Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (232. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.929
Cevap
63
Favori
662.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün şoför kapımı açarken beton mantara vurdum, hafif içeri doğru göçme oldu

Dikkatli bakmadıktan sonra görülecek kadar değil ama yine de beni üzdü.

Bundan sonra daha dikkatli davranacam gri fırtınama.

Milletin beyaz incileri neyim varsa bizim de gri fırtınamız var icabında, hemi de 122 aygır gücünde, Çeşme yolunda 205 gördü.

Bi yol resmini koyayım buraya kapının.

Hepinizin bayramını kutluyorum aklıma gelmişken

• quote:

Orijinalden alıntı: Caesar76

Geçen gün şoför kapımı açarken beton mantara vurdum, hafif içeri doğru göçme oldu

Milletin beyaz incileri neyim varsa bizim de gri fırtınamız var icabında, hemi de 122 aygır gücünde, Çeşme yolunda 205 gördü.

Beyaz İncinin selamı var Ali abi kulakları çınlamış :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Atilla_06

quote:

Geçen gün şoför kapımı açarken beton mantara vurdum, hafif içeri doğru göçme oldu

Aaa, Gökhanım sen o arabanın sahibini tanıyo musun yoksa, şaşırttın beni valla, selam söyle benden.

• hazır jant konusu açılmışken bi sorum olacak bu konularda çok cahilim
    replika denen jantların markasını bilen var mı?
    heryerde replika yazıyor araştırdım replika da orjinal ürürünün birebir benzeri demek
    caesar76 arkadaşım
    www.artvinticaret.com
    Jant Lastik Satış - Kış Lastiği Fiyatları - Pirelli Bayii İstanbul
    http://www.artvinticaret.com/Volkswagen-Jetta-Replica-Jant-Modelleri,LA_748-2.html#labels=748-2
    bu jantları önermişsin
    bunların markası neresi nere malı
    artık çinde duymak istemiyorum ama dünya çin malı kullanıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aaa, Gökhanım sen o arabanın sahibini tanıyo musun yoksa, şaşırttın beni valla, selam söyle benden.

Aleyküm selam bak onunda sana selamı var

Müthiş görünüyor,cillop yapmışın gene, bayramda o resim çektirdiğin yerde olursan mangala gazı vermeyi unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: drlaroxyl

hazır jant konusu açılmışken bi sorum olacak bu konularda çok cahilim
    replika denen jantların markasını bilen var mı?
    heryerde replika yazıyor araştırdım replika da orjinal ürürünün birebir benzeri demek
    caesar76 arkadaşımhttp://www.artvinticaret.com/Volkswagen-Jetta-Replica-Jant-Modelleri,LA_748-2.html#labels=748-2 bu jantları önermişsin
    bunların markası neresi nere malı
    artık çinde duymak istemiyorum ama dünya çin malı kullanıyor

Linkleri örnek olarak rastgele koydum, öncelikle almak istediğin 2-3 model belirleyeceksin ondan sonra da dükkan dükkan gezip karşılaştıracaksın, nerde uygunsa ordan alacaksın, sanayide jant satan dükkan bulunur heralde.

Verdiğim ikinci linkteki jant güzel mesela, alınabilecek modellerden biri.

Jant çok önemli, görüntünün en az % 30'udur, renk ya da araç modeli ne olursa olsun jant tırtsa araba da tırt görünür.

• hocam yanlış anlamayın uzun zamandır jant bakıyorum
    10 kollu olan vw modelinden almak istiyorum jantçıları gezdim
    küçük bir yerde olduğum çok fazla seçeneğim yoktu
    herkes replika diyor marka yok çin malı veya tayvan malı genellikle
    http://www.hepsiburada.com/liste/kormetal-km776-hb-volkswagen-jetta-jant/productDetails.aspx?productId=otkm11013hb&categoryId=20006830&SKU=OTKM11013HB&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotkm11013hb%26fh_lister_pos%3d14%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dkormetal%255cu0020jetta%26fh_refview%3dsearch
    en azından türk malı
    fikrinizi almak istedim ne dersiniz bu janta
    orjinal gibi durur mu acaba

• quote:

hocam yanlış anlamayın uzun zamandır jant bakıyorum
    10 kollu olan vw modelinden almak istiyorum jantçıları gezdim
    küçük bir yerde olduğum çok fazla seçeneğim yoktu
    herkes replika diyor marka yok çin malı veya tayvan malı genellikle
    http://www.hepsiburada.com/liste/kormetal-km776-hb-volkswagen-jetta-jant/productDetails.aspx?productId=otkm11013hb&categoryId=20006830&SKU=OTKM11013HB&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotkm11013hb%26fh_lister_pos%3d14%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dkormetal%255cu0020jetta%26fh_refview%3dsearch
    en azından türk malı
    fikrinizi almak istedim ne dersiniz bu janta
    orjinal gibi durur mu acaba

Valla Çin malı nasıl olur, orjinal nerde bulunur bilemem araştırmak gerek, benim malumatım yok, linkteki jantı beğeniyosan gözüne güzel görünüyosa onu alacaksın, ben başka model beğenirim,sen başka model, başkası başka model beğenir, zevk meselesi bu.

O jant üzerindeki amblem ne onu anlamadım, şahsen jant alacaksam üzerinde vw amblemi olmasını tercih ederim ben.

Hepsiburadaya gelince piyasayı araştır 4-5 farklı yerde de hb'deki fiyat isteniyorsa hb'den al, yoksa alma, hb'nin fiyatları genelde kazıktır, tavsiye etmem.

Forumlarda da araştır kullananların tavsiyesi seni yönlendirir.

• ortaada km yazıyor kormetalin kısaltması
    o sorun olmuyor göbeği çıkartıp vw amblemi takılabiliyor
    replika jantlar da öle çünkü
    siz alırken nelere dikkat ettiniz bu konuda çok acemiyim kusura bakmayın

ortaada km yazıyor kormetalin kısaltması
    o sorun olmuyor göbeği çıkartıp vw amblemi takılabiliyor
    replika jantlar da öle çünkü
    siz alırken nelere dikkat ettiniz bu konuda çok acemiyim kusura bakmayın

Ben jant almadım, ben de senin gibi acemiyim

Ama alsam buna benzer bir model alırdım.

www.cartrade.com
    Volkswagen Jetta Launched | CarTrade
    http://www.cartrade.com/car-bike-news/volkswagen-jetta-launched-110285.html

• quote:

Gösterme bana gıcır gıcır jantı, iyice yanaşiim derken kaldırıma sürttüydüm zaten arabayı ilk aldığımda

Dikkat edersen benimkindede çok hafif bir çizilme var. Nerede oldu bilmiyorum. Ama bakınca içimi acıtıyor :(

Evet, dikkatli bakınca gördüm oni.

Yani üzülüyor insan ister istemez de, sonuçta yolda, çamurda, karda buzda, dört teker üzerinde hareket halinde giden birşey bu, illa ki birgün sakınsan birgün birşey oluyor, sen her kurala dört dörtlük uyuyosun, adam kırmızı ışıkta ya da park halindeyken gelip gömüyor, fazla takmamak lazım, sakınan göze çöp batarmış.

Dişimiz kırılıyor, ayağımız burkuluyor, saçlar dökülüyor, bizim orjinallik gidiyor da arabanın orjinalliği gitmiş çok mu

• çok teşekkür ederim
    benim almayı düşündüğüm sizin arabanızdaki jantın aynısı

O jantlar şu an 75.150 TL. ye satılan "Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline" aracın orjinal fabrikasyon jantları. Bu jantların fiyatını biliyorsundur ama ben yine de yazayım. Tanesi 800 TL. 4 X 800 = 3.200 TL. Ayrıca bayiler stok tutmuyor. Almanya'dan siparişle geliyor. Şu an satılan highline araçlar da aynı jantı kullanıyor.

Bir arkadaşım yukarıdaki aracı satın aldı. 1.000 km. kullandıktan sonra bu jantları beğenmemeye başladı. Hatta aklını da ben biraz çeldim. 17 inch Porto jant aldı. Bunlar da yarı fiyatından daha az bir fiyata bana kısmet oldu. Tanıdığım tüm bayilere haber bırakmıştım. Hiçbiri bana "orjinal" jant bulamadı. Hep aksesuar teklif ettiler. Yada pert olmuş MK5 comfortline jantı buldular. Onun modelini de ben hiç beğenmiyordum.

Exclusive aracın jantları en çok istediğim janttı ama 3.200 TL. de veremezdim. Bunun da temizini bulamadım. Ya kaynaklı tamir görmüş, yada yalnız 2 tane bulabildim. Hatta satan beni çok güldürmüştü. Abi bunları al sonra 2 tane daha buluruz filan demişti.

Senin linkte verdiğin jantların 4 tanesini, benim jantların 1 tanesi fiyatına alabilirsin. Yalnız hiç tavsiye etmem. ET 35 - 45 değerli jantlar bizim araçlara uymaz. Takılsa bile uzun vadede yürüyen aksamda sıkıntı çıkarır. Fabrikasyon jant ET 50 dir. Bu rakam küçüldükçe takılan jant çamurluklardan dışarı doğru çıkar ve eski tosbağalar gibi bir görünüm oluşur. Alttaki konuda benim yazdığım mesajları okuyun daha iyi anlayacaksınız. Ayrıca replica jantlar, fabrikasyon jantlara göre çok daha ağırdır. Aracı hantallaştırır ve yakıt tüketimini artırır.

İyi günler dilerim...

http://forum.donanimhaber.com/m_65090995/tm.htm

@Caesar76

• Linkteki aracın aynısından sökerek aldım bu jantları. İlan sahibi kusura bakmasın, telif hakkı doğdu.

• Jantlarına cebren ve hile ile el koyduğum arkadaş da bu jantları aldı.

Orijinalden alıntı: autotechvw

Dostum, öncelikle adım Onur. Daha önce sorduğunu da fark etmedim. Kusura bakma. Benim o jantları bulabilmek için neler çektiğimi bir bilsen böyle düşünmezdin.

O jantlar şu an 75.150 TL. ye satılan "Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline" aracın orjinal fabrikasyon jantları. Bu jantların fiyatını biliyorsundur ama ben yine de yazayım. Tanesi 800 TL. 4 X 800 = 3.200 TL. Ayrıca bayiler stok tutmuyor. Almanya'dan siparişle geliyor. Şu an satılan highline araçlar da aynı jantı kullanıyor.

Bir arkadaşım yukarıdaki aracı satın aldı. 1.000 km. kullandıktan sonra bu jantları beğenmemeye başladı. Hatta aklını da ben biraz çeldim. 17 inch Porto jant aldı. Bunlar da yarı fiyatından daha az bir fiyata bana kısmet oldu. Tanıdığım tüm bayilere haber bırakmıştım. Hiçbiri bana "orjinal" jant bulamadı. Hep aksesuar teklif ettiler. Yada pert olmuş MK5 comfortline jantı buldular. Onun modelini de ben hiç beğenmiyordum.

Exclusive aracın jantları en çok istediğim janttı ama 3.200 TL. de veremezdim. Bunun da temizini bulamadım. Ya kaynaklı tamir görmüş, yada yalnız 2 tane bulabildim. Hatta satan beni çok güldürmüştü. Abi bunları al sonra 2 tane daha buluruz filan demişti.

Senin linkte verdiğin jantların 4 tanesini, benim jantların 1 tanesi fiyatına alabilirsin. Yalnız hiç tavsiye etmem. ET 35 - 45 değerli jantlar bizim araçlara uymaz. Takılsa bile uzun vadede yürüyen aksamda sıkıntı çıkarır. Fabrikasyon jant ET 50 dir. Bu rakam küçüldükçe takılan jant çamurluklardan dışarı doğru çıkar ve eski tosbağalar gibi bir görünüm oluşur. Alttaki konuda benim yazdığım mesajları okuyun daha iyi anlayacaksınız. Ayrıca replica jantlar, fabrikasyon jantlara göre çok daha ağırdır. Aracı hantallaştırır ve yakıt tüketimini artırır.

İyi günler dilerim...

http://forum.donanimhaber.com/m_65090995/tm.htm

@Caesar76

Sevgili onur kardeşim, gayet güzel ayrıntılı açıklamışsın olayı.

Tabii ben yorum yaparken olayın teknik, parasal boyutlarını falan göz önüne almayarak sadece estetiksel açıdan yorum yaptım.

Anladığıma göre isteyerek almışsın jantları ve memnunsun.

Güle güle kazasız belasız sürüşlerde kullan.

Şahsen o jantları arabaya takmam için bana üzerine para vermeleri gerekir.

Demişsin ya arkadaşım bir süre kullandıktan sonra bunları beğenmemeye başladı diye, ben de arkadaşınla aynı görüşteyim.

Exclusive jant en güzellerden biri ama 3200 lirayı bir janta vermek de el insaf...

Bu jant olayı çok ama çok mühim bir mevzu, görüntüyü inanılmaz etkiliyor.

Mercedes'in bile kimi modellerine öyle bir jant koymuşlar ki arabayı olduğundan kötü göstermiş.

Ben yine pek beğenmesem de mevcut jantlarımı kullanmaya devam edeyim en iyisi.

• Tabi, çok memnunum jantlardan. Sonuçta VW en full donanım, 75.000 TL. lik aracına bu jantları takıyorsa vardır bir bildiği.

Benim araç 2011. Bu jantlar da ilk kez 2011 MK6 larda kullanıldı. Aracım bu jantlarla model yılını ve türünün son örneği olduğunu da gösteriyor bir bakıma. Bence diğer emsallerinden de ayrılıyor, farklı bir görünüm kazanıyor.

MK5 i Türkiye'de en son alanlardan biri benim. 2010 kasımında aldım. Üretim çoktan durmuştu ve MK6 satışları başlamıştı. 2011 ocak ayında ilk gelen jettalar bu jantlarla geldi. Hala da, ayrıca 17 inch opsiyonu satın almazsanız highline araçlar bu jantlarla geliyor. Dediğim gibi vardır heralde VW'in bir bildiği.

Ben de replica diye tabir edilen, orjinal olmayan, "çakma" jantları üzerine para verseler aracıma takmam. Modeli ne olursa olsun. Yukarıda bahsettiğim teknik sebeplerden bu jantlara asla bakmadım.

Exclusive aracın jantları konusunda tamamen aynı fikirdeyim. Comfortline araçların jantları güzel olmakla beraber çok sıradan. Araca görünüm olarak + birşey katmıyor. Bunlar ise çok daha estetik ve spor bir görünüm katıyor. MK5 için üretilmiş 16 inch en yakışıklı jant. Onu da 3-4 ay aradık kısmet olmadı.

İyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: autotechvw

Tabi, çok memnunum jantlardan. Sonuçta VW en full donanım, 75.000 TL. lik aracına bu jantları takıyorsa vardır bir bildiği.

Benim araç 2011. Bu jantlar da ilk kez 2011 MK6 larda kullanıldı. Aracım bu jantlarla model yılını ve türünün son örneği olduğunu da gösteriyor bir bakıma. Bence diğer emsallerinden de ayrılıyor, farklı bir görünüm kazanıyor.

MK5 i Türkiye'de en son alanlardan biri benim. 2010 kasımında aldım. Üretim çoktan durmuştu ve MK6 satışları başlamıştı. 2011 ocak ayında ilk gelen jettalar bu jantlarla geldi. Hala da, ayrıca 17 inch opsiyonu satın almazsanız highline araçlar bu jantlarla geliyor. Dediğim gibi vardır heralde VW'in bir bildiği.

Ben de replica diye tabir edilen, orjinal olmayan, "çakma" jantları üzerine para verseler aracıma takmam. Modeli ne olursa olsun. Yukarıda bahsettiğim teknik sebeplerden bu jantlara asla bakmadım.

Exclusive aracın jantları konusunda tamamen aynı fikirdeyim. Comfortline araçların jantları güzel olmakla beraber çok sıradan. Araca görünüm olarak + birşey katmıyor. Bunlar ise çok daha estetik ve spor bir görünüm katıyor. MK5 için üretilmiş 16 inch en yakışıklı jant. Onu da 3-4 ay aradık kısmet olmadı.

İyi günler dilerim...

Yapacağın iş neydi biliyo musun , demiş ya adam abi bu 2 jantı al ikisini de sonra tedarik edelim diye, o jantları kenara ayır 2 tane daha bulmaya bak, tamamladığın zaman beni ara, seni 2-3 hafta ya da 1 ay bekleyim olmazsa başımın çaresine bakayım diyecektin.

Vw'nin birşey bilip bilmemesine gelince, her firma gibi vw'nin de saçmaladığı, başarısız olduğu zamanlar oluyor.

Örnek vermemiz gerekirse DSG en iyi örneklerden en güncel konulardan biri.

Dsg konusunda vw sadece Türkiyede değil tüm dünyada rezil oldu.

Kavramayı değiştirdi, mekatroniği değiştirdi onu değiştirdi, bunu değiştirdi, ne yaptıysa ne çözüm ürettiyse sonuç alamadı.

Son tahlilde Dsg hala ayıplı mal statüsünde ve sorunları devam ediyor.

Bugün manuel araç kullanıyorsam ve memnun değilsem bu kişisel tercihim değil mecburiyetim nedeniyledir, ve benim otomatik kullanmak dururken manuel vites kullanarak yaşadığım "sürüş keyfi kaybının" vebali de Dsg mühendislerinin boynunadır.

Benim araç da 2011 model, seninkiyle aşağı yukarı aynı kilometrelerde 21800'de şu an.

Daha önce defalarca dile getirdiğim şeyi tekrar burda yineliyorum ki, Mk5 kasayı Mk6'ya 10 kere tercih ederim.

Gerek görüntü olarak gerek malzeme kalitesi olarak, halef selefini arattı Jetta'da.

Yeni Jetta'da Vw yönetimi frene bastı, vites küçülttü, arabayı soyup soğana çevirdi, aracı bi tık yukarı almak yerine bilmem kaç tık aşağı düşürdü.

Bu da senin yorumunla Vw'nin diğer bildiği, benim yorumumla ikinci saçmalaması diyebiliriz.

Hele hele de Jetta'ya 75.000 bayılmak, o da tüketicinin bildiğini sandığı ama aslında aldandığı diğer bir tartışma konusu tabi.

Bir Jetta'ya verilecek para taş çatlasa 55.000'dir.

Bu rakamın üstü ziyandır, parayı havaya saçmaktır.

Velhasıl demem o ki, Otomotivin kralı Mercedes de dahil her firma zaman zaman sendeliyor, düşüp yeniden toparlanıyor, hatalı yanlış kararlar veriyor, ortaya kötü modeller, kötü işler çıkarıyor.

O nedenle, ortaya sürülen şey her neyse, bu bir jant olur, bir telefon olur, bir vites olur, ya da araba olur, adamların heralde vardır bir bildiği demek yerine mantıkla düşünmek, gönlünden geçeni söylemek, kral çıplak diyebilmek en güzelidir zannımca.

• 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.