Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Yeni Sistem Topluyorum

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Yeni Sistem Topluyorum Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ofbekar

21 Mayıs 2008; 18:26:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Herkese selamlar,

Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 2000-2500 YTL ye bir sistem toplamak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz yararlı bilgiler için hepinize teşekkür ederim.

Güç kaynağı olarak Tagan 600W BZ yi düşünüyorum. Ancak öncelikle sormak istediğim bu güç kaynağı ilerde sli yapmaya kalkarsam beni yarı yolda bırakır mı? Paraya kıyıp 800w lığından mı alsam?

Piyasadaki en iyi anakartı almayı düşünüyorum. Ekran kartı, cpu, ram gibi parçaları şimdi daha makul fiyatlı alıp her 3 aya bir mevcut çok iyi parçalarla değiştirebilirsiniz, ama anakartta bir kez iyisini alıp gelecekteki teknolojileri destekleyen bir model seçip, ilerde düşük performanslı parçaları upgrade edip hep güncel bir pc ye sahip olabilirim diye düşünüyorum. Buna göre DDR3 destekleyen 1333 FSB li, SLI lı bir kart alıcam, sizce piyasadaki en iyi ve gelecek teknolojileri en iyi destekleyen anakart hangisi? Foxconn Quantum Force Dreadnought (şu an piyasada var mı bilmiyorum), EVGA e-nForce 780i SLI 1333 MHz DDR2, ASUS Striker II Formula bu kartlar nasıl sizce.

Bellek olarak demin de söylediğim gibi DDR3 düşünüyorum (tabi anakartı da ona göre seçip), sizce ddr3 e yatırım yapmak mantıklı mı şimdi? Ben 2 gb ram alıp bir süre idare edebilirim sonra, 1 seneye fiyatlar daha makul seviyeye gelince iyi bir 2x2GB OCZ falan alabilirim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Veya OCZ ReaperX Enhanced Bandwith Edition 1333MHz CL6 DDR3 2GB Dual Kit (2x1GB) beni uzun süre idare edebilir mi?

İşlemci olayına gelince 200 dolarlık E8200 bana şimdilik yeterli görünüyor. Onu da belki 6 aya, 1 seneye yeni çıkan güçlü bir 4 çekirdekli ile değiştirebilirim.

Ekran kartlarına da gelince, bir 9600 gt alıp 3-5 ay hem atinin hem nvidia nın yeni kartlarının piyasaya düşmelerini beklemeyi düşünüyorum.

Burda bir sorum olacak sli bir anakart alıp bir 9600 gt alırsam ve ilerde diyelim ki yeni çıkan atıyorum bir 9900 gtx alırsam bu iki kartı sli da çalıştırabilir miyim?

Ve son olarak da kasa konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 150-250 dolar arasında hangi kasaları tavsiye edersiniz?

Overclock kesinlikle düşünmüyorum, ek soğutma falan da çok uğraşmayı istemiyorum (Tabi yeni kasa için gerkli olacaksa 1-2 tane fan da alıp takabilirim).

Şimdiden teşekkür ederim ilginize.

Yorumlarınızı bekliyorum.

maviturk

21 Mayıs 2008; 19:40:07 

DDR3 tamamiyle suanlık israftır benim görüşüm al A-DATA ddr2 800 2*2 gb 180 ytl paşa paşa kullan artan parayı diğer Parçalarda kullan ...
Anakart konusuna gelince bi ara bende kendime en iyi f/p urunlerini topladım bide en iyi anakartlardan(ileriye donuk) topladım cok anlayan birine goturdum gene gereksiz dedi yane bu konuyu bende merak ediyorum ..
800 watt ın bi zararı olmayacağı kanaatindeyim

Mesut Çevik Fan Club
moffaka

21 Mayıs 2008; 20:06:51 

Zaten istediğiniz parçalar güzel üstüne eke gerek yok ama ramden biraz daha kısın derim şuan arkadaşında dediği gibi 100dolar fazlası biraz israf gibi.

OC yapmayacaksanız Q6600 gibi bir şey alın bence. Çünkü E8200-E8400 OC ile çok güçleniyor fakat default ayarlarda Q6600 daha güzel.

600W tagan yeter bence kasmayın. Alıcam derseniz inventusta asus bir kasa var içindeki psu ile beraber 169dolar ve Wattı 700. kasayı kullanmasanızda içinden o alınıp kasa satılabilir. veya kasasız isteyin.

9600de yeter ileride 9900 gibi şeyler çıkana kadar yeterde artar. hatta bana kalsa uzun süre yeter. 9600+9800 SLI olurmu onu arkadaşlar yazsın ben çok bilgili değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 21 Mayıs 2008; 20:06:31 >
ofbekar

23 Mayıs 2008; 11:03:59 

Bilgiler için teşekkürler.

Şimdilik şu 1 ayı geçirip satın alma kararını o zaman vericem. Ati ve nvidianın yeni ekran kartlarının gerçek benchmark ları bir gelsin, nforce 790i ultra anakartlardan bir kaç örnek daha gelsin bir sorun olmazsa alıcam. Ama ddr3 de kararlıyım, cpu herhalde e8400 olucak, anakartıda evga 790i ultra düşünüyorum, en uygun fiyatlısı evga, psu tagan 800w bz bulmaya çalışıyorum, kasa herhalde lianli lerden bir tanesi olucak. Ekran kartı ise büyük ihtimalle 9800 gtx olucak sli de en yüksek artışı gösteren kart, f/p oranı da (en azından benim için) iyi, bir-birbuçuk aya da fiyatı birazcık inerse yeni kartlar çıkacak diye, değmeyin keyfime..

İyi günler.

maviturk

23 Mayıs 2008; 23:34:09 

bencede beklemelisin cunku işlemci ve ekran kartı fiyatları kesin duşucek zaten pek acelende yok gibi

Mesut Çevik Fan Club
ofbekar

24 Mayıs 2008; 8:23:48 

quote:

Orjinalden alıntı: maviturk

bencede beklemelisin cunku işlemci ve ekran kartı fiyatları kesin duşucek zaten pek acelende yok gibi

Evet askerde yeni geldim, zaten şimdi alsam aleti 1 ay kullanamam :)

Güç kaynağını Silverstone SST-OP850 850w aldım 250 ytl ye.

Ekran kartı Axle 9800gtx çok kelepir görünüyor gözüme (450ytl). Belki bu sürede daha da düşer, ki 3 ay sonra en fazla 300ytl ye yanına ikincisini çakınca demeyin keyfime.

Kasada da Lian Li Li PC-A70B http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?proLi PC-A70Bduct=PC-A70B ye kanım kaynadı iyice..

Diğer bileşenlerde bir değişiklik yok..

Ama ne yalan söyliyeyim OCZ ReaperX leri kasaya takacağım anı iple çekiyorum. Resmen SLI değil OCZ ler daha çok heyecanlandırıyor beni :)

Umarım bir sorun çıkmaz da kurarım istediğim sistei.

İyi günler.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Yeni Sistem Topluyorum Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
High Power 560W
High Powerın modüler ve güç göstergeli güç kaynağı
Tümleşik Ses Kartları Video
6 Farklı anakart üzerinde yer alan ses kartı ve 1 adet PCI ses kartının performans karşılaştırması bu videoda

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar