Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Maxtor 1TB Basic USB HDD hakkında öneri ve yorumlarınız

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Cevap: Maxtor 1TB Basic USB HDD hakkında öneri ve yorumlarınız Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
majesticTHEOriginal

13 Eylül 2008, 14:32:46  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

evet dediğin doğru da ben biraz şunun sınırlarını zorliym dedim bide tek tek yapacak olursam 400 e yakın dosya var açıkçası onla uğraşacak zamanımda yok. geceden verdim işte komutu ne zamana biterse artık.
quote:

Orjinalden alıntı: extra34

quote:

Orjinalden alıntı: majesticTHEOriginal

selam arkadaşlar. bende bu aleti vatan bilgisayardan dün aldım. akşam bir 100 gb lık bir 280 gb lık bir de 4 gb lık dosya kopyalama işlemini aynı anda başlattım. 100 gb ve 4 gb olan laptopun hdd sinden 280 gb olan diğer bi 320 gb lık flash hdd den yapılıyor.13-14 saattir kopyalama işi devam ediyor hala bitmedi ne zamana biter diye de çok merak ediyorum. bu xp- vista farkı mantıklı. bende vista da denedim. diğer laptopumda xp war birde onda denicem ondaki sonucu çok merak ediyorum. dünkü yaptığım işlemlerde işlem başına hızın en yükseği bir ara 10 mb a çıktı 3 işlemin toplamı 20 mb falan aktarım hızına sahipti. aktardığım dosyaların hepsi divx film. eğer bu cihazda sorun warsa iade edip yine aynı ürünle değiştirmek çözüm olur mu? ya da başka marka mı almak lazım?. bu değişim yapan arkadaşlar yerine ne aldılar?. memnunlar mı?

dostum sen ölümcül bir hata yapmışsın zaten. bu kadar büyük kopyalamaları aynı anda hangi diske yaparsan yap kesinlikle performanstan iz göremezsin. unutulmamalıki harddiskler manyetik aletler, elektronik değil.
senin kopyalaman ne zaman biter bilmem. aynı işlemleri tek tek yap bir de öyle süre ölçümü yap. bakalım o zaman nası değerler çıkacak..

xp-vista ayrımı konusuna gelince arkadaşlar yazsınlar vista ve xp altındaki hızları görelim bakalım ne nerde nasıl..

filmet

13 Eylül 2008, 15:11:17  

Henüz iade etmedim aleti. Çünkü dün rastlantıyla bir şey farkettim. Bir DVD içeriğini kopyalarken 25 dk gibi bir süre verdi, ben de aynı kaynaktan (2.5 inç usb ye bağlı HD) bir başka DVD içeriğini daha kesip buraya yapıştırdım, süre oldu 11 dakika ve her ikisi toplam 11 dakikada (evet inanılmaz ama 9 GB, bu sürede hem de USB ye bağlı bir HD'ten diğerine) kopyalandı.

Evet DVD okuyucudan böyle bir iş yapsanız "ölümcül hata olur" ama bunda daha farklı oldu.

Şimdi bir dvd kaydediyorum (dosya içinde 4-6 adet divx oluyor), hemen sonrasında bir başkasını daha alıp kopyalıyorum ve sonra bir başkasını (hepsini aynı anda değil !!, sırayla) Bingo Yaklaşık 15 GB 17 dakikada taransfer edilmiş.

Olacak şey değil.. ama durum bu..

kormemis

13 Eylül 2008, 18:49:58  

arkadaşlar sorun çok yüksek ihtimalle ısınma probleminden kaynaklanıyor dün gece kutuyu açtım gerçekten de dediğim gibi hava alacak 1 tane delik bile yok sadece harddiskin altında çok küçük boşluklar falan var , ben de 78 derece çıktı demiştim , bende inanamadım ama everest aynen böyle gösterdi , bende gidip bu gün 1 adet HDD cooler aldım ve harddiskin kutusunu çıkarıp üzerine monte etmeden koydum , yaklaşık yarım saattir herbiri 8-9 GBlık HD film kopyalıyorum ve 24 mb/sn altına inmedim , bence sorun HDDnin ısınmasından kaynaklanıyor, şu anda everest 61 dereceyi gösteriyor ,bence yine fazla ama dün gece 78 dereceyi gösteriyordu , bu arada sağlıklı bi HDD sıcaklığı ölçebileceğim bi program var mı yardım eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kormemis -- 13 Eylül 2008; 19:11:41 >

ceyhung

13 Eylül 2008, 22:33:31  

kormemis senin bu resmini koyduğun diskin modeli nedir? maxtor basics serisi mi yoksa maxtor onetouch serisi mi?
kutuyu nasıl açtın? kutunun resimlerini de koyabilir misin?

avi kopyalarken yavaşlama sorunu yaşayan arkadaşlar windows xp'nin "avi preview" özelliğini iptal ederek bir deneme yapabilirler mi

start menusünden run'ı(çalıştır) seçip aşağıdaki satırı kopyalayıp OK desinler
regsvr32 /u shmedia.dll

böylece avi preview özelliği kapatılacaktır, restart gerektirmez

birçok video dosyasının bulunduğu klasörü açınca "avi preview" özelliği sistemi aşırı kastırıp hızı etkileyebiliyor.

kormemis

13 Eylül 2008, 23:35:13  

maxtor basics modeli , ama HDDyi açtığımda içinden segate barracuda diye bi HDD çıktı

albatrosshigh

13 Eylül 2008, 23:52:00  

quote:

Orjinalden alıntı: kormemis

maxtor basics modeli , ama HDDyi açtığımda içinden segate barracuda diye bi HDD çıktı

hocam cunku Seagate, Maxtor'u 2005 yılında satın aldı.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Maxtor

http://www.seagate.com/maxtor/index_tr-tr.html

Onceki sayfalarda arkadaslar, icinde Maxtor oldugunu yazmıstı, ama demek Seagate varmıs.
Bu cok iyi. Seagate harddik olan Maxtor hdd kutulu harici disk. Su ısınma problemide keske olmasa.

ceyhung

14 Eylül 2008, 12:14:51  

http://forum.donanimhaber.com/m_26403367/tm.htm
evet Sıcak Fırsatlar bölümünde de belirttiğim gibi 7200.11 serisi canavar seagate'ler var bunların içinde, bende 750gb'lik model var, aşırı ısınma ve yavaşlama gibi bir sorun yaşamadım

kormemis:
vaktin olur da hdd kutusunu zarar vermeden nasıl açtığını kısaca anlatırsan ve hatta 1-2 resim de koyabilirsen çok faydalı olur, ben yakın zamanda kutuyu açıp diski SATA ile desktop sistemime bağlamayı düşünüyorum, benim gibi yapmak isteyen başkaları da çıkacaktır

utkudeniz86

14 Eylül 2008, 12:30:24  

bazı iade eden ve olumsuz yorum yazan arkadaşlara rağmen dün vatandan gözümü karartıp ürünü aldım.. 1 TB,208 ytl ve 5 taksit fiyatı kaçırılmaz görünüyrdu. 1 adet crysis dvdsini hdd den maxtora aktardım 10 dakıka gibi bir sürede halloldu. oyunu kurdum ve herzaman oynadığım çözünürlükte ve fps de sorunsuz oynadım. lakin biraz ısındı(everest 69.c).. acaba ben bu exhdd yi ağzına kadar doldurup kullansam ısı yüzünden ciddi problem yaşayabilirmiyim?

Touching the flying spaghetti monster!

Samsung NP-R560 AS02TR
HP c4280
kormemis

14 Eylül 2008, 2:36:03  

arkadaşlar kutunun arkasnda marka ve model ile ilgili bi etiket var onu kaldırdığınızda aşağıdaki gibi bi yer çıkacak , orda bi vida var onu sökün
daha sonra maxtor yazısı işlenmiş bi plastik parça var yannız kutunun kapağı değil üstteki plastik parça , bunun kenarlarına bıcak veya tornavidayı yatay bi şekilde sokup biraz zorlamanız gerekecek , çıkan çat çut seslere aldanmayın kırılmıyolar ( ama kırarsanız ben bilmem :D )

aha o çatır çutur seslerin sebep olduğu birbirine geçmeli olan ksıımlar

daha sonra ahanda böle bi görüntü ortaya çıkıyor , kundaklanmış bir HDD , ne gerek varsa bu kadar sarıp sarmalamaya ,herneyse onu yerinden sakince çıkarın , etrafına yapıştırdıkları plastikten ötürü biraz sert çekin , ama kibar olun , kelebek gibi uçup arı gibi sokun falan yapın işte bişeyler

ilk önce bu parçayı sökün

daha sonra alttaki parçayla bağlantılı olan HDD vidaları var onu sökün , bu parçada HDDnin satayı usbye çevire elektrik devresi var ben onu da söktüğüm için resimde görülmüyor , dikkatli olun o elektronik parçalarında vidaları var , dikkatli bakınca görebilirsiniz , ayrıca devrenin usb girişinde sarı metal bi parça var, onu sökmeden parçayı çıkarmayın usb girişne zarar verebilirsiniz , onu da dikkatlice sökün

ben ilk önce bu HDDnin dışındaki metalleri sökmeden fanı üzerine bıraktım , sadece yarım saat 24-25 mb ile götürdü , sonra 62 dereceye çıkıp yine 5 mb/sn ile aktarım yaptı , daha sonra etrafındaki metalleri söktüm direk HDDye monte ettim , bu kez 58 derecede kaldı ve 5-6 tane HD filmi 24-25 mb /sn ile rahatça attım , ama sonra fanı bağladığım adaptör yandı :D ben de HDDyi kapadım..yaklaşık 2 saat boyunca 24-25 mb /sn ile okuma ve yazma gerçekleştirdim , herneyse zaten kutuyu içerden de incelerseniz hiç hava çıkacak yeri olmadığını görürsünüz , ben HDDyi fişten çıkarıp 10 dakka sökmekle uuraştıktan sonra elime aldığımda bile hala bayaa bi sıcaktı , ben fanların direk HDDye etki edecek şekilde kullanabilmek için dışındaki metalleri kesecem daha sonra da kutunun dışını :(( aslında kutu çok şık duruyordu ama performans herzaman daha önemli

extra34

14 Eylül 2008, 3:29:12  

ben hala almadım diski ama alırsamda bu kadar uğraşır mıyım? kesinlikle hayır. açıkçası tırsarım zarar verme olasılığına karşı. ama kutu üzerinden soğutma olayına gidebilirsek onu yaparım.
hayır merak ettiğim bir diğer husus diğer harici diskler nasıl ısınmıyor? segate mesela. aynı şekilde kutunun içinde ve onunda herhangi bir deliği falan yok. heralde içlerindeki disk modellerinden olsa gerek.

albatrosshigh

14 Eylül 2008, 10:53:34  

quote:

ben hala almadım diski ama alırsamda bu kadar uğraşır mıyım? kesinlikle hayır. açıkçası tırsarım zarar verme olasılığına karşı. ama kutu üzerinden soğutma olayına gidebilirsek onu yaparım.
hayır merak ettiğim bir diğer husus diğer harici diskler nasıl ısınmıyor? segate mesela. aynı şekilde kutunun içinde ve onunda herhangi bir deliği falan yok. heralde içlerindeki disk modellerinden olsa gerek.

Maxtor'un icindekide Seagate HDD, Maxtor'un hicbir acık deligi olmadıgı icin hava alamıyor HDD.

ceyhung

14 Eylül 2008, 15:08:23  

kormemis eline sağlık, çok güzel bir rehber oldu bu kutuyu açmak isteyenler için
teşekkürler

azawarai

14 Eylül 2008, 15:51:06  

Gayet iyiymiş. Hazır kampanya varken almak lazım.

extra34

14 Eylül 2008, 16:35:04  

quote:

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

quote:

Maxtor'un icindekide Seagate HDD, Maxtor'un hicbir acık deligi olmadıgı icin hava alamıyor HDD.

harici segateleri kastetmiştim ben.

ayrıca dostlar bu disk neden maxtorun sitesinde yok?

pardon varmış
http://www.seagate.com/www/en-us/support/installation_assistance/installation_instructions/external_drives_&_personal_servers/maxtor-basics

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 14 Eylül 2008; 16:40:40 >

kormemis

14 Eylül 2008, 17:58:38  

arkadşlarben bu gün gözümü kararttım gittim koçtaşa bi demir keseri aldım :D sonra gelip HDDnin dşındaki metal kutuları bi güzel kestim , sonra oraya HDD cooler taktım ahanda resmi :D, dışındaki siah plastik kutuları da kesecem , daha sonra kutuyu tam olarak kapatacam

aslına bakarsanız , fan , adaptör , kesiciler falan derken maliyetim çok fazla arttı , ancak ben bu 1 TBı ısınma problemi yüzünden 5 mb hızda kullanamazdım , umarım soğutma iyi bi şekilde işe yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kormemis -- 14 Eylül 2008; 17:56:08 >

encorehakan

15 Eylül 2008, 1:34:10  

arkadşlar bu ürünü bugün (14-09-2008) 199ytl worl karta peşin fiyatına 5 taksitle elektrowordten aldım

