Şimdi Ara

## Masaüstü İçin Fusion 2010'da Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Masaüstü İçin Fusion 2010'da Geliyor ##


    AMD-ATi'nin en önemli projelerinden biri olan Fusion için yeni haberler gelmeye devam ediyor. En genel tabiri ile entegre gpu'lu cpu olarak tanımlayabileceğimiz Fusion çerçevesinde hazırlanacak ilk çözümlerin pazar koşulları gereği mobil dünyaya yönelik yani dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere anons edileceğini biliyoruz. 2008 sonu veya 2009 başında anons edilmesi beklenen mobil Fusion çözümlerini takiben AMD, 2010 yılı içerisinde Fusion'un masaüstü model veya modellerini de anons edecek. 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanacak olan ve ilk modelleri DirectX 10.1 destekli entegre gpu içermesi beklenen Fusion işlemcileri ile özellikle maliyetlerin ciddi şekilde düşmesi ve dizüstü bilgisayarlar için yeni bir dönemin başlaması bekleniyor. Öte yandan özellikle Nehalem tabanlı ikinci işlemci dalgası ile birlikte Intel'in de entegre grafik işlemcili yeni işlemci modellerini anons etmesi bekleniyor. Son not olarak geçtiğimiz günlerde Nvidia cephesinden gelen bir açıklamada rakip ATi'nin mevcut duruma gelmesinde mühendis takımının bir kısmının Fusion projesine kaydırılmasının etkili olabileceği de dile getirilmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 20 Mayıs 2008; 10:29:43 >







  • olaya bak ekran kartı işlemcili işlemci
    o zaman artık notebooklar iice küçülür
    sag ol haber için fx57
  • laptop fiyatları herhalde iyi bir alınabilirlik seviyeye gelir
  • Lap Top ların fiyatları bence şu an çok iyi bir seviyede bak bir örnek vereyim 3.5 sene önce 1.6 Pentıum M 256 MN RAM 64 Mb onboard ekran kartı 40 GB HDD Wriless falan filan makinaların fiyatları 1300 +KDv falandı Celeron lap top lar 1000 USD den falan başlıyordu şimdi 800 liraya sıfır dual Core La top veriyorlar


    Fusion olayı güzel olacak gibi bence ekrna kartıın yerini tutamaz ama onboard ekran kartı olayı için ço iyi bir çözüm
    quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    laptop fiyatları herhalde iyi bir alınabilirlik seviyeye gelir
  • Yani ATi'deki yavaş ilerleyişin sebebinin, ATi mühendislerinin hatırı sayılır kısmının AMD CPU departmanına geçtiğini nVidia'dan duyuyoruz.
  • AMD hakikaten iyi işlere imza atmaya başlıyor. 45 NM, AM3 , Fusion , 4870 vs. vs... Çok iyi adımlar bunlar.

    AMD'nin duacısıyım walla. Şu mahkeme işi de inşallah AMD lehine olursa ne iyi AMD için.
  • İnsan bazen okuduklarından öyle büyük bir şaşkınlık içine düşüyor ki, yorum olarak ne diyeceğini bilemiyor. Ati'nin son 1 yıldaki nvidia karşısında zayıf kalmasını, nvidia açıklıyor "ekiplerinden bazıları fusion projesine kaydırıldığı için radeon'lar ile ilgilenemediler, ondan zayıf kaldılar". Yani bu açıklamaya nasıl yorum yapılabilir? Sanki nvidia acır olmuş ati'nin haline ve ati'nin durumunu mazur görür gibi bir açıklama yapmış. Belki daha da ileriye gitse "valla zirvede yalnız kalmaktan dolayı sıkıntılıyız. Keşke ati bu durumlara düşmeseydi de rekabet edebilseydik" diyecek.
  • humm laptoplar için olabilrde yani işlemci alırken nası yapacas normal bilgisaarlarda olmas bole bişi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Yani ATi'deki yavaş ilerleyişin sebebinin, ATi mühendislerinin hatırı sayılır kısmının AMD CPU departmanına geçtiğini nVidia'dan duyuyoruz.





    Fusion çalışmalarına demek ki çok büyük önem veriyorlar,önemli yatırımlar gerçekleştiriyorlar.Fusion laptoplarda iyi bir yer edinirse bu alandaki pazar payı çok yükselecektir.Sonra da masaüstüne geçerler.
  • bence hiç etik bir açıklam degil nVidia firması biraz saçmalamış gibi
  • masaüstüne acayipppp gereksiz...
  • Yakın zamanda HTPC standart olucaktır.Entegre sistemler kaçınılmaz.Teknolojide en büyük getiri ergonomi ve taşınabilirlik özellikte bilişim sektöründe.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dennjS

    Yakın zamanda HTPC standart olucaktır.Entegre sistemler kaçınılmaz.Teknolojide en büyük getiri ergonomi ve taşınabilirlik özellikte bilişim sektöründe.

    +1907
  • ilerde yani 2020 leri görmez herhalde laptopların çok çok küçülmüş halini göreceğiz gibi...
    hatta diyeceğiz ki "abi şu senin laptopu sağa sola atıyosun bi gün üstüne oturucam ya..."

    Edit: ama masa üstü asla ölmez, yani küçültmekle değil büyütmekle uğraşıyorlar.
    çünkü masa üstünün tek amacı var o da oyun, artık durum böyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 20 Mayıs 2008; 13:13:04 >
  • ilk fusion duyurusunda AMd nin kazancının sadece uzun vadede olabileceiini sölemiştim...

    şimdi fusion olan bi model cpu ve gpu görevlerini intel ve nvidia dan daha başarılı yerine getirecekse çounluğun tercihi olacaktır ancak bu durum laptopların küçüleceii anlamına gelmez!!!
  • laptoplara uygulanması çok mantıklı, zaten bu güne kadar kaç kişi laptop işlemcisini upgrade etmiş ki?
  • Fusion teknolojisini tam olarak kimse bilmiyor sanıyorum bence bu fusion onboard'ın yerine falan geçmeyecek işlemciye gpunun gücünüde katıp yüksek hesaplama gücüne erişmek amacındalar geçen benim laptopun onboard gpusunu işlemci tek çekirdekte 8 gigaflop güce sahipken x1200 gpu'su 60 gigaflop güce sahip 7.5 kat fark var onboard olmasına rağmen 3850 ekran kartıma bişi demiyorum 520 gigaflops ölçtüm overclock yaptım 560'a kadar çıktı.

    Anlayacağınız olay onboard olayı değil yoksa fusion gereksiz onboard'ın yerine geçecekse zaten onboard gpu'lar 5 watt çekiyor o 5 wattı' zaten işlemci içinde gene çekecek bi fark yok ama gpu'nun hesaplama olayına girerse amd bence öyle olacak yüksek işlem gücü bizi bekliyor nvidiada via ile anlaştı zaten artık intel ne yapcak merak ediyorum dandik onboard anakartlarına bakınca pek umudum yok ama neyse zaman herşeyi gösterecek.Amd çalışmıyor diyenlere şaşıyorum doğrusu intel 10000 çalışanı ile c2d'yi anca çıkardı amd 10000 çalışanı var yok adamlar 5 yıl ezdi inteli intel hala IMC kullanacakta ben görecem oooohhhh işimiz zor intelle.




  • doğru bir düsünce ama intelde bu işte boş kalmıyacaktır bakalım önümüzdeki yıl ilk grafik işlemcilerini çıkaracklar merak ediyorum amd-ati ve nvidia ile göresebilecekmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.