arkadaşlar epson dx4400 marka yazıcım var.orjinal kartuşu bitti aradan 2-3 ay geçti muadil kartuşlardan(t711) aldım doldurup taktım tüm renkler normal yazıyor fakat siyah kartuş kesik kesik yazıyor.kendi programından kafa temizleme yaptım olmadı.sizce sorun ne olabilir.yardımlarınızı bekliyorum
kullandığınız mürekkep kalitesiz olabilir, epson'un orjinal mürekkebiyle farklı yoğunlukta olabilir, kendiniz doldurduysanız kafasına hasarvermiş olabilirsiniz.. ya da doldurttuğunuz yer.. tıkanma yapmış olabilir, solusyonları war o tıkanmaları çözüyor..
profesyonel değilim sadece aklıma gelen sebepler bunlar =)
Doldurduğunuz otoreset kartuşların altlarındaki çıkış deliklerine "iğnesiz" şırınga takıp mürekkep gelene kadar vakumlayıp kartuşun mürekkep verip vermediğinden emin olun. Daha sonra yazıcı kafasındaki kartuşların üzerine oturduğu çıkıntılara 2ml kadar kaynar su basın. İğnesiz şırınganın plastik ucu bu çıkıntılara tam oturmaz fakat iş görür. Bu çıkıntılardan kafaya doğru basacağınız su kafada tıkanıklık ya da hava kabarcığı varsa alıp götürecektir. Su yazıcınıza zarar vermez.