Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
E2160 ve GIGABYTE GA-945GCM-S2L Overclock için Bellek Sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> E2160 ve GIGABYTE GA-945GCM-S2L Overclock için Bellek Sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
TerraMino

20 Mayıs 2008; 22:50:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

Gün içerisinde hızlı hesaplamalar yaptırmam gereken bir bilgisayar kullanıyorum. Kullandığım yazılım verilen bilgileri kendine göre yazılmış formüllerle hesaplıyor. Veri miktarına göre bazen 3 ile 5 dakikayı bulan hesaplamalar söz konusu. Sonuçları bir excel tablosuna aktarıp daha sonra kullanılmak üzere arşivliyorum.

İşlerimi hızlandırmak için, kullandığım E6600 işlemcili bilgisayara ek olarak ikinci bir sistem kurdum. Kullandığım program işlemci frekansına bağımlı olduğundan hızaşırtma potansiyeli yüksek olan E2160 işlemcisini aldım. FSB 1333 ve E8xxx serisi işlemcilere destek veren GIGABYTE GA-945GCM-S2L anakarta taktım. Ancak E2160'ı 2.4 Ghz üzerine çıkartamadım. Bu değere diğer makinada kullandığım Twinmos 533 Mhz'lik DDR2 belleklerle çıkıyor ama anakartla beraber aldığım A-DATA marka 667 Mhz'lik belleklerle 1.93 Ghz üstüne bile çıkamıyor. 2.4GHz'deyken İşlemcide ısınma sorunu yok, 22 - 24 derece oda sıcaklığında geziniyor.

Anakart biosunda CPU - FSB - RAM voltajlarını 0.1V adımlarla ayarlamak mümkün. Ancak konu hakkında fazla bilgilm yok. Bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum. Amacım fazla masrafa girmeden E2160'ı 333 FSB ile 3.0 Ghz'de kullanabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 20 Mayıs 2008; 22:50:36 >

jaguar19

21 Mayıs 2008; 10:50:01 

Oc yapmadan önce ram çarpanınızı değiştirin yani ramin mhz'ini düşürün.667 yse 400 yapın mesela
daha sonra işlemcide fsb yi arttırın.böylece ram de yükselecektir.

Normalde ramlere +0.2 vererek
işlemci 1,34 voltla 333 fsb(siz ilk önce voltajsız deneyin 2,6..2,8 ghz felan açması lazım)
pci exp 100
3,0 rahat görür.

» D H » p C - m O d D i N g » c L u B »

Gigabyte P35 DS3L
E2160 1,8 ghz @ 3.0 ghz
1gb veritech 800 mhz @ 5-5-5-15 1066 mhz
palit hd2600pro sonic 600/1400 @ 850/1550

TerraMino

22 Mayıs 2008; 0:11:37 

İlginize teşekkür ederim.

Söylediklerinizi denedim ancak sonuç aynı. A-data bellekleri iade edip Twinmos siparişi verdim. Muhtemelen bir bellek uyumsuzluğu var ve işler nedeniyle uğraşacak vaktim yok. Twinmos bellek geldiğinde değişiklik olursa yazarım.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> E2160 ve GIGABYTE GA-945GCM-S2L Overclock için Bellek Sorunu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
SilverStone SG01 SFF PC Kasası
SilverStone dan Media Center bazli PC ler icin sik ve sessiz bir kasa
Gigabyte 965P-DS3 video inceleme
Fiyat / Performans orani yuksek bir anakart mi ariyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar