Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
fiberden kasa yapımı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> fiberden kasa yapımı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hsk tekno

20 Mayıs 2008; 21:38:43 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhabalar bu konuya ole pek takılmam forumda gezerken dikkatimi çekti.ben fiber üzerine uğraşıyorum fiberglasstan aklınıza gelebilecek her türlü işi yapıyorum.geçenlerde oto ses sistemleri bölümüne konu açtım.fiberglassın yapımı ile ilgili hayal gücünüzü ve el becerinizi kullanarak fiberden istediğiniz şekilde bir kasa yapabilirsiniz size o konunun linkini vereyim takip edin ilgilenenler olursa bu konuya mesaj atarak bana pm le haber verirse konuya bakarım.birde size sormak istediğim fiberglasstan farklı şekillerde arabanın kaportası gibi görünecek kalitede ve estetikte farklı şekilllerde seri olarak imalatını yapsam piyasaya verebilirmiyim sürümü nasıl olur.yalnız fiber işinin de şöle bir yanı var üretim seri yani sürekli aynı kalıptan alınmazsa kesinlikle para kazandrmaz .onun için bi kaç farklı model bu sayı 5 e kadar yükselebilir yaparak bu işi seri olarak yapabilirim.ayrı bir konu ise bu kasanın içindeki şasesini hazır piyasada bulabilirmiyim yoksa dış şekli kalıp yaparak hazır kasa üzerine uygun şekilde yapara monte mi edeyim bu şekilde olursa avantajıma ölçü sıkıntım olmaz faka o zamanda maliyet artar.sizin bu konuda fikirlerinizi almak isterim.kendisi yapmak isteyen olursada sonuna kadar yardımcı olurum

http://forum.donanimhaber.com/m_22916176/tm.htm

resimleride fiberle neler yapılabildiğini görün size fikir verebilir belki.kasa modifiyesi konusunda elinizdeki ksaya istediğiniz şekli nasıl verebileceğinizi anlatp yardımcı olabirim.

Ekteki dosya (3)

profesyonel kabin tasarımcısı
hsk_techno_sound_center@hotmail.com
(@yberk)

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Mayıs 2008; 10:54:05 

çok mantıklı bence ama ısı sorunu olurmu bilmem ikinci resmin içine sistemi kurup deliklere fan takılırsa heralde öyle bi sorun olmaz

System_muro

21 Mayıs 2008; 23:04:14 

kardeş fiber glass nedir nasıl yapılır hiç bir bilgimiz olmadığı için ama çok şahane bende arabam olmadı için sistemi eve düzüorum az kaldı kicker c15 gelicek birde kardeş şu ortadaki tüpün ismi nedir db metre filanmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System_muro -- 21 Mayıs 2008; 23:04:17 >

[/size]
berk_turkmen

21 Mayıs 2008; 23:21:42 

o tüp yanlış bilmiyorsam iki tane anfi bağlamak için bir aparat

Aslın'da olabilir fiberglass'dan kasa

berkturkmen@hotmail.com

hsk tekno

21 Mayıs 2008; 23:52:58 

fiber yapımı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi verdiğim linkte bulabilirsniz.ortada gördüğünüzün adı kapasitördür.yüksek basslarda aküden fazla akım çekip sorun yaşanmaması için.amfi akımı bu kapasitör üzerinden çekiyor bir nevi pil gibi düşünün boşta kaldığı anda doluyor bassla beraber boşalıyor bu şekilde sürkülasyon yapıyor.ısısnma sorunu derken gerekli yerlere ana uygun olarak delikli yapılıp ısınma sorunu çözülebilir.sonuçta heryeri kapalı bir kutu deil gerekli olduğu kadar havalandırma için delik açılır

profesyonel kabin tasarımcısı
hsk_techno_sound_center@hotmail.com
onuraydin

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 23:59:04 

görüntü filan süper olur bnce güzel fikir... peki ortalama maliyeti ne kadar olur?

Technologic

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 0:16:19 

Malıyet fazla tutmaz bence fıberın malzemesı ucuz ıscılıgı pahalı eger arkadas kendı bılıosa fıber yapmayı malıyetı dusurebılır ama gercekten cok guzel sonuc cıkar ortaya emınım buna

| AMD Phenom 9850 Quad 2.5Ghz 4Mb Cache | Gigabyte 790fx-ds5 Mainboard | Kingston HyperX 2x1gb x2 = 4gb 1066Mhz Dual DDR2 | Seagate 500gb+500gb sata2 32mb Cache NCQ 7400Rpm HDD | Sapphire HD4870 512mb 256bit GDDR5 | Feel hurricane II Case | Thermaltake Qfan 650W Powersupply | Thermaltake Duoorb CPU Cooler | Samsung 226cw 22'' LCD | Logitech Z5500 | Creative Audigy USB External Sound Card |

peka

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Mayıs 2008; 0:29:27 

süper ötesi birşey çıkar ortaya
olcay91

22 Mayıs 2008; 17:48:19 

arkadaşlar benimde senin başından beri sırf bu işin için biriktirdiğim para sonunda tamamlanmak üzere çok az bi miktar kaldı haziranın ortasında malzemeleri alıp fiber kasa yapımına baslıyacağım soğutmada aklımda on numara bi fikir var.allah kısmet ederse ve istediğimi yansıta bilirsem emin olun modta çığır açıcam şimdi boş boş konuşuyormuş gibi oldum biraz ama biraz sabır bekleyin ve görün...

R0CKie

22 Mayıs 2008; 18:31:09 

Aslında fiberglass ı faklı bi yolla kullansak daha kullanışlı olcak gibi . Mesela normal bir kasanın iskeleti üzerine fiberglass yapılsa hem anakart hdd gibi parçaları montajlarken zorluk çekilmez hemde ısı sorunu kafalarda soru işareti bırakmaz Ayrıca normal bir kasanın ölçüleri de tümüyle korumuş olur die düşünüyorum . tabe bunu önce işin ustalarına danışmak lasım

san_jose

22 Mayıs 2008; 18:42:41 

mesela Ön panelde macunla ugrasmak yada delık acmak yerıne ıstenılıen sekılde ıstenılen modelle yapılabılınır bence:)
eger iş tutursa gorsel acıdan super seyler ortaya cıkar

onuraydin

Sisteme Gözat

14 Haziran 2008; 1:32:58 

beyler yok mu yapan şu işi..merak adiorum nasıl olcak

mc.kork

14 Haziran 2008; 3:39:02 

zamanında biriyle irtibata geçmiştim ama yalan olmuştu yaparım yaparım diye konuşuluyodu sonra nolduysa yapılmaz oldu

berk_turkmen

14 Haziran 2008; 9:19:36 

bence süper olur iskeletten geliştirmek

berkturkmen@hotmail.com

Serlilo

Sisteme Gözat

14 Haziran 2008; 20:29:24 

Ben de fiberglass işinde çalışıyorum eğer kasanın tamamını fiber yapacak olursak ısı sorunu da beraberinde gelir. Metal kasa iskeletin üzerinde çalışarak fiberden ön panel, yan kapaklara ve kasa üstüne aksesuvar, kabartma gibi çalışmalar daha güzel sonuç verecektir. Bu seneki yıllık izinimde fiber ön paneli olan multimedia pc için bir model çalışması yapmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 14 Haziran 2008; 20:27:49 >

|FOX|-Eraser
olcay91

15 Haziran 2008; 15:23:18 

evet arkadaşlar beklenen an geldi fiber kasa için kolları sıvadık çizimimizi yaptık ver ahşaptan iskeletimizi oluşturmaya başladık.Şimdilik resimleri buraya koymuyorum iskelet daha adam akıllı bişilere benzesin ayrı bi konu açıcam kendi kasa modum için resimleri orda inceleye bilirsiniz.