Yaklaşık 2 hafta önce HTPC için Aopen G325 Kasa aldım. Güç kaynağının fanlı ve 300W olması nedeniyle elimdeki TAGAN 380W PSU ile değiştirmek isterken kötü bir sürpriz ile karşılaştım. Kasadan çıkan psu ölçüleri 150x140 ama Tagan ölçüleri 150x160 Bu nedenle doğal olarak kasa yerine oturmuyor. Piyasada araştırdığım tüm PSU'lar 150x160 ölçülerinde.
Şu anda 400-500W civarında tercihen fansız (yada aşırı sessiz fanlı) kaliteli psu arayışı içindeyim. Birde tak-çıkar kablolu olabilirse süper olur. Tabi 150x140 ölçülerinde olacak. Bu özelliklerde (aslında bu boyutlarda) hiç psu bulamadım. PSU'dan anlayan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Fikir vermesi açısından kasamın resimlerini koyuyorum:
Sorun kapakta değil. PSU kasanın içine 2 cm giriyor. kapak olmasa da zaten psuyu sokamıyorsun.
Şimdi şöyle bir psu buldum, güzel bir şeye benziyor ama yorumlarında sesli olduğunu yazmışlar. En azından bu boyutlarda PSU'lar varmış diyebiliriz. Bu boyutlarda PSU arayışına devam.
Ancak Hepsiburada'da ürün kodu HP-500-A12S görünüyor ama üreticinin sitesinde böyle bir ürün yok. Bunun HPC-500-A12S olanı var ve resimleri farklı HPC olanın boyutları bana uyuyor ama HP olanın boyutlarını öğrenemedim bir türlü.