Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
clone ve hdd sorunu 19 pc de

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> clone ve hdd sorunu 19 pc de Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aziz54

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 5:24:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar 19+1 pc li internet kafe var 13 adet konfigurasyon asus k8n-e anakart s754 amd 3000 işlemci athlon 512 mb ddr ram sapphire 9550 ekran kartı 256 mb 80 gb ide hdd
6 adet sistemde asus m2nmx-se anakart sapphire x550 ekran kartı ddr2 512 mb ram 80 gb sata hdd x2 4400 işlemci amd

arkadaşlar son günlerde yayılan rm.exe adlı virüs belasından kurtulmak için heryolu denedik ama baktık işin içinden çıkamıyoruz en son tüm kafeye format atmaya karar verdik bir pc yi komple kurduk master olarak hazırladık diger tüm pc leri ana pc dahil c ve d ne kadar bölüm varsa formatladık modemi fabrika ayarlarına getirdik resetledik swichtleri kapattık ethernet kablolarını çıkarıp acronis ile digerlerine image attık herşey gayet ii fakat daha önceden de aynı şekilde yapıyorduk kurulumları ve 2 senedir çalışan kafe bu şekilde bakım yapıyor kuruyorduk bu sefer acronis hdd leri 3 bölmüştük c yi clonladı d yi clonladı e y gelince hata verdi ama ıgnore deyip geçtim artı mastere hazırlarken oyunları d ye kuruyoruz o sırada 2 sefer elektrikler kesildi gelidiginde kaldıgım yerden devam ettim daha sonra pc lere komple kurulumu bitince oyunlarda çok fazla kitlenmeler ve takılmalar olmaya başladı 2 senedir aynı şekilde kurdugumuz kafede ilk kez böle bir sorun oldu 19 pc dede oyunlarda olsun nete girecekken olsun kasılmalar başladı oyunu aşagı alıp görev yöneticisinden performansa bakıyorum işlemci hep yüzde yüz çalışıyor

en iyisi en baştan format atayım dedim bir pc ye format attım komple c- d-e ve tek hdd yaptım kurulum bitti sadece ekran driverını kurdum ve gta yı kurdum aynı yine kasılıyor takılıyor ve işlemci yüzde yüz counter strikede dxball da dahi takılıyor ekran kartının en güncel driverını indirdim atinin sitesinden kurdum aynı sorun devam ediyor sadece xp kurup virüs taraması yaptım virüs yok oyun u kurduktan sonra taradım sorun yok acaba diyorum image atarken verdigi hata bütün hardisklere fiziksel zarar verebilirmi yazılımsal bi sorun fiziksel arızalara yol açabilirmi arkadaşlar en baştan format atıldı xp cd si degişti sadece ekran kartı driverı tanıtıldı driver güncellendi birtek hdd degiştirip bakacam ne yapabilirim 19 pc dede aynı sorun tek sorun olmayan pc ana pc ondada 160 gb hdd var clone atılmadı ayrıca kuruldu ama 6 adet sistemle aynı özelliklere sahip ona kuruyorum oyunları sorun yok sorun clon dan sa format atıyorum fdisk yapıyorum hala aynı normal kurulum yapıyorum tek windows ve ekran akrtı dirver ve oyun oyun cd side degişti çeşitli oyunlarla denendi orada çalışmayan oyunu ana pc ye alıyorum hiç kasılmadan açıyor sadece hdd den şüpheleniyorum ama 19 hdd de bozulmuş olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu ama denediklerimi yazdımki aynı cevaplar olmasın diye

Gigabyte p35 dsr 3 Anakart İntel QuadCore 6600 işlemci
Kingston 800 Mhz 2Gb ddr 2 ram *2 Asus 8800 Gt 512 Mb Fsp 700 Watt Power Supley Samsung 932 B Monitör
Skystar 2 Digitial Uydu Kartı 400 Gb Samsung Hdd *4 500Gb samsung Hdd *2 1Terabyte WesternDigital My Book Creative 2+1 Sb 300 Coolmaster Rc 810 Kasa Lg Dvd Wr Lg CdWr Dvd Rom Combo
aziz54

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 10:47:11 

upupup

Kingston 800 Mhz 2Gb ddr 2 ram *2 Asus 8800 Gt 512 Mb Fsp 700 Watt Power Supley Samsung 932 B Monitör
Skystar 2 Digitial Uydu Kartı 400 Gb Samsung Hdd *4 500Gb samsung Hdd *2 1Terabyte WesternDigital My Book Creative 2+1 Sb 300 Coolmaster Rc 810 Kasa Lg Dvd Wr Lg CdWr Dvd Rom Combo
aziz54

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 21:35:26 

arkadaşlar cevap verecek yardımcı olacak kimse yokmu acaba yeni bir hdd ile denedim yok 19 pc de de aynı sorun neden olur acaba dx ball da bile işlemci yüzde yüz çalışıyor çok takılmalar oluyor sıfır hdd taktım format attım kurdum acaba cd wr de arıza varsa kurulum yaparken sorun verir diye düşünüyoruma ma kurulumda hatasız tamamlanıyor anlamadım gitti nedir bu sorun çıkmadım işin içinden birde başka bir işletim sistemi kurayım öle dneyim aklıma işletim sisteminden başka birşey gelmiyor

zebani

21 Mayıs 2008; 22:00:22 

bende kafe kurulumu yapan birisiyim. acronisle imaj atarken hangi partitionda hata verdiyse orda küçücük bir sorun oluşur. c de oluşmadıysa sistemi etkilemez . şimdi ;
1-işlemciyi %100 kullanan exe nedir ?
2-sorun virüs programında yada içerik engelleme programında olabilir
3-otomatik güncelleme açık kalmış olabilir.
4-kurulan ilk bilgisayarda sorun varmı?
5-Allah yardımcınız olsun
6-Kaç gündür sabahlıyorsunuz. :)

aziz54

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 22:05:55 

arkadaşım çok tşk ler 3 günden beri ugraşıyoruz yukarıdada belirtim bir pc yi yeni hdd taktım en baştan kurdum sadece ekran akrtı driverını tanıttım ve virüs taraması yaptım sorun yok virüs yok gta yı kurdum
takılıyor ve kasıyor anlmadım gitti şimdi cd wr yi degiştirecem başka bir işletim sistemi kuracam 3 günden beri ayakta duramıyorum valla:))

zebani

21 Mayıs 2008; 22:25:44 

aga bana driver problemi gibi geliyor. birde kaldır virüs programını sonra kurarsın. format+driver+oyun+directx9 mart2008

blue_life

21 Mayıs 2008; 22:34:13 

quote:

Orjinalden alıntı: aziz54

arkadaşım çok tşk ler 3 günden beri ugraşıyoruz yukarıdada belirtim bir pc yi yeni hdd taktım en baştan kurdum sadece ekran akrtı driverını tanıttım ve virüs taraması yaptım sorun yok virüs yok gta yı kurdum
takılıyor ve kasıyor anlmadım gitti şimdi cd wr yi degiştirecem başka bir işletim sistemi kuracam 3 günden beri ayakta duramıyorum valla:))

Öncelikle geçmiş olsun diyelim....
Bende arkadaşa katılıyorum. Bence virüs var.
Belki elinizin altındaki xp cd si bile virüslü olabilr. Yada kurduğunuz programlardan biri... Ne bilim Mesela gta...
Çok dikkat edin. Görev yöneticisini açıp bak bakalım orda neler çalışıyor. Hangi işlem fazladan kaynak tüketiyor... vs.

Güncel ve başarılı bir antivirüs yazılımıyla pcyi taratın.
Ayrıca windowsu kurarken bölümlerin hepsini silip tekrar bir bölümleme oluşturup kur. Bu virüslerden kurtulmak için daha garantili bir yol.

Eğer virüs yok diyosan belki ağdan dolayı bir sorun oluyordur......
+ internetten ekran kartının güncel driverlerini kur....
Umarım kısa sürede çözersiniz.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 21 Mayıs 2008; 22:35:00 >

C:\ den Ghostu Çalıştırmak Isteyenler Buraya ...
Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....
Veri Kurtarma Programları ve Resimli Anlatımları...
CD/DVD Rom olmadan Hiren BootCD'yi Çalıştırmak Forumlarda İlk Resimli Anlatım...
Windows ile birlikte Slax kullanmak Çok kolay... Resimli Anlatım...
zebani

21 Mayıs 2008; 22:38:23 

yok ben virüs var demedim. virüs programı oyunu kasmasına neden olabilir. örneğin nod32 lerde çift çekirdekli sistemlerde gördüğüm olay internette gezerken ani sistem kasılmalarıdır.

aziz54

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 0:22:27 

arkadaşlar cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için tşk ederim xp cd sini degiştirdim hatta cd yi tarattım etherneti dahi tanıtmıyorum agdan bulaşma riski virüs riski yok sadece xp ve ekran kartı driverı kuruyorum sadece gta degil dx ball fifa 07 aynı kasılıyor hepsinin cd sini degiştirdim ve tarattım denemedigim yol kalmadı modifiyeli xp bile kurdum sorun hala aynı delirecem

zebani

22 Mayıs 2008; 1:02:32 

aga driverları değiştir bi. amd x2 sistemlere amd game patch kur çünkü oyunda takılmaya bu patch in kurulmamasıda etkin rol oynuyor. başkada aklıma birşey gelmiyor açıkcası.

Evren

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 1:05:38 

quote:

Orjinalden alıntı: aziz54

Kullandıgınız hangı vırus programına gore vırus yok????

DH Ready
Evren

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 1:09:25 

Panda 2008 ve trend microcillin 2008 antıvırus programları ıle tarat derım.....ya kullandıgın ghost programında bısıler ters yada kurulumda kullandıgın işletim sisteminde....

DH Ready
aziz54

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 1:18:10 

kullandıgım virüs programı kaspersky ve nod 32 panda avira antivir ve mcafe

Evren

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 1:20:01 

norton ghost 2003 ıle bı ana ımaj alıp cd uzerınden bı deneme yapabılırmısın? sadece boot sector yanı C kısmını

DH Ready
zebani

22 Mayıs 2008; 1:21:43 

sanırım kurulan pc dede sorun var :S

aziz54

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 1:31:54