Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
.Mov Video Formatını kesen birleştiren (cut join) programların en iyisi hangisi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> .Mov Video Formatını kesen birleştiren (cut join) programların en iyisi hangisi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
seda.g

20 Mayıs 2008; 12:09:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Dijital fotoğraf makinam çok kaliteli .mov formatında dijital filmler çekiyor.
Allok video joiner splitter gibi pek çok program kullandım en çıktılarını en yüksek kaliteye ayarlasam da orjinal mov kalitesini bozmadan bir görüntü elde edemedi.

Sadece kesip birleştirerek mov çıktısı veren veya görüntü kalitesini hiç kaybettirmeden ama dosya boyutunu daha da büyültmeden sonuç veren programların en iyisi olarak hangisini tavsiye edersiniz?

BLoWeR

20 Mayıs 2008; 14:54:07 

Bunu her program yapar. Sizin yapacağınız ayarları girmek sadece. Çektiğiniz videoların boyutu bitrate ini bilmeniz gerekiyor herşeyden önce bunu bildikten sonra sisteminizde tüm kodekler yuklu ise oradan mov ya da mp4 u secip aynı boyut ayarlarını vermeniz kafi. Size tavsiyem "Tmpgenc" isimli programı kullanmanız. Bu programların içinde en iyisidir. Kesme biçme de yapabilirsiniz bu programla ve kullanımı çok basittir.

E6750-2gb-250gb-8800gts-HP v2207
Acer Aspire 5520g
LG 42LC2R | Toshiba 37C3500
BOSE Lifestyle 5
Nikon D50+Sigma 28-300
Sanyo Xacti VPC-HD2
nodar

20 Mayıs 2008; 15:18:11 

En basit ve en kolay kullanım, kalite ayarlarına istediğin gibi müdahele edebileceğin, kesip biçebileceğin
program Ulead Video Studio var.. Başka birçok program olmasına rağmen bu program kullanım kolaylığı
yönünden diğerlerinden ayrılıyor..

Bu programla ilgili görsel anlatımı aşağıdaki forum başlığından öğrenebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_14092011/tm.htm

Asus P5B-965P ich8 İntel P4 D820-2800 Mhz▄ 2 GB Kingston DDR2-667 Mhz Saphirre X1800 GTO-256 MB(256 Bit)Seagate Sata II-7200 rpm-250 GB (720.10) Samsung SH-182-Dvd-Writer LG L204WT-21" WS-LCD FSP 550 Watt Apc psu╠═════════════════════════════════════════╣
seda.g

20 Mayıs 2008; 16:15:32 

Anlattığınızdan öncelikle çok çok emin olmak istiyorum

1) nodar : Ulead Video Studio bendeki mov formatını kesip biçip gene bana hiçbir ayar değiştirilmemiş olarak
orjinal mov formatında kesilmişler dışındaki aynını verecek mi?
Yani herhangi bir dosya formatında veya çekim ayarlarında değişiklik oluşturmaksızın ve de conversion/dönüştürme yapmaksızın aynı filmi verecek mi?

Önemli not: şimdiye kadarki denediğim pek çok programlar kesip biçtikten sonra bana mov dosyası vermedi. Başka bir formatlara dönüştürme seçeneğinde mov yoktu ve de ben bunu istemiyorum. Bana aynı filmin kesilmiş ve biçilmiş halini aynen mov olarak vermesini istiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: nodar

En basit ve en kolay kullanım, kalite ayarlarına istediğin gibi müdahele edebileceğin, kesip biçebileceğin
program Ulead Video Studio var.. Başka birçok program olmasına rağmen bu program kullanım kolaylığı
yönünden diğerlerinden ayrılıyor..

Bu programla ilgili görsel anlatımı aşağıdaki forum başlığından öğrenebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_14092011/tm.htm

2) Blower : Aynı soruyu tmpgenc için de sormak istiyorum. Yani ben mov dosyasını koyacağım. Kesip birleştirdikten sonra hiçbir ayara gerek kalmaksızın aynı orjinal bitrate ve kalitesinde conversion/ başka bir formata değiştirmeksizin mov dosyası olarak (kodeklerle de uğraşmaksızın) dosya oluşturacak mı?

