Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
S.O.S Detecting IDE Drivers - Donma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> S.O.S Detecting IDE Drivers - Donma Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 18:16:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selamlar ,

Benim bir sorum olacaktı.Bilgisayarımı geçen gün güç düğmesinden kapattım ve yattım.Ertesi gün kalktığımda , bilgisayarı açtığımda post ekranında ilk yazılar geliyor , fakat Detecting IDE Drives yazısında takılıyordu.Problem daha öncede olmuş , fakat daha sonra kendiliğinden düzelmişti ( max. 1 gün içinde) fakat bu sefer beklememe rağmen olmadı.

bende nette benzer problemleri okudum , fakat ingilizcemle tüm herşeyi çözemedim.bios pilini çıkartıp taktım , ide konnektörünün uçlarını değiştirip taktım vs.vs.en son hiçbirşey olmayınca herşeyin kablosunu çıkarttım ve sadece hdd yi taktım.yine bir değişiklik olmadı.

en son internette bios resetleme olarak yazılan , bios pilini çıkarttım 5 sn bekledim ve bilgisayarı kapattım.fakat bi daha açtığımda hard-diskten okuma sesi de gelmedi.hiçbir şekilde , bir yazı yazmıyor.sadece ekran açılıp kalıyordu öyle.dual memory falan yazıyodu.

bugün babam işyerindeki teknik servis elemanına göstermeye gitti , adam hard - diskte sorun var ama bu bir tahmin demiş.bende açtım konuştum hdd arızalı değiştirmek gerekiyor demiş.

ama nette çoğunlukla bunun hdd den kaynaklanan bir problem olmadığı söyleniyor.

sizin önerileriniz nedir?

lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.

cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

murphy10

21 Mayıs 2008; 18:21:32 

hdd bir kitlenme olabilir (hdd deki okuyucu kafada yani) veya bir ram problemi gibi geldi bana

Mesut Çevik Fan Club

Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 18:23:17 

1-bu kitlenme ne kadar sürede açılır?
2-ramlerin yerlerini vs. değiştirdim ama sorun aynı :[

murphy10

21 Mayıs 2008; 18:25:39 

hddnin okuyucu kafası içinde olduğu için açıp temizleyip bayağı uğraşman lazım
ne malum bozamıyacağın onun için biraz zor diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphy10 -- 21 Mayıs 2008; 18:24:33 >

Mesut Çevik Fan Club

Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 18:28:43 

evet sana hak veriyorum.çünkü kafaya girebilecek bi toz bile bir sürü hataya yol açabilir.ama problem önceden kendiliğinden çözülmüştü.yani daha önce kendiliğinden problem çözülürken , şimdi nasıl böyle bir hata veriyor anlamış değilim.

bir de bi öneri daha gördüm , kimileri , harddiski bir sera poşetinin içinde 1 kaç gün buzluğa koyun diyorlar?
bu gerçek mi acaba?deneyenler ve sonuç alanlar varmış?
(en son alcağım risklerden biridir orası ayrı)

başka arkadaşlar da fikirlerini yazarsa sevinirim.

computeron

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Mayıs 2008; 18:31:07 

Hdd S.M.A.R.T özelliği HDD nizde oluşabilecek hasarları önceden haber verir bu nedenle bu ikası almanız normaldır.Bios dan bu uygulamayı kapatmanız geçici süre için çözüm olabilir..

Cahilden korkma yarı cahilden kork.

İnsanlar para kazandıkca kibarlaşırmış.
murphy10

21 Mayıs 2008; 18:31:14 

yok onlar saçmalık bence kafalarına göre yok buz yok tuz yok süt gibi şeylere ben inanmam.....
seninde inanmanı istemem....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphy10 -- 21 Mayıs 2008; 18:30:10 >

Mesut Çevik Fan Club

Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 18:34:07 

ya hata öyle bi hata ki , yani bilgisayar o ekranda donuyor.ne klavye ne mouse hiçbirşey çalışmıyor.biosa da giremiyorum.ondan dolayı biostan birşey yapamıyorum.biosa girebilsem sorun yok ama işte o ekranda donup kalıyor.press del to enter setup menu falan filan yazıyordu ama donup kalıyo o ekranda.daha sonrasında detect etmemeye de başladı.

murphy , haklısın bi konuda , zaten dediğim gibi en son alcağım risklerden biridir.

Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 18:48:02 

ayrıca dediğim gibi , bios pilini çıkartıp 5 saniye bekledim sonra bilgisayarı kapattım ve yeniden açtım.bu sefer ne detecting ide drives çıktı ne başka birşey.sadece normal ilk ekran geldi ve detecting ide drives kısmına geçmeden , dual memory yazdı ve öyle kaldı.ve bilgisayarı kapatmak istediğimde ise, biraz daha uzun süreli basmam gerekti güç tuşuna.sizce problem nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankolia2006 -- 21 Mayıs 2008; 18:57:12 >

zeki1981

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 19:59:38 

hocam sorunun hdd den kesin şöyleki hdd problemli ise sistem bios ekranında donma yapar kasa üzerindeki hdd lambası sürekli yanar
disk failure gibi hatalar verir sen hdd yi sistemden sök öyle çalıştır o donma ortadan kalkacaktır
BU ARADA SİSTEM İ DREKT GÜÇ DÜĞMESİNDEN KAPATMAK SİSTEMDE İLK ÖNCE HDD YE ZARAR VERİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 21 Mayıs 2008; 19:58:43 >

NE KADAR BİLİRSEN BİL BİLDİKLERİN KARŞINDAKİNİN ANLAYABİLDİĞİ KADARDIR
Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 20:43:11 

evet ilk söktüğümde ortadan kalktı.

peki , bir geri dönüş yolu yok mudur?daha öncede oldu bu olayın benzeri , ve düzeldi kendiliğinden?;

bi çözüm yolu yok mdur acep?

Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 20:55:31 

veya , şimdi yeni alacağım hdd nin yanına 2. olarka bu harddiski taksam , bilgisayardan d üzerindeki verileri alabilirmiyim?

disk
samsung 7200rpm 80gb bu arada
c ve d olmak üzere 2 parçaya bölmüştüm.

bu d deki verileri kurtarma imkanım var mı ?

zeki1981

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 21:12:25 

sen yeni aldığın hdd ye sistemini kur daha sonra eski hdd yi slave olarak tak sisteme eğer sistem sorun olmadan çalışır ise
formatla diski format sırasında zaten sana belli edr disk çalışıp çalışmayacağını
veriler e gelince yedek olarak takınca alabilirsen al yoksa alamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 21 Mayıs 2008; 21:13:00 >

Melankolia2006

21 Mayıs 2008; 21:27:55 

tamam o zaman.yarın yeni hdd im gelecek büyük ihtimal.oradan deneyeceğim.

tecrübe insana giren kazıkların bileşkesiymiş , bir tecrübe daha edindik.bundan sonra power dan fazla kapatacağımı zannetmiyorum.
burada benimle bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.sağolun.

ben yine yarın burada durum ne oldu diye yazarım.

tekrar sağolun
iyi akşamlar

---

son bi sorum daha olcak:yarın sistemi kurduktan sonra , slave olarak bu hdd yi takıcam.bilgisayar bu hdd yi direkgörür mü , yoksa başka ne yapmak gerekir?bir de formatlamadan , arızalı diskteki d sürücüsündeki dosyaların yedeğini alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankolia2006 -- 21 Mayıs 2008; 21:30:45 >

zeki1981

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 23:12:02 

drek eski hdd yi görür ama dediğim gibi hdd çalışırsa ancak yedek alabilirsin fazla ümüt bağlama verilere
hdd yi görmeden kaba taslak konuşmuş oluruz

Melankolia2006

29 Mayıs 2008; 19:42:05 

arkadaşlar selamlar ,

makinem geldi , ancak sınavlardan dolayı bugün deneyebildim.bir kaç sorum olacak ,

ilk eski arızalı olanı taktığımda , ilginçtir ki , harddisk aşağı doğru baktığında çalışıyor!?yani kafası aşağı eğik olduğunda çalışıyor , fakat anakartta yuvasına taktığımda aynı hatayı veriyor.

yeni gelen harddiskimi taktım daha sonra.fakat bilgisayar açıldı , ama eski hdd den sonra yenisini deneyeyim dedim bi.bilgisayar açılıyor , fakat ilk başta hdd çalışırken , şu an bilgisayarı açtığımda , dıt diye bi tane tek ses geliyor ve ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.yani post ekranı bile yok.internette bir çok bip sesi gelirse anakart arızalıdır diyor ama bende tek ses var?sebebi ne olabilir?

teşekkürler

edit:ilk bu açılmama sorunnu hallettim.ram slotlarını değiştirerek.

2 .problem nedir?yani nasıl oluyorda harddisk aşağı bakınca çalışmıyor:S:S anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankolia2006 -- 29 Mayıs 2008; 19:48:57 >

Melankolia2006

29 Mayıs 2008; 21:30:28 

güncel

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> S.O.S Detecting IDE Drivers - Donma Sayfa: [1]