Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
P4 3.2 LGA yerlerde...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> P4 3.2 LGA yerlerde... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ManoMachine

20 Mayıs 2008; 23:39:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar birkaç senedir kullandığım P4 3.2Ghz 775pin LGA işlemcim var...

Birkaç gündür işlemci fanı çok tozlandığından sesi rahatsız ediyordu bugün dayanamadım ve defalarca yaptığım gibi fanı temizlemek istedim...

Yatırdım kasayı söktüm fanı... Hakikaten de tahmin ettiğim gibi fanla işlemci arasına halı gibi toz birikmişti, ısınması ve fanın bağırması normaldi... Herneyse söktüm fanı bi güzel temizledim ettim taktım... Yani işlemciye dokunmadım bile, sadece fanı çıkarıp temizledim ve yerine taktım...

Neyse takıp açtım bilgisayarımı sorunsuz açıldı. ama bir oyun açtım ki, aman allahım, bırakın oynamayı tahamül etmek mümkün değil, deliler gibi kasılıyor... Ki uzun süredir full ayarda oynayabildiğim bir oyundur. (battlefield2) Haydee dedim, ayarları kıstım denemek için, düşürdüm bütün grafik ayarlarını yok hala oynanamaz...

Nedendir anlamadım, bi reset attım umutsuzca, işe yaramadı tabii...
Bu reset sırasında XPmin de biraz ağır açıldığını farkettim... İşlemciden şüphelenip SUPER PI yi çalıştırdım, evet performans yerlerdeydi... 11snde yaptığı işi artık 50snlerde yapabiliyordu... Buyur burdan yak... SiSoft sandrayı açtım, karşılaştırmalı olduğu için, 3.2 işlemcimin 1.2yi zar zor geçtiğini gördüm... Yıkıldım tabii doğal olarak.

Ama XP işlemciyi 3,2Ghz olarak görmeye devam ediyordu onu farkeetim... Açılışta, Biosda ve XP de işlemci 3.2 görünüyor fakat kesinlikle 3.2 performansı vermiyor...

Bi daha söküp taktıp işlemciyle biraber, orasını burasını üfledim vs ama aynı....
Bios dan 3.3 e yükselttim 3.3 performansı vermedi. sandra puanı birazcık yükseldi ama yine yerlerde.
2.8e inirdir acaba böyle kendine gelirmi diye yine 2.8 gibi çalışmadı, sandradaki puanı daha da düştü doğal olarak...
HT yi kapattım biiy değişmedi...

İşin özü fanı temizledim işlemcim sapıttı... Lütfen bi yardım edin nasıl çözerim bu durumu??? Zaten eskimiş bi makine bi de bu sorunla performansı düştü...
Var mı bana önerebileceğiniz birşey üstadlar???

P4 3.2LGA HT 775
Gıgabyte GA-8s661fxm
Kington 1.5gb
XP Service Pack 2

There is no "save game" in real life...
AndryTR

21 Mayıs 2008; 0:11:30 

fan ve işlemci arasındaki termik macunu tekrar kullandın sanırım? Isı sorunu var mı?

Ekstradan anakart BIOS update ve/veya BIOS reset deneyebilirsin ki böylelikle dışarıdan farklı müdehale varsa onları sıfırlar.

AMD Athlon 64 X2 3600+ 1.9GHz - Asus M2A-VM AMD 690G - Kingston DDR2 667MHz 3GB - Asus DVD-RW Sata - Seagate 500GB SATA2 32MB - ATI X1250 Onboard - 480W PSU

http://forum.donanimhaber.com/m_22729480/tm.htm
***CoNDoR***

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 0:13:56 

Eğer iletken bir termal macun kullanmışsan ve işlemci bacakları yada başka komponentlere değmişse bunun gibi sorun yaşayabilirsin. Bir kere başıma gelmişti temizleyince düzelmişti.