Yani elde ettiğim mov dosyasının 3 dakikasını kesip atmışsam bana sadece 3 dakikası kısalmış başka hiçbir özelliğiyle oynanmamış mov dosyası istiyorum.
Bunu o program yapıyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Bunu her program yapar. Sizin yapacağınız ayarları girmek sadece. Çektiğiniz videoların boyutu bitrate ini bilmeniz gerekiyor herşeyden önce bunu bildikten sonra sisteminizde tüm kodekler yuklu ise oradan mov ya da mp4 u secip aynı boyut ayarlarını vermeniz kafi. Size tavsiyem "Tmpgenc" isimli programı kullanmanız. Bu programların içinde en iyisidir. Kesme biçme de yapabilirsiniz bu programla ve kullanımı çok basittir.

3) Eğer yapmıyorsa bana yardımcı olacak başka programlar hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var.

BLoWeR

20 Mayıs 2008; 16:36:08 

Sisteminizde nasıl olsa Quicktime kuruludur sizin. Değilse önce onu kurun. Daha sonra TmpgEnc 4.0 Express yukleyin işlem tamam...Kesip biçin ve direk olarak 3. bolumde format secerken orada Quicktime(mov) formatı goreceksiniz. Hiçbir ayarı ellemezseniz eğer, vermiş olduğunuz source ne ise çıktısıda aynı şekilde olacaktır...

Ulead bu programa göre daha karışıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 20 Mayıs 2008; 16:43:08 >

Acer Aspire 5520g
BOSE Lifestyle 5
Nikon D50+Sigma 28-300
Sanyo Xacti VPC-HD2
seda.g

20 Mayıs 2008; 17:58:20 

Quicktime'ı kurdum.
TmpgEnc 4.0 Express i de yükledim
48161KB lık bir mov dosyasını hiç kesmeden tekrar mov dosyasına hiçbir ayar değiştirmeksizin encode'ladım.
41771KB lık bir mov dosyası elde ettim. görüntü kalitesini karşılaştırdım. Sonuç filmini orijinaliyle yanyana izledim.
Gözle görülebilecek bir kalite düşüş farkı gözükmüyor. Her nekadar henüz anlayamadığım, bu dosya boyutundaki küçülme olsa bile. (Sizin bu dosya boyutu küçülmesi konusunda deneyiminiz varsa onu da öğrenmek isterim.

Buraya kadar herşey çok güzel.

Bundan sonra ise kesip ekleyerek bir görüntü karşılaştırması yapmak istiyorum.
Sonucu hakkında buradan sizi ve diğer ilgilenenleri de bilgilendireceğim.
Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Tekrar haberleşmek dileğiyle

seda

quote:

Sisteminizde nasıl olsa Quicktime kuruludur sizin. Değilse önce onu kurun. Daha sonra TmpgEnc 4.0 Express yukleyin işlem tamam...Kesip biçin ve direk olarak 3. bolumde format secerken orada Quicktime(mov) formatı goreceksiniz. Hiçbir ayarı ellemezseniz eğer, vermiş olduğunuz source ne ise çıktısıda aynı şekilde olacaktır...

nodar

20 Mayıs 2008; 19:37:48 

@seda.g

Eğer çıktıyı mov olarak alacaksanız evet,bu konuda ulead'in mov desteği yok.Genelde veya çoğunlukla digital fotoraf makinesi
kullanıcıları mov kayıtlarını dvd player gibi harici cihazlarda izlemek aynı zamanda çekimlerine efekt gibi süslemeler yapmak
için mpeg1-mpeg2 formatını tercih etmekteler. Olaya bu açıdan bakmıştım.

Sizin istediğiniz mov'dan mov'a convert ve kesme gibi işlemler için yine tavsiye edeceğim program QuickTime olacaktır.
tabi ki Pro sürümü olması şartıyla!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 20 Mayıs 2008; 19:37:17 >

Asus P5B-965P ich8 İntel P4 D820-2800 Mhz▄ 2 GB Kingston DDR2-667 Mhz Saphirre X1800 GTO-256 MB(256 Bit)Seagate Sata II-7200 rpm-250 GB (720.10) Samsung SH-182-Dvd-Writer LG L204WT-21" WS-LCD FSP 550 Watt Apc psu╠═════════════════════════════════════════╣
seda.g

21 Mayıs 2008; 0:19:20 

Evet, Programı denedim. Kes birleştir yaptım, özellikle filmin ışık, ses ve kontrast ayarlarıyla oynayabilmek konusunda da böyle bir programa sayenizde rastlamak beni son derece memnun etti. Programı çok sevdim. Bu saatlere kadar epeyce klip kesip birleştirdim.
Blower arkadaşım, sana ne kadar teşekkür etsem az kalır.

Her istediğinin gönlünce olması dileğiyle

quote:

seda.g

21 Mayıs 2008; 0:23:41 

nodar arkadaşım: Teşekkür ederim. QuickTime pro'nun menulerinde bu tip işlemleri göremedim. Program tanıtımında var ama help dosyasına göz atmam gerekecek sanırım. Tekrar arasam iyi olacak. Ayrıca TmpgEnc 4.0 programından da çok memnun kaldım.

quote:

Orjinalden alıntı: nodar

@seda.g

Eğer çıktıyı mov olarak alacaksanız evet,bu konuda ulead'in mov desteği yok.Genelde veya çoğunlukla digital fotoraf makinesi
kullanıcıları mov kayıtlarını dvd player gibi harici cihazlarda izlemek aynı zamanda çekimlerine efekt gibi süslemeler yapmak
için mpeg1-mpeg2 formatını tercih etmekteler. Olaya bu açıdan bakmıştım.

Sizin istediğiniz mov'dan mov'a convert ve kesme gibi işlemler için yine tavsiye edeceğim program QuickTime olacaktır.
tabi ki Pro sürümü olması şartıyla!..

sahafiec

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 8:24:06 

TmpgEnc 4.0 Express programını indirdiğiniz linki paylaşırmısınız?

ayrıca program hakkında biraz daha fazla bilgi verirmisiniz?

beni de özellikle cut ve join fonksyonları ilgilendiriyor yalnız ki AVI-dosyaları için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 21 Mayıs 2008; 8:42:34 >

Intel E2200||Gigabyte P35-DS3R||2GB GEIL BlackDragon DDR2||Zotac 9600GT||80+250GB HDD||OCZ StealthXStreme 600W||SyncMaster 940BW||CoolerMaster CM-690
BLoWeR

21 Mayıs 2008; 8:54:45 

@ seda.g

Acer Aspire 5520g
BOSE Lifestyle 5
Nikon D50+Sigma 28-300
Sanyo Xacti VPC-HD2
BLoWeR

21 Mayıs 2008; 9:00:50 

quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

TmpgEnc 4.0 Express programını indirdiğiniz linki paylaşırmısınız?

ayrıca program hakkında biraz daha fazla bilgi verirmisiniz?

beni de özellikle cut ve join fonksyonları ilgilendiriyor yalnız ki AVI-dosyaları için...

Sevgili sahafiec,

Sectiğin videoyu açtığın zaman önce video ile ilgili ayar menusu geliyor. Bu menude videoyu kesersin, birleştirirsin herturlu detayı ile oynayıp birden fazla videoya efektler verebilir kısaca dilediğince oynama yaparsın. Bunu yapan birçok program var ama en basit ve kullanımı kolay olanı bu. Daha sonra sisteminde yuklu kodeklere bakarak sana cevirebileceğin formatları gösterir program. Sisteminde tüm encode kodekleri varsa hepsi listesinde çıkar. Secersin birini, kalite ayarlarını hallettikten sonra encode a bastınmı direk çevirir. Bu programı özel yapan şey, şimdiye kadar butun eklediğim envai çeşit formatta yazılmış videoları sorunsuz oynattı. Video seçmiyor, hepsini gösterebiliyor ve çok hızlı bir program.

Program linki veremem malesef...Malum sebeplerden....

Acer Aspire 5520g
BOSE Lifestyle 5
Nikon D50+Sigma 28-300
Sanyo Xacti VPC-HD2
sahafiec

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 11:31:07 

@BLoWeR
bilgi için teşekkürler.
program çok ilgimi çekti ve bulurum nasıl olsa.
benim ilgimi çeken özellikle encode yapmadan AVI birleştirme olayı.
yani mesela 2 tane 250MB'lik AVI birleştirmek istiyorum.
bunu yapan program var ama çıkışta encode edip yapıyorlar neticeyi 2-3GB.
ben bunu istemiyorum...

bu arada bana codec'ler hakkında kısa bilgi verebilirmisin?
genelde kullandığım AVI dosyaları, bunları kesip biçip DVD oluşturuyorum.
hangi codec'leri hangi seçeneklerle kullanmalıyım???

