Arkadaşlar Şu anda digitürk receiver ımla çanak antenimin arası yaklaşık 6-7 metre.Ancak apartmana merkezi sistem kurulması düşünülüyor ve ben giriş katında oturuyorum! 7 katlı apartmanın çatısında kurulacak çanak antenden gelicek görüntü mesafeden dolayı bozulmaya uğrarmı?
Vereceğiniz cevaplar üzerine kuruluma katılacağım yada katılmayacağım.
bi bozulma olucağını zannetmiyorum bende senin gibi bursada otururken giriş katındaydım balkondan anten çekmedi çatıya kurdular 30 küsür metre kablo harcandı binanın arkasından felan dolaştırdılar.
Bende sanmıyorum, hatta daha büyük sitelerde bile 300-400 daireye tek bir çanakla bağlıyorlar, aksine bir durum olsaydı bağlantı yapmazlardı. Benim yeni taşınacağım sitede 4 blok var, çanakları ise güvenlik kulübesinin üzerine kurmuşlar mesela. Ama görüntüyü görmedim.
Anladım..ama sizin sanırım direk çekmişler bu sistemde 14 daireye bölünecek tek çanaktan gelen sinyal... Yinede teşekkürler cevabınız için
ondada sorun olucağını zannetmiyorum diseq le ayırıyorlar kabloları diye biliyorum he şöyle dersen uydu kullanılan bir kablodan digitürkte geçirmek istiyorum o zaman sorun oluyor ve ben yaşadım bunu uydu ve digitürkü tek kabloda birleştirip tv me taktım ancak digitürkte sinyal gidiyordu ara sıra en sonunda uyduyu iptal ettim şimdi hiç gitmiyor ve gitmesinin sebebinide digiturk servisi digitürkün elektrik mi nedir öyle bişeyi uyduya göre biraz daha yüksekmiş.
Bu sistemi yapacak adamlarda verdikleri teklifte digitürk ve uydu aynı anda izlenebiliyor demişler.Neyse sanırım kabul etmicem zaten hali hazırda digitürküm var neden ekstradan para veriyim ki merkezi sistem için?