TOSHIBA SATELLITE A210-199 AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core İşlemci TK-57 (1.9 GHz, 512 KB L2 cache, 800 MHz Hyper Transport) 15.4'''' TruBrite WXGA TFT ekran ( 1.280 x 800 çözünürlük ) Ekran kartı ATI Radeon® X1200, max. 831 MB grafik belleği (2 GB sistem hafızası ile) Hard Disk 160 GB (5.400 rpm) 1.024 MB DDR2 RAM---------------------------1gb ram biraz az olmuş.2 olsa daha iyi olurdu.Vista 1gb ile işkence olabilir. Wireless LAN (802.11 b/g) Ağırlık 2.7 kg 1.3 Mp video kamera
DELL INSPIRON 1525 İşlemci Intel Core 2 Duo T5450 1.66 Ghz-------------------------AMD işlemciler hakkında bilgim yok.Fakat Sony'ye göre bu daha iyi. Dell Wireless 1390 802 11 b/g --------------------------------------Dell'in WiFi kartının çekim sorunu varmış.Sonradan farklı bir WiFi-N takılabilir. Bellek 2048 MB (2*1024) Sabit Disk 160 GB 5400 Rpm Ekran 15,4" Wide Screen XGA 1280*800 Grafik İşlemci Intel GMA X3100 358 MB paylaşımlı TV OUT HDMI+S-Video---------------------------------------------High Definition filmleri ev sinema sistemine bağlayarak izleyebilirsiniz. 2.75kg Dahili Kamera Var (2 MP )
SONY VAIO VGN-NR160E/S Intel 667 Mhz. 1.5 Ghz. 2 MB Cache Core™ 2 Duo T5250 İşlemci 2 GB DDR2 667 Mhz 160 GB SATA HDD 5400 Rpm Intel® X3100 Chipset Max. 251 MB Graphic Card) 15.4” WXGA Display (1280x800) with X-Brite™ Technology WiFi 802.11a/b/g---------------------------------------------------------Aralarında en iyi WiFi kartı olan model bu.Fakat yanlış hatırlamıyorsam çoğu Sony'de olduğu gibi bu modelde de pil 2 saat zor dayanıyor.Bu yüzden adaptor bağlı olmadan WiFi kullanımı en fazla 2 saat sürer.Bilgisayarı kablosuz olarak kullanmam derseniz(WiFi ile) sorun olmaz. 2.8 Kg --------------------------------Webcam yok.
KDV DAHİL Peşin Fiyat 1.163,54 YTL
Genel kalite bakımından marka sıralaması: -Toshiba -Sony -Dell
-------------------------------------------
Ekran kalitesi bakımından sıralama: -Sony -Toshiba -Dell(Dell'in Inspiration modellerinin ekranlarıyla 2 kişi film izlemek zor oluyor.Şu anda Dell yandan bakınca karanlık gözüken Samsunglar yerine çok daha güzel görüntüsü olan LG'leri kullanmaya başladı.Eğer LG ekran gelirse listede 2. sıra garanti, 1. sıra karşılaştırma gerektirir).
İşlemci: -Dell -Sony -Toshiba 1. ve 2. olabilir.AMD performansları hakkında fazla bilgim yok.Ama Sony'nin sonuncu olacağı kesin.
Kullanım süresi: -Toshiba -Dell -Sony
Toshiba ve Dell 3 saatten fazla dayanır.Sony anca 2 saat.
Ram ve Vista: Dell ve Sony'de 2gb ram var.Fakat Toshiba'da 1 g ram var.Vista bilgisayarı yoran bir işletim sistemi olduğundan Toshiba alma durumunda 1gb ram almayıda hesaba katmak gerek.
WiFi: Aralarında en iyi WiFi sistemi Sony'de.Sonra Toshiba ve sonuncu olarak Dell'de.Dell genelde laptoplarına kendi WiFi kartlarını takıyor.Bu kartın zayıf olduğunu söyleyenler var.Kullanıcılara ayrıntılı bilgi sormak lazım.
