Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ssqPgEtt.dll hijackthiste fixleyemiyorum(bir gelişme oldu)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> ssqPgEtt.dll hijackthiste fixleyemiyorum(bir gelişme oldu) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
logitech34

21 Mayıs 2008; 17:52:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 17:37:46, on 21.05.2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\cisvc.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\USB ADSL\CnxDslTb.exe
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_04\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\WINDOWS\system32\sistray.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\hijackthis\HiJackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Bağlantılar
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {522E0112-EDD9-413D-A99E-C311A54B6676} - C:\WINDOWS\system32\ssqPgEtt.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_04\bin\ssv.dll
O2 - BHO: InternetSoftware - {AF7E9EBB-E1CF-7F7C-C608-13185698F3E9} - C:\Program Files\InternetSoftware\InternetSoftware-2.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SiSPower] Rundll32.exe SiSPower.dll,ModeAgent
O4 - HKLM\..\Run: [CnxDslTaskBar] "C:\Program Files\USB ADSL\CnxDslTb.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_04\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] "C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashDisp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UnlockerAssistant] "C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Global Startup: Utility Tray.lnk = C:\WINDOWS\system32\sistray.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{79A729F3-8BF8-4695-8681-8A60959E45CC}: NameServer = 195.175.39.39 195.175.39.40
O20 - Winlogon Notify: ssqPgEtt - C:\WINDOWS\SYSTEM32\ssqPgEtt.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

--
End of file - 3159 bytes

hijackthisi ikidebir kontrol ederim bunu bu gün gördüm fixleyemiyorum c-windows-system32 icindeki ssqpgett.dll dosyasını silemiyorum unlocker programıyla sileyim dedim bellek read olamadı deyip bilgisayar kapanıp acılıyor görev yöneticisinde herşeyi sonlandırıp deniyorum yine fixlenmiyor 02 ve 020 de adı geçen ssqpgett.dll satırını nasıl fixleyebilirim sonucu cok merak ediyorum cünkü google da bu ismi tarattım sıfır çıktı yani dünyada bu ismi daha önce kimse yazmamış

not . güvenli moda gelemiyorum sanırım klavye usb girişli olduğundan olsa gerek klavyeyi değiştirme imkanımda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech34 -- 28 Mayıs 2008; 18:50:47 >
logitech34

22 Mayıs 2008; 20:14:23 

usb girişli klavyeden nasıl güvenli moda girileceğini öğrendim artık güvenli moda girebiliyorum ancak güvenli modda iken bile hijackthisle fixleyemiyorum

yaptığım işlemler

1-internet bağlantısını kesiyorum
2-geri yüklemeleri kapatıyorum
3-güvenli moda giriyorum
3-görev yöneticisinden tüm işlemleri sonlandırıyorum
4-hijackthiste o iki kutucuğu işaretleyip fix deyip bakıyorum fixlenmemiş
5-seventyseven yıllık izne mi ayrıldı ?
6-noolcak bu fenerin hali
7-sabırla cevabınızı bekliyorum
seventyseven

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 20:47:17 

aslında sorun yaratacagını sanmıyorum ama şunları deneyebilirsin regeditte düzen bul kısmından ssqPgEtt.dll ve ssqPgEtt arat bulduklarını sil bu işlemi sonrakini bul diyerek tekrarla

sonrasında http://downloads1.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/ adrsten indir , adını kav.exe olarak degiştir daha sonra kurulumunu gerçekleştir automatic scan kısmında bütün şıkları işaretle ve scan a basmadan pc yi kapatıp güv.modda tkrar başlat ve programı masaüstündeki Kaspersky Lab Tool adlı dosyadanın içindeki kav.exe ile aç scan butonuna bas çıkan sorunlar için [Neutralize all] butonuna basıp temizle temizlenemeyen olursa [Delete] tuşunu kullan bu işlemi öncede sonrada yapabilirsin bir dene fenerin hali gayet iyi bizim aradıgımız sdc kalite şampiyonluk öte dursun..

HijackThis Virüs Temizlik... 5 dk'nızı ayırın kendiniz temizleyin

" O, düşünüp tutasınız diye size öğüt verir "

logitech34

22 Mayıs 2008; 23:14:12 

regeditte bulunanları sildim sorunum devam ediyor
dediğiniz diğer olayı yapıp yarın bilgi vereceğim ilginize teşekkür ederim
logitech34

23 Mayıs 2008; 10:57:20 

yatarken kav.exe yi taramaya alıp yattım sabah baktım 9 adet bulmuş sildim yinede hijackthisle fixleyemiyorum

beni şüphelendiren olaylar :

1-fixlerken ortada şöyle bir uyarı penceresi cıkıyor sanırım internet bağlantısını kes diyor modemin kablolarını cıkarıyorum tarıyor fixliyorum yine durum aynı

2-günde ortalama on defa benim avast C:\WINDOWS\system32\vtUnlKAR.dll örnegindeki gibi win32 vundo@dll diye bir virüs buluyor siliyorum fixvundo programını güvenli modda geriyüklemeyi kapatarak ve modemin kablosunu cekerek tarıyorum bişey bulunamadı diyor

