bı telefon aldım ızmır - çankaya dan telefon kayıtsızmıs.mej geldı kapatılcak dıye
adama goturdum yaparız dedı. dedım madem kayıtsız neden satıyorsun bana. gerı alayım dedı tamam dedı.350 ytl nakıt paraya aldıgım telefonu 150 ytl ye gerı almayı teklıf ettı.vermedım tabı kı
yaptır bunun kaydını dedım. 2 gun oldu habıre bugun olcak 1 saat sonra olcak dıye oyalıyor. sımdı gıttım gerı ver ben kendım yaptırcam dedım.baskasına verdım.1 saat sonra gelcek dıyo .1 saat gectı tekrar gıttım .aksam gelcek dıyo.
ya dıyorum yaptırma hıc bısey ıstemıyorum gerı ver ben yapayım.
anlıycagınız cıleden cıktım.lanet olsun boyle esnafa.sonra dıyolar Bitpazarı nıye oldu nıye bıttı boyle seref yoksunu esfan oldukca bu pıyasa bıtsın zaten olmasın.
hukukı yoldan yapabılcegım bısey var mı. elımde sadece kendı kart vızıtının arkasına bastıgı kaşe ve telefonu sattım dıye kendı yazısı var.tabı bı de imei numarası var telefonun.
korkum parca degıserek, klonlama yaparak işi daha cıkılmaz bı hale sokmaları.
ne yapayım ben sımdı
benım bıldıgım degıstırdıklerı zaman telefonun bataryasının altındakı bolumdekı etıketıde degısmelerı lazım. fark edılebılır yanı
elımde orjınal imei numarasıda var zaten
yapmam gereken ne sımdı.nereye sıkayet edebılrım.nasıl sonuclar alabılırım
Gibi ucube sözlerle karşındakini kendi zekasında sanan bu embesillerden oluşuyordu...
Keşke telefonu almadan önce sözleşmeli garanti veriyor musun diye bir sorsaydın...
Neyse prosedürden tam emin değilim ama adamın canını istersen çok pis yakabilirsin şu yeni kanunlar sayesinde...
kardeşim aynen izmir çankaya eski bit pazarı öldü bende orda veda telekoma telefon sattım sony ericsson beni mahkemeye verdiler ben onlara lk bilmem ne çalıntı telefon sattım diye el yazımı imzamı kopyaladılar tabi bi şekilde dava devam ediyor polisler bile bula bula bunlarımı buldun kardeşim biri öldü biri devam ediyor dedi. mümkünse çankayadan ne sıfır nede ikinci el almayın dedi ben artık vitrinlerine bile bakmaktan korkuyorum. dikkat edin esnaf tipi hep aynı ve benmde aldıgım bir telefonda kayıt sorunu çıktı adama gittim söledim tamam sıkma canını biz onu kaydettrmiştik ama sorun çıkmış heralde dedi. yeniden yaptıralım dedi. orda 10 yaşındaki çocugun eline verdi bana sattığı telefonu elinede 10 ytl bide hurda bi telefon buldu sonynin ilk telefonumu nee:) ne yapcak dedim kayıt falan filan dedi geldi cihaz bi baktım kasa ile yazılımdaki imei farklı adam kıllattı almam malmam diye olay çıkarttım verdim geri aman diyorum başınızı belaya atmayın. kardeşim sıkarım 2 3 ay daha giderim 0 alırım tazecik herşeyi garantili. garantisi benim demek var bide yetkili servisine gitmek var. herkesin aklı var bence herkes seçimin yapabilir ve sonuçlarına katlanır diye düşünüyorum. ve ufak birşey daha yazıyım ordaki esnafta yoktan var olmadı bizimde suçumuz var biz bi şekilde besliyoruz. herkes bişeylerin bilincinde olsa onlarda orda iş yapamaz diye düşünüyorum..
