ark.lar işyerinde splitterdan santralin kablosunu çıkarırsam internet geliyor fakat splittere santral kablosunu takınca internet gidiyor neden olur bu anlamadım, splitterı değiştirdim sağlam eminim. bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yardımcı olabilirmi....?
splittede sorun yok diyorsan sorun santralde olabilir splitterden geçtikten sonra telefonalrın çalışıyormu bir dene bakalım eğer çalışıyorsa santralin servisini çağır santral fazla akım çekiyor sanırım birde adsl sinyallerini engelleyecek elektronik devrelere sahip olabilir. bildiğiniz gibi ses sinyalleri ile adsl sinyalleri farklıdır. adsl sinyalleri daha yüksek mhz. ye sahiptir eğerki santral girişinde bu türden parazit önleyici diye tabir edilen devreler varsa (ki sende öyle bişeyler olduğunu tahmin ediyorum) o zaman adsl sinyallerini engelliyerek internet bağlanıtını kesmektedir.
en güzeli santral servisini çağırmak yinede olmuyorsa santralden geçmeyen bir telefon hattı üzerine adsl aboneliğini aktarmak
Benim bildiğim iş yerlerindeki santralden kastınız karel,erricson gibi santral birimleri ise oraya data hattı bağlamıyorlar sorun oluyor diye.Ama yok ben illa balıcam diyorsanız telekomdan gelen adsl hattınızı ilk önce spliitera girin ordan cıkış aldığınız phoneyide santrale girip deneyiniz.