resimde gosterdim numaralar var 1-normal spu baglantisi yaptim 2- 3- 2ve 3de voltaj baglanmasi mi gerekiyor? belkide ben baglanti kurmadigim icin cpu ya voltaj veremiyorum
// E8400 4.050 1.3v max 4320 deneme vol 1.424 // Dfi lanparty lt x48 // 2*1024 Crucial ballistix tracer 5.5.5.15=1152mhz // Abs tagan bz 800 // Samsung 2232gw 22�2ms // Palit geforge 8800gt sonic // Logitech z-5500 // Creative sounds blaster x-fi xtrememusic // Thermaltake armorplus(amor)vh600bws // Thermaltake a2417 flare pad // Saitek eclipse II // Logegitech g9 // Creative fatal1ty // Asus drw-2014blt // Seagate barracuda 7200.10 st3250410as 250gb 16mb 2x no raid // Logisys 4 channel remote control kit // Creative web camera live pro 0.3mp // Hp deskjet 3940 // Logisys uv cold cathode 4x
şu anda ikinci DFI anakart testimdeyim ve gerçekten çok iyi anakartlar
cpu ya voltaj verebilmeniz için cpu vid special add olanı artırmanız gerekiyor yada buna benzer bir ufak artırım yapabiliceğiniz seçenek olması lazım modelden modele değişiyor bu yazdıklarım siz genie bios settingsden bir ekran görüntüsü koyun yardımcı olayım
cpu ya voltaj verebilmeniz için cpu vid special add olanı artırmanız gerekiyor yada buna benzer bir ufak artırım yapabiliceğiniz seçenek olması lazım modelden modele değişiyor bu yazdıklarım siz genie bios settingsden bir ekran görüntüsü koyun yardımcı olayım
cevap icin tesekkurler daha evel forumda forum acmistim
::: CPU FEATURE ::: Thermal Managament Control => Dısabled Ppm(Eıst)Mode => Dısabled Lımıt Cpuıd Maxval => Dısabled C1E Functıon => Dısabled Vırtualızatıon Techonoljy => Dısabled Core Multı Processıng => Enabled ::: Voltage Settıngs ::: Cpu Vıd Control=> Degerını kendınız sıcaklıga baglı olarak arttırın Cpu Vıd Specıal=>Auto Dram Voltage Control=>Ramınızın performansına baglı olarak verın SB CORE/Cpu PLL =>1.510V NB CORE Voltage =>Bunuda ıslemcının degerıne baglı olarak tabı sogutmayada 1.8v'a kadar yada daha yukarısı.Ben 1.7v-1.8v cıvarı vermıstım. Cpu Vtt Voltage=> 1.511v Vcore Drop Control=>Enabled Clokcgen Voltage Control=>3.45v GTL+Buffers=>Strong Host Slew Rate=>Weak GTL Ref=>Enabled CPU GTL 1/2=>110 CPU GTL 0/3=>110 NORTH BRIDGE GTL=>110 ::: GENIE BIOS SETTINGS ::: EXIT SETUP SHUTDOWN=>MODE 2 SHUTDOWN AFTER AC=>DISABLED OC FAIL RETRY COUNTER=>0 CLOCK VCO DVIDER=>AUTO CPU CLOCK RATIO=>9X TARGET CPU CLOCK=>3600 MHZ CPU CLOCK=>400 MHZ BOOT UP CLOCK=>AUTO DRAM SPEED=>400/800 PCI-E CLOCK=>100 MHZ PCI-E SLOT CONFIG=>1X 1X CPU SPREAD SPECTRUM=>DISABLED PCIE SPREAD SPECTRUM=>DISABLED SATA SPREAD SPECTRUM=>DISABLED
cevap icin tesekkurler
aksam bir deneyecegim gelismeleri yazarim sendede ayni anakart var bu cok iyi benim icin dunyanin parasini verdim bazi ozellikleri kullanamiyorum eger yardimci olursan sevinirim buarada ben miamide yasiyorum saat farki var cevaplari biraz gec verebilirim tesekkurler
// E8400 4.050 1.3v max 4320 deneme vol 1.424 // Dfi lanparty lt x48 // 2*1024 Crucial ballistix tracer 5.5.5.15=1152mhz // Abs tagan bz 800 // Samsung 2232gw 22�2ms // Palit geforge 8800gt sonic // Logitech z-5500 // Creative sounds blaster x-fi xtrememusic // Thermaltake armorplus(amor)vh600bws // Thermaltake a2417 flare pad // Saitek eclipse II // Logegitech g9 // Creative fatal1ty // Asus drw-2014blt // Seagate barracuda 7200.10 st3250410as 250gb 16mb 2x no raid // Logisys 4 channel remote control kit // Creative web camera live pro 0.3mp // Hp deskjet 3940 // Logisys uv cold cathode 4x
Yukarda yazdıklarımı denedıkten sonra aklınıza takılan yerler varsa sorabılırsınız Buarada sıstemımız hemen hemen aynıymıs kasa hoparlor vs. . .
yukarda yazdigini denedim ama olmadi ve caktim davayi su an eski sistem ve yeni sistemi bir arada kullaniyorum ozelliklerini yazayim anlicaksin
dfi x48 6600 gt sivi sogutma sd dvd 2 hdd logisys uzaktan kumanda 4 x 12 cikisi var tagan 480 w psu
simdi uyandim bence cpuya voltaj verememe durumu spu dan kaynakliniyor bence yakinda psu yu alinca tekrart basini agritirim bugun biraz deneme yaptim cpuya 1.29 voltaj cikabildim ramlere bakinca voltaj gelip gidiyor o zaman uyandim problemin spu olduguna karar verdim ne zaman biosdan 1.3 voltaj versen acilmiyor makina kisa zamanda alayimda tekrar size sorarim tam ayarlarini ok cok cok tesekkurler cevaplar icin
kartın hayırlı olsun. arkadaşlar DFI LP LT X48-T2R model anakartı nerden ve kaça aldınız öğrenebilirmiyiz acaba? Ben dfs bilgisayara ayın 8 inde sipariş verdim bu karttan parasınıda gönderdim. ama hala kart yok.yetkili kimse ile görüşemiyorum.telefonlarıma çıkmıyorlar.sadece sekreter kız çıkıyor oda bişey bilmiyor.bekleyin diyor kart gelecek. Kartın parasını çıkarttığımda sezgin bey diye birisiyle görüştüm.1 hafta içinde kesinlikle elinde olacağını söylemişti.ama parayı aldıktan sonra işler değişti.sabah akşam yaptırıyorlar.verdiğim telefon parasıda çabası. Valla ne yapacağım şaşırdım. Bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim? nasıl bir yol izyebilirim?
kartın hayırlı olsun. arkadaşlar DFI LP LT X48-T2R model anakartı nerden ve kaça aldınız öğrenebilirmiyiz acaba? Ben dfs bilgisayara ayın 8 inde sipariş verdim bu karttan parasınıda gönderdim. ama hala kart yok.yetkili kimse ile görüşemiyorum.telefonlarıma çıkmıyorlar.sadece sekreter kız çıkıyor oda bişey bilmiyor.bekleyin diyor kart gelecek. Kartın parasını çıkarttığımda sezgin bey diye birisiyle görüştüm.1 hafta içinde kesinlikle elinde olacağını söylemişti.ama parayı aldıktan sonra işler değişti.sabah akşam yaptırıyorlar.verdiğim telefon parasıda çabası. Valla ne yapacağım şaşırdım. Bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim? nasıl bir yol izyebilirim?
bildiğim kadarı ile DFI LP LT X48-T2R modeli ön sipariş olarak getiriyor DFS. süreside 10-15 gün falandır.
sen sipariş verdiğinde sana söyledilermi. 10 gün süre olduğunu?
bende garantiden gelecek ürünümü bekliyorum xfx. şu an gümrükte irtibat halindeyim sürekli
ben senden çok bekledim emin ol.
ama canını sıkma sorun olmaz en az 30 defa alışverişim oldu. sadece bazen böyle bekliyoruz işte.