birincisi Ultraviole yazıyor ikincisi soguk katot diyor. nasıl yandıkları konsuunda bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim ben şöyle içi karizma güzel durack bişi arıyoruum
Eğer kasanın içerisinde uva boyanmış herhangi bir fan kablo vs yoksa soğuk katot daha mantıklı/ Çünkü uc olan sadece uv boya ve kablolarla tepkimeye girerk onları parlatır. Soğuk katot içeriyi aydınlatır.
21 Mayıs 2008; 16:15:47
hocam bu tür fason ve dandik mallara hiç paranı kaptırma...sen beni dinle ;
İlk olarak bir elektronikçiye git ve 12V DC İle beslenen(dilersen 220V AC) 6 ile 10W arasında bir balast al derim...ama bak dediğim gibi Elektronik Balast....Sonra asıl olarakta 6-8W lik Mor Işık al(dışı siyah renktedir)...Sonra Balasttan geri kalan 2 adet beyaz kabloyu bu ışığın başına ve sonuna bağla sessiz ve süper bir UV Katod elde etmiş olursun...
NOT:Balast ısınabilir ve Florasan azda olsa ısı yakmakta fakat piyasadaki dandik UV Cold Katod'lardan 5 Kat daha iyi ve 2 kat daha ucuz;
Elektronik Balast:12V DC >22W Elektronik Balast 10 YTL Florosan:1 Adet 30 CM 8W lik 2 YTL Kablolar:Maksimum 1 YTL Kablo bağı ve Makaron:1.5 YTL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanunal01 -- 21 Mayıs 2008; 17:09:40 >
"ermanunal01" dostum o yaptığının uv olduğuna emin misin. Ayrıca balast çok aşırı derecede ısı yayar...
21 Mayıs 2008; 20:04:14
Hocam istersen senin İddaa benzeri bişeye girelim...Forumdaki elektronikçi arkadaşlara sorabilirisin...Ayrıca baalst aşırı derecede ısı yaymaz çünkü dikkat edersen ELEKTRONİK BALAST diyorum...diğer dandik ve takoz balastlardan bahsetmiyorum...
Hocam istersen senin İddaa benzeri bişeye girelim...Forumdaki elektronikçi arkadaşlara sorabilirisin...Ayrıca baalst aşırı derecede ısı yaymaz çünkü dikkat edersen ELEKTRONİK BALAST diyorum...diğer dandik ve takoz balastlardan bahsetmiyorum...
Dostum direk işi iddiaya dökmüşsün. Sadece acayibime gittiği için uv mu diye sordum. Yav hala mantığım almıyor veya verdiğim paralar içime oturdu:) demek uvla aynı ha
ermanunal01
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 1 günü kaldı.
22 Mayıs 2008; 7:32:00
Hocam İzmirMarket benim 3 Yıl'dır çalıştığım bir firma...Güvenle alışveriş yapabilirsiniz fakat dediğim gibi el yapımı ürünler,piyasadaki ürünlerden daha ucuz,daha performanslı ve uzun ömürlü
hocam bu tür fason ve dandik mallara hiç paranı kaptırma...sen beni dinle ;
İlk olarak bir elektronikçiye git ve 12V DC İle beslenen(dilersen 220V AC) 6 ile 10W arasında bir balast al derim...ama bak dediğim gibi Elektronik Balast....Sonra asıl olarakta 6-8W lik Mor Işık al(dışı siyah renktedir)...Sonra Balasttan geri kalan 2 adet beyaz kabloyu bu ışığın başına ve sonuna bağla sessiz ve süper bir UV Katod elde etmiş olursun...
NOT:Balast ısınabilir ve Florasan azda olsa ısı yakmakta fakat piyasadaki dandik UV Cold Katod'lardan 5 Kat daha iyi ve 2 kat daha ucuz;
Elektronik Balast:12V DC >22W Elektronik Balast 10 YTL Florosan:1 Adet 30 CM 8W lik 2 YTL Kablolar:Maksimum 1 YTL Kablo bağı ve Makaron:1.5 YTL
ERMAN BİRŞEY YAZIYORSUN NASIL YAPILDIGINI ŞEKILLE GOSTER BARİ ATEŞLEME DEDİGİM ŞEY ŞU RESIMDEKİ GENELDE ELEKTRIKCILER STARTIR FLN DERLER
ermanunal01
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 1 günü kaldı.
23 Mayıs 2008; 17:45:52
12V ve 220V AC türünde balastlar mevcut..bizim işimize yarıyacak olan ise 12V DC.hocam florosan az bişe ısınır fakat kasa içi sıcaklığını etkileme gibi bir durum söz konusu değildir bu arada balasttan 4 kablo değil 2 Kablo çıkar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanunal01 -- 23 Mayıs 2008; 17:45:17 >