Artılar, eksiler:
Toshiba: Vista işlemci ile 1gb ram olması kötü olmuş.İşlemci hakkında birazdan araştırma yapıp tekrar döneceğim.
Dell: WiFi kartı konusunda şüpheliyim.Onun dışında ekranda yandan bakınca karanlık görme sorunu olabilir.ABD'de eğer ekranı beğenmiyorsanız, Dell değiştiriyor.Türkiye'de de aynı durum söz konusu mu bilmiyorum...
Sony: Pil süresi az.İşlemcisi bence zayıf.Tabi bu ne yapacağınıza da bağlı.Webcam'i yok.a/b/g WiFi kartı olması + özellik.
Sonuç: Eğer işlemcisi iyi ise Toshiba ilk tercihim olurdu.Tabi yanında +1gb ram de alırdım.Dell ve Sony'nin yeri duruma göre değişir.Eğer taşınabilirlik(prize bağlamadan kullanmak) arıyorsanız Dell daha iyi bir seçim olacaktır.Fakat yukarıda da belirttiğim gibi Inspiration 1525 kullanıcılarından, Dell'in WiFi kartları hakkında bilgi istemenizi tavsiye ederim.Dell'de HD TV Out var.Yani ev sinema sistemine laptopunuz bağlayıp yüksek çözünürlükte(HD) film izleyebilirsiniz(HD televizyondan yüksek çözünürlüklü film, hem ev sinemasından ses).Sony'nin ekranını görmedim ama büyük ihtimalle her Sony gibi etkileyici görüntü kalitesi vardır.Fakat düşük pil süresi(+/- 2 saat) yanında a/b/g WiFi biraz ters kaçmış.Şu anda çoğu laptopun pil süresi 3 saatin üstünde.Sony'nin modelleride 2 saat.Neden böyle bilmiyorum(Bleki 2. pili satmak içindir).Ayrıca kamerası olmamamsıda kötü olmuş.Tüm bu etkenleri toplayınca Sony için taşınabilirliği düşün diyebiliriz.
Net olması için parça parça yorumladıktan sonra toparlamaya çalıştım.Fakat son aşamada sizin bu diz üstü bilgisayarı ne için kullanacağınız devreye giriyor.Bu konuda bilgi verirseniz en iyi seçimiz yapabiliriz
Toshiba'nın işlemcisinin 2Ghz olan versiyonu, Dell2'in işlemcisinden %40 daha yavaşmış.Ama tam emin olmak için bazı yabancı forumlara konular açtım.Net cevap gelince tekrar dönerim.
AMD X2 TK-57 (1.9 GHz) ile t5450 rasında %20 performans farkı varmış yani AMD X2 TK-57 (1.9 GHz) ile t2330 yaklaşık olarak aynı performansta
bugün gidip bimekste inceledim dell parlak ekran ve dell sony ve toshiba ile yanyanaydılar dell in kalitesi toshibadan daha güzeldi tabi parlak ekran olması nedeniyle neredeyse sony ile aynı kalitedeydi wi-fi oayı konusunda bilgim yok. kullanan arkadaşların yorunlarını bekliyorum ayrıca dell in klavyesini hiç beğenmedim tam tersine sonylerin klavyesi ise bir başka
AMD X2 TK-57 (1.9 GHz) ile t5450 rasında %20 performans farkı varmış yani AMD X2 TK-57 (1.9 GHz) ile t2330 yaklaşık olarak aynı performansta
bugün gidip bimekste inceledim dell parlak ekran ve dell sony ve toshiba ile yanyanaydılar dell in kalitesi toshibadan daha güzeldi tabi parlak ekran olması nedeniyle neredeyse sony ile aynı kalitedeydi wi-fi oayı konusunda bilgim yok. kullanan arkadaşların yorunlarını bekliyorum ayrıca dell in klavyesini hiç beğenmedim tam tersine sonylerin klavyesi ise bir başka