Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
KLON & KAYITSIZ TELEFON SATANA NASIL BI YAPTIRIM UYGULANIR??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> KLON & KAYITSIZ TELEFON SATANA NASIL BI YAPTIRIM UYGULANIR?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
*AXI*

20 Mayıs 2008; 15:15:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bı telefon aldım
ızmır - çankaya dan telefon kayıtsızmıs.mej geldı kapatılcak dıye

adama goturdum yaparız dedı.
dedım madem kayıtsız neden satıyorsun bana. gerı alayım dedı tamam dedı.350 ytl nakıt paraya aldıgım telefonu 150 ytl ye gerı almayı teklıf ettı.vermedım tabı kı

yaptır bunun kaydını dedım. 2 gun oldu habıre bugun olcak 1 saat sonra olcak dıye oyalıyor. sımdı gıttım gerı ver ben kendım yaptırcam dedım.baskasına verdım.1 saat sonra gelcek dıyo .1 saat gectı tekrar gıttım .aksam gelcek dıyo.

ya dıyorum yaptırma hıc bısey ıstemıyorum gerı ver ben yapayım.

anlıycagınız cıleden cıktım.lanet olsun boyle esnafa.sonra dıyolar Bitpazarı nıye oldu nıye bıttı boyle seref yoksunu esfan oldukca bu pıyasa bıtsın zaten olmasın.

hukukı yoldan yapabılcegım bısey var mı.
elımde sadece kendı kart vızıtının arkasına bastıgı kaşe ve telefonu sattım dıye kendı yazısı var.tabı bı de imei numarası var telefonun.

korkum parca degıserek, klonlama yaparak işi daha cıkılmaz bı hale sokmaları.

ne yapayım ben sımdı

eski nick: alwayscarisma
daha eski nick: sin_an :D

ticaretbudur.com

20 Mayıs 2008; 15:19:48 

İmei numarası değiştiriyorlar,
Vermeden önce olsaydı elindeki imza kaşe ile bişeyler yapardın
Ama artık o imeiyi çok değiştirmişlerdir.
Böylece aldığın belge boşa gidecek :(

*AXI*

20 Mayıs 2008; 15:24:05 

quote:

Orjinalden alıntı: ticaretbudur.com

benım bıldıgım degıstırdıklerı zaman telefonun bataryasının altındakı bolumdekı etıketıde degısmelerı lazım. fark edılebılır yanı

elımde orjınal imei numarasıda var zaten

yapmam gereken ne sımdı.nereye sıkayet edebılrım.nasıl sonuclar alabılırım

CrusaderZone

20 Mayıs 2008; 17:37:25 

Arkadaşım ne yazık ki esnaf olmak, az ya da çok (hatta genel olarak) şerefsizce oluyor bu şekilde...
Ağır söz söyledim ama ben yaşamım boyunca 2 tane düzgün esnaf gördüm...
Gerisi:

-Abey orjinal bu
-Abey hallederiz yauv...

Gibi ucube sözlerle karşındakini kendi zekasında sanan bu embesillerden oluşuyordu...

Keşke telefonu almadan önce sözleşmeli garanti veriyor musun diye bir sorsaydın...

Neyse prosedürden tam emin değilim ama adamın canını istersen çok pis yakabilirsin şu yeni kanunlar sayesinde...

p990i az çok+ w200i + k310i+ w300i + K750 + w810i Beyaz Renk CID:49 ProModded by
Lathander Centurion Crusader

Aylardır beklediğim HPM-83'e yakında kavuşuyorum,
inceleme konusunu kulaklık elime geçtiğinde açacağım....

mami23®

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 21:40:57 

kardeş çankayadan cihaz alma kesinlikle ben aldım çalıntı çıkmıştı ordaki bütün telefoncular 3 kağıtçıdır sakın almayın

Nvidia Palit 9600gt Sonic|Asus p5k-se Motherboard|İntel® E6700 2.66@3.01ghz|Cooler Master Extreme Power 550w|acer al1916w 19'|Cm Musketer1|Samsung sata dvd-rw|Cm Hyper uc cpu cooler|Cooler Master RC690 case|PowerPack 1000watt ups|80GB Samsung sata hdd|2x1gb ddr2 hı-Level 800mhz Ram|Microlab MC800 4+1|
donanimhaber@hotmail.com
mahoni_20