İmei numarası değiştiriyorlar, Vermeden önce olsaydı elindeki imza kaşe ile bişeyler yapardın Ama artık o imeiyi çok değiştirmişlerdir. Böylece aldığın belge boşa gidecek :(
benım bıldıgım degıstırdıklerı zaman telefonun bataryasının altındakı bolumdekı etıketıde degısmelerı lazım. fark edılebılır yanı
elımde orjınal imei numarasıda var zaten
yapmam gereken ne sımdı.nereye sıkayet edebılrım.nasıl sonuclar alabılırım
aynı sorun arkadaşta da oldu emniyete verdi ne telefon ne de para kurtuldu...!
malesef çoğu telefoncu bu felsefe ile iş yapıyor benzer bir olay benimde başıma gelmişti ne olursa olsun kadıköydeki telefonculardan uzak durun..gidin teknosadan vs alın
Aslında elinde belge olsa tüketici hakem heyeti canına okur ama hiç bir belge olmadığı için maalesef bir hak iddia edemezsin. Sen en iyisi bi daha o civardan alışveriş yapma. Cep telefonu piyasası artık çok sakat grey çalıntı türlü türlü cihaz var o yüzden sıfır almanız ve gerçek distribitör firmalarını tercih etmenizi tavsiye ederim.örn; nokıa clup,bimex teknosa gibi.
baska bı telefon ımeı yapmıslar. bende pasaport bulmustum kayıt yapcaktım.adama dedım gerı getır telefonumu klon falan yapma ıstemıyorum sdenden bısey. yaptık artık dıyo bısey olmaz rahat ol dıyo.
nasıl rahat olayım. nasıl satcam ben bu telefonu kımseye boyle bı malı satamam ıcım el vermez.
pasaportla kayıt yapamıyormuyum sımdı bu telefonu ben. yanı eskı halıne cevıremezmıyım. arka etıketle *#06# yapınca aynı ımeı cıksın ıstıyorum.pasaportta buldum
pasaportla kayıt yapamıyormuyum sımdı bu telefonu ben. yanı eskı halıne cevıremezmıyım. arka etıketle *#06# yapınca aynı ımeı cıksın ıstıyorum.pasaportta buldum
Bu esnafın yaptığı çok ayıp!hangi dükkandan aldınız?İsmini verin dükkanında bi daha ordan alışveriş yapmayalım..Hem böylelikle müşterileri azalmış olur
AXI kardeşim işlerin belli ki biraz aksi gitmiş bence bu olayın üzerine çok fazla düşmene ve üzülmene gerek yok, senin açından bir sorun çıkacağını sanmıyorum, oradaki cihazı aldığın esnafa bir danış yine mutlaka yol gösterir, yanlış anlama onu korumak için söylemiyorum ama bu işlerin en iyi üçkağıtlarını yine onlar bilirler ! Bence buna benzer konularda yine onlardan birine danış, buna benzer şeyleri onlar hergün yüzlerce kez yaşıyorlar , her türlü prosedürü de iyi bilirler. Bence fazla dalaşma ve uğraşma hiç gerek yok, onun tarif ettiği birşey varsa bence ona uyman daha iyi, şikayet filan etsen veya başka yollara başvursan çok uğraşırsın ve bence bişey çıkmaz.
Çankayaya ben de birkez gitmiştim aynı dükkana 2 kere uğradım ve uğraştırdım biraz adamı, cihaz almadım diye pis pis bakışını ve beni azarlayışını hiç unutmam , yani bir dayak yemediğim kaldı, diğer arkadaşları da geldiler başıma dikildiler neymiş uğraştırmışım ve cihazı almamışım bazen oradan geçiyorum ve adam hala bana pis pis bakıyor, çirkeflerle hiç uğraşma derim hiç bulaşma.
Ya bu siteden güvenilir arkadaşlardan alışveriş yap veya Gittigidiyor'dan alışveriş yap , çok nadir birkaç örnek dışında ben Gittigidiyor'da hiç sorun yaşamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAĞATUR -- 22 Mayıs 2008; 16:01:41 >