Gün içerisinde hızlı hesaplamalar yaptırmam gereken bir bilgisayar kullanıyorum. Kullandığım yazılım verilen bilgileri kendine göre yazılmış formüllerle hesaplıyor. Veri miktarına göre bazen 3 ile 5 dakikayı bulan hesaplamalar söz konusu. Sonuçları bir excel tablosuna aktarıp daha sonra kullanılmak üzere arşivliyorum.
İşlerimi hızlandırmak için, kullandığım E6600 işlemcili bilgisayara ek olarak ikinci bir sistem kurdum. Kullandığım program işlemci frekansına bağımlı olduğundan hızaşırtma potansiyeli yüksek olan E2160 işlemcisini aldım. FSB 1333 ve E8xxx serisi işlemcilere destek veren GIGABYTE GA-945GCM-S2L anakarta taktım. Ancak E2160'ı 2.4 Ghz üzerine çıkartamadım. Bu değere diğer makinada kullandığım Twinmos 533 Mhz'lik DDR2 belleklerle çıkıyor ama anakartla beraber aldığım A-DATA marka 667 Mhz'lik belleklerle 1.93 Ghz üstüne bile çıkamıyor. 2.4GHz'deyken İşlemcide ısınma sorunu yok, 22 - 24 derece oda sıcaklığında geziniyor.
Anakart biosunda CPU - FSB - RAM voltajlarını 0.1V adımlarla ayarlamak mümkün. Ancak konu hakkında fazla bilgilm yok. Bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum. Amacım fazla masrafa girmeden E2160'ı 333 FSB ile 3.0 Ghz'de kullanabilmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 20 Mayıs 2008; 22:50:36 >
Oc yapmadan önce ram çarpanınızı değiştirin yani ramin mhz'ini düşürün.667 yse 400 yapın mesela daha sonra işlemcide fsb yi arttırın.böylece ram de yükselecektir.
Normalde ramlere +0.2 vererek işlemci 1,34 voltla 333 fsb(siz ilk önce voltajsız deneyin 2,6..2,8 ghz felan açması lazım) pci exp 100 3,0 rahat görür.
Söylediklerinizi denedim ancak sonuç aynı. A-data bellekleri iade edip Twinmos siparişi verdim. Muhtemelen bir bellek uyumsuzluğu var ve işler nedeniyle uğraşacak vaktim yok. Twinmos bellek geldiğinde değişiklik olursa yazarım.