Dün Doğubank'ta birkaç fiyat sordum ve aldığım cevaplar 670-1100 YTL arasında değişmekte. Tabi bu fiyatların içinde peşin olan da var taksitli olan da. Bir yerde 10 taksit 780'e bana en uygun olan fiyatı aldım. Burada kafama takılan şeyleri sizlere sormak istiyorum: 1. Fiyatlar normal mi? 2. Ürünler güvenilir mi? Yani kayıtl ımı? 3. Sağlamlık konusunda yorumunuz(Doğubankta satılanlar için)... 4. Belki en başta söylemem gerekirdi; bu ürün konusunda genel bir rahatsızlık var mı?
Daha önce birkaç defa Doğubank tecrübesi yaşamış biri olarak bu konuda fazla bir şüphem olmasa da yine de yorumlarınızı almak isterim. Teşekkürler...
Gittigidiyor bana riskli geliyor nedense. O kadar kitap aldım ama elektronik ürün için vakit erken.
quote:
Orjinalden alıntı: Morgoth
gittigidiyor gibi siteleri incele daha ucuza bulabilirsin...
Hoca sen bu önyargı ile bence hiçbir yerden, hiçbir şey alamazsın bence. "Gittigidiyor'da elektronik için vakit erken" demişsin ancak önyargıyla yaklastıgın gg senin dogubanktan gunluk en az 10 kat daha fazla işlem ve ticaret hacmine sahip bir platform
"sizi yasalar bile koruyamaz" diye bir reklam vardı hatırlarsanız. faturasız ve garanti belgesiz alışveriş et, sonra iş şansa kalır. yasal olarak geçerli bir fatura ve garanti belgesi ile satılmayan bir üründe başınıza birşey geldiğinde neyi neyle ispat edeceksiniz? fatura ve garanti belgesi düzenlemeyen çoğu kişinin malının arkasında duracağını sanmıyorum..hele ki türkiyede.... gittigidiyor'daki gibi çoğunun ismi ve adresi bile belli olmayan yerlerden aldığınız üründe bir sorun çıktığında "araki bulasın" 'mı olacak? bıulsanda binbir türlü bahane uydurmayacağı ne malum? haklarınızı kim koruyacak? yasalarmı? yoksa yumruk yumruğa kavgamı edeceksiniz? satın alana kadar iyi de satın aldıktan sonrasını da düşünmek lazım ucuz etin yahnisine dönmesin sonra.....ucuza alıp daha sonra başınıza birşey geldiğinde ödeyecekleriniz çok daha pahallıya getirebilir ürünü... ya faturalı ve garanti belgeli bir ürün alacaksınız ya da işi şansa bıraktım diyeceksiniz...kadercilik yapacaksınız....
hocam valla herkez bu yanılgıya düşüyor ve gittigidiyoru ya bir ikinci el sitesi yada faturasız çakma malların satıldığı bir site olarak görüyor. tabiki böyle mallarda olmakla beraber gittigidiyordaki dükkan formatlı yerlerden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsin.
http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=shopix bide buradaki yorumları oku. adamlar hem fatura hem iade garantisi veriyor. işin aslı bu dükkan formatlı yerleri genelde kendi mağazası olan yerler açıoorr. adam kendine site kuracağına gidiyor gittigidiyorda bi mağaza açıorr, çatır çatırda satış yapıorr vallaa.yani sözün özü g.g. de kişiden alışveriş yapmam ama dükkan formatlı yerlerdenn gönül rahatlığıyla alışveriş yapıorumm. bu güne kadarda hiç pişman olmadımm. çoğu insan var çevremizde adam gidiyor en büyük zincir mağazadan bi şeyy alıorr ürünü geri iadee edene kadrr adamın anasından emdiği süt burnundan geliyorr. bide bu sitenin temelinin yorum ve puan vermeye dayanması çok güzel birşey. bakıosunn adamların yorumlarıı nanay basıosun gidiosunn. zatenn adamların arkasındada koca ebay varr. yani kolay kolay bi şey olmaz. zaten aldığın ürüne sen onay vermedende para satıcının hesabına aktarlmıorr, g.g. nin hesabında blokeli olarak bekletiolar. yani sistemi çokk iyi kurmuşlar
quote:
Orjinalden alıntı: TheGate
"sizi yasalar bile koruyamaz" diye bir reklam vardı hatırlarsanız. faturasız ve garanti belgesiz alışveriş et, sonra iş şansa kalır. yasal olarak geçerli bir fatura ve garanti belgesi ile satılmayan bir üründe başınıza birşey geldiğinde neyi neyle ispat edeceksiniz? fatura ve garanti belgesi düzenlemeyen çoğu kişinin malının arkasında duracağını sanmıyorum..hele ki türkiyede.... gittigidiyor'daki gibi çoğunun ismi ve adresi bile belli olmayan yerlerden aldığınız üründe bir sorun çıktığında "araki bulasın" 'mı olacak? bıulsanda binbir türlü bahane uydurmayacağı ne malum? haklarınızı kim koruyacak? yasalarmı? yoksa yumruk yumruğa kavgamı edeceksiniz? satın alana kadar iyi de satın aldıktan sonrasını da düşünmek lazım ucuz etin yahnisine dönmesin sonra.....ucuza alıp daha sonra başınıza birşey geldiğinde ödeyecekleriniz çok daha pahallıya getirebilir ürünü... ya faturalı ve garanti belgeli bir ürün alacaksınız ya da işi şansa bıraktım diyeceksiniz...kadercilik yapacaksınız....