Aklıma gelen başka bir şey ise fanı tam oturtamadığın. İşlemci ısındığı için kendini frenliyor olabilir

SONY ERICSSON P1i

Gelecekte oyunlar Quad Core destekli olacak, ama bakalım o zamana şimdiki Quad işlemciler kalacak mı?
ManoMachine

21 Mayıs 2008; 0:19:38 

quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

fan ve işlemci arasındaki termik macunu tekrar kullandın sanırım? Isı sorunu var mı?

Ekstradan anakart BIOS update ve/veya BIOS reset deneyebilirsin ki böylelikle dışarıdan farklı müdehale varsa onları sıfırlar.

Evet yeniden macun sürmedim ama ısınma sorum yok şuan... yani zaten yavaş çalıştığı için ısınmıyor ki meret...
Genelde ısı sorunu yaşamıyorum zaten fan tozlanmadıkça.
BIOSu resetliyim bi bari bakalım bi işe yarayacakmı... Ama fanı söküp takyığımda balşadı eminim...

quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Eğer iletken bir termal macun kullanmışsan ve işlemci bacakları yada başka komponentlere değmişse bunun gibi sorun yaşayabilirsin. Bir kere başıma gelmişti temizleyince düzelmişti.

Aklıma gelen başka bir şey ise fanı tam oturtamadığın. İşlemci ısındığı için kendini frenliyor olabilir

Söküp taktım 2-3 kere ama bir kere daha sökeyim şimdi bari...

Zaten son birkeç aydır şu bilgisayar konusunda başım dertten kurtulmadı, biri bitti diğeri başladı... Neyse...

Macunum da bitti ya... bu akşam macunu yenileyemem... neyse bakıcaz artık...

ManoMachine

21 Mayıs 2008; 3:25:33 

Arkadaşlar biosu sıfırladım...

Fanı bir kaç defa daha söküp taktım.. yine olmadı...

Acaba ısındığından mı frenliyor diye (frenler mi gerçekten?) şu an bilgisayarı kasasız kurdum. anakart masanın üstünde pencerenin dibinde duruyor, üzerine seriin seriin esiyor dışardan ama yine aynı durum... altına da sigara paketi koydum masaya dayanmasın diye...

Termal macun olayından ötürü biraz kayıp vardır yine ama önceden hiç böyle değildi yaa, daha önce de macun sürmeden taktığım çok oldu, bu sefer böyle oldu, yarın macun alıp tekrar deneyeceğim bilemiyorum birşey değişir mi...

Birde ısı hakkında soracaklaırm var...
ilemci ısısını xp üzerinden adam gibi gösteren bir program var mı?
sürüyle indirdim yok allah yok, biri 120 gösteriyo biri 70 biri 12 biri 3 vs vs....

en adam gibisi AIDA32 sanırım başka bir pro öneriniz var mı?
AIDA32 de çok sağlam sayılmaz hersaniye güncelliyor sıcaklığı ama o da sapıtık. Anakart sıcaklığını inandırıcı gösterirken (şu an 50 civarı gösteriyor), cpu için birer saniye arayla 42-54-78-14-32-23 gibi değerler veriyor... AUX de öyle (bu nedir bu arada?) birer saniye ayayla 13-15-32-1-4-12-33 gibi değerler veriyor. okuyamıyor yani...

deliricem yani hiç sormayın, hay sırf bağırsaydı da sökmez olaydım fanı...
yarın bir de termal sürüp deneyeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManoMachine -- 21 Mayıs 2008; 3:25:47 >

mehmet328

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 3:36:14 

macun işidir

MAY ComputeR Kasa:CM Stacker Anakart:Asus RAMPAGE FORMULA X48 CPU:İNTEL Q6600 go REV. GPU:Power Color 3870 X 2 PSU: AXP 1000 watt SES:creative Audiogy 2 ZS Platinyum Pro -RAM:Corsair 4gb Hoparlör:LOGitech Z-5500 COOler MAster COOL drive 4 FAN kontrol ünitesi 1 western digital RAPTOR 10.000RPm 36 Gb - CANON yazıcı ve tarayıcı 2 KGK 1 i 1000 w 1 i 2500 w LOGİTECH MOMO dreksyon -LG 24 inç FULL HD- 2 mavi buble neon 14 ışıklı fan 2 set kablo NEON USR wirless N modem - 3/1 beygirlik danfoss lu waterbox chiller max - 40 r 22 ARTI 1 D.O.D
ManoMachine

21 Mayıs 2008; 20:03:54 

Arkadaşlar delirmek üzereyim...

bugün termal macun alıp uyguladım...

işlemcinin üzerine prinç kadar koyup dağıttım... fanı da takıp açtım... Ve güzel de çalıştı eski performansına kavuştum, mutluydum...

Az evvel bilgisayarı yine yerlerde... Sanki sürmemiş gibi... Neden olabilir bu yaa??? nerde yanlış yapıyorum???

saidakkas

21 Mayıs 2008; 20:07:19 

Yüzeyleri temizleyip macunu da düzgün sürüp, düzgün de monte ettiysen, fan da kendi orjinal fanıysa ve uygun hızında dönebiliyorsa, bir sorun olmamalı donanımsal olarak. Anakartta Vcore değeri direk veya dolaylı olarak arttırılmış olabilir mi?

can-selcik

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Mayıs 2008; 20:27:57 

İşlemcinin ve fanın yüzeylerini düzgün bir şekilde temizlemişsen, sonra tekrar termal macun uygulamışsan, fanı uygun bir şekilde monte etmişsen, hiçbir sorun yaşamaman lazım. BIOS'u da sıfırlamışsın yine çözüm olmamış. Yani bu da biosdaki ayarlarının olması gerektiği gibi olduğunu gösterir. pc'yi fişten çekip bios pilini çıkarmayı dene. belki bir faydası olabilir.

E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | Cyber Snipa Aluminium Gamer MousePad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
mehmet328

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 21:22:28 

fanı tam oturtamamışsın ondandır temas tam sağlanmıyor soğutucu cpu ya tam temas etmiyor

MAY ComputeR Kasa:CM Stacker Anakart:Asus RAMPAGE FORMULA X48 CPU:İNTEL Q6600 go REV. GPU:Power Color 3870 X 2 PSU: AXP 1000 watt SES:creative Audiogy 2 ZS Platinyum Pro -RAM:Corsair 4gb Hoparlör:LOGitech Z-5500 COOler MAster COOL drive 4 FAN kontrol ünitesi 1 western digital RAPTOR 10.000RPm 36 Gb - CANON yazıcı ve tarayıcı 2 KGK 1 i 1000 w 1 i 2500 w LOGİTECH MOMO dreksyon -LG 24 inç FULL HD- 2 mavi buble neon 14 ışıklı fan 2 set kablo NEON USR wirless N modem - 3/1 beygirlik danfoss lu waterbox chiller max - 40 r 22 ARTI 1 D.O.D
ManoMachine

24 Mayıs 2008; 23:17:10 

Arkadaşlar macunu tekrar yeniledim, baya toparladı makine...

Macunu ilk sürdüğümde performans bi düşüp bi toparlıyordu 2 gündür falan belirginpr formans düşüşü yaşamadım...

Ama yine de sanki eski haline gelmemiş gibi geliyor bana... sanki birşey tutuyormuş gibi arkadan... ama dediğim gibi baya baya düzeldi. belki de bu tamamen psikolojik bende ki, bana tam düzelmemiş gibi geliyor... bilemiyorum artık...

fanı oturtamamak diye birşeyin olacağını sanmıyorum keza lga larda fanı tam oturtmayınca makine açılmıyor zaten;)

Herneyse şimdilik çözüldü gibi duruyor yani... 3Dmark 2003 2005 ve 2006 dan eski sonuçlarına çok yakın sonuçlar aldı makina, o ufak düşüşleri de havanın sıcaklığına yordum artık napiyim, yoksa yicem kafayı :D:D:D

Mesajlarınız için teşekkürler arkadaşlar, yardımcı oldunuz sağolun...

Bir de şu cpu sıcaklığını adam gibi gösteren bir program önerebilir misiniz bana acaba...
arada bir saçmalasa da şu an benim tespitim en iyileri aida32 ve speedfan... sizler ne kullanırsunuz?

viper17

24 Mayıs 2008; 23:19:49 

quote:

Orjinalden alıntı: ManoMachine

Arkadaşlar macunu tekrar yeniledim, baya toparladı makine...

Macunu ilk sürdüğümde performans bi düşüp bi toparlıyordu 2 gündür falan belirginpr formans düşüşü yaşamadım...

Ama yine de sanki eski haline gelmemiş gibi geliyor bana... sanki birşey tutuyormuş gibi arkadan... ama dediğim gibi baya baya düzeldi. belki de bu tamamen psikolojik bende ki, bana tam düzelmemiş gibi geliyor... bilemiyorum artık...

fanı oturtamamak diye birşeyin olacağını sanmıyorum keza lga larda fanı tam oturtmayınca makine açılmıyor zaten;)

Herneyse şimdilik çözüldü gibi duruyor yani... 3Dmark 2003 2005 ve 2006 dan eski sonuçlarına çok yakın sonuçlar aldı makina, o ufak düşüşleri de havanın sıcaklığına yordum artık napiyim, yoksa yicem kafayı :D:D:D

Mesajlarınız için teşekkürler arkadaşlar, yardımcı oldunuz sağolun...

Bir de şu cpu sıcaklığını adam gibi gösteren bir program önerebilir misiniz bana acaba...
arada bir saçmalasa da şu an benim tespitim en iyileri aida32 ve speedfan... sizler ne kullanırsunuz?

coretemp

İntel Q6600 * Asus P5Q * Veritech 2*2 Gb Ddr2 800 * Palit 1 Gb 8800Gt * 2x Western Digital 160 Gb Sata2 8 Mb Cache (Raid 0) * LG Dvd-Rw Sata * Samsung 2232Bw * CoolerMaster RC-690 * Fps BlueStorm II 500 Watt Psu * Philips SBC HP250 * A4 Tech X7 750BF * X7 G700
Samsung U600 Black * Hp Pavilion 6640et
ManoMachine

24 Mayıs 2008; 23:37:53 

dostum işlemcim P4 lga...

coretemp core2duo ve üstünde çalışıyor sanırım...

aootahca

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

24 Mayıs 2008; 23:51:18 

EVEREST ULTIMATE i deneyebilirsin sıcaklık için. daha önce aynı işlemcide bakmıştım kararlı değerler gösteriyordu.

sana bi sorum olucak boşta ve yük altında overclock olmadan sıcaklık değerleri nedir cpu nun everstten bakıp buraya yazabilirmisin??

bizim ellerimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz
Fatih Sultan Mehmet Han

## TA690G ## 4400+@3013 Mhz (1,456v) ## 2*1GB XMS2 675Mhz ## Sapphire HD2600XT 256 MB 800/1400@830/1650 ##

intel outside:) Allah muhafaza...
ManoMachine

25 Mayıs 2008; 2:02:36 

quote:

Orjinalden alıntı: aootahca

EVEREST ULTIMATE i deneyebilirsin sıcaklık için. daha önce aynı işlemcide bakmıştım kararlı değerler gösteriyordu.

sana bi sorum olucak boşta ve yük altında overclock olmadan sıcaklık değerleri nedir cpu nun everstten bakıp buraya yazabilirmisin??

Dostum ultimate de düzgün göstermiyor... sanırım benin anakartın algılayıcısında bir sorun var...

Everest de CPU sıcaklığı bazen yok olmakla birlikte gösterdiği zamanlarda da 4-16-34 gibi saçma rakamlar gösteriyor...

Eğer aida32nin değerleri güvenilirse boşta yaklaşık 40 yük altındaysa 60-70e kadar bile çıkabiliyor ne kadar uzun yüklenildiğine bağlı...

ManoMachine

25 Mayıs 2008; 23:41:02 

speedfan ın grafik özelliği sayesinde isabetli değerler elde ettim dostum. onları yazayım...

boşta (masaüstünde bırakıp markete gittim geldim)
38-44 derece
yük altında (üst üste 3 kere 3dmark çalıştırdım)
60-65 derece

aralığında dolanıyor. normal kullanımda (ei msn winamp vs) 50-52 civarlarında.