ne ki bu? Okul ise yetmez. Ama iş yeri ise yapacağı işe bağlı olarak değişir.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
Eğer düzgün bir "Politika" belirlerseniz yeter.Yalnız araya bir ISASRV gibi bir proxy server atarsanız işiniz daha kolay olacaktır.Özellikle sık ziyaret edilen gazete sayfaları tüm kullanıcı internet erşiminin (8Mbit/s) 20-25% kadarını oluşturuyordu.Isasrv bunu tek başına halediyordu.Geri kalan ineternet trafiğinin çoğunu mail trafiği oluşturuyordu.Hatta arada 512 kbit bandwith reserv etmiştim video konfreans için.Buna rağmen tüm trafik 10Mbit/s geçmiyordu.Geride ne kadar boş yer kalırsada onunda IT deki arkadaşlarla sömürürdük.
Ben 2000 Pc den oluşan WAN yapısında, 50 Mbit üzerinden (her ne kadar dedicated olmasa da) internete çıkardım.
Emule tarzı programların kullanımını yasaklamış,Rapid vb. file host serverlere erişimi kapatmıştım.
Daha sayamıyacağım bir çok kısıtlayıcı "Politika" oluşturursanız paşa paşa yeter.
Zaten Millet paso gazete sayfalarına yada online banka sayfalarını ziyaret ediyordu.Trafiğin en çok yoğun olduğu saatler sabah 8:00-9:30 ,öğlen 12:00-13:30, akşam 16:30-18:00 arAsıydı.Mesai saati içinde yapılacaklar belli.Onun dışında belli başlı uygulamalarımız vardı,internet üzerinde çalışan uygulamalar,30 adet aktif dışardan VPN ile holdinge bağlanan kullanıcı vs...Ayrıca ana binaya bağlı 4 yerel ,3 adet yurt içindeki lokasyonlar inetrnet erişimini istdali merkez bina üzerinden yapıyorlardı.Arada 1Mbit/s LeasdLine data hattı vardı.
Fazlasıyla yetiyordu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 20 Mayıs 2008; 2:04:37 >
merakınızı gıdereyım arkadaslar bu ag metro ethernet olarak kurulacak merak etmeyın :D ole 1hattan bın pc war mı oyle kly dun ve bgn msn den forumdakı arkadaslarında fıkrını aldıkdan sonra kararımızı werdık
tum cıhazlar ve baglantı ozel olcak yanı sızın kullandınız cınsden degıl