Intel E2200||Gigabyte P35-DS3R||2GB GEIL BlackDragon DDR2||Zotac 9600GT||80+250GB HDD||OCZ StealthXStreme 600W||SyncMaster 940BW||CoolerMaster CM-690
BLoWeR

21 Mayıs 2008; 12:29:47 

Avilerde kesme birleştirme işini en iyi "Virtualdub" yapar. Hiç ellemeden sıkıştırma yapmadan. Ama bunun için 2 videonunda tum ozelliklerinin (bitrate, pixel vs) aynı olması lazım. Mesela 640x480 bir aviyi 320x240 bir başka avi ile direk olarak encode olmadan birleştiremezsiniz.

Ama her iki video da aynı ise sorunsuz birleşir. İngilizce biliyorsanız size bir link vereyim orada anlatılmış nasıl oldugu.

http://www.videohelp.com/oldguides/virtualdubedit

Acer Aspire 5520g
BOSE Lifestyle 5
Nikon D50+Sigma 28-300
Sanyo Xacti VPC-HD2
sahafiec

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 13:03:35 

@BLoWeR
teşekkürler.
gökte ararken yerde buldum, ben kesmek için zaten VirtualDub kullanıyorum.
yalnız birleştirmeyi henüz çözememiştim, şimdi oldu.
yardım linki için sağ ol...
çok iyi bir program gerçekten. tek eksiği bence VOB okuyamaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 21 Mayıs 2008; 13:03:49 >

seda.g

21 Mayıs 2008; 13:04:22 

BLoWeR ve sahafiec arkadaşlara önemli bir duyuru:

TmpgEnc 4.0 Express programı (hiçbir ayarını değiştirmesen de) kendisi tekrar encode yapıyor. Ama sanırım aslına çok çok yakın yapıyor ki dosya boyutu ve görüntü kalitesi aslına çok çok yakın.

Yani kendisi encode yapmayan sadece koyduğunu birleştiren filan programlar çok az ve ben henüz rastlayamadım

Bundandaha önce kısaca bahsetmiştim. Tekrar edeyim istersiniz:

"48161KB lık bir mov dosyasını hiç kesmeden tekrar mov dosyasına hiçbir ayar değiştirmeksizin çevirme tuşuna bastığımda
41771KB lık bir mov dosyası elde ettim. görüntü kalitesini karşılaştırdım. Sonuç filmini orijinaliyle yanyana izledim.
Gözle görülebilecek bir kalite düşüş farkı gözükmüyor. Her ne kadar henüz anlayamadığım, bu dosya boyutundaki küçülme olsa bile. (Sizin bu dosya boyutu küçülmesi konusunda deneyiminiz varsa onu da izah edebilirseniz öğrenmek isterim.)

Ayrıca bilenlere bir sorum daha olacaktı:

TmpgEnc 4.0 Express programında henüz bulamadığım - belki de var- bir özellik üzerinde de bu tip program önerileri konusunda bilgi rica edecektim.

Bir veya birden fazla filmi alıp birden fazla değişiksahnelerini kırpıp bir seferde ekleme özelliği:
örneğin elimdeki film 1, film 2, film 3'ü TmpgEnc 4.0 Express veya başka bir programa alacaksın
film 1 in 15inci saniyesinden 25'ci saniyesine kadarki kısmını kırpıp alacağım 50nci saniyesinden 90ıncı saniyesini de kırpıp alacağım bunlara film 2 den de bir kaç sahne ekleyeceğim ve bu işlemleri bir seferlik çıktı ile elde edeceğim.

TmpgEnc 4.0 Express de şimdilik yukarıdakini yapabilme özelliğini göremedim, tek yapabildiğim film 1 i, film 2 yi, film 3 ü alıp her filmin başından sonundan kırpıp 3 ünden sadece birer parçayı bir seferde bir çıktı olarak alabildim. Ama her filmden birkaç sahneyi biraraya getirmek için önce hepsini parçalayıp daha sonra bu parçaları birleştirmek gibi ikinci bir işlem den kaçınmak için böyle bir özellikli program bilginiz var mı, bu