Marka MAXTOR Ürün Kodu STM310005EHD301-RK 3,5" 1000 Gb 7200 Rpm 32 USB2.0
fiyatı 3xx ytl gibi birşey almayı düşünüyorum fakat detaylı özelliklerini veya hakkında yorum benzeri birşey bulamadım görüşlerinizi veya ulaşabilirseniz hakkında detaylı bilgi yazarsanız sevinirim.... (tek dert ettim şey sadece usb baglantının yeterli olup olmaması :S) daha düşük kapasite daha cok arabimli modelleremi yönelmeliyim yoksa bu modem iş görürmü?)
Marka duyulmamış olabilir ama cidden güzel alet. Yani daha çok bir back-up disk olarak iş görüyor. İçinden film izlerken hiç takılma filan olmuyor ve hızlı. Ama en çok hoşuma giden yönü içinden çıkan Maxtor programıyla back-up yapması. Mesela Cuma diyorsun, her Cuma bilgisayara bağladığında tüm bilgileri yedekliyor. Ne için kullancağına bağlı işte ama öneririm.
Marka duyulmamış olabilir ama cidden güzel alet. Yani daha çok bir back-up disk olarak iş görüyor. İçinden film izlerken hiç takılma filan olmuyor ve hızlı. Ama en çok hoşuma giden yönü içinden çıkan Maxtor programıyla back-up yapması. Mesela Cuma diyorsun, her Cuma bilgisayara bağladığında tüm bilgileri yedekliyor. Ne için kullancağına bağlı işte ama öneririm.
Dosya transfer hızı ne kadar? bendeki WD 1 TB'lık ile ortalama 31 MB/sn, bu hardisk ile 5 MB/sn ile 17 MB/sn arasında değişiyor bana çok düşük geldi. Acaba bendeki cihazdamı bir sorun var.
Arkadaşlar ürünü vatanın kampanyasından 285 YTL / 5 taksite almıştım arşiv olarak kullanıyorum ürün çok sessiz ve hiç ısınmıyor 7/24 açık ve stabil ürünü tavsiye ederim.
Dosya transfer hızı ne kadar? bendeki WD 1 TB'lık ile ortalama 31 MB/sn, bu hardisk ile 5 MB/sn ile 17 MB/sn arasında değişiyor bana çok düşük geldi. Acaba bendeki cihazdamı bir sorun var.
Sanırsam sendekinde sorun var normali 30 Mb/sn 25Mb/sn arası az önce denedik.
Transfer hızında düşme tek seferde 150gb-200gb arasında veri yazdıktan sonra başlıyor bundan sonra hız kademeli olarak 5mb/sn kadar düşüyor. belli bir süre bekleyip alet soğuduktan sonra yine 25-30mb/s arası veri yazıyor. Siz böyle bir problemle karşılaştınızmı?
Harici adaptörü var tabiykide. Fiyat performans olarak maxtorun 750gblik ürününü tavsiye ederim. 190 ytlye almak mümkün. 1TB ye 300 vermekten daha mantıklı.
Bu aleti dün Vatan'a gittiğimde gördüm. Oldukça güzel tasarımlı ve taşınabilirliği oldukça fazla olan bir ürün. Birde ürününü ön belleğinin 32 olması bana güzel geldi. Baktığımda bir çok daha pahalı HDD bile bu özellik yok ama ürünün performansı hakkında hiçbir fikrim yok. Bunu konu hakkında bu aleti kullananlar bilgi verirse yaşadıkları sorunlar varsa mesela paylaşsalar harika olur. Ben şahsen bu aleti filmlerimi, VMware sanal makinelerimi ve belgelerimi yedeklemek için kullanacağım.
Yardımı dokunacak birileri varsa güzel.
---------------------------------------------- Asus P5Q PRO--Intel Q9650 Quad Core 3.0 Ghz--Zotac GTX 260 AMP!2--OCZ 8 GB Vista Upgrade DDR2 1066MHz CL6--Seagate 7200.11 500 GB X2--Thermaltake VI1000BWS M9 MidT ATX--Cooler Master RS-700 Real Power M 700W PFC ----------------------------------------------
Yaptığım testlerde SiSoftware Sandra ile 31.69 MB/s okuma değerine, 13 ms de erişim süresi değerlerine eriştim.
HD Tach sonuçları ise aşağıda görüldüğü gibi;
Malzeme kalitesi ise abartılacak seviye de bir kötülüğü yok. Hatta WD'nin plastiği daha da kötü demek mümkün. WD kadar parmak izi bırakmaması da cabası.
Ben de aynı harici diski kullanıyorum ancak benim derdim şu: PC kapatılıp açıldıktan sonra ''G:sürücünün yeniden biçimlendirilmesi gerekiyor'' şeklinde bir uyarı alıyorum.Sürücü G: olarak atanmış,bilgisayarım altında görünüyor ancak büyüklük bilgileri ,dolu boş oranlarıvs.yani Bilgisayarım altında görünen diğer disklerdeki bilgiler gözükmüyor.İlla biçimlendir:) Bağlantıyı kesip yeniden bağlanınca herşey eski halinde çalışır vaziyete geliyor,herhangi bir veri kaybı yok vs.. Sayın arkadaşlar bu nedir bana bilgi verebilecek var mı? Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double h -- 30 Haziran 2008; 1:10:32 >
Ben de aynı harici diski kullanıyorum ancak benim derdim şu: PC kapatılıp açıldıktan sonra ''G:sürücünün yeniden biçimlendirilmesi gerekiyor'' şeklinde bir uyarı alıyorum.Sürücü G: olarak atanmış,bilgisayarım altında görünüyor ancak büyüklük bilgileri ,dolu boş oranlarıvs.yani Bilgisayarım altında görünen diğer disklerdeki bilgiler gözükmüyor.İlla biçimlendir:) Bağlantıyı kesip yeniden bağlanınca herşey eski halinde çalışır vaziyete geliyor,herhangi bir veri kaybı yok vs.. Sayın arkadaşlar bu nedir bana bilgi verebilecek var mı? Saygılarımla
Pc açıldıktan sonra sürücüye tıklamayınız belirli bir süreden sonra 1-5 dk içinde kendini otomatik buluyor sadece bunu pcyi kapadıp yeni açtığınızda yapıyor pc çalışır halde iken akış normal devam ediyor..Yada bu süreyi beklemek istemiyorsanız Pc açıldığında hardiske bağlı olan çıkıştaki adaptörün fişini çıkarıp takın herhangi bir sorun kalmayacaktır denenmiştir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 1 Temmuz 2008; 9:20:14 >
Yok hayır sorunu çözmek gibi bir durumum yok.Ancak ercanwins'in dediği gibi 1~5 dak. beklemeyi hiç düşünmemiştim.Ama açılışta basit bir flash belleği bile gören PC neden bunda böyle yapsın anlamadım.Ayrıca ara ara PC'yi kapatsam da HD'in öndeki yeşil ışığı yanıyor.Tekrar açınca bu sorun olmuyor.Ardından tekrar kapatınca ışığı sönüyor açılışta aynı sorun tekrar .... bu böyle gider.
arkadaslar bırsey sorcam bu harddsklerı pc ye hanı usb ıle baglıyoruz ya hard dıskı bıde adaptorle fişemı takmamız gerekıyor ya..fişsiz calışmıomu usb ıle sadece:S:s
arkadaslar bırsey sorcam bu harddsklerı pc ye hanı usb ıle baglıyoruz ya hard dıskı bıde adaptorle fişemı takmamız gerekıyor ya..fişsiz calışmıomu usb ıle sadece:S:s
ne dalgası arkadasım bılmememk ayıpmı..en son 160 lık kullndım enerjıyı usb den alıyodu..bilgim yoktu adaptorle ılgılı napabılırm yanı adam gbı bsy soruyoruz adam gibi cevap ver
1-Bağırmanı gerektirecek bir durum yok, 2-Sorduğun sorunun cevabını alacağın mecra burası değil,ayrı bir başlık altında sor, 3-Adam gibi cevap verdim zaten.
quote:
Orjinalden alıntı: cem_k12
ne dalgası arkadasım bılmememk ayıpmı..en son 160 lık kullndım enerjıyı usb den alıyodu..bilgim yoktu adaptorle ılgılı napabılırm yanı adam gbı bsy soruyoruz adam gibi cevap ver
maxtor 1 tb kullanıyomussunuz forumda bir yazınızı okudumda bende laptop kullanıyorum vista var maxtor almayı düşünüyorum 3 adet takıcam 1 tb ama vista uyumu varmı yazmıyor birde siz 7/24 çalıştırıyorum iyi demissiniz kullandığınız model hangisi ben hepsiburada baktım ama farklı modellerde var sizinki alttaki ürünmü
Slm merhaba ürünün vista desteği mevcut resmi sitesinden görebilirsiniz, hayır hepsiburada olan ürün değil vatan computerdan link veriyorum bendeki ürün o.. İYİ FORUMLAR..
ercanwins bu cihazın resmi sitesinde 1TB'lık olanı yok.250~500 GB arası var.Ben de daha önce siteyi kontrol etmiştim acaba sorun sadece bende mi diye ancak bulamamıştım.Verdiğin resmi sitesindeki linklerde herhangi bir döküman da yok.Bu nedir acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: ercanwins
quote:
Orjinalden alıntı: selim321
maxtor 1 tb kullanıyomussunuz forumda bir yazınızı okudumda bende laptop kullanıyorum vista var maxtor almayı düşünüyorum 3 adet takıcam 1 tb ama vista uyumu varmı yazmıyor birde siz 7/24 çalıştırıyorum iyi demissiniz kullandığınız model hangisi ben hepsiburada baktım ama farklı modellerde var sizinki alttaki ürünmü
Slm merhaba ürünün vista desteği mevcut resmi sitesinden görebilirsiniz, hayır hepsiburada olan ürün değil vatan computerdan link veriyorum bendeki ürün o.. İYİ FORUMLAR..
Sorunun cevabı burada ama bir işe yaramayacak gibi görülüyor,çünkü bunları ben her açılışta yapıyorum.Ben bu aleti atacam en sonunda ,alacaklara da pek tavsiye etmiyorum açıkçası
Bendeki cihazdada tek seferde 100-150gb veriyi yazdırdığımda veri aktarım hızı kademeli olarak 30 MB/sn'den 5 MB/sn'ye kadar düşüyor cihazı 1-2 saat soğutup tekrar yüklemeye devam ettiğimde hız yine normal şekilde başlayıp ısındıkça düşüyor. Vatan bilgisayarın teknik servisine götürdüğümde bu cihazların bu şekilde çalıştığını söylediler bende cihazın ARENA'nın teknik servisine gönderilip orada incelenmesini talep ettim. Elinde bu cihazdan bulunan arkadaşalar belirtiğim miktarlarda veriyi tek seferde yükleyip sonuçlarını buraya yazarlarsa sevinirim; Duruma göre sadece bendeki cihaza mahsus bir problemse yenisiyle değiştirilmesini talep edebilirim sizin vereceğiniz bilgiler doğrultusunda.
Bende 750GB olanını aldım Maxtor Basics, 210 ytl, bende de ayno sorun var 70-80 GB veri atınca iyice ısınmaya başlıyor bu seferde kopyalama hızı 5 Mbyte/sn ye düşüyor, soğuyunca tekrar 25e çıkıyor, garip olansa yazma hızı 5 Mbyte lara düştüğünde bile okuma hızı 25-31 arası
Bende 750GB olanını aldım Maxtor Basics, 210 ytl, bende de ayno sorun var 70-80 GB veri atınca iyice ısınmaya başlıyor bu seferde kopyalama hızı 5 Mbyte/sn ye düşüyor, soğuyunca tekrar 25e çıkıyor, garip olansa yazma hızı 5 Mbyte lara düştüğünde bile okuma hızı 25-31 arası
Sağolasın arkadaşım demekki bu marka/model cihazların kronik hastalığı boşuboşuna teknik servislerle cebelleşiyoruz.
3.5'' desktop tipi HDD leri adaptörsüz kullanamazsın ancak 2.5'' notebook tipi HDD kullanan harici diskler var, onlar adaptöre ihtiyaç duymuyor ama onlarda 320GB en fazla
ya maxtor markası ne zamandan beridir duyulmamış bir marka oldu ... Şaka bi yana maxtor yıllardır bilinen bir marka, ama Seagate ile birleşene kadar sesi çıkmıyordu.... belki yeni nesil (ki bu durumda ceka nın genç bir arkadaşımız olduğunu tahmin ediyorum ) duymamış olabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 23 Temmuz 2008; 17:04:46 >
Arkadaşlar tasarımı güzel baya şimdi dielim ben buna oyun attım sorunsuz bir şekilde oynayabilirmiyim takılmadan falan sorun olurmu yani oyunla doldursam bu harddiski ayrıca bu harddiski download için kullanabilirmiyim Internet Download Manager kullanıorm ayarlasam direk indirimi harddiske
Arkadaşlar tasarımı güzel baya şimdi dielim ben buna oyun attım sorunsuz bir şekilde oynayabilirmiyim takılmadan falan sorun olurmu yani oyunla doldursam bu harddiski ayrıca bu harddiski download için kullanabilirmiyim Internet Download Manager kullanıorm ayarlasam direk indirimi harddiske
Şuan senin yazdığın şekilde kullanıyorum harddiski internetten 7/24 dowland yapıyor oyun stokluyorum ayrıca takılmadan sorunsuz oyunlarını oynayabilirsin..
Şuan senin yazdığın şekilde kullanıyorum harddiski internetten 7/24 dowland yapıyor oyun stokluyorum ayrıca takılmadan sorunsuz oyunlarını oynayabilirsin..
yaw gaza gelip alıcam bunu atıcam bütün filmlerimi sonra badsektör oluşcak ve hepsi güm. çok sakat iş şu hdd işi
Bankacilar paranin sahte olup olmadigini anlamak icin, parayi isiga dogru tutup icerisinde ATATURK filigrani var mi yok mu diye bakarlar. Siz de bir insanın sahte olup olmadığını anlamak için, onu isiga tutun; bakin bakalim icerisinde ATATURK var mi, yok mu!
Maxtor iyidir eskiler bilir Neyse asıl sorum ben bu aleti film deposu olarak kullanmayı ve içindeki filmleri philips DVP 5980 markalı DivX player da izlemeyi düşünüyorum (USB girişi mevcut) filmleri izlerken takılma yapar mı? bu şekil kullanan var mı ? Birde ısınma olayından bahsedilmiş üzerine fan falan takma gibi bir ihtimal var mı?
Maxtor iyidir eskiler bilir Neyse asıl sorum ben bu aleti film deposu olarak kullanmayı ve içindeki filmleri philips DVP 5980 markalı DivX player da izlemeyi düşünüyorum (USB girişi mevcut) filmleri izlerken takılma yapar mı? bu şekil kullanan var mı ? Birde ısınma olayından bahsedilmiş üzerine fan falan takma gibi bir ihtimal var mı?
Hardiskten HD 1080P Flimleri akıcı şekilde izliyorum kasma takılma diye birşey yok tabi divx player için nasıl olur denemedim divx playerin usb girişi USB 2.0 versiyon ise akıcılıkta sorun olacağını sanmıyorum ayrıca yukarıda yazdım hardiske internetten 7/24 oyun stokluyorum devamlı , hardiskin ısısı o kadar vahim bişey değil hiç gerek yok eksra soğutucuya kendi soğutması yeterli o kadar ısınma olucak benim WD diskimle aynı sıcaklığı ...
Bu arada 1 TB da doluluk 700 gb tı geçti stok için şöyle bir 10 TB hardisk lazım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 2 Ağustos 2008; 9:48:18 >
Alet bende de war. Ben 3 tane External HDD değiştirdim ama bunun kadar sessiz,performansı yüksek ve ergonoik bir alet görmedim.Fİyatı ucuz yada ismi duyulamamış die edişe etmeyin çok sağlam alettir.Isınma konusuna gelince alete 7/24 bişiler atarsanız ısınır fakat normal seviyede dosya atıp kullanım yaparsanız taş gibi alettir.Tek sorunu düşük seviyeli pcleri biraz kasar.Çünkü alet pc kapatılınca kapaıp pc açılınca açılıyor yani istediğinizde kendiniz kapatamıyorsun.Bunu yanında alet kendini bekletmeye otomatik alıyor yani.Böylece ısınma falan da yapmıyor
Mavi Bilgisayardan MAXTOR 1TB OneTouch 4 (USB 2.0) 200ytl ye aldım hafta sonu.Dizileri filmleri oyunları prog vs. hüp diye çekti maşallah. Ne ısınma ne takılma yavaşlama gibi bişi söz konusu olmadı.Bayada hafif ufak tefek. Herkese tavsiye ederim.