16 Haziran itibariyle Radeon HD 4850 ve 4870 modellerini anons etmeye hazırlanan AMD-ATi ayrıca HD 4800 serisinin de çift grafik işlemcili modelini hazırlayacak. Radeon HD 4870 X2 olarak kullanıma sunulması beklenen grafik kartı, RV770XT gpu'sunun çiftine ve muhtemelen PCIe 2.0 destekli köprü yongaya sahip olacak. Gelen yeni bilgilere göre GDDR5 bellek üretiminde taleplerin karşılanabilmesi veya grafik işlemciler arasındaki haberleşmede yaşanan bir sıkıntıdan ötürü Radeon HD 4870 X2'nin 3. çeyreğin sonu itibariyle anons edilebileceği ifade ediliyor. Bu konuda daha önce de bazı detaylar dile getirilmiş fakat nedenler tam olarak ortaya konmamıştı. Her ne kadar bu konuda AMD-ATi resmi bir açıklama yapmış olmasa da GeForce GTX 280 ile Nvidia'nın alacağı performans pozisyonu AMD-ATi'nin Radeon HD 4870 X2 modelini kullanıma sunma konusundaki planlarını revize etmesine de neden olabilir. Veya en kötü ihtimalle firma belirtildiği üzere 3.çeyrek sonu yani yaz aylarının bitimine doğru (okul dönemi) Radeon HD 4870 X2 modelini anons edebilir. Gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 20 Mayıs 2008; 8:47:36 >
x2 haberleri bu kadar önemli değil benim için çünkü gerçek anlamda oyunlarda çok az destek var hatta hiç yok diyebiliriz ne yani birkaç oyun için bu kart alınmaz bence atı tek gpu lu güçlü bir kart cıkarsa daha iyi olur!!! ama onu yapamıyorum x2 ye yükleniyor olabilir
Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4500Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL4 |:| 2X Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0)|:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| Sennheıser HD 202 |:| Sony 17" S73H LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:|Creatıve Web Cam NX Ultra|:| Powersonic 1000VA UPS|:| 500 GB HDD Western Dıgıtal Mybook|:|Razer eXactMatX|:|
yaw kartmı alıyoruz yoksa başka bişeymi alıyoruz anlamadım ohara kocaman kart bu yaw
Epey geniş, evet. PCB'yi küçültseler, ısınma sorunu vs. çıkabilir bileşenler üst-üste gelir vs. Olmadı kasa kullanmayacaz walla. Ya da ksaya moıdifiye yapıp, ekran kartı için ön taraftan delik açacaz.
x2 haberleri bu kadar önemli değil benim için çünkü gerçek anlamda oyunlarda çok az destek var hatta hiç yok diyebiliriz ne yani birkaç oyun için bu kart alınmaz bence atı tek gpu lu güçlü bir kart cıkarsa daha iyi olur!!! ama onu yapamıyorum x2 ye yükleniyor olabilir
Evet artık birden fazla çekirdeğe sahip grafik işlemcileri bekliyoruz
bence bu kartın gddr5 olmasının hiçbir faydası olmayacak. hd2900xt gddr4 ü ilk kullanan kartlardandı ama fazla performanslı değil sadece fiyatı uçuk olacaktır.