~ PANASONIC LUMIX® TOPLULUĞU ~ LUMIX FX3
majesticTHEOriginal

15 Eylül 2008, 9:28:29  

arkadaşlar bu hdd cooler denilen alet kaç kuruş acaba. birde ben dün bir daha denedim. ama elde ettiğim sonuçlar vasatın üstüne çıkmadı. harici dvd writerdan 600 mb lık divx filmi en hızlı 1.5 mb la yazdı. 320 gb lık harici hdd den yine bu maxtora 1,5 gb lık divx filmi en hızlı 3 mb la yazdı ki bunun yanında notebooğun cd okuyucusundan aynı 600 mb lık cd yi en fazla 3,5 mb la yazdı. fakar son denememde de 44 gb lık resim müzik video karışık dosyalarıda yine bu maxtora 60 dakika gibi bir sürede yazdı. karar veremiyorum iade etsemmii kullansam mı? bunu alma sebebim fiyatıydı buna en yakın ürünün fiyatı nerdeyse 300 ytl. değişim yaptırsam yine aynı sonuçlar çıkacaktır heralde. bir hdd test programı eklense aslında buraya tek bir program üstünden giderdik sonuçlara o zaman bir daha bakardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majesticTHEOriginal -- 15 Eylül 2008; 9:26:58 >
majesticTHEOriginal

15 Eylül 2008, 9:34:55  

birde iyi güzel içini açıcazda,garantisi ne oluyor peki herhangi bir arıza durumununda ne yapcaz.

audax

15 Eylül 2008, 11:20:14  

herkes 32 mb demiş hatta satan sitelerde bile 32 mb deniyor.

ancak maxtorun sitesinde 16 mb gözüküyor.

http://www.maxtor.com/gb/hard-drive-backup/external-drives/basics_desktop.html

ürünün teknik özelliklerini tüketiciye yanlış verip satmak nasıl iştir onu anlamıyorum.

Mixenon

Sisteme Gözat

15 Eylül 2008, 13:31:36  

Vatan'da şuan 210ytl gözüküyor, ne diyorsunuz alınır mı bu fiyata... 3,5" 1TB MY BOOK2 ESSENTIAL 274 ytl bu ikisi arasında çok fazla kalite farkı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 15 Eylül 2008; 13:29:58 >

Bir imzam bile yok anlıyormusun?
albatrosshigh

15 Eylül 2008, 13:57:00  

quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Vatan'da şuan 210ytl gözüküyor, ne diyorsunuz alınır mı bu fiyata... 3,5" 1TB MY BOOK2 ESSENTIAL 274 ytl bu ikisi arasında çok fazla kalite farkı var mı?

Ben sahsen bu ısınma probleminden dolayı Maxtor'dan vazgectim. Fiyatı cok iyi ama performans kotu.
Gidip ya 500gb yada 1TB Seagate alacagım. Sana WD yada Seagate tavsiye ederim hocam.

extra34

15 Eylül 2008, 14:10:34  

arkadaşlar herkes yapacağı testleri hdtach ile yapsın. hem küçük hemde herkesin kullandığı bir program. sonuçları ve ölçümleride güvenilir.

extra34

15 Eylül 2008, 14:24:54  

quote:

ya bi de işin şöyle bi boyutu var. şimdi niye bunu almayı düşünüyoruz fiyatından dolayı. my book2 gibi birşey alacak olsam ben firewire ve esata desteği olan birşey alırım hemde ileriye dönük bişey olur. maksat o kadar parayı vermemek. bende çıkamadım içinden alsam mı almasam mı....

Mixenon

Sisteme Gözat

15 Eylül 2008, 14:42:41  

quote:

quote:

ya bi de işin şöyle bi boyutu var. şimdi niye bunu almayı düşünüyoruz fiyatından dolayı. my book2 gibi birşey alacak olsam ben firewire ve esata desteği olan birşey alırım hemde ileriye dönük bişey olur. maksat o kadar parayı vermemek. bende çıkamadım içinden alsam mı almasam mı....

Ya esata destekli alsam diycem ama notebook kulanıyorum bende esata yok, ileride notebook u değiştirsem bile esata destekli notebook yok yada çok az. Fireware ile usb2.0 arasında da büyük fark yok...

majesticTHEOriginal

15 Eylül 2008, 15:17:14  

iyide bunun içinde de zaten seagate barracuda war.

quote:

quote:

Ben sahsen bu ısınma probleminden dolayı Maxtor'dan vazgectim. Fiyatı cok iyi ama performans kotu.
Gidip ya 500gb yada 1TB Seagate alacagım. Sana WD yada Seagate tavsiye ederim hocam.

extra34

15 Eylül 2008, 15:22:43  

quote:

quote:

quote:

Ya esata destekli alsam diycem ama notebook kulanıyorum bende esata yok, ileride notebook u değiştirsem bile esata destekli notebook yok yada çok az. Fireware ile usb2.0 arasında da büyük fark yok...

evet bende notebookta kullanıcam. benimkinde de esata yok. firewireda da fark yok dediğin gibi.
???

albatrosshigh

15 Eylül 2008, 17:08:53  

quote:

Orjinalden alıntı: majesticTHEOriginal

iyide bunun içinde de zaten seagate barracuda war.

quote:

quote:

Zaten bende icindeki hdd'ye birsey demiyorum.
Maxtor'un icinde Seagate Barracuda oldugunu biliyorum.
Fakat Maxtor'da ısınma problemi giderilememiz.
Bu yuzden gidip tam Seagate alıcam, cunku boyle bir problem yok.
Veri transferi gayet basarılı.

kormemis

15 Eylül 2008, 22:05:32  

harddiskimin son hali :) biraz zorladım ama oldu sonunda , verim alabiliyorum 25-31 mb/sn arasında okuma , 24-25 mb/sn de yazma kapasitesindeyim , bunlar geçici değil yaklaşık 1 -1.5 saatlik aralıksız kullanım sonucu elde ettiğim veriler , harddiskin sıcaklığını da 58-60 arasında sabitledim sayılır , cooler 25 milyon , yani bana total masrafı 225 milyon oldu , içinde seagate barracuda var , ha bilsem ki bu kadar uğraşacam ! Almazdım !Ama elimdekini en iyi hale getirmek zorundaydım iade kabul etmedi vatan.. aha bu da resmi

albatrosshigh

15 Eylül 2008, 22:25:03  

tebrikler kormemis...
elinden gelenin en iyisini yapmıssın, cok iyi yapmıssın.
gule gule kullan hocam.