Gittigidiyor bana riskli geliyor nedense. O kadar kitap aldım ama elektronik ürün için vakit erken.
quote:
Orjinalden alıntı: Morgoth
gittigidiyor gibi siteleri incele daha ucuza bulabilirsin...
Hoca sen bu önyargı ile bence hiçbir yerden, hiçbir şey alamazsın bence. "Gittigidiyor'da elektronik için vakit erken" demişsin ancak önyargıyla yaklastıgın gg senin dogubanktan gunluk en az 10 kat daha fazla işlem ve ticaret hacmine sahip bir platform
On kat hacim normal; birinden istanbul piyasası, diğerinden tüm Türkiye yararlanıyor. Ayrıca, az buz değil 700-800 YTL'lik bir malı yüzyüze almayı diğerine göre çok daha sağlıklı buluyorum. Eğer bir sorun olursa da muhatap alacağım kişiye çok daha rahat ulaşabilirim. Yinede tüm bunlara rağmen GG'den referansları tam olan birinden istedğim şeyi alabilirim; aynen diğer sanal mağazalardan aldığım gibi. Sonuçta iddia ettiğiniz gibi bende bir önyargı yok; "risk" ifadesi "önyargı" değil "ihtiyat"içeren bir anlam taşımaktadır. Zaten bunu evdeki elektronik eşyaların çoğunu sanal alışveriş yaparak almış biri olarak söylüyorum. Bilmem anlatabildim mi!... Saygılar...
Bu G9 makinasını 6 taksitle yıldız ticaretten aldım dogubankın 2. katından ayrıca bir de EOS 450D aldım EOS 450D yi 1250 ytl tek çekim kredi kartı ile aldım G9 un bir kısmını 6 taksit gerisini peşin toplamda 650ytl komisyon dahil aldım.
Her iki makina da muhteşem 450D nin compack yapısından ödün vermeden birkaç özelliği dışında G9 un süper bir compact digital makina oldugunu söyleyebilirim tabii çekim tekniklerini dogru uygular ve iyi compozisyon çalışırsanız bu makinalar sizleri bayaa idare eder.
Pazarlık yapın emin olun hazrı müşterileri kaçırmak istemeyeceklerdir ayrıca dogubanktaki ilk katlar giriş dükkanlar kiraları nedeni ile çok pahalılar yukarılara çıktıkça satılan ürünler aynı ama fiyatlarda astronomik rakamlar oynuyor mesela 100 dolar daha ucuza aldım eos 450d yi artık gerisini siz anlayın görerek almak yerine komisyon ödenen sitelere gitmeyin psp ye orjinal diye çakma pil satanlar sahte dandik yarısı bozuk memory satan birçok mağdurun biriktiği bir sitedir gg eğer inanmazsanız www.sikayetvar.com a bir uğrayın oradaki şikayetlere bir bakın derim görerek almak gibisi yoktur ancak pazarlık gücünüz de olmalı parayı ağaçtan toplamıyoruz sonuçta 1 temmuz itibari ile de ötv zamları gelecek bu kaçak satılan fotograf makinalarının bile fiyatlarını yükseltecek elinizi çabuk tutun yazın tadını kaçırmayın. Saygı ve sevgilerimle.
Canon g-9 ben altı ay önce gitti gidiyor.comdan aldım. Çok memnunum arkadaşlarda hayran kaldı. Makinaya kullanım için biraz piratik yapmak lazım o kadar... kamera çekimi süper benim jvc kameradan bile iyi çekim yapıyor. fiyat olarak ben 670 artı 9 parça hediye ürünü ( yedek batarya, ekran koruyucu, tripot, kart vs.) 670 TL. aldım. Fiyat bi arkadaşın dediği gibi 670-1220 TL. arasında güle güle kullan ben bütün makinaların karşılaştırmasını yaptım üç marka fotoğraf konusunda zirvede.. Canon , Nixon, olimpus bunlar çok iyi diğerleri de lens üreticisi olan firmalar sony, kodak,fuji de iyi fakat bazı dezavantajları var örneğin sony gece çekiminde zayıf sony ve jvc kamera konusunda iyi fotoğrafta dediğim üç markanın üzerine tanımam hayırlı olsun...
İşim nedeniyle G-9 kullanıyorum, makinenin özellikleri, yüz tanıması vs. çok iyi ama iş fotoğraf çekimine gelince alet çöküyor. 1600 e kadar manuel düğme koymuşlar ama 200 iso da bile rahatsızlık verici noise başlıyor. 1/1,7" lik sensöre 12 mp fazla gelmiş, şöyle 7-8 mp de tutsalardı ölürlerdi sanki...