Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Klima problemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Klima problemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
xo

21 Mayıs 2008; 16:17:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Geçen haftadan Hatırlatma (sansürlüdür)

Aldığım ürün ayıplı ve servisi ile beni çileden çıkarmış durumdadır.
Klima kadıköydeki bayisinden alınmıştır.
Fiyatı bana taksitle 976 YTL ye gelmiştir. Geçen hafta 9 Mayıs 2008'de ürünü takacağız dediler, saat verilidi 13.30
Ben odayı deleceklerinden plastik çarşafla kapladım saat 15.00 gibi bir kişi geldi den. Elinde sadece kürdanı ile.
Aletin gelmediğini bildiğinden keşife geldi arkadaş.
Aynısı bir hafta evvel benim babama yapıldı. Takıcak ekip geldi ama ürün yok. Şans dedik, hatadır dedik sustuk.

Neyse, telefon ve sinir trafiği sonunda, saat 19.00 gibi alet geldi. Bende artık Pazartesi uğraşırım dedim. Sabahdan ilk bana gelin dedip o kardeşe.
Pazartesi (12 Mayıs 2008) Sabah saat 11.00 olunca aradım. Nerdesiniz dedim. Servisin bana anca 13.00 gibi geleceğini öğrendim. Bekledim.
Saat 14.00 gibi geldiler. Galoşları giyip 2 saatte taktılar. Sürekli geç kalındığından acele ile evden çıkarken. Alette problem yoktu.
Vakumlama dedim (onu da buradan öğrendik) suratıma anlamsızca baktılar. Biz yapmıyoruz dediler. Ve gittiler.

1 saat boyunca aleti çalıştırdım. Problemsizdi. Akşam Hanım, ısıtsın bir de diyince iş değişti.
Alet kendini korumaya alıyor, ışıklar yanıp çok hafif bir hava verse bile ısıtmıyor, flaplar çalışmıyordu.
Soğutmaya geçtiğinde ise hava ve flap tamam ama soğuk yoktu.

Salı sabahı saat 08.55 de in Servisi aradım. Bir bilirkişi çıktı, Gazdır o Gaz dedi. çarşambaya attı bizi sağ olsun. Tamam dedik.
Salı boş geçmesin diye, aleti açıp kaparken alet çalıştı. Soğuk yaptı. Sonra ısıtıyım dedim ısıttı. Derken Sigorta attırdı.
Sigortayı açtık. Gene gitti. Eski soğutmayan, ısıtma da ise kitlenen hale döndü. Gaz değilmiş dedim içimden.

Neyse, Çarşamba saat 09.00 dedik ama saat anca 14.00 gibi geldiler. (İşimi batırmak üzereyim bu arada)
Ellerinde kocaman bir tüp. Baktılar baktılar. Topu elektriğe attılar. Abi dediler senin bu hatta çok çeken bişiler var sen bunu yaptır düzelmez ise biz gene geliriz dediler. Çekip gittiler. Aleti düzeltmeden.

Gittim elektrikçi buldum. Adam tüm evi araştırdı. Bu arada aynı hatta (aynı sigortada) benim harbi Klimam duruyor 2 senelik aynı kuvvette.
Çatır çatır bilgisayar, o , ışıklar, çalışıyorlar. Sigorta atsa bile o düzeltilir problem değil hatta adı üstünde sistemin sigortası düzgün demektir dedi.

Salonda 32bin BTÜ lük cam tipi 20 senelik alet var, çalıştımı deprem sanırsın hala soğutuyor. Elektrik iki sene evvel yenilenmiş.
Hatta hattı sökünce, adam toprağı boşta bıraktığını farketti servisin. Onu da düzelttik. Hatta bu olmadan bazı markalar çalışmaz dedi.

Elektrikçi ile anlaşıp tekrar servis çağırdık. Perşembe gene geldiler. Saat 9.00 dedik anca 11.00 gibi geldiler.
Oraya buraya baktılar. Elektrik topunu atamadılar bu sefer. Aletin kafası bozuk dediler. Belkide takılınca buraya elektrikten bozulmuştur diye devam edereken aklıma benim takarken alete nasıl davrandıkları geldi. Dövdüler duvara asacağız diye ama sustum. İşim bitsin de hayatıma döneyim diye...

Bozuk kararı çıktı. Bir form dolduruldu. Akşama doğruda 15 gün içersinde yenisi ile değişiceğine dair mesaj geldi telefonuma...

Babama şirinlik olsun diyerek Aldım. Adam Hala 19 gün oldu. Klimanın uzaktan kumandasını bekliyor. Çıkmadı içinden.
Şans dedik, bir daha böyle yapmazlar dedik. O bayide var o uzaktan kumanda. Aklımıza geldi. Onu verin bari geçiçi dedik. Gidip alacağız bugün.

Benim bir haftadır işime, gücüme keyfime zarar verdi bu firma.

Bir uzaktan kumandayı 19 günde gönderemeyen firma nasıl ve ne zaman yeniler bu aleti?
Telefonda geçti ömrümüz.

Türkiyenin En Büyük Firmalarının Durumunu özgürce yazamadığım bir Sitedeyim bu arada. Nasıl üzüldüğümü anlatamam.
İftira atmadım. Küfür etmedim. Başıma geleni yazdım ben.

Herkese İyi günler dilerim...

Yazdımdı, kurallar gereği silindi. Ama muhim değil. Şimdi ismi merak eden bana özelden mesaj atar, öğrenir.

Aleti alalı 14 gün oldu. Yenisi ile değişecek dendi. Ve de bugün adamlar iç üniteyi değiştirdiler. (21 Mayıs 2008)
Güzel haber alet yine bozuk yine saçmalıyor.

Yatak odamda çalışan usta sayısı 6'ya çıktı ve de sonunda aletin dış ünitesini değiştirme kararı aldılar.
Tam 14 gündür sefilleri oynamaktayım. Paramla rezil oldum. Ve bu kepazelik devam edecek gibi gözüküyor.
Sinirler laçka oldu. Adamlardan biri çarpıldı filan çok güldük hep beraber. ( kendine geldin dedik )

Sorun veya Problem yaşamıyorum Bu arada bu firma ile ben...
Çalışan teknik arkadaşlara da üzülüyorum bu arada. Adamlar canla başla çalışıyorlar.
14 Gündür Klimamı kullanamamanın keyfini paylaşıyorum forumda o kadar.
Bu bence bu ülkede gayet normal. Böyle olmalı servis dediğin, Firma dediğin, Satıcı dediğin.
Amerikada olsa şu olaylar zinciri, zengin olmuştum ona üzülüyorum.
Ne zormuş bozuk ürünle uğraşmak. Kimseyi de bozmadan bu arada.

kontrolsuz_guc

21 Mayıs 2008; 16:43:34 

kolay gelsin, zor iş arızalı ürünle uğraşmak.
bu arada forumun bazı kuralları da çok katı. modlarımız biraz insiyatif kullanabilmeli bence, mesajın kötü niyetli olup olmadığını tartıp ona göre uyarmalı en azından.
direkt silme ve banlanma çok oluyor bu forumda nedense (başımıza gelmez inşallah bu lafın üstüne )

cool82

21 Mayıs 2008; 23:03:54 

geçen bu mesajın altına yazı yazdım eribonun zoruna gitti konuyu kaldırdı.NE DE OLSA GERÇEKLER ACI OLUYOR.....

juiliet
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Mayıs 2008; 23:20:30 

quote:

Orjinalden alıntı: cool82

geçen bu mesajın altına yazı yazdım eribonun zoruna gitti konuyu kaldırdı.NE DE OLSA GERÇEKLER ACI OLUYOR.....

burada .... markasını sevenler çok
xo

22 Mayıs 2008; 0:26:32 

Forumun kurallarına aykırı davranmıştım. Çok geç farkına vardım ve başıma gelenleri isim vermeden anlatma kararı aldım.
Yarın tekrar gelecekler, tekrar yazacağım.
Beyler sizde topuzu kaçırmadan, kimseyi bozmadan, şu bozuk klima hikayesini takip edin.
Bakın ben hiç bozulmuyorum. Bozulmamam lazım. :)))

xlasi_mavixl

22 Mayıs 2008; 19:11:09 

quote:

Orjinalden alıntı: xo

Forumun kurallarına aykırı davranmıştım. Çok geç farkına vardım ve başıma gelenleri isim vermeden anlatma kararı aldım.
Yarın tekrar gelecekler, tekrar yazacağım.
Beyler sizde topuzu kaçırmadan, kimseyi bozmadan, şu bozuk klima hikayesini takip edin.
Bakın ben hiç bozulmuyorum. Bozulmamam lazım. :)))

bence tüketici yasasında 1 aylık ürünü geri verme hakkınızı kullanın süreç geçerse bundanda faydalanamıyacaksınız

xlasi_mavixl

22 Mayıs 2008; 19:16:24 

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

xlasi_mavixl

22 Mayıs 2008; 19:18:34 

http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=491
bu sitedende bilgi edine bilirsiniz üsteki yazı bu siteden alıntıdır allah sabır versin

xo

22 Mayıs 2008; 20:50:14 

Bugün, umarım son kez ( bakım için 1 sene sonraya kadar ) geldiler. Dış ünitede değiştirilince alet çalıştı. Çocuklar gibi şendim bugün.
Bu akşam sabaha kadar çalıştırıp deneyeceğim.
Herkesin aklında olsun, klima takıldıktan sonra, ayıplı bile olsa, mahkemelik olmadan üründen kurtulamazsınız.
Seçerken gayet dikkatli olmanızı dilerim. Şimdi sinirden güldüren bir anım ile bu aleti kullanması bana kaldı.

kontrolsuz_guc

22 Mayıs 2008; 21:53:11 

geçmiş olsun, güle güle kullan

eribo

23 Mayıs 2008; 0:26:03 

güle güle kullan servis tam bir beceriksizmiş.servise tazminat davası açın sonra o vatandaş nasılda düzgün işini yapıyor.boş yere iç üniteyi değiştirmişler anlaşılan.ben sizin bahsettiğiniz ... markayı severim kullanan sorunsuz kullanıyor ama size çok hak veriyorum dediğiniz benim başıma gelsem çıldırım.

Vestel
eribo

23 Mayıs 2008; 0:30:08 

quote:

Orjinalden alıntı: cool82

arkadaşım benim konunun kaldırılmasıyla en ufak alakam yok.oldu olacak bu site .... markasına ait de de tam olsun.dikkatini çekerim bu site .... markaya ait olsa site kökten kapanırdı.hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eribo -- 23 Mayıs 2008; 0:31:03 >

Vestel
xo

23 Mayıs 2008; 11:02:34 

Aslında bozuk ürün olması çok zor bir ihtimal ama oldu desek,
Problem hızla ilgili bence.
Aletin problemli olması durumunda, aleti düzeltmeden, yenilemeden geçen hergün kullanıcıyı delirtiyor.
Birde elektrikti, kıldı yündü denerek zaman kazanma iyice tüketiciyi geriyor.

Umarım, alet sağlam çıkar. Uzunca bir süre problemsiz çalışır. Çünkü ilk arızasında artık benim için sınıra geldiğinden artık kapıda :)
3 ay sonra tekrar o problem olursa ne yapacağım? Ben onu düşünüyorum. Aslında bütün bu olanları unutmak istiyorum.

Servis, yeni ürün olduğundan afalladı. İlk problemi benim klimada yaşadılar. Şimdi tecrübelendiler mesela.
Hızlı iletişime, hızlı yemeğe, hızlı ulaşıma alıştık artık. Hızlı servis kazanır bu yarışta. Uzaktan kumanda meselesi neydi yahu :)
Bu firmaya tavsiyem, reklamlarının bütçelerini azaltsınlar, servislerini 2 kat hızlandırsınlar.

"Hiç unutmam, bizim buzdolabı bizi çok üzmüştü, Arçelik nasıl oldu bilmiyorum ama 2 sene sonra yeni daha büyük ve güzel bir dolapla bizimkini değiştirmişti. İşin komiği onlar aradılar bizi. Hala inanamam. "

Herkese iyi günler dilerim...

juiliet
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

23 Mayıs 2008; 11:11:02 

quote:

Aletin problemli olması durumunda, aleti düzeltmeden, yenilemeden geçen hergün kullanıcıyı delirtiyor.

Umarım, alet sağlam çıkar. Uzunca bir süre problemsiz çalışır. Çünkü ilk arızasında artık benim için sınıra geldiğinden artık kapıda :)
3 ay sonra tekrar o problem olursa ne yapacağım? Ben onu düşünüyorum. Aslında bütün bu olanları unutmak istiyorum.

Servis, yeni ürün olduğundan afalladı. İlk problemi benim klimada yaşadılar. Şimdi tecrübelendiler mesela.
Hızlı iletişime, hızlı yemeğe, hızlı ulaşıma alıştık artık. Hızlı servis kazanır bu yarışta. Uzaktan kumanda meselesi neydi yahu :)
Bu firmaya tavsiyem, reklamlarının bütçelerini azaltsınlar, servislerini 2 kat hızlandırsınlar.

"Hiç unutmam, bizim buzdolabı bizi çok üzmüştü, Arçelik nasıl oldu bilmiyorum ama 2 sene sonra yeni daha büyük ve güzel bir dolapla bizimkini değiştirmişti. İşin komiği onlar aradılar bizi. Hala inanamam. "

size şimdi desemde ne kadar ciddiye alırısnız yada ne kadar ugraşmaya mecaliniz olur bilemem ama ben olsam o ürünü geri verirdim çünkü o ürün başınız daha çok agrıtır,çünkü işi bu degil
eribo

24 Mayıs 2008; 14:05:04 

quote:

dediğinize katılıyorum servis ilk sizde tecrübe olmuş arızanın ne olduğuna bakamdan iç değişecek demişler yada dış değişecek demişler.yani tam bir beceriksizmiş.soğutma ve ısıtma performansından memnunmusunuz şimdi.?birde hangi şehirde ikamet ediyorsunuz.

Vestel
xo

24 Mayıs 2008; 20:55:24 

İstanbuldayım. Soğutma bakımından daha performansını pek deneyemedim. Havalar soğuk gidiyor bugünlerde.
Isıtma da aynı şekilde. 20 metrekare odaya kuruldu. Dış ünite benim diğer Samsung'dan 2 kat daha sesli ama bu inverter o değil. Bu sesi etkiler mi bilmiyorum. İç ünite oldukça sessiz çalışıyor buarada.

xo