Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
msi k9a2 cf yardım edin lütfen

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> msi k9a2 cf yardım edin lütfen Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tarcin22

21 Mayıs 2008; 15:25:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bende bu anakartı phenom 9500 ile kullanıyorum.4 adet kingston dd2 800mhz ram var
2 gün öncesine kadar sistem normaldi.Fakat şu an şöyle bir sorun oluştu

dimm-2 ve 4(yeşil) çalışıyor fakat dimm-1 ve 3'e ram taktığımda sistem açılmıyor.1-3 ramleri çıkarıp
sistemi başlattımda bios ekranında kırmızı yazıyla overclock ve bios default gibi yazılar yazıyor.
cell menü girip bakıyorum herşey normal oc yapılmamış bu rağmen load bios default yapıyorum.
cmos clear'den bios resetliyorum.yine değişmiyor.Hatta güncel bios v1.6 dahi update ettim ama
sorun devam ediyor.
Önerilerinizi bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler...

msi k9a2 cf // amd phenom 9500 // ati hd3870 // asus dvd-rw sata // asus ta951 // Glacial 550w psu // maxtor 250gb*2 hdd // kingston dd2 800mhz 1gb*4 ram // creative 4+1
Serkan2060

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 20:25:01 

1.5 Biosunu yükle sorun ortadan kalkacaktır.Sorunun 1.6 biosunu yüklemiş olman

AMD X2 5600+@3200mhz - MSI KA2 CF-F - 512MB MSI ATİ HD 3870 OC - Kingston 4 Gb Ram DDR2 667 - Seagate 320 Gb Sata2 - Seagate 250 Gb Sata2 - Benq Dvdrw - Skyvision Uydu Kartı - FSB 700 Watt Epsilon Power - Thermaltek Big Typ
tarcin22

22 Mayıs 2008; 13:42:23 

serkan2060 arkadaşım ilgi alakan için teşekkür ederim.
Fakat ben biosun 1.1 sürümü dahil eski sürümlerinide denedim sorun halen devam ediyor.
turuncu slotlar çalışıyor yeşiller çalışmıyor.Dualde singl da çalışmıyor.slotlar arızalımı acaba
çünkü remleri denedim hepsi sağlam.turuncu slotta hepsi çalışıyor.

msi k9a2 cf // amd phenom 9500 // ati hd3870 // asus dvd-rw sata // asus ta951 // Glacial 550w psu // maxtor 250gb*2 hdd // kingston dd2 800mhz 1gb*4 ram // creative 4+1
Towarscke

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 15:02:16 

ramlerin 800mhz .... belkide yesil renkli slotlarin 1066mhz ile bir muhabbeti vardir.. cunku Phenom 1066mhz ram desteklidir... bunun yaninda istemeden acilmamasinin sebebi de ramlere Overclock yapmasi olabilir..

biosdaki ayarlari elle ayarlayarak 800mhz'e getirirsen, calismadigini dusundugun diger slotlarda da calistirabilirsin ramleri diye dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 22 Mayıs 2008; 15:02:13 >

Everybody Got Some Blues
tarcin22

22 Mayıs 2008; 18:09:09 

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

ramlerin 800mhz .... belkide yesil renkli slotlarin 1066mhz ile bir muhabbeti vardir.. cunku Phenom 1066mhz ram desteklidir... bunun yaninda istemeden acilmamasinin sebebi de ramlere Overclock yapmasi olabilir..

biosdaki ayarlari elle ayarlayarak 800mhz'e getirirsen, calismadigini dusundugun diger slotlarda da calistirabilirsin ramleri diye dusunuyorum...

Aynen dediğin gibi arkadaşım yeşil slotlar 1066 mhz olarak kaldı sanırım.çünkü test programlarıyla bakıyorum slotlar sağlam duruyor.
Ama ben yeşil slotlara ram takınca bilgisayarı açamıyorum.Nasıl 800mhz döneceğim.Siz benim sorunumu
tam olarak anlamışsınız ne olur bana yardımlarını esirgeme teşekkürler.

Towarscke

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Mayıs 2008; 12:01:27 

Bios icinden "Cell Menu"'ye gireceksin.. orda basta islemci ile ilgili ayarlari sonrada ram hakkinda olan ayarlari goreceksin...

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 23 Mayıs 2008; 12:00:49 >

Everybody Got Some Blues
tarcin22

24 Mayıs 2008; 12:03:12 

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Bios icinden "Cell Menu"'ye gireceksin.. orda basta islemci ile ilgili ayarlari sonrada ram hakkinda olan ayarlari goreceksin...

Ufaltılmış ön izleme resmi

Arkadaşım ben bu menüye(cell menu)giriyorum burada ramleri auto yapınca zaten 800mhz gösteriyor
yok belki ben yeşil slot ram takınca burası değişiyordur diyorum onun için 1:2 yapıyorum yine 800mhz
oluyor.diğer ayarlar zaten disable veya auto olanlar öyle kalıyor.ramleri 1:2:66 yapınca 1066mhz
gösteriyor.Bu sadece phenom işlemcilerde oluyor diye biliyorum.

auto ve 1:2 denedim.yeşil slot ram takınca açılmıyor sistem bios ekranı dahi gelmiyor.Sonra
yeşil slottan ram çıkarıp tekrar açtığımda sistem biostan açılıp
kırmızı yazılarla overclock benzeri uzun bir yazı yar hemen altında
DQS training failed on previous boot,reverted to slower DRAM speed
F1
en altta
Waning!!!To many cold reset due Bios Post.System might be incorrectly overclocked yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarcin22 -- 24 Mayıs 2008; 14:03:09 >

tarcin22

27 Mayıs 2008; 15:33:07 

ben, hiç olmassa bu arıza donanımsal mı? yoksa yazılımsal mı? Bunu merak ediyorum.
Malum anakart arızalıysa garantisi var göndericem.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> msi k9a2 cf yardım edin lütfen Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
SilverStone SG01 SFF PC Kasası
SilverStone dan Media Center bazli PC ler icin sik ve sessiz bir kasa
Nokia N82 video inceleme
Nokianın görüntüleme ve navigasyon ustası N82

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç