Arkadaslar AMD notebook islemcilerde Turion ve Athlon X2 arasinda nasil bir farklilik var ve genellikle masa basi kullanimda hangisini tercih etmek lazim? tesekkürler
x2'ler çift çekirdeklidir. normal turion'lar ise tek. o yüzden x2'ye yönelmeniz faydanıza olacaktır.
hatalı bi yaklaşım olmuş...
turion-turion x2 ler mevcuttur
bunlar mobil özellikleri geliştirilmiş ve genelde soket s1 forumunda olan işlemcilerdir
masabaşı kullanımı derken desktop kast ediyorsanız s940 olan bi windsor yada brisbane çekirdekli x2 yeterli olur
ne hatalı anlamadım
bi kere arkadaş masaüstü işlemci değil notebook işlemcilerini kast ediyor. turion amd'nin notebook işlemcilerine verdiği isimdir. normal turion'lar tek x2'ler ise çift çekirdektir. doğal olarak günümüz şartlarında x2'ye yönelmesi kendi yararına olacaktır. bunun nesi yanlış ???
laptop üzerinde düşünüyorsanız enerji verimliliği açısından turion x2 ler elbette daha mantıklı...aslında laptopta(cpu+platform) intel söz sahibidir ama kişisel seçiminiz amd ise siz bilirsiniz..
Oncelikle tesekkür ederim cevaplariniz icin.Ben notebook işlemci diyorum evet.Yalniz masabasi kullanim diye soylemek istedigim agirlikli olarak fiste kullanim demek icin, turionlarin enerji tasarrufu yuksek ve dolayisiyle performans verimi athlonlara gore dusuk olabilir diye dusunmustum.Athlonlar eger fiste calisirken daha yuksek performans veriyorsa onu tercih ederim.
evet ve bu fiyata trde pek bulunacaginida sanmiyorum acikcasi.Yalniz bu makinada heralde 1 yil sonra falan oyun oynanmaz simdide hos dusuk video ayarlariyla ancak oynar sanirim.Bu Ati 1200ler 2 gb ramle 512 mb falan performans verirmi acaba ?
x2'ler çift çekirdeklidir. normal turion'lar ise tek. o yüzden x2'ye yönelmeniz faydanıza olacaktır.
hatalı bi yaklaşım olmuş...
turion-turion x2 ler mevcuttur
bunlar mobil özellikleri geliştirilmiş ve genelde soket s1 forumunda olan işlemcilerdir
masabaşı kullanımı derken desktop kast ediyorsanız s940 olan bi windsor yada brisbane çekirdekli x2 yeterli olur
ne hatalı anlamadım
bi kere arkadaş masaüstü işlemci değil notebook işlemcilerini kast ediyor. turion amd'nin notebook işlemcilerine verdiği isimdir. normal turion'lar tek x2'ler ise çift çekirdektir. doğal olarak günümüz şartlarında x2'ye yönelmesi kendi yararına olacaktır. bunun nesi yanlış ???
İmzama bak istersen turionlar sadece çift çekirdek artık eskidendi tekler sitede bile yok teklik turionlar.Bendeki 31 wattlık modeli tl58 turion x2.
Buna bak 2.1 turion x2 ve hd2600 ekran kartlı.Hard diski'de 250 gb bunun eğer paran varsa bu ideal.
Evet bu makina super ama fiyati cok yuksek.Birde bu var bu daha ideal gorunuyor. Anlayamadim arkadaslar turionlar performans bakimindanda daha iyi oylemi?