MegaWolt38

Sisteme Gözat

15 Eylül 2008, 23:10:20  

quote:

Orjinalden alıntı: audax

ürünün teknik özelliklerini tüketiciye yanlış verip satmak nasıl iştir onu anlamıyorum.

Evet haklısın, herkes bunu es geçmiş gözüküyor. Belki de herkesin şikayet ettiği yavaşlık bundan kaynaklanıyordur. Paylaştığın için sağol dostum

ASUS P5Q P45 || Core2 Q8400 @ 3.5ghz (Günlük) || Akasa NERO || 4gb Kingston HyperX 1066mhz CL5 || WD 500gb Caviar BLACK 32mb cache || Sapphire HD4890 Vapor-X || CoolerMaster RC-690 nvidia 700watt (4*14cm CoolerMaster + 2*12cm CoolerMaster) ||LG W2261VP-PF FullHD 2ms (İnceleme için tıklayın) // NOKIA E65 || Logitech X-540 || 1TB WD MyBook e-Sata,FW,Usb Harici HDD || 2009 Honda CIVIC PREMIUM A/T
kormemis

15 Eylül 2008, 23:15:58  

teşekkür ederim albatros

Mixenon

Sisteme Gözat

15 Eylül 2008, 23:23:00  

quote:

Orjinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

Orjinalden alıntı: audax

Evet haklısın, herkes bunu es geçmiş gözüküyor. Belki de herkesin şikayet ettiği yavaşlık bundan kaynaklanıyordur. Paylaştığın için sağol dostum

Ön belliğin hıza etkisi fark edemeyeceğimiz kadar az, yavaşlığın ön belllekle alakası olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca, bu arkadaş kadar uğraşacağıma 50-50 fazla verip seagate yada wd alırım. Tabi arkadaş mecbur kalmış o başka...

face1tr

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008, 2:41:58  

centrino2 ile birlikte yeni çıkan, çıkacak hemen her dizüstünde e-sata arabirimi mevcut, firewire da usb den istikrar anlamında oldukça iyi bir arabirim, transfer süresinin uzun olduğu büyük boyutlu dosyalarda firewire çok daha verimlidir firewire800 zaten tartışmasız çok iyi ancak pc kanadında ben kullanıldığını görmedim. apple kullanıcıları için büyük nimet..
quote:

quote:

quote:

quote:

evet bende notebookta kullanıcam. benimkinde de esata yok. firewireda da fark yok dediğin gibi.
???

extra34

16 Eylül 2008, 5:53:34  

kormemis

hakkaten iyi iş ıkarmışsın tebrikler. cesaretinden ötürü kutlardım. ben olsam yapamazdım heralde. ayrıca hız ve sıcaklık konusunda stabilizasyona ulaşmanda emeğinin karşılığını gösterir.

şimdi dostlar;
sizce bu üründen almalı mı yoksa almamalı mı? biaz daha beklesek fiyatlar ne alemde seyreder? diğer disklerin fiyatlarının düşmesi olası mı? malum dolar yükselişe geçti. fiyatlar ne alemde oynar? acayip kararsızım...

majesticTHEOriginal

16 Eylül 2008, 8:42:17  

dostum ellerine sağlık. bu yazma hızlarını neye göre aldın yani hangi ortamdan kopyayla yakalıyosun. cd den falan mı yoksa hdd den hdd ye mi. nerede yazıyor bu hız? birde bu fanlı kısım üste mi geliyor yoksa dik olarak mı kullanacaksın hdd yi onu merak ettim.
quote:

Orjinalden alıntı: kormemis

harddiskimin son hali :) biraz zorladım ama oldu sonunda , verim alabiliyorum 25-31 mb/sn arasında okuma , 24-25 mb/sn de yazma kapasitesindeyim , bunlar geçici değil yaklaşık 1 -1.5 saatlik aralıksız kullanım sonucu elde ettiğim veriler , harddiskin sıcaklığını da 58-60 arasında sabitledim sayılır , cooler 25 milyon , yani bana total masrafı 225 milyon oldu , içinde seagate barracuda var , ha bilsem ki bu kadar uğraşacam ! Almazdım !Ama elimdekini en iyi hale getirmek zorundaydım iade kabul etmedi vatan.. aha bu da resmi

heavy86

16 Eylül 2008, 9:50:18  

Benim fansız 60 üzerine çıktığı görülmedi..
Özellikle kopyalama fln. yapmadığımda hdd kendi kendini bi süre sonra kapatıyor..Almak isteyen arkadaşların almasını tavsiye ederim..
Özellikle sürekli değil de , sadece yedeklemelerinizde ve bazen film - oyun oynayacaksanız bence ideal bişey..
Başlarda sıkıntım vardı 55-56 derece seviyelerine ulaştığında , ancak arkadaşların daha çok ısınıyormuş..
24 saat yedekleme yapacak haliniz yok ,
mesela ben şöyle yapıyorum , örneğin bi hd film indiriyorum d sürücüme , inme işlemi tamamlandıktan sonra
bunu harici diskimi açıp oraya atıyorum..izliyorum ve işim bittikten sonra kapatıyorum..

Evet sürekli işlem yaparsanız ısınması doğal , nasıl ağır bir program yada oyun oynadığınızda cpu değeriniz yüksek oluyorsa , bu da onunla ilgili..Ve hdd ne kadar çok fazla işlem ne kadar çok ısınırsa o kadar ömrü azalıyor..

onbes
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2008, 14:42:52  

Bu başlığı görmemişim ve şunları yazmışım.

Burayada aktarayım dedim.

quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Geçen senelerde aldığım 3adet harici disklerden sonra,
geçen hafta içinde Vatanda yapılan kampanyayı kaçırmamak için,
1TB Maxtor Basic harici disk aldım. (202ytl)
Amacım 2 ayrı ext diskte bulunan HD filmleri bir araya toplamaktı.

Ancak, XP de file transfer penceresinde, 4.5 GB lık tek dosyaları 13dk dan başlayarak, 60dk. civarında göstererek, aslında 25-30dk lık sürede yüklediğini gördüm.
Diğer disklerde ise bu yükleme 7dk gibi başlayıp 16dk göstererek, 8-10 dk. da gerçekleşiyor.

(tüm diskler USB bağlı, 2.0 kablo kullanıyorum. Sadece 1TB Maxtorun kablosunun bir ucu küçük (sanırım 4 pin) olanlardan)

Dün gece HD Tach test programı ile test edince çok şaşırdım.

1TB Maxtor yazmada 35mb/s görürken,
diğer Maxtor ve WD 32.5 mb/s de kaldı.
Görüldüğü gibi 1TB daha hızlı görünüyor.
bürodaki ex ise daha az yazma hızına sahip çıktı

Toparlayacak olursak disklerin markası ve özellikleri aşağıda;

3.5" Maxtor Basic..............1TB...................35mb/s (burst)
3.5" Maxtor .....................320GB................32.5 mb/s (burst)
3.5" WD Essential.............500GB................32.5 mb/s (burst
3.5" Philips ......................250GB................12.8 mb/s (burst)
2.5" Codegen...................160GB.................14.6 mb/s (burst)
Tüm bu testlerde okuma stabil bir grafik çizgisi oluştu.

PC deki dahili harddiskleri kontrol edince,
evdeki 80GB olan samsung, 89 mb/s burst gördü.
Bürodaki 160gb samsung ise düşman başına, okumada paramparça bir değer verdi.
sanırım pc çalıştığı için okumada değerler bir düştü bir çıktı.

İştre resimler

Kırmızı 160GB Codegen
Mavi 250GB Philips

Buda Dahili 160 GB Samsung

Sorum şu;
*Bu disklerde boyut büyüyünce yazma hızı iyi olmasına rağmen neden geç yazdığı.
* usb 2.0 kablolarda ext diske giren ucun küçük olması hızı etkilermi
* anakartta 6 usb girişi var, 2şerli şekilde, transferi farkllı çiftlerde yapıyorum, faydası olurmu
*Bu hız aslında normalmi?

Görüşlerinizi bekliyorum.

NOT:
Tüm film arşivimi, dvd-cd lerden ext.HDD e atma düşüncem vardı, beklemeye gireceğim sanırım.

ceyhung

16 Eylül 2008, 16:10:10  

Uzun denemelerden sonra sonuçları yazmayı uygun buldum
Ürün: 750gb maxtor basics desktop

-Aleti desktop sisteme ilk taktığımda sıcaklık 36 dereceyi gösteriyor. Sıcaklığı "Everest Ultimate Edition" ile görüntülüyorum.
-Normalde diske 15 dakka erişim olmadığı zaman kendisini stand-by(bekleme) konumuna alıyor.
-Bekleme konumunda iken kafa park konumuna geçiyor(klik sesi çıkartarak) ve plakaları döndüren motor duruyor. Dolayısıyla diskin sıcaklığı da azalıyor. Bekeleme konumunda diskin sarı ışığı azalarak(fade-out) sönüyor ve tekrar yanıyor.
-Fakat Everest açık olduğu sürece diske erişim sağlayarak sıcaklık değerini aldığı için disk bekleme konumuna geçemiyor, dolayısıyla sıcaklığı zamanla artıyor.
-Diske devamlı veri akışı olduğu zaman sıcaklık değeri 62-64 derecelere kadar çıktı. Özellikle 62 derece ile birlikte yazma hızı, bazı arkadaşların da belirttiği gibi, birden 5mb/s'ye kadar indi. Biraz kapatıp 60derecenin altına inmesine bekleyince tekrar 30mb/s civarlarına geldi.
-Önceden belirtildiği gibi 5mb/s yazma hızına indiğinde okuma hızında bir problem yoktu, 30mb/s civarında idi.
-750'lik diskte 3 plaka ve 6 kafa var, 1TB'lik diskte ise 4 plaka ve 8 kafa var, dolayısıyla 1TB'lik diskin 750gb'ye göre biraz daha fazla enerji tüketip daha çabuk veya daha fazla ısınması normal. Sanıyorum ki bu yüzden dolayı 1TB sahipleri daha çabuk farkettiler.

Bu disk yoğun olarak erişim yapılmadan kullanılırsa veya devamlı sisteme bağlı tutulmazsa sorun çıkartmayacaktır. İllaki bekleme konumuna geçecek ve sıcaklığı azalacaktır. Fakat sürekli sistemde bağlı tutulur ve devamlı aktif olarak kullınılırsa yazma konusunda sıkıntı yaratabilir, alacak olanlar bunları göz önünde bulundursunlar.

Şunu da belirtmek lazım sıcaklık kısa bir sürede 60'lara ulaşmıyor, dünyanın verisini bir anda yazmak gerekiyor, hangimiz kaç sefer bu kadar yoğun dosya transferi yaparız o da ayrı bir konu, yani birçok kullanıcı için sorun olmayabilir. Hatırladığım kadarıyla 1.5 saat boyunca veri yazdırdıktan sonra yavaşlama başladı.

Bu arada Vista'daki gibi yazma hızını XP'de görmek isteyen arkadaşlar var ise TeraCopy programını tavsiye ederim, ücretsiz versiyonu gayet yeterli:
www.codesector.com/teracopy.php

heavy86

16 Eylül 2008, 16:52:29  

ceyhung

Baştan sona herşeyi doğru..Bende sıcaklık ölçtüm ve bende de ölçüm sırasında hdd ısısı arttı..
Gerçekten alacak arkadaşlar için harika bir inceleme olmuş , çok teşekkür ederim arkadaşım ;)

onbes
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2008, 18:22:23  

Eve erken geldim ve pc yi açtım.
soğuk iken 4.7gb lık dosyayı Maxtora 4dk.11sn de attı.
Dış ısı ölçer cihazla kasanın ısısını ölçtüm, 31.3C çıktı.
yaklaşık 10 dk. geçti ısıyı tekrar ölçtüm 33.9C olmuş.
demek ki çihaz durdukça ısınıyor.
Çözüm:
Maxtorun fişi, anahtarlı prizde, kullanmadığım zamanlarda kapatacağım.
Dosya yükleme işi yapacaksam (HD film) soğuk olmasına dikkat edeceğim.

teşekkürler
kormemis

17 Eylül 2008, 3:28:33  

arkadaşlar benim yaptığım denemelerin resimleri de burda , yanlız arkadaşlar ben şöyle bişey yapıyorum , yüklediğim HD filmlerin rarları bilgisayar harddiskimde , bu rarları açtığım klasörü ext. harddiske açıyorum , yani okuma kısmını benim bilgisayardan , yazma kısmını externalden hallediyor, herneyse 8 Gblık filmlerin rarlarını 7 dakka gibi bi sürede açıp aynı zamanda hddye kaydetmiş oluyorum(zamandan çok güzel tasaruf ediliyo , rarlarınız varsa tavsiye ederim ) , 2 adet rar açtım 8gbdan ; 16 gb , bi de filmi direk olarak yükledim 5 Gb , hızı da aşağıdaki resimlerde

everestte 58 derecede kaldım , canavar oldu diyebilirz :D

yaklaşık 1 saat sonra da testleri tekrarlayıp koymayı planlıyorum.. uzun süreli performansı değerlendirme açısından..

düzeltme : arkadaşlar çok uykum geldi yarın halletsem şu işi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kormemis -- 17 Eylül 2008; 4:03:13 >

extra34

17 Eylül 2008, 4:14:48  

kormemis

test sonuçları güzel. sonuçları ekleyeceğim diyince bekleyeyim dedim ama yarın görücez artık :)
ancak ben hala kararsızım...

kormemis

17 Eylül 2008, 5:58:31  

zaten uyuyamadım :D arkadaşlar harddiskim 6 saattir aralıksız bi şekilde açık ! yaklaşık 5 tane Hd film yükledim , okuma testi yapmıyorum zaten onda bi sorun yok yazma testinin sonuçlarıda aşağıdadır , everestte aldığım sıcaklık değeri de 56 dereceyi göstermekteydi...

gördüğünüz gibi ortalama değer 24 mb /sn

yani arkadaşlar soğutma gayet başarılı bi şekilde çalışıyor çok şükür , fiyat açısından alınabilir bi ürün ama eğer soğutamayacaksanız performasından hiçbişey beklemeyin , bunu doldurmak için 1 TB veri yükleyeceğim demektir , bu kadar büyük bi harddiskte 5 mb/sn hız kullanarak bişeyler yüklemek adamı çıldırtır , üstelik harddiskin ısınmasına bağlı kısa zamanda yıpranmasını da göz önünde bulundurup bi de soğutmak için bu kadar uğraşacağınızı düşünürseniz bu ürün o fiyata bile değmez ! Alacak olan arkadaşlara tavsiyem , bu harddiski kutusndan çıkarp PC ye takıp soğutabilecekseniz alın ! Ama ben alıym aynen öyle kullanırım diye düşünüyorsanız hemen unutun o düşünceyi , parnıza ve sinirlerinize yazık olmasın

iyi günler iyi çalışmalar herkese

piyade297

17 Eylül 2008, 6:17:40  

bu basic ile one touch IV serisi arasındaki fark nedir.
sadece görünüşleri değil sanırım.
bugün maxtor basic. electro world de 320 gb 2.5 inçliğini gördüm. görüntüsü gayet güzel.
(ilk kez 2.5 inç basic gördüm) burdaki ısı probleminden sonra acaba ona mı dönsem. yada
2.5 inç de aynı ısınma problemini yaparmı ???

sakalak

17 Eylül 2008, 24:31:09  

quote:

Orjinalden alıntı: hiphop.life

Alet bende de war. Ben 3 tane External HDD değiştirdim ama bunun kadar sessiz,performansı yüksek ve ergonoik bir alet görmedim.Fİyatı ucuz yada ismi duyulamamış die edişe etmeyin çok sağlam alettir.Isınma konusuna gelince alete 7/24 bişiler atarsanız ısınır fakat normal seviyede dosya atıp kullanım yaparsanız taş gibi alettir.Tek sorunu düşük seviyeli pcleri biraz kasar.Çünkü alet pc kapatılınca kapaıp pc açılınca açılıyor yani istediğinizde kendiniz kapatamıyorsun.Bunu yanında alet kendini bekletmeye otomatik alıyor yani.Böylece ısınma falan da yapmıyor

dostum nasıl iş bu üstünde açma kapama tuşu yokmu alan arkadaşlar böyle bişey varmı.

bende almayı düşünüyom 500 gb lacie yeni almıştım çok mennunum fakat doldu 1 tb de fiyat olarak maxtor iyi vatanda 209 ytl

extra34

17 Eylül 2008, 15:12:47  

anlaşılan o ki biraz daha bekleyeceğiz heralde diğer disklerin fiyatı düşsün diye. bu diske baya heveslenmiştim ama aldıktan sonra bu kadar uğraştıracak ve masraf yaptıracaksa değmez gibi.

ceyhung

17 Eylül 2008, 19:48:04  

aslında bu diski alıp da bu sorunla karşılaşmak bana çok şey kattı, günler boyu saatlerce araştırma/deneme yaptım, dünyanın makalesini okudum, yerli yabancı forumları altüst ettim, teknik ingilizcem biraz daha ilerledi, hdd ler hakkında daha ileri bilgi sahibi oldum, saçlarım biraz daha azaldı vs.

herneyse bakın ne buldum:
http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/1tb-hdd-roundup_11.html

xbit'deki abi demişki: Seagate Barracuda disklerde "write verification" diye bir özellik var, türkçesi "yazım(yazma) doğrulaması" oluyor, hdd'nin çalıştığı optimal üst ve alt sıcaklık değerleri var, bu değerlerin altına inildiğinde veya üzerine çıkıldığında "yazma doğrulama" özelliği devreye girip yazılan veriyi orjinali ile kontrol ediyormuş, bu sebepten dolayı hız birden azalıyor

bunun üzerine forumları biraz daha kurcaladım ve gördüm ki bu sadece harici disklerde karşılaşılan bir durum değilmiş, dahili seagate'lerde de oluyormuş, linkteki ekran görüntüsüne dikkat edin:
http://i13.photobucket.com/albums/a258/orangespy/HDTune_Benchmark_ST31000340ASwriteW.png
bu ekran görüntüsünde adamın 1tb 7200.11 serisi seagate diski 100mb/sn ile yazarken hızı birden 7mb/s' ye iniyor, sıcaklık ise 59derece

forumlara biraz daha daldım ve gördüm ki bu yazma doğrulama özelliği disk ilk alındığında 10 açma-kapama(power cycle) boyunca aktifmiş, sonra etkisiz hale geliyormuş, gerçi kimisi Seagate'in ES serisi disklerinde böyle olduğunu yazmış:
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/11562/

şimdi bunun için aleti 10 kere açıp kapatarak bir denemek lazım, nedense ihtimal vermiyorum aldığımdan bu yana 6 gün geçti, hiç olmadıysa 6 kere tam açılıp kapanmıştır, denemek lazım belki düzelir

bu arada yaşadığımız bu sorun ile bazı Seagate FreeAgent sahipleride karşılaşmış, yani maxtor'u verip freeagent serisi almak da çözüm olmayabilir, seagate forumlarını iyice bi karıştırmakta fayda var

ceyhung

17 Eylül 2008, 21:04:00  

çok nizami bir şekilde 10 kereden fazla açıp kapattım ama tahmin ettiğim gibi işe yaramadı, bu "10 power cycle" dedikleri bizim düşündüğümüz gibi açıp kapatma olmayabilir

herneyse seagate freeagent'in disk programını kurdum, bu program ile bizdeki disklerin stand-by'a girme süresini ayarlayabiliyoruz, normalde 15dakkadır, bunu en az 3 dakka yapabiliyoruz veya komple iptal edebiliyoruz

piyade297

17 Eylül 2008, 21:09:01  

MAXTOR 750GB 3.5" USB 2.0 STM307504OTD3E1-RK HARİCİ SABİT DİSK
basic değil dikey modeli. hergünucuz da 149 ytl + 3 ytl kargo

filmet

18 Eylül 2008, 12:51:51  

6500 kez bu başlık okunmuş., tekrarlar bile eklense çok. Bu ne demektir biliyor musunuz? millet alsam mı acaba kararsızlığında....
Fahişe kılığına girmiş gazeteci diyorki bende "AIDS var ama" bizimkisi olsun anam bize bişey olmaz havalarında.
Soğutucu da taksanız, kendinizce hızlandıracak kimi çözümler bulduysanız bile bu mal bence "Ayıplı" bir mal. Satan da eğer gerçekten kurumlaşmış bir şirket ise, öyle olduğunu bilmeli ve satıştan çekmeli.
Yahu yazıktır günahtır paranıza. DVD ye yazdırın daha iyi. Boşuna değil bunun fiyatının düşüklüğü. Tecrübeyle sabittir.
Bu yazdırma-okuma testlerinin hiç bir anlamı yok, çünkü gerçekler öyle değil.

ceyhung

18 Eylül 2008, 2:29:12  

doğru diyosun, tüketici kanunu madde 4'teki "ayıplı mal" tarifine aynen uyuyor
electro world ankara ile konuştum, "ürünü getirin, teslim alalım, istanbula servise yollayalım, servis(datagate) raporuna göre hareket ederiz" diyorlar, haklılar
fakat şimdi diskin yarısı doldu, dosyaları başka bir yere aktarmak gerekecek, onunla uğraşacam
sonra diski teslim edecem ve günlerce/haftalarca sonucu bekleyecem
büyük ihtimalle serviste bizim yaptığımız gibi test etmeyecekleri için "cihaz sağlam, yazıyor ve okuyor" diyip geri yollayacaklar
tüketici heyetine/mahkemesine gidecem
en kötü senaryo bu, bilemiyorum, gözümde çok büyüyor, karar veremiyorum

bu arada seagate forumlarında biraz araştırma yaparsanız seagate ve maxtor external modellerinde aynı sorunla karşılaşan kullanıcılar var

http://stx.lithium.com/stx/board/message?board.id=freeagent&message.id=2410&query.id=126123#M2410
http://stx.lithium.com/stx/board/message?board.id=freeagent&message.id=1737&query.id=126123#M1737
http://stx.lithium.com/stx/board/message?board.id=onetouch&message.id=2158&query.id=126133#M2158
http://stx.lithium.com/stx/board/message?board.id=freeagent&message.id=1324&query.id=126147#M1324

ayrıca bu linkte "RealHJ2" nickli eleman gayet güzel yazmış:
http://www.driverheaven.net/hardware-discussion-support/153186-seagate-barracuda-7200-11-hd-owners-must-read-3.html

7200.11 serisi 750gb ve 1TB seagate harici disklerin aşırı ısınma sonucu yazma hızının düşmesi ve/veya diskin sistem tarafında tanınmaz hale gelmesi gibi bir durum var, benim birkaç gün içerisinde forumlarda gördüğüm budur

maxtor basics desktop serisi 750gb ve 1TB harici diskler 7200.11 serisi seagate harici disk kullanıyor, yaşadığımız problem 7200.11'lerden kaynaklanıyor

kimseyi yanlış yönlendirmek istemem fakat ben burda yazanları okusaydım maxtor'un bu modelini almazdım, 500 gb Western Digital MyBook Essential almak için gidip aradaki 19ytl farkı verip ekstra 250gb'a sahip olmak çok tatlı gelmişti:) hayırlısı olsun...

extra34

18 Eylül 2008, 5:16:50  

quote:

Orjinalden alıntı: filmet

6500 kez bu başlık okunmuş., tekrarlar bile eklense çok. Bu ne demektir biliyor musunuz? millet alsam mı acaba kararsızlığında....
Fahişe kılığına girmiş gazeteci diyorki bende "AIDS var ama" bizimkisi olsun anam bize bişey olmaz havalarında.
Soğutucu da taksanız, kendinizce hızlandıracak kimi çözümler bulduysanız bile bu mal bence "Ayıplı" bir mal. Satan da eğer gerçekten kurumlaşmış bir şirket ise, öyle olduğunu bilmeli ve satıştan çekmeli.
Yahu yazıktır günahtır paranıza. DVD ye yazdırın daha iyi. Boşuna değil bunun fiyatının düşüklüğü. Tecrübeyle sabittir.
Bu yazdırma-okuma testlerinin hiç bir anlamı yok, çünkü gerçekler öyle değil.

:)))
dostum sağlam benzetme olmuş biraz avamda olsa.

3 sayfanın sonunda diski almamış biri olarak çıkardığım sonuç almamam gerektiği. başlarda iyi düşünüyordum ama anlaşılıyorki problemi olanlar çok. her ne kadar veri yedekleme için yada arşiv için desekte, 60-90 dakika arası kullanır fazla ısıtmam kapatırım desekte bir gün 5 saat açık tutmak gerekebilir. sonuç olarak maxtorun bu diski belkide diğer diskleride buna dahil para verilesi ürünler değil.

ancak burdaki işin ucu segate disklere vardı. ben onları iyi bişey sanıyordum ama yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla onlarda sakat. sonucun sonucu olarak ya da benim kendi çıkardığım sonuç olarak western digital almak en akıllıcası. 1tblik disk hayalim anlaşılan başka bahara kaldı. napalım. elbet wd disklerinde fiyatı düşer. yani inşallah..

PANTER_111

19 Eylül 2008, 14:27:12  

arkadaslar bu diski kesinlikle almayın ben 2 defa kullandım değiştirmeme rağmen sonuç değişmedi kesinlikle yavaş kopyalıyor,onun yerine western dijital home edition aldım e-sata olan modeli zaten 500gb lik olanını da kullanıyordum gerçekten sorunsuz çalışıyor,WD ürünlerini tavsiye ederim biraz daha fazla verin ama wd olsun
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30371 bu model 271 ytl
SpawnOnur

19 Eylül 2008, 15:29:47  

Arkadaşlar Biz Bugün Vatan bostancı mağazasından 206 ytl ye maxtor 1tb basics modelini aldık.. Ve bu harddsik external olarak 56,4 gb dosyaları 26,3mb/sn ile atmaya başlayarak 10 dk sonra 5,6mb/sn düştü ve ısınmaya başladı.Bizlerde Sizleri merak içinde bırakmamak için bu hardiskkin içini açtık İçerisinde SEAGATE 7200.11 serisi 32mb cache harddiskle karşılarştık.Zaten bizim satın alma amacımız bu harddiski İnternal olarak kullanmaktı.Gayette ucuza aldığımızı düşünüyoruz. daha sonra açtığımız harddiki internal olarak sata dan bağladık. Altına Bİr Adet Harddisk Soğutucusu ve Üstüne Bİr adet 12cm Lik HiperPower İçerisinden Çıkarılan Bir FAn Koyduk. Ve Yine 56,4gb lık hd Vİdeo Dosyasını Harddiske kopyalamayı denedik.(Harddiskte fanlar takılı değilken ısınınca yine 6mb larda atıyordu satadan olmasına rağmen)Sonra ve Ne Görelim...! 42,3mb/sn de Aktarıyor 8 dk da kopyalaması gerçekleştirdik Yine 48 gb lık Film Arşivinide Aralıklıksız olarak 42,0mb/sn ile 7dk da attı..
Test Ettiğimiz Bu işlemi Resime Döktük. Fotoğraflar samsung e250 ile Çekildiğinden pek iyi olmayabilir..

Ekteki dosya (1)

SpawnOnur

19 Eylül 2008, 15:46:29  

2 resim

Ekteki dosya (1)

SpawnOnur

19 Eylül 2008, 16:05:11  

3.

Ekteki dosya (1)

SpawnOnur

19 Eylül 2008, 16:11:30  

4.5.6

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpawnOnur -- 19 Eylül 2008; 16:17:59 >

kormemis

20 Eylül 2008, 11:19:42  

spawnonur süper olmuş :D

MegaWolt38

Sisteme Gözat

20 Eylül 2008, 15:31:20  

Bunu seagate görse kesin fiyatları yukarı çeker :D Türklerin böyle birşey yapacaklarını nereden bilsin çok güzel olmuş helal olsun

ASUS P5Q P45 || Core2 Q8400 @ 3.5ghz (Günlük) || Akasa NERO || 4gb Kingston HyperX 1066mhz CL5 || WD 500gb Caviar BLACK 32mb cache || Sapphire HD4890 Vapor-X || CoolerMaster RC-690 nvidia 700watt (4*14cm CoolerMaster + 2*12cm CoolerMaster) ||LG W2261VP-PF FullHD 2ms (İnceleme için tıklayın) // NOKIA E65 || Logitech X-540 || 1TB WD MyBook e-Sata,FW,Usb Harici HDD || 2009 Honda CIVIC PREMIUM A/T
ceyhung

20 Eylül 2008, 19:33:55  

kafam rahat etmeyecekti, o yüzden verileri başka yerlere aktarıp diski servise yolladım

anladığım kadarıyla 7200.11 serisin bir partisinde veya bazılarında sorun var
SMART programları ile bakıldığı zaman "ID 190" değeri 45 gözüküyor
"ID 190" değeri, disk için güvenli olan en yüksek çalışma sıcaklığının 100'den çıkartılması ile bulunuyor. Kısacası diskin Seagate tarafından belirtilen en yüksek çalışma sıcaklığı 55 derecedir.
750gb ve 1TB kullanıcıları bakacak olurlarsa disk üzerinden 2saatlik bir divx film izlendiğinde bile sıcaklık 55derecenin üzerine çıkmaktadır.
Bu disklerin havanlandırmasız, kapalı kutu içine konması sıcaklığını normalin üzerine çıkartacaktır fakat kutu dışına çıkartan arkadaşlar bile sıcaklık sonucu yazma hızının yavaşlamasından bahsediyorlar.
Bana kalırsa kontrol kartlarında dizayn hatası var. Belki ilk üretim 7200.11'lerde bu sorun ortaya çıktı. Belki Seagate bu partiyi kutulayıp 3.dünya ülkelerine ucuza iteledi. Belki benim dağıtıcı firmam ucuz malı gördü atladı ve hepsini aldı. Belki oldukça makul fiyatlar ile piyasaya sürülmesinin sebebi buydu. Kim bilir

Şöyle bir örnek vereyim: teknomarketin teki "microsoft comfort curve" klavye satıyor 23ytl'ye, bi bakıyosun space tuşu acayip bir şekilde oynuyor, gidip yenisiyle değiştiriyorsun yine aynı, sonra günün birinde aynı klavyeyi 43ytl'ye başka bir teknomarkette görüyorsun, space tuşunda hiçbir problem yok...düşündürücü

ben bu memlekette uyanıklık yapıp ucuz mal almaktan korkuyorum artık, firmalar daha uyanık oluyorlar genelde

Sayfa:   <<   < önceki  1 2 [3] 4 5   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Cevap: Maxtor 1TB Basic USB HDD hakkında öneri ve yorumlarınız Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
TÜBİTAK UEKAE ile Röportaj
Türk Mühendisler tarafından geliştirilen kriptolu cep telefonları, radarlar ve fazlası hepsi bu röportajda
Wii Sports Resort ve Wii Fit Plus Lansmanı Röportajı
Nintendo Türkiye Genel Müdür'ü Hasan Çolakoğlu ile yeni gelecek Wii oyunları konuştuk.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız