serrrro makinan laptop mu eger laptop ise herhangi bir kasma söz konusumu lutfen aydınlat bizi
Evet laptop hiç bir yavaşlama yok xp canavar gibi çalışıyor. Vista nekadar rezaletmiş ya çok güzel oldu böyle. Laptop babamın benim pc tamirde laptop benim olsa direk format çakarım vista da neymiş. Vista kullanmak istiyorsan sistemin güçlü olucak ozmn vista kullanmak gerçekten zevkli.
ya benım 2. bi bölümüm war fakat onun ıcınde sanırım sistem kurtarma dosyası war hddrecovery adında sımdı buna bi çözüm ? :S
Ne demek istediğini anladım, ama bu konuyla alakalı fazla bir şey bilmiyorum desem yalan olmaz..
Burdaki anlatılan şekilde XP yi kurabilirsin ama sistem açılışında recovery özelliğini klevyedeki bir tuş ile çalıştıracağın fonksiyon silinebilir. Tabi böyle bir özellik varsa;
Ayrıca eğer recovery özelliğini cd-dvd den başlatarak kullanıyorsanız, ordaki recovery bölümünü XP kurarken silmez veya format atmazsanız herangi bir zararı olmayacaktır diye düşünüyorum....
Biraz daha ayrıntı olursa fena olmaz bu arada......
Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor.
ben senın söledıgıni sölemek istedim :) yanı cokerse flan recovery calısmazsa serivse :) anlamında bu arada vistaya gecıtıgımde wireless taramasında 1-2 tane buluyo ama xp gecdıgımde hıc bısey bulmuyo acaba driverınımı yanlıs yukledım :S:S Toshiba Satellite A300D-11S PSAK0E 00600LTE
Dediğin gibi Xp yi kurdum. Açılışta vista ve XP seçenekleri geliyor. Ama sadece vista açılıyor. Xp de hata veriyor. EasyBCD progtramı ile multiboot seçeneğini eklemeden önce direk xp de açıyordu. Ne yapmalıyım?
Dediğin gibi Xp yi kurdum. Açılışta vista ve XP seçenekleri geliyor. Ama sadece vista açılıyor. Xp de hata veriyor. EasyBCD progtramı ile multiboot seçeneğini eklemeden önce direk xp de açıyordu. Ne yapmalıyım?
Çok az bilgi vermişsin. Burdaki anlatım defalarca denenemiştir. Ve bu yüzden bir yerde kesin olarak bir hata yaptın ve bu yüzden böyle bir sorunla karşılaştın. Belkide yanlışlıkla XP nin açılması için gerekli boot dosyalarını bozdun. Biraz daha ayrıntı vermeden ne desem boş. EasyBcd yi açıp konudaki anlatımı tekrarla. Olmazsa baştan XP kurup dene. Eğer EasyBcd zorlanıyorsan oraya zorlananlar için bir program daha eklemiştim. Onu kullanabilirsin.........
Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor.
işte asıl sorun burda başlıyor.düzgün kurmuşsun ama donanım driverları yok xp için,onları bulursan sorun kalmaz.ben vaio için bulamadım o yüzden kararsızım kurup kurmamakta
arkadaşlar medion marka laptop aldım vistayı biraz kullandıktan sonra güncelleme ve kendi programları kurmam gibi... enson haliyle norton ghoast programıyla image aldım ve iyikide almışım çünkü xp cd si ile boot ediyorum en son işlletim sistemleri menüsüne gelince bilgisayarda disk yok gibi bi hata veriyo hard diski görmüyo pc yeni aldım harddiaski 2 ye ayırmışlar d: sürücüsüne hem xp hemde vista driverlarıda atmışlar ... hem xpsp2 hemde xpsp3 cd si ile denedim ama maalesf olmuyo bios da biraz karışık geldi nede olsa ilk laptopum kıyamıyorum bozulmasın diye şimsi ne yapmam gerekir :)
emeğiniz için tşk ediyorum çok güzel bir anlatım olmuş ama bişey sormak istiyorum. benim hdd de 7,81 gb lık tanımlanmamış bir alan var bu alan hakkında bi bilginiz varmı birde c sürücüm 135gb boyutunda fakat 17559 mb ın üstüne çıkamıyorum ben 70 gb c kalanınıda diğer sürücü olarak ayarlamak istiyorum. yardım ederseniz sevinirim çok tşk ederim...
tskler arkadas cok guzel ve basarili bi konu bence sabitlenmeli bi sorum olucak yanliz simdi ben sorunsuzca xp yi kurdum canim istediginde vista canim istediginde xp kullaniyorum peki ben buna simdi birde linux kursam seni bu yontemle ne gibi sorunlar cikar acaba karsima bi makinada 3 isletim sistemi acaba kurarken bi sorun olurmu???
merhaba. 1. yoldan denerken program garip bir hata veriyor yapamıyorum. 2. yolu denemek istedim fakat link kırık güncellerseniz çok sevinirim teşekkürler.
merhaba. 1. yoldan denerken program garip bir hata veriyor yapamıyorum. 2. yolu denemek istedim fakat link kırık güncellerseniz çok sevinirim teşekkürler.
blue_life a mail attim,
bende bu konu icin blue_life'in hazirladigi GrubSetupXP.zip mevcut degil , Pazar'a kadar yenilenmez ise bana pm yolu ile ulasin "http://forum.donanimhaber.com/m_23366495/mpage_1/key_/tm.htm link yenilenmedi henuz" gibisinden bir mesaj atin, o zaman yardimci olurum.
burda yazanlarin netin ile alakasi yok? ayrica ilk yazilan yontem bircoklari tarafindan basari ile kullanildi.! blue_life geldiginde de (yakin zamanda degil) 2. yontem icin 2. kirik linki yenileyecektir. Verdigin bilgilerlede ne oldugunu anlamak icin hocaya gitmek lazim.
"Net calismiyor" dedigine gore bir sekilde xp yi vistayi acmissin herhal.
arkadaşlar belki forumlarda vardır biraz baktım bulamadım xp vardı bende meraktan şu vista nasılmış dedim onuda kuruyum fln neyse yükledim pek beğenmedim şimdi kaldırmak istiyorum ne yapmam gerekiyo sadece xp ile devam etmek istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... eskisi gibi olsun disklere format fln çekmeden vistayı sileminin bi yolu var mı
xp ile vistayı aynı hdd de 2 ayarı partitionda kullanıyordum. xp de diskbirleştirme yaparken tahminim boot dosyasıyla oynadı pc yi res ettikten sonra ne xp ne vista otomatik boot olmadı.
vista cd sini takıp sisten kurtarmadan vistaya girdim fakat boot menude xp seceneği gelmiyor.
easybcd den dediklerini yaptım bu sefer boot menuden xp yi sectiğimde \ntlrd uyarısı verip acmıyor.
xp cdsinden ntlrd dosyasını xp nin kurulu olduğu sürücüye yükledim ama care etmedi easybcd den xp yi ayarlenken mi hata yapıyoruz bilmiyorum.
xp mi kurtarın izmire yolun düşerse nargileniz benden
ben 1. yontemi hic kullanmadim, onu blue_life kolaylik olsun diye koydu. Bu sebebten easy bcd yi bilemiyorum, blue_life da artik ugramiyor buralara, yinede yardimci oluruz.
bi degisiklik yok, aciklamalarda yazildigi gibi xp yi kurduktan sonra, bu programi xp ye yada vistaya kur (ne yaptigina gore degisir, onemlide degil, program her iki sistemde de calisiyor). Acilista Vista ve XP icin secenek cikacak, istedigini sec. Secim ekrani zaten o konuda verilmis, ilk iki secim isini gorecektir. http://i267.photobucket.com/albums/ii318/blue_life_/GRUBINS01.jpg Program kesinlikle zararsiz, istedigin gibi kurup kurcalayabilir, deneme yapabilirsin.
Blue life aciklamalarina hakim olmasamda buyuk ihtimal, xp yi kurduktan sonra bu programi kurar, vistayi calistirirsin, sonra bu programi vista dada kurarsin, olay biter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 11 Ekim 2008; 23:08:38 >
PaŞA eyvallah emekleriin için..BEn XP'i üzeirne Vista yüklemekk istyrum biraz araştırdım ama bulamadım belki var ben bilmiyrum...eger senin Yapmış oldgun gbi resimli bi anlatımlı bi konu açıksa beni bilgilendirebilrmisn şimdiden TeşekkürleR....
Konu güncellenip linkler tekrar düzeltilmiştir. Bu aralar fazla online olmadığım için sorular cevap veremedim kurusa bakmayın. Zaten dostum Lancelot benim yerimi aratmadı.
quote:
Orjinalden alıntı: aslar
PaŞA eyvallah emekleriin için..BEn XP'i üzeirne Vista yüklemekk istyrum biraz araştırdım ama bulamadım belki var ben bilmiyrum...eger senin Yapmış oldgun gbi resimli bi anlatımlı bi konu açıksa beni bilgilendirebilrmisn şimdiden TeşekkürleR....
Arkdaşım senin soruna gelirsek ise XP üzerine Vista yükleyebilirsin. Vistayı yüklerken Xp nin boot dosyaların ve sistem dosyalarına herangi bir zarar vermezsen Vista otomatik olarak XP yi algılayıp başlangıçta karşına boot menüsü çıkartacaktır. Bu menüden ise ister xp yi ister vistayı başlatabilirsin.
Tabi burda en büyük kriter olarak Vistayı harddiskindeki başka bir bölüme veya başka bir diske yüklemelisin. XP nin bulunduğu yere yüklersen XP ye zarar verme olasılığın var........
Umarım anlatabilmişimdir..... Hadi kolay gelsin.......
Konu güncellenip linkler tekrar düzeltilmiştir. Bu aralar fazla online olmadığım için sorular cevap veremedim kusura bakmayın. Zaten dostum Lancelot benim yerimi aratmadı.
Hosgeldin, program şık olmuş , zaten o programciklar zamanla 1.2 , 1.3 , 1.4 olacaktir
Ilk mesaja ek olarak, bagzi bioslarda ahci yi disable etme secenegi yok (alçak bioslar). Ben bu ahci konusunda aciklama yaparken assagidakine benzer bir aciklama yapiyorum
quote:
Örnek olmasi icin benim kullandigim Asus P5B nin biosunda Bios-->Advanced-->USB Configuration-->Legacy USB Support-->USB Mass Storage Device Configuration-->Emulation Type-->Auto Buradaki Auto - HD yapilacak. -Ne yazikki tüm bioslarda bu ayar yok, ör: Asus A7N8X-VM
gorusuruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 15 Ekim 2008; 16:18:16 >
sagol paşa yalnız bu yeniden bi disk olusturmak visatada ki degildir heralde xp'de onu nerden yapcaz ki ?..neyse bozarak parçalayarak öğreniyim ne yapayım
benim HP Pavillion dv6000 laptopum var ve 4 ay kadar bir süredir kullanıyorum. vistayı kaldırsam ya da kaldırmadan xp kursam garanti kapsamından çıkar mı??
bu çıktı ordan vistayada geçilmiyor öyle başlarken bu çıkıyor kalıyor sonra xp cidsini taktım d yi silip mecburen xp yükledim ordan vistaya geçtim anca. YİNE ŞİMDİ XP Yİ SİLİP PARDUS DENEMEYİ DÜŞNYORUM YALNIZ YİNE HATA VERİRSE TEKRAR BAŞA DÖNCEM VE HARD-DİSK'E BAYAĞI ZARARIMZ OLACAK ACABA NERDE BEN HATA YAPTIM TEKRAR YÜKLEDİM AYNI HATA
LÜTFEN 2 KERE format attm yeter artık cvplarınızı bekliyorum çaresizce
şimdi benim pcmde vista yüklü d ye xp kurmak için aşağıdaki resimde görülen yere kadar geliyorum mavi ekranda xp dosyaları kopyalıyor buraya kadar sorun yok
bu işlemden sonra xp kurlumuna geçmek için pc reset atıyo buraya kadar da bişey yok ancak resetden sonra kuruluma geçmesk yerine siyah ekranda işletim sistemi yükleme hatası diyor sorun nedir anlamadım o da yetmiyormuş gibi xp kurulu olmadığı halde açılışta vista mı yoksa önceki işletim sistemi şeklinde iki seçenek çıkarıyor ben de vistayı seçiyorum mecburen anlayacağın beceremedim yardım edinn...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadir_18 -- 21 Kasım 2008; 15:11:51 >
şimdi benim pcmde vista yüklü d ye xp kurmak için aşağıdaki resimde görülen yere kadar geliyorum mavi ekranda xp dosyaları kopyalıyor buraya kadar sorun yok
bu işlemden sonra xp kurlumuna geçmek için pc reset atıyo buraya kadar da bişey yok ancak resetden sonra kuruluma geçmesk yerine siyah ekranda işletim sistemi yükleme hatası diyor sorun nedir anlamadım o da yetmiyormuş gibi xp kurulu olmadığı halde açılışta vista mı yoksa önceki işletim sistemi şeklinde iki seçenek çıkarıyor ben de vistayı seçiyorum mecburen anlayacağın beceremedim yardım edinn...
Bu sorunla daha önceden karşılaşmadım ama azda olsa bir bilgim var.
1-XP kur CD sini kontrol et. Modifiyeli ve hasarlıysa bu sorunlara yol açabilir. Mümkünse başka bir CD ile dene. 2-Büyük ihtimal Hdd ile alakalı bir sorun yaşıyorsun gibime geliyor. O format ekranında hızlı format yerine normal format at. Olmazsa Fat sistemini seçerek format atıp kurmayı dene. Tabi normal formatta format işlemi takılırsa Hdd den olma olasılığı dahada artacak. 3-Normalde vista üzerine XP kurulurken xp dosyarını kopyalayıp pc reset attıktan sonra işletim sistemi seçenekleri karşına gelmez. (Tabi daha önceden Xp veya benzeri bir sistem kurulup ayarlanmamışsa.) Buda gösteriyorki XP kendi mbr bilgisini yazamamış. Gerçekten ilginç bir sorun. Bu sorun başta CD den, HDD den vb. gibi çıkabilir.
XP Mbr sini yazmak için XP CD si ile boot ettikten sonra Kurtarma konsoluna geçerek FIXMBR komutunu kullanabilirsin..... 4- Mümkünse sistem kurulumunda usb aygıtlarını yani gereksiz aygıtları çıkartıp biostan gereksiz bileşenleri kapatırsan bir çok sorunun önüne geçmiş olursun.
Neyse söylediklerimi bir dene ve tekrar yazmayı unutma. Bende çözümü merak ettim. Keşke yakınlarımda bir yerde olsaydın beraber hızlı bir şekilde çözerdik....... Giresun.......
hocam birimi küçült dedikten sonra küçültülecek alan mb girin yerine miktarı yazıyorum ama küçült butonuna tıklayamıyorum buton sönük nedendir
Vista sisteminde kullandığı alana bağlı olarak belli bir kapasitede bir alan ayırmana izin vermektedir. Sende vistanın koyduğu sınırı geçtiğin o button pasif.
Yukarıdaki resimdeki ikinci kutuda en fazla nekadar alan ayırabileceğini belirtmektedir. Ordaki alanı geçersen o düğme pasif olacaktır.
Eğer orda belirtilenden daha fazla bir alan ayırmak istiyorsan partition programları kullanmak zorundasın... Partititon programı olarakta eğer vista üzerinde bu işlemi yapacaksan Acronis Disk Director veya Paragon Partition Menager programlarının Vistayı destekleyen bir sürümünü kullanmalısın. Gerçi ben windows üzerinden bu tip programların kullanılmasına karşıyım. Sorun çıkma olasılıp düşükte olsa bazen acemi kullanıcıların çözemeyeceği sorunlara yol açabiliyorlar..
Onun yerine bu tip programların CD leriyle sistemi başlatıp onlar üzerinde bu işlemleri yapmak daha güvenli....
Söylediklerini yaptım herşey düzgün xp çalıştı ilk başta easybcd programıyla ayarları yaptım driverları yükledim xpye. Vista c de xp ise d üzerinde kurulu. Sonra yeniden başlattım bilgisayarı vista ya girdim vista ürün etkinleştirme istedi onu düzelttim. Tekrar restart attım xpye girdim bu defa da Xp Ntldr eksik hatası verdi nasıl düzeltirim yardımcı olabilcek varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simpson* -- 23 Kasım 2008; 23:11:17 >
Söylediklerini yaptım herşey düzgün xp çalıştı ilk başta easybcd programıyla ayarları yaptım driverları yükledim xpye. Vista c de xp ise d üzerinde kurulu. Sonra yeniden başlattım bilgisayarı vista ya girdim vista ürün etkinleştirme istedi onu düzelttim. Tekrar restart attım xpye girdim bu defa da Xp Ntldr eksik hatası verdi nasıl düzeltirim yardımcı olabilcek varmı ?
En basit olarak XP CD sini CD roma koy. CDROM um içinde bulunan I386 klasöründe NTLDR dosyasını arat. Bulunca bu dosyayı C:\ dizinine kopyala..... Umarım XP başlarken başka dosya istemez. :)
hocam birimi küçült dedikten sonra küçültülecek alan mb girin yerine miktarı yazıyorum ama küçült butonuna tıklayamıyorum buton sönük nedendir
Vista sisteminde kullandığı alana bağlı olarak belli bir kapasitede bir alan ayırmana izin vermektedir. Sende vistanın koyduğu sınırı geçtiğin o button pasif.
Yukarıdaki resimdeki ikinci kutuda en fazla nekadar alan ayırabileceğini belirtmektedir. Ordaki alanı geçersen o düğme pasif olacaktır.
Eğer orda belirtilenden daha fazla bir alan ayırmak istiyorsan partition programları kullanmak zorundasın... Partititon programı olarakta eğer vista üzerinde bu işlemi yapacaksan Acronis Disk Director veya Paragon Partition Menager programlarının Vistayı destekleyen bir sürümünü kullanmalısın. Gerçi ben windows üzerinden bu tip programların kullanılmasına karşıyım. Sorun çıkma olasılıp düşükte olsa bazen acemi kullanıcıların çözemeyeceği sorunlara yol açabiliyorlar..
Onun yerine bu tip programların CD leriyle sistemi başlatıp onlar üzerinde bu işlemleri yapmak daha güvenli....
hocam dediğin gibi yapıyorum kapasiteyi geçmedim ama o gösterdiğin kutu yani C KÜÇÜLT YAZAN KUTUDA sadece KÜÇÜLTMEDEN ÖNCEKİ TOPLAM BOYUT BÖLÜMÜNDE 305243 yazıyor diğer tüm kutular boş ve her kutu sönük oynanamıyor aynı şekilde küçült butonuda sönük ne yapmalıyım
http://img221.imageshack.us/my.php?image=gfgfgfac6.png hocam ben sana resmi gösteriym bu çizdiğim kutularda hiçbirşey yazmıyor gördüğün gibi ilk kutu dolu diğerlerinde bişey yazmıyor ve yazılmıyorda oynanamıyor küçült butonuda sönük gördüğün gibi