21 Mayıs 2008; 23:17:14 

kardeşim aynen izmir çankaya eski bit pazarı öldü bende orda veda telekoma telefon sattım sony ericsson beni mahkemeye verdiler ben onlara lk bilmem ne çalıntı telefon sattım diye el yazımı imzamı kopyaladılar tabi bi şekilde dava devam ediyor polisler bile bula bula bunlarımı buldun kardeşim biri öldü biri devam ediyor dedi. mümkünse çankayadan ne sıfır nede ikinci el almayın dedi ben artık vitrinlerine bile bakmaktan korkuyorum. dikkat edin esnaf tipi hep aynı ve benmde aldıgım bir telefonda kayıt sorunu çıktı adama gittim söledim tamam sıkma canını biz onu kaydettrmiştik ama sorun çıkmış heralde dedi. yeniden yaptıralım dedi. orda 10 yaşındaki çocugun eline verdi bana sattığı telefonu elinede 10 ytl bide hurda bi telefon buldu sonynin ilk telefonumu nee:) ne yapcak dedim kayıt falan filan dedi geldi cihaz bi baktım kasa ile yazılımdaki imei farklı adam kıllattı almam malmam diye olay çıkarttım verdim geri aman diyorum başınızı belaya atmayın. kardeşim sıkarım 2 3 ay daha giderim 0 alırım tazecik herşeyi garantili. garantisi benim demek var bide yetkili servisine gitmek var. herkesin aklı var bence herkes seçimin yapabilir ve sonuçlarına katlanır diye düşünüyorum. ve ufak birşey daha yazıyım ordaki esnafta yoktan var olmadı bizimde suçumuz var biz bi şekilde besliyoruz. herkes bişeylerin bilincinde olsa onlarda orda iş yapamaz diye düşünüyorum..

sert-ve-mert

21 Mayıs 2008; 23:45:50 

quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

quote:

Orjinalden alıntı: ticaretbudur.com

benım bıldıgım degıstırdıklerı zaman telefonun bataryasının altındakı bolumdekı etıketıde degısmelerı lazım. fark edılebılır yanı

elımde orjınal imei numarasıda var zaten

yapmam gereken ne sımdı.nereye sıkayet edebılrım.nasıl sonuclar alabılırım

aynı sorun arkadaşta da oldu emniyete verdi ne telefon ne de para kurtuldu...!

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Ghett0C0wb0y

22 Mayıs 2008; 12:03:37 

malesef çoğu telefoncu bu felsefe ile iş yapıyor benzer bir olay benimde başıma gelmişti ne olursa olsun kadıköydeki telefonculardan uzak durun..gidin teknosadan vs alın

1 Sene Oldu DH iLe Tanışalı..Nice 10,100,1000 Senelere İnşallah :)
cydonia

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 12:09:25 

ikinci el telefon aldığınıza dair fatura yada satış sözleşmeniz yoksa, yasal olarak bir şey yapamazsınız

Milli Takımlar Resmi Taraftarı
efege

22 Mayıs 2008; 12:29:19 

bende izmirdeyim.ben 2. el telefonun telefoncudan alınmaması kanısındayım.alıcaksanız forumun 2. el bölümünden güvenilir birinden alın Ben öyle yaptım

Toshiba G900

:::Nokia Cep Telefonu Olanların Bilmesi Gerekenler:::
e_zbay

22 Mayıs 2008; 12:44:11 

Aslında elinde belge olsa tüketici hakem heyeti canına okur ama hiç bir belge olmadığı için maalesef bir hak iddia edemezsin.
Sen en iyisi bi daha o civardan alışveriş yapma.
Cep telefonu piyasası artık çok sakat grey çalıntı türlü türlü cihaz var o yüzden sıfır almanız ve gerçek distribitör firmalarını tercih etmenizi tavsiye ederim.örn; nokıa clup,bimex teknosa gibi.

*AXI*

22 Mayıs 2008; 13:15:05 

bekledıgım gıbı oldu
adam telefonu klonlamıs

baska bı telefon ımeı yapmıslar.
bende pasaport bulmustum kayıt yapcaktım.adama dedım gerı getır telefonumu klon falan yapma ıstemıyorum sdenden bısey. yaptık artık dıyo bısey olmaz rahat ol dıyo.

nasıl rahat olayım.
nasıl satcam ben bu telefonu kımseye boyle bı malı satamam ıcım el vermez.

pasaportla kayıt yapamıyormuyum sımdı bu telefonu ben. yanı eskı halıne cevıremezmıyım. arka etıketle *#06# yapınca aynı ımeı cıksın ıstıyorum.pasaportta buldum

^Biotech^

22 Mayıs 2008; 13:17:14 

Polise ve Turk Telekoma sikayet edebilirsin

Megane II
mapuza

22 Mayıs 2008; 13:55:19 

bana yurtdışından hediye telefon gelecek. fakat ben bunu nasıl kaydettiricem. kaydettirmek için pasaport falan lazım olur mu ya da başka bi belge.

kaydettirmek için sadece telefonun imei numarası yeterli mi?

pohuman

22 Mayıs 2008; 14:06:12 

quote:

Orjinalden alıntı: mapuza

bana yurtdışından hediye telefon gelecek. fakat ben bunu nasıl kaydettiricem. kaydettirmek için pasaport falan lazım olur mu ya da başka bi belge.

kaydettirmek için sadece telefonun imei numarası yeterli mi?

Bildiğim kadarıyla pasaport ve pasaportun vize çıkışı olması gerekiyor...

Ay ışığına vuruldum ben çok uzaklarda olsa da...
Sony Ericsson K850i Cyber-Shot
Sandisk 8 GB Memory Stick Micro (M2)

efege

22 Mayıs 2008; 15:22:16 

quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

bekledıgım gıbı oldu
adam telefonu klonlamıs

baska bı telefon ımeı yapmıslar.
bende pasaport bulmustum kayıt yapcaktım.adama dedım gerı getır telefonumu klon falan yapma ıstemıyorum sdenden bısey. yaptık artık dıyo bısey olmaz rahat ol dıyo.

nasıl rahat olayım.
nasıl satcam ben bu telefonu kımseye boyle bı malı satamam ıcım el vermez.

pasaportla kayıt yapamıyormuyum sımdı bu telefonu ben. yanı eskı halıne cevıremezmıyım. arka etıketle *#06# yapınca aynı ımeı cıksın ıstıyorum.pasaportta buldum

Bu esnafın yaptığı çok ayıp!hangi dükkandan aldınız?İsmini verin dükkanında bi daha ordan alışveriş yapmayalım..Hem böylelikle müşterileri azalmış olur

Toshiba G900

:::Nokia Cep Telefonu Olanların Bilmesi Gerekenler:::
BAĞATUR

22 Mayıs 2008; 16:00:54 

AXI kardeşim işlerin belli ki biraz aksi gitmiş bence bu olayın üzerine çok fazla düşmene ve üzülmene gerek yok, senin açından bir sorun çıkacağını sanmıyorum, oradaki cihazı aldığın esnafa bir danış yine mutlaka yol gösterir, yanlış anlama onu korumak için söylemiyorum ama bu işlerin en iyi üçkağıtlarını yine onlar bilirler !
Bence buna benzer konularda yine onlardan birine danış, buna benzer şeyleri onlar hergün yüzlerce kez yaşıyorlar , her türlü prosedürü de iyi bilirler. Bence fazla dalaşma ve uğraşma hiç gerek yok, onun tarif ettiği birşey varsa bence ona uyman daha iyi, şikayet filan etsen veya başka yollara başvursan çok uğraşırsın ve bence bişey çıkmaz.

Çankayaya ben de birkez gitmiştim aynı dükkana 2 kere uğradım ve uğraştırdım biraz adamı, cihaz almadım diye pis pis bakışını ve beni azarlayışını hiç unutmam , yani bir dayak yemediğim kaldı, diğer arkadaşları da geldiler başıma dikildiler neymiş uğraştırmışım ve cihazı almamışım bazen oradan geçiyorum ve adam hala bana pis pis bakıyor, çirkeflerle hiç uğraşma derim hiç bulaşma.

Ya bu siteden güvenilir arkadaşlardan alışveriş yap veya Gittigidiyor'dan alışveriş yap , çok nadir birkaç örnek dışında ben Gittigidiyor'da hiç sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAĞATUR -- 22 Mayıs 2008; 16:01:41 >
^Biotech^