Arkadaşlar ati 3870 stok fanlı ekran kartım var . Yük altında olmadan gpu sıcaklıgı 60 derece .Bana da riva turner ile fan hızıını artırarak daha etkin bi soğutma yapabilcegim i söylediler . 1 . sorum bu riva turner ile fanın hızını artırmak zaralımı karta bi zarar olurmu 2 .sorum gerek varmı yaniş 60 derece olması anormalmi normal mi . Simdiden tesekürler
benim 8600 gt oc siz 47 derece civarı old. göre seninkinin öle olması normal gibime geliyo ayrıca fan hızını artırmanın karta bir zararı olmaz ama fazla artırdığın zmn fanın ömrü azalır
benim 8600 gt oc siz 47 derece civarı old. göre seninkinin öle olması normal gibime geliyo ayrıca fan hızını artırmanın karta bir zararı olmaz ama fazla artırdığın zmn fanın ömrü azalır
bunların fanları registry'de kayıtlı olarak %20-%25 arasında geliyor. 57-60 derece arasında kalıyorlar. Sıcaklık normal. Ama bana fazla geldiğinden ben %49'da tutuyorum fanı. Bir zararı olacağını da sanmıyorum.
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
bende fabrika çıkış oc li msi 8600gt var boştayken 45 derece de duruo artı bide ben oc yaptım şuan 684/1566/842 yük altında ise 60 63 felan oluo sıkntı olmaz ekran kartları genelde 90 derceye kadar sorun yaşamazlar fan hızını arttrman bi zara vremez arkdalşarın deği gibi fanın ömrünü kısaltr oda zaten sen o fan öelne kadar o kartı değişirsin.
yalnız ben riva tunerdan fanı 100 de yüz yapıyorum denemek için sıcaklıkta hiç bi değişkilik olmuo acaba kontrol etmiomu benm karta onu anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delisolucan -- 21 Mayıs 2008; 2:33:18 >
bunların fanları registry'de kayıtlı olarak %20-%25 arasında geliyor. 57-60 derece arasında kalıyorlar. Sıcaklık normal. Ama bana fazla geldiğinden ben %49'da tutuyorum fanı. Bir zararı olacağını da sanmıyorum.
Peki pc ye format attığımda degerler aynı mı kalacak yoksa tekrar Riva Turner ile hızını artırmam mı gerek
fan hızını %60-%65 e sabitle gitsin hiç bi zararı olmaz hatta faydası olur
Peki pc ye format attığımda degerler aynı mı kalacak yoksa tekrar Riva Turner ile hızını artırmam mı gerek
evet değerler sıfırlanır tekrar aynı ayarları yapman gerekir
fan hızını %60 sabitledim sıcaklık 60 derceden 47 derceye düştü . Ama fan sesi baya bi arttı ama benim için ses önemli degil rahatsız olmuyorum .Bazen saatlerce oyun oynuyorum buda kartın cok ısınmasına sebep oluyordu .Umarım dediğiniz gibi karta bi zararı olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennzi -- 21 Mayıs 2008; 18:47:52 >
ama biz tek 3870 i tam gaz açmıştık kardeşimin psu dandikti 2 fanın ledleri söndü bidaha yanmamak üzere dalgalanma oldu 12 v kanalında onun için tam gazlama fanı 100 de yüz
Fan hızını %100 yapmanın sesten başka bir getirisi olmaz (eğer silent bir fan kullanmıyorsan).. Bu nedenle %49-65 arasında kullanman yeterlidir.. Çünkü %100 le 65 arasında max fark 1C olacaktır.. En iyi çözümse elbette iyi bir soğutucu almaktır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 21 Mayıs 2008; 23:04:50 >
Fan hızını %100 yapmanın sesten başka bir getirisi olmaz (eğer silent bir fan kullanmıyorsan).. Bu nedenle %49-65 arasında kullanman yeterlidir.. Çünkü %100 le 65 arasında max fark 1C olacaktır.. En iyi çözümse elbette iyi bir soğutucu almaktır..
Hocam zaten fanı % 60 hıza getirdim sanki kasada helikopter var %100 100 düşünemiyorum bile oyüzden haklısın % 60 iyi
ama biz tek 3870 i tam gaz açmıştık kardeşimin psu dandikti 2 fanın ledleri söndü bidaha yanmamak üzere dalgalanma oldu 12 v kanalında onun için tam gazlama fanı 100 de yüz
Garantin kac yıılık O na göre arttırcam hızı Saka bi yana % 60 hıza getirdim bir anda 13 derce düşütü getiriside ses oldu ama olsun ütü gibi kartım olcana biraz gürültülü kartım olsun