400 watlık kasadan cıkan powerı kullanmayacagım ıcın 500 luk ayrı bı power almayı planlıyorum
biraz fazla bir sistem... guzel olsun istemissin ama fazla gereksiz seyler var... Vista kullanmayacaksan 2gb ram kullanman gerek... Crossfire destekli anakarty var ama ekran karti 8800GTS..yenisi cikti ayrica ATI de guzel ekran karti cikardi... 500gb seagate tek parca harddisk yerine bitane 80gblik bir adet de 400gb'lik harddisk alarak 80gb harddiske sistem kurup diger harddiskki arsivleme(mp3; film;resim ve vesaire) yaparsan sistemin daha hizli ve stabil olur.. Thermaltake PSU'lari cok kotu ben hic beyenmiyorum... yerine Tagan 600watt elip ekle cikar kablo yaparsin... boylece hava akimi iyi olur..
soyledigim sekilde sistemi yaziyorum artan parayi sogutma ve ek ozelliklere harcarsin... 2x2gb ram Kingston 1066mhz(Phenom 1066mhz ramleri kullanabiliyor... MSI 790FX chipset anakart Phenom 9850 Black Edition islemci 80+400gb Seagate harddisk ayni kasa MSI marka 3870 ATI ekran karti (duruma gore 2x veya iki adet alip crossfire yapilabilir..) Tagan 600-650watt easycon veya Coolermaster 600watt (tak cikar kablolu) Asus veya Samsung DVDrw Sata!!!
bu yazdiklarimla %15 ile %40 arasinda daha fazla performansa sahipsin..
Yüksek seviye AMD toplamışsın. Burada hazırladığım linke bak istersen.
Anakartın benim içime sinmedi, bellek miktarı gereksiz seviyede yüksek. Ekran kartını da 3870 ya da 3870X2 ile değiştirmeni öneririm. Anakart olarak Sapphire 790FX'e bak. Bir de Gigabyte 790FX DQ6 , DS 5 de işini görebilir. ASUS önermiyorum.
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
400 watlık kasadan cıkan powerı kullanmayacagım ıcın 500 luk ayrı bı power almayı planlıyorum
biraz fazla bir sistem... guzel olsun istemissin ama fazla gereksiz seyler var... Vista kullanmayacaksan 2gb ram kullanman gerek... Crossfire destekli anakarty var ama ekran karti 8800GTS..yenisi cikti ayrica ATI de guzel ekran karti cikardi... 500gb seagate tek parca harddisk yerine bitane 80gblik bir adet de 400gb'lik harddisk alarak 80gb harddiske sistem kurup diger harddiskki arsivleme(mp3; film;resim ve vesaire) yaparsan sistemin daha hizli ve stabil olur.. Thermaltake PSU'lari cok kotu ben hic beyenmiyorum... yerine Tagan 600watt elip ekle cikar kablo yaparsin... boylece hava akimi iyi olur..
soyledigim sekilde sistemi yaziyorum artan parayi sogutma ve ek ozelliklere harcarsin... 2x2gb ram Kingston 1066mhz(Phenom 1066mhz ramleri kullanabiliyor... MSI 790FX chipset anakart Phenom 9850 Black Edition islemci 80+400gb Seagate harddisk ayni kasa MSI marka 3870 ATI ekran karti (duruma gore 2x veya iki adet alip crossfire yapilabilir..) Tagan 600-650watt easycon veya Coolermaster 600watt (tak cikar kablolu) Asus veya Samsung DVDrw Sata!!!
bu yazdiklarimla %15 ile %40 arasinda daha fazla performansa sahipsin..
Hocam süper yapmışsın da , benim içime sinmiyor MSI'lar. Sapphire ya da Gigabyte düşünüyorum. MSI'ın fiyatları düşük olması beni düşündürmüyor değil açıkçası..
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Kasa olarak 460Watt lık Cm Rc690 daha iyi olur. Extra power masrafın olmaz. Ve daha büyük kasanın hava sirkülasyonu için faydalı olduğunu da belirtmek isterim. Cf yapmayı düşünmüyorsan Fx kart almanın manası yok. 790x yeterlidir. Eğer önümüzdeki günlerde 790Gx anakartlar da giriş yapacak olursa Anakartını SB700 ün nimetlerinden yararlanmak için değiştirebilirsin. MSI nın kalitesiz olduğunu da düşünme gayet iyi kalitesi vardır Fiyatının ucuz olmasının nedeni de pazarlama politikası olabilir. Nereye giderseniz gidin Asus ya da Gigabyt ların fiyatları aynı yongaları kullanan ve hemen hemen aynı özellikteki diğer kartlardan %20-30 daha fazladır. Haziranda alacağına göre Ekran kartı için bir iki hafta daha bekleme yapabilirsin En kötü ihtimalle haziran sonuna Gerek Nvidia gerekse Ati nin yeni kartları Ülkemize gelmiş olur Ozaman seçimini yaparsın.
yok yok MSI gayet iyi... ben denedim gordum... gayet guzeller... Sapphire, AMD-ATI'nin NO:1 ureticisi... IBM ile beraber uretilen islemcileri bir yana; anakarttaki chipsetler icin uygun donanim desteklerini test etmek konusunda Sapphire gorev aliyor.. Bu yuzdenyeni cikmasi beklenen ekran kartlari ve bunlarin sogutucularinin referansi Sapphire tarafindan uretilir... etiketsiz halde piyasaya referans olarak tanitilir.. ondan sonra etiketler yapistirilip piyasaya gonderilir..
eger bir ekran karti ve anakarttan iyi performans alinmasi isteniyorsa; anakart ve ekran kartinin ayni marka olmasi onerildigi gibi, seri icin uretilmis chipsetlerin kullanilmasi da onerilir... ornegin 480X; 580X 690G chipsetler icin 2400 2600 2900 ekran kartlari... 770 780 790x ve 790FX chipsetleri icin ise 3400 3650 3850 3870 ekran kartlari onerilir.. 4000 serisi ile cikacak yeni ekran kartlari 7xx serisi chipsetlerdeki bant genisliginden gayet tatminkar sonuclar cikardigindan 4000 serisi ekran kartlari icin ozel chipsete gerek duyulmamistir.. ama AM3 ile gelecek yeni chipsetler mevcut ekran karti basarimi icin daha fazla bant genisligine sahip olacaklar... yani kisaca olay Hypertransportta bitiyor..
Anakart Sapphire alinacak olursa alinacak ekran kartlarinini soyliyeyim.. ilk once gidip "SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Dual Slot Fansink SP" alacak arkasindan; "SAPPHIRE ULTIMATE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E" alacak....
ikisi de ayni ozelliklere sahip neden boyle birsey yapiyoruz diye soracak olanlara hemen soyliyeyim.. 1. ekran kartini fani normal versiyonlardan farkli ve daha buyuk; 2. ekran kartinin ozelligi ise pasif sogutmali petekleri ise ekran kartinin ters tarafinda... 1. ekran kartini uste takacak; onun fani ile ikinci ekran kartinin sogutma petekleri icinden hava cekecek.. kisaca 1 fanla iki kus vuracak...
@dellino ben sahsen bu arkadasa CoolerMaster STC-T01 kasa onerecegim... daha fazla fan takabilir (8 adet takilabiliyor) ayrica cift guc kaynagi destekliyor...