanlar oluyor.
Bende de aynı sorun var. Sabahları modemi açarken pek sorun olmuyor. Öğleden sonra modemi ne zaman kapatıp açsam yarm saat sürdüğü oluyor. Yarım saatten fazlasına dayanamayıp yeniden başlattığımda ise hemen bağlantı sağlanıyor.