3-fenerin şampiyonluğu engellendimi

4-sabırla cevabınızı bekliyorum
logitech34

25 Mayıs 2008; 11:22:02 

unlocker silmek istediği zaman winlogon ve internet exe lerini kapatın diyor ben modemin fişini çekmek suretiyle interneti kapatıyor olduğunu düşünüyordum diyelim yanılıyorum o halde söyleyebilirmisiniz internet ve winlogon u nasıl kapatabilirim

msconfig ten kapatayım dedim açılmadı demekki bunu virüsümüz engelliyor bende bir siteden msconfig.exe indirip system32 ye koydum şimdi msconfige giriliyor ancak başlangıclar icinde winlogon yok

administrator olarak güvenli modda winlogonu kapatamadım görev yöneticisi bu işlemi yapamaz dedi ben inanıyorum ki bu dll dosyasını kullanan internet ve winlogonu kapatırsam unlocker bu dll dosyasını silecek sildikten sonrada inanıyorum ki hijackthis fixleyecek

yardımlarınızı bekliyorum

günlerdir interneti her acmamda virüsler saldırıyor avast yakalıyor

medya kuruluşlarına haber verin amerika başkanı dahil herkesi arayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech34 -- 25 Mayıs 2008; 11:46:35 >
seventyseven

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2008; 17:26:28 

silemezsin winlogon sistem için gerekli bir exe yapacagın şey ya format yada riskli bir iş olan başka bir winlogon ile seninkini degiştirmek eger formatı göze aldıysan bunuda şu şekilde yapabilirsin system32 içindeki winlogon.exe ad degiştirilir , yeni saglıklı bir winlogon.exe system32 içine yapıştırılır pc restart yapılır sorun gözlenir düzelmişse eskisi silinir , hijackthis in verdigi uyarı ise bütün pencereleri çalışan programları kapatındır

logitech34

25 Mayıs 2008; 19:17:30 

başka pc den flas belleğe winlogonu kopyalayıp getirdim C ye girip winlogon ismini değiştirip fener ismini verdim ekrana sağ tıklayıp yenile dedim birde baktım ki şimdi hem fener hemde yeni bir winlogonum var ikisininde resmi aynı hemen kendini kopylamış

ilginize teşekkür ederim format tan başka çözüm yok

fenerbahçeye ve sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim
logitech34

28 Mayıs 2008; 18:51:43 

günde 10 defa avast alarm veriyordu bende siliyordum system32 icine giren avastın yakaladığı virüs siliniyordu ama benim sistem32 icindeki ssgpgett.dll isimli virüse sağ tıklayıp avasta tara diyordum avast bunu virüs olarak tanımıyordu ve hep öyle duruyordu

sanırım avast firması bu virüsü güncelledi

bu gün avastın alarmına baktım birde ne göreyim benim ssqpgett.dll isimli virüse virüs diyor bende sil dedim silinmezse bilgisayarı kapayıp acınca silerim dedi okey dedim sistem32 icine baktım benim virüs duruyor bilgisayarı kapayıp actım baktım virüs yok yani avast bunu silmiş

hemen hijackthiste görünüyormu diye baktım 02 ve 020 numaralı satırlarda hala duruyor yalnız satırın sonunda (file missing) yazıyordu işaretleyip fix dedim fixlendi

birkaç saattir kullanıyorum hicbir virüs saldırı alarmı almadım

demekki bu ayın 21 inden beri bilgisayarımda duran virüsü avast firması programa yeni virüs olarak yeni tanıttı sizlere olduğu kadar avastada teşekkür ediyorum kalın sağlıcakla
seventyseven

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2008; 20:28:06 

geçmiş olsun (file missing) yazıyorsa kesin işi bitmiştir onun

logitech34

28 Mayıs 2008; 22:54:30 

teşekkür ederim bay seventyseven
ileride oluşabilecek sorunlarıma yapacağınız yardımları bilerek huzur içinde hayatıma devam edeceğim
mikail13

2 Haziran 2008; 0:42:48 

hijackthis in config-misc tool una gir.açılışta sili seç. (delete a file on reboot) dosyanın yolunu göster. kapanıp açılınca file missing yazar... sonra sil..

http://forum.donanimhaber.com/m_23658062/mpage_1/key_//tm.htm#23658062

"Ey iman edenler! yaptığınız sözleşmeleri yerine getirin.? (Mâide,5/1)
GOP/İST
logitech34

8 Haziran 2008; 23:41:39 

dostum hijackthisin bu özelliğini bilmiyordum
bazen hijackthiste yazdığı halde elle aradığımda gösterilen dosyayı yerinde göremediğim durumlarda oluyordu
ilgine çok çok teşekkür ederim bunuda senden öğrenmiş oldum teşekkürler
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> ssqPgEtt.dll hijackthiste fixleyemiyorum(bir gelişme oldu) Sayfa: [1]
Buraya git: