YEni aldığım arçelik laptopdaki vistayı kaldırıp xr pro yükledim ama nedense bütün donanımlar çalışırken ses kartını gormedi driver yüklülediğim halde.. yardımlarınızı bekliyorum
microsoftun sitesinden high defination güncellemesini indir bilgisayarına kur daha. Sonra ses kartını kaldır tekrar kur tıpış tıpış kurulduğunu hayretler içersinden izliyeceksin :P
Tabbiki olmaz, çünkü sizin driver sadece Windows XP ve aşaası ile uygun, ama siz yeni driveri anakartınızın ana sitesinden Vista uygunlu olanı indirebilirsiniz.
Eyer bulamasanız sadece Anakart markanızı buraya yazınız ben bulurum ve diğer arkadaşlar bulabiliriz.
Eğer donanımların isimlerini bilmiyorsan doğal olarak driverlarinida indiremessin o yüzden sana bir program tavsiye edeyim,bu programla bilgisayarındaki tüm donanımları görebilir isimlerini kopyalıyarak google da aratıp driverlari indirebilirsin. program adı: everest ultimate edition
Galiba anlatamadım size laptopun yanında verilen driver cd sinde Xp 32 ve 64 bit Vista 32 ve 64 bit tüm sistem driverları mevcut , vista yüklüyken düzgün şekilde çalışan ses kartı Xp yüklendiğinde çalışmıyor
Driverlerin yükleme sırasina dikkat edilmesi gerekiyor. 1. Microsoft .NET Framework (bazı driverler için gerekiyor) 2. Sun Java 2 Runtime Environment (bazı driverler için gerekiyor) 3. Chipset Driver 4. (Microsoft UAA Bus Driver for HD Audio)Universal Audio Architecture Drivers - ses kartı sürücüsünden önce yüklenmelidir. 5. Sound Driver (Conexant High Definition Audio)
Driverlerin yükleme sırasina dikkat edilmesi gerekiyor. 1. Microsoft .NET Framework (bazı driverler için gerekiyor) 2. Sun Java 2 Runtime Environment (bazı driverler için gerekiyor) 3. Chipset Driver 4. (Microsoft UAA Bus Driver for HD Audio)Universal Audio Architecture Drivers - ses kartı sürücüsünden önce yüklenmelidir. 5. Sound Driver (Conexant High Definition Audio)
Aygıt Yöneticisinden Driverlere bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter... Aygıt Yöneticisine girin --> İlgili bölümünü açın --> Yüklenmeyen sürücülerin üzerinde sağ tuş --> Sürücüyü güncelleştiri seçin. ilk çıkan pencerede hayırı seçip devam ediyoruz --> üçüncü pencerede en altta "Arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim" seçeneğini işaretleyip veya öyle bırakın CD'yi tarayacaktır "ileri" deyin. Driveri bulup yükleyecektir. Restart edilsin mi? diye soracak "evet" diyin. Bu şekildede olmuyorsa; CD'deki ilgili diriverleri bir klasöre çıkartın. Sıkıştırılmış (zip, rar, exe) programları burada açın ve bu yolu gösterin.
Sorunu çözdüm arkadaşlar yeni nesil ses kartları xp ye uyum sağlayamıyor bazen bunun için bir güncelleştirme var kb888111 bunu indirip kurduğumuzda yeniden başlattıktan sonra driver güncellemesi yapılıp sorun çözülüyor.