Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PIC kristali ile ilgili bir soru?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> PIC kristali ile ilgili bir soru? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
samed2005

19 Mayıs 2008; 21:43:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bugün tesadüf eseri elimdeki pic16f84 ün rezonatör bölümünde 22pF lik kondansatörler olmadan sadece kristal ilede çalışabildiğini farkettim. Hemde gayet normal bir şekilde daha önce denediğimde pic kararsız çalışıyodu ama şimdi gayet normal bir şekilde kondansatörler olmadan çalışıyor. Elimde 3 tane 4MHZ kristal var ve 3üylede denedim aynı sonucu veriyor. Acaba bu pictemi bir sorun var yoksa picler bu kondansatörler olmadan da kararlı çalışabiliyorlar mı?

Saygılar

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
controller_

19 Mayıs 2008; 22:06:46 

şu ana kadar yaptığım devrelerde kristalde hiç kondansatör kullanmadım desem yeridir.

edit: sadece pic için değil 8051, avr gibi farklı işlemciler dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 19 Mayıs 2008; 22:06:45 >

| ARM7 | ARM9 | CORTEX-M3 | PSOC | AVR | 8051 | PIC | FPGA | CPLD | C | VERILOG | RTOS |
serkanc

20 Mayıs 2008; 14:19:07 

Ben yapinca calismiyorr.. bir sekli semali mi var yoksa

leeon

21 Mayıs 2008; 20:51:51 

o kondansatörler ilk enerji verildiğinde kristalin olası bir ihtimale karşı ilk sinyal üretmesine yardımcı olması için takılır
yani hani olurya kristal ilk enerji verildiginde sinyal üretmez kondansatör orda ilk hareketi vermeye yardımcı oluyo diye biliyorum

Sorun kuyunun derinliği değil hedefe ulaştırmayan ipin kısalığıdır
tur218

22 Mayıs 2008; 2:16:52 

kristallle kondansatorler resonansa girip gerekli kare dalgayi üretiyolar diye biliyorum ben ama zaten 22pF çok küçük bi deger belkide fark ediyodur da sen hissetmiyosun mesela 10us fark etse anlayamazsin bence ...

samed2005

22 Mayıs 2008; 20:22:36 

Mesajlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar dediğim gibi kondansatörler çıkarıldığında çalışmada herhangi bir düzensizlik olmuyo varkende bir yokkende @tur218 inde dediği gibi küçük değerler olduğu için olmadanda çalışıyo olabilir.

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
r2d2droids

26 Mayıs 2008; 16:07:26 

farkı gözleyebileceğin en güzel yöntem pic ile bir saat devresi gerçekleştirip osc devresinde bypass kapasiteleri varken ve yokken denemen. saatin günde kaç sn ileri veya geri gidecek acaba. osc kısmındaki bu kapasitelerin görevi frekans kararlılığını sağlamaktır. frekansın doğru olması sizin için bir önem teşkil etmiyorsa bypass kapasitelerini kaldırabilirsiniz. bir diğer hususta gerek board kapasitesi gerekse pic in giriş kapasitesi olsun mutlaka kaçak bir kapasite vardır bunu da unutmamak gerekir...

Nous faisons confiance dans Dieu
electronical engineer
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> PIC kristali ile ilgili bir soru? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Devil May Cry 4
Şeytan savaşları başladı
Lego Indiana Jones video incel
Legoların renkli dünyası ile hazırlanan bir Hollywood macerasına hazır mısınız?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar