Benim 775 LGA Soketli bir anakartım var. Bugün yanlışlıkla soketteki pinler eğildi ve kırılanlar oldu. Bu eğilmeler tüm sokete dahil değil. Belirli bir bölgede yoğunlaşmış. İşlemcimi takıp PC'yi çalıştırdığımda işlemci karnaval ateşi gibi yanıp kavruluyor. Hiçbir BIOS ekranı gelmeden otomatiktmen kapanıyor. Buraya kadar tamam. Ne yapmam gerekiyor.
* Anakartımı değiştirmekten başka neler yapabilirim?
Celeron PC'den yazıyorum. 3 saatte anca buraya kadar gelebildim. Yarın görüşmek üzere. Hayırlı forumlar ve şimdidenn teşekkürler.
Burada kırılan pinleri yaptırabilirsin,2 ay önce yaptırmıştım tanesi 12,5ytl ye,adam eğilmiş yamulmuş bütün pinleri düzeltebiliyor,gitmeden önce arayıp bilgi al istersen.
İyi şanslar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 20 Mayıs 2008; 22:34:53 >
arkadaşım slm, benim başıma da aynısı geldi bundan 2 ay önce, önerilerim;
1- Aldığın yerle bir konuş, sağlam firma ise yardım ederler, masraflarını karşılıycam dersin, ditribütöre yollarlar, 30 ytl ye işlemci yuvasını komple değiştirirler. 2- Piyasada da bu işi yapan yerler var, araştırabilirsin. 3- Anakartının marka ve modelini, bulunduğun yeri (il/ilçe) söylersen daha yardımcı olunur.
Q6600 2.4@3.4ghz günlük (4004 mhz max) - Sycthe Ninja Rev. B 120 mm - MSI P35 Platinum (rev: 1.2) - Crucial Ballistix Tracer LED 2 x 1GB 1066MHz@1140 - Palit 8600gts 512mb - Seagate 2*250 GB SATA2 16 MB NCQ (RAID 0) - Tagan 2 Force II 700W - Samsung 206BW - NEC Label Flash DVD/RW - Cooler Master-Centurion 5 BS - Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 - A4 TECH X-750F - Logitech MOMO
Burada kırılan pinleri yaptırabilirsin,2 ay önce yaptırmıştım tanesi 12,5ytl ye,adam eğilmiş yamulmuş bütün pinleri düzeltebiliyor,gitmeden önce arayıp bilgi al istersen.
İyi şanslar
herşey iii güzel de tanesi 12,5ytl çok büyük para 10pin parasına 780G mobo var misal....
Ooo. Saolasın dostum. Ama benim tüm pinleri yaptıracağıma yeni bir anakart daha iyi bir çözüm gibi gözüküyor. Yine de çok saol araştırıp bilgilendirdiğin için.
Slm valla üzüldüm ama aldığın ürünü Türkiyeye getiren firma Kont bilgisayar (0216 528 55 00) bence kullanıcı olduğunu belirterek arayıp ne yapabilirim şeklinde bilgi almadan herhangi birşey yapma ...