Ebay'de bazı ürünlerde ''refurbished'' deniliyor. Bildiğim kadarıyla anlamı ; sorunlu ürünlerin fabrikaya tekrar gönderilerek düzeltilip sıfırlaştırılması. Peki sorun ne ki fiyatları daha da düşük bunların?
Sorunu filan yok. Fabrika gerekli onarımı yaptıktan sonra piyasaya tekrar sürüyor. Olması gerektiği gibi de refurbished yazıyorlar ve daha ucuza satıyorlar. Sonuçta tamir görmüş bir ürün. Tr de olsa sıfır diye gene piyasaya sürerler...Kandırmaca yok oralarda neyse o...
Sonuçta parmak izi deymiş, tamir görmüş bir cihaz. Aynı arızayı (her neyse) çıkarmayacağı ne malum... Fiyatta çok oynama var ise alın fakat yine de ben de tavsiye etmiyorum
içi açıldığı tamir gördüğü gibi ürün tuşları işlevini kaybetmiş ekranı çizilmiş olma ihtimalide var sonuçta bunu 1 kişi kullanıyor ve isterse beğenmediğinden isterse arızasından ötürü geri veriyor tavsiye etmiyorum
Bence hiç çekinmeden alabilirsiniz?Ben aldım bir tane..Sıfırdan hiç farkı yoktu..Tr'de olsa aynı ürünü sıfır diye satarlardı sizler de paşa paşa alırdınız.ayrıca ürünün illa tamir görmüş olması gerekmiyor.Mal keyfen olarak bile iade edilse refurbished olarak satılıyor.hatta Amerika'da bazı uyanık vatandaşlar makineyi alıp iade edip daha sonra firmanın sitesinden refurbished olarak daha düşük fiyata alıyorlar.
Ama bu tamamen kumar oynamaya benzer. Sizin makineniz sorunsuz gelmiş olabilir. Ancak kimisi de defalarca aynı arızayı verir. Ülkemizde tamir görmüş diye bi kavram yok. E yurtdışından alacağımıza göre ve de geri gönderme gibi şansımız olmadığına göre bence bu riske deymez...
quote:
Orjinalden alıntı: Morgoth
Bence hiç çekinmeden alabilirsiniz?Ben aldım bir tane..Sıfırdan hiç farkı yoktu..Tr'de olsa aynı ürünü sıfır diye satarlardı sizler de paşa paşa alırdınız.ayrıca ürünün illa tamir görmüş olması gerekmiyor.Mal keyfen olarak bile iade edilse refurbished olarak satılıyor.hatta Amerika'da bazı uyanık vatandaşlar makineyi alıp iade edip daha sonra firmanın sitesinden refurbished olarak daha düşük fiyata alıyorlar.
tamamıyle şans işi, bu tür ürünleri mağazada görerek almak lazım, ebayden rebubished denilerek satılan ürünlerde risk çok fazla. satıcı oldukça yıpranmış bir makinayı reburbished diyip satıyor, sen itiraz edincede ben ilanda yazmıştım zaten diyor. o yüzden görerek almıyorsanız bence uzak durun.
Ne demek niçin,tamir görmüş mala güveniyorsan al.Sonuçta makina serviste deyim yerindeyse paramparça sökülmüştür.Fabrikası gibi toplanamaz
Bu makinalar sıfır olarak paketlenmeden önce de paramparçaydı Fabrikası gibi neden toplanmasın anlayamadım.Lcd ekranı ters mi takıyorlar refurbished ürünlerde? Veya sensörün yeri mi değişiyor?