Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sigorta değiştireceğim yardım.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Sigorta değiştireceğim yardım. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
musto44

21 Mayıs 2008; 16:37:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Resimde bizim binanın panosu var. Benim oturduğum dairesin sigortası 1 numara. Üst komşunun ki 2 numara. İkimiz aynı anda elektrikli şofben çalıştırdığımızda ikimizin sigortasıda atıyor.(1 ve 2 nolu sigortalar 25A). Ara sırada 3 ve 4 numaradakiler atıyor(3 ve 4 numara 20A). Evde şofbene bağlı sigorta 32A. Bi gariplik olduğu belli. Normalde önce evdekinin atması lazım. Sanki Sıralamada bi terslik var. Elimde siemensin 40 lık sigortaları var. nasıl bağlamam gerekiyor acaba. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musto44 -- 21 Mayıs 2008; 16:37:31 >

P4-2.6ht // 1024ddr400 kingston // Asus P4P800 // Seagate 80GB barracuda 7200.7 // 128 MB AtiRadeon9600pro // philips109p4 momitör // Aopen H600B5 // AverMedia Tv kartı // LG52x32x52 CD Writer// LG20x18x20 DVD Writer//Airties adsl // PubsII Ups // Creative 5200 5+1 // Canon A75 // Philips 5160/12 DVD Player
samed2005

21 Mayıs 2008; 17:25:41 

Şofbeni çalıştırdığında senin dairenin sigortasının atması gayet normal ama diğer dairelerin sigortalarının atmasına bir anlam veremedim. Sigortayı değiştirme konusuna gelince eline eldiven takmanı tavsiye ederim vede yalıtımlı bir karga burnu/pense ve tornavidaya ihtiyacın olacak (yalıtımlı dediğim sapında plastik kaplama olması). Bağlı olan sigortanın giriş ve çıkışındaki vidaları gevşeterek bağlı olan kabloları çıkar. Daha sonra sigortanın üst veya alt tarafında bi tırnak olcak onu tornavidayla kaldır ve eskisini yerinden çıkar e yerine yenisini tak. Sonrada kabloları takıp vidaları sık.

DİKKAT: Kabloları çıkarma ve takma işlemleri KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE ÇIPLAK ELLE YAPMA PENSE veya KARGABURNU KULLAN.

En temizi elektrikçi çağır derim diğer sigortalar niye atıyo onada bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samed2005 -- 21 Mayıs 2008; 17:25:16 >

pisiko__

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 17:47:48 

öncelikle en kısa zamanda tüm apartmanın elektrik tesisatını değiştirtin. one öyle yaa adam topraklama kablosuyla ana besleme çekmiş. o tesisatı çeken adamı ben bulsam alnını karışlarım valla

2. olarak 40A lik sigorta sizin eviniz için fazla olabilir. aşırı yüklenme yaptığınızda kablolar yanıp muhtemel yangınla karşı karşıya kalma ihtimaliniz yüksek.

3. olarak sizin canınız hiç birşeyden kıymetli değil bu tip ufak işlerde bile işi ehli insanlara bırakmakta fayda var

4. ve son olarak sigorta değişimi kısa süreli çözüm sağlayabilir ancak ileriki zamanlarda daha büyük dertler açabilir başınıza.

edit: yanlış smiley

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 21 Mayıs 2008; 17:49:04 >

Sesi car ve pencü se, severim güzeli genç ise...
musto44

21 Mayıs 2008; 21:33:26 

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Normalde sigorta değişim işlemlerini falan yapabiliyorum. Ama dediğiniz gibi bunu yapan adam biraz şaçmalamış gibi. O yüzden ben hiç bulaşmamaya karar verdim. Bi elektirikçi bulayım. Tekrar teşekkürler.

P4-2.6ht // 1024ddr400 kingston // Asus P4P800 // Seagate 80GB barracuda 7200.7 // 128 MB AtiRadeon9600pro // philips109p4 momitör // Aopen H600B5 // AverMedia Tv kartı // LG52x32x52 CD Writer// LG20x18x20 DVD Writer//Airties adsl // PubsII Ups // Creative 5200 5+1 // Canon A75 // Philips 5160/12 DVD Player
chronics

22 Mayıs 2008; 1:05:12 

Bu ne biçim bir işçiliktir ve düzendir :S adamı hakikaten dövmek lazım tam bir karmaşa ve felaket yaratmış panoda

เ๓zค๓ıภ ๒เ รคкเภςครเ ๓เ שคг ؟
jemali

22 Mayıs 2008; 13:09:35 

Bu ne biçim tesisat! Faz,nötr işi götür; hesabından yapılmış işçilik berbat...

BİLİMİN "KEŞFETMEK VE EĞLENMEK" OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ....(einstein)
nightmare115

22 Mayıs 2008; 16:21:32 

burdan bakınca 1 nolu sigortadan 2 nolu sigortaya paralel çekmiş kabloyu ve oraya da yukardan turuncu ile geliyor kablo sanki.

epey bi curcuna olmuş belli.

aman dikkat usta.

en temizi iyi bir tesisatçı eli güzel bi pano yaptırın diğer dairelerle.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
Carisma 2002 1.6 16v Comfort
erroraesthumanum

23 Mayıs 2008; 3:12:08 

Benim dikkatimi çeken de sigortalar arasındaki köprüler oldu. Bağımsız sayaçlardan, bağımsız dairelere giden hatlarda köprü ne arar?

Elektrik faturalarınız ne kadar geliyor?

Yeni pano, kalite malzeme ve en önemlisi kalifiye eleman şart!

Korkarım bu, sade Gölköylülerin değil, umumumuzun
Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı
Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet!
jemali

23 Mayıs 2008; 10:51:14 

quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Benim dikkatimi çeken de sigortalar arasındaki köprüler oldu. Bağımsız sayaçlardan, bağımsız dairelere giden hatlarda köprü ne arar?

Banada öyle geldi şayet öyleyse sigortanın atması normal..

BİLİMİN "KEŞFETMEK VE EĞLENMEK" OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ....(einstein)
ottocu

23 Mayıs 2008; 17:21:53 

pano çok rastgele döşenmiş yangına bile sebep olabilir elektrik panosunu kesinlikle yenilemelisiniz.

sigortalara köprü atmış hemde kablolarda aşırı yüklenmeden plastik kısımları erimeye başlamış

Kılıçla herşeyi yaparsın ama üstüne oturamazsın
NAPOLYON
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Sigorta değiştireceğim yardım. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 2007 / Piranha standı
Piranhadan çift sim kartlı cep telefonu ve GPS cihazı
TUL X1950Pro 256MB
DX10 arifesinde ATI orta sinif kartlarda son kozunu oynuyor

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç