Arkadaşlar merhaba. Benim yaklaşık iki yıldır kulladığım bir pc var. Sorun şu arkadaşlar.. Bilgisayarımı açıyorum gayet güzel çalışıyor.Ama biraz zaman geçtikten sonra bilgisayar aşırı şekilde yavaşlamaya başlıyor.İşlem hızı çok düşüyor.Adeta benzini bitiyor desem yeri. Format atmayı denedim ve bir çok kezde attım ilk günler gayet güzel gidiyor daha sonraları tekrar aynı sorun oluyor.
Bilgisayar donanım şu şekilde: İntel Pentium 4 2.80 ghz 512 Mb ram
thunderwatcher arkadaşımın sorusunu yanıtlıyorum. Bilgisayrın içerisi aşırı şekilde tozlu değil. Ev bilgisayarı olduğu için pek fazla tozlu değil.
Melankolia2006 arkadaşımın sorusunu cevaplıyorum. Bilgisayar açılıyo yaklaşık bi 25-30 dk geçtiktek sonra işlem çok yavaşlıyor ve bilgisayarı kapat komutunu bilgisayara verdiğimde kapanma moduna giriyor.Ama kapanmadan donuyor windows kapanıyor dediği yerde donup kalıyor mecbur elektirik kesmek veya powerden kapatmak zorunda kalıyorum.Bilgisayarımda 40 gb harddisk bulunmakta.İkiye bölünmüş vaziyette C ve D biçimdinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azbay1991tr -- 21 Mayıs 2008; 21:06:48 >
Everest Ultimate adlı programı indirin (forumda da var arama kısmından bulabilirsiniz) Bilgisayarım > Algılayıcı altından sıcaklık değerlerini görebilirsiniz ancak toz olmadığına göre sıcaklıkla ilgili bir sorun olma ihtimali düşük. Everest ile sisteminize ait tüm bileşenleri seri numaralarına kadar görebilirsiniz. Sisteminizi en ufak bileşenine (bir webcam bile olsa) kadar AYRINTILI şekilde yazarsanız PSU'nun yetip yetmediğine de bakabiliriz. Ayrıca virüs ya da spy sorunu da bunu yapıyor olabilir.
bende de bi harddisk var, bi ara powerdan dolayı kafa vurması falan yapmıştı.. çalışıyor şu anda ama onu kullandığım zamanlarda pc ağırlaşıyor..
Algılayıcı Özellikleri: Algılayıcı Türü ITE IT8712F (ISA 290h) Anakart Adı Foxconn 845GV4MR Kasanın açıldığı tespit edildi Evet
Sıcaklıklar: Anakart 66 °C (151 °F) CPU 48 °C (118 °F) SAMSUNG SP0411N [ TRIAL VERSION ]
Soğutucu Fanlar: CPU 3375 RPM
Voltaj Değerleri: CPU Çekirdek 1.34 V +3.3 V 3.22 V +5 V 5.03 V +12 V [ TRIAL VERSION ] VBAT Akü 3.30 V Debug Info F 32 FF FF Debug Info T 48 66 24 Debug Info V 54 5E C9 BB B8 40 84 (43)
512 ram bi kere düşük onu söylim hdd data kablolarını değiştirin hdd ye sağlıklı bi hard format atın windows kurulduktan hemen sonra iyi bi antivirüs ve anti spy programı kurun en son olarak hdd sorunlu olabilir hdd değiştirin
Sapphire Pure A9RD580Adv Crossfire3200 + Amd Athlon64 3700+ San Diego + 1.5GB DDR400Mhz Ram + Sapphire 512 MB Ati Radeon X1650 PCI-Ex. + 160WD+160SAMSUNG=320 GB HDD + ASUS 1814LBT SATA Dvd-Rw + FSP 400 W Power + Pinnacle PCTV 110i DVB-T Tv kartı + Thermaltake Blower+Cpu fan + Windows XP SP3
bazı virüsler vardır formatlasan dahi etkisi azda olsa devam eder veya çok girdiğin bir site virüslüdür formatlandıktan sonrada aynı siteye girince aynı virüsten birtürlü kurtulamazsın buda yavaşlamana neden olabilir.. Aklıma başka sorun gelmiyor çünkü bilgisayar o kadarda eski değil ama tabi 512 ramle ne kadar verim bekliyosun orası düşünülür..
Anakart biraz fazla ısınmış, tozlanma sıcaklığa, sıcaklık yavaşlamaya sebebiyet verebilir. Bilgisayar kasasının içine bir temizlik uygula, fanları iyice temizle. Kasa içi fanların çalışırlığını kontrol et. Sorun giderilmiyor ise zamanla yaptığı işlemler neticensinde bilgisayarı yavaşlatan virüsler var gerçekten, kaliteli bir antivirus ile